הקפצה מנהלתית

שאלה קצת פילוסופית בקשר לחלומות צלולים...

בקשר לחלומות צלולים. אני אישית לא חוויתי עדיין חלום צלול, לפחות לא שאני זוכר. אני גם בכללי בקושי זוכר חלומות רגילים. קראתי על חלומות צלולים וחשבתי לעצמי אם כדאי להיכנס לכל זה. מצד אחד זה נשמע אדיר ומצד שני (ופה ה"פילוסופיה") האם זה בריא שבנאדם ישאף כל-כך להשיג משהו שהוא לא אמיתי, ושהמציאות לעולם לא תשתווה אליו? הכוונה שלי היא, האם הבנאדם ירצה להתעורר לחיים האמיתיים שלו? הרי לא משנה כמה טובים הם, הם לעולם לא ישתוו לחלום צלול. בהקשר הזה אני גם מכיר אישית מישהו שהתמכר לחלומות צלולים והיה צריך עזרה מקצועית כדי לצאת מהתתמכרות לזה (הבנאדם כל הזמן רצה ללכת לישון, בכל זמן פנוי שהיה לו, כדי להכנס לחלום צלול). מה דעתכם?

makron2

New member
דעתי האישית היא

שחלומות צלולים אכן גדולים מהחיים ורובנו מעוניינים לחוות אותם לעיתים תכופות,אך הדבר קשור במאמץ מנטלי מסויים כדיי להשאר ברמות של חצלול בכול יום. כדאי להיכנס לכל זה?דעתי המשוחדת היא שהדבר תורם לחווית החיים בכלל,חלק מהמורכבות המדהימה שלנו. מאחר שחלומות צלולים מהווים רק חלק קטן מהחלומות שלנו ההשפעה היא מינמלית ובאותה מידה אפשר לבקר אדם על העובדה שהוא מבלה מול מחשב או טלבזיה שלא כצורך. למרות "שמידת הכיף" בחצלול לעיתים גבוהה מאוד החוויה לבסוף נגמרת ונשארים רק עם זכרון עמום שדוהה עם הזמן(כמו כל דבר),מאחר שרוב הקיום שלנו הוא במציאות ה"יום יומית" לכן רצוי להתרכז בה,החלומות הצלולים הם רק בונוס. "האם הבנאדם ירצה להתעורר לחיים האמיתיים שלו?" - החלום נגמר בסוף,אם רוצים או לא זמן מחזור חלום הוא מוגבל ובנוסף חלומות מעניינים קשורים מאוד למציאות מעניינת ודמיון עשיר. "שהמציאות לעולם לא תשתווה אליו?" - האדם ביסודו חי בסוג של כפילות,רוח וחומר,לפי דעתי אחת המטרות של האדם תמיד היו למצוא דרך לגשר בין השניים,להתעלות מעל החומר - אבל בלי החומר(המציאות היום יומית שלנו)אולי השאיפות שלנו היו שונות/הפוכות,זה יותר קשור לתפיסת המציאות.

Sardonyx

New member
כל דבר

כל דבר יכול לשמש אדם בתור אובייקט להתמכרות או כאקט של בריחה. כמובן שיש נטיות שכיחות יותר (אלכוהול), אבל גם חלימה צלולה יכולה להתמקם במקום שציינת... לגבי הנקודה האחרת, לדעתי דווקא ה"אופוריה" שמורגשת כתוצאה מחלימה צלולה, או האיכות ה"מרהיבה" של החלום, יכולה ליצור רעב כנה דווקא לאפרוריות של חיי היום-יום או לממשות הפיזית של עולם העירנות.... כמו למשל אחרי סרט בקולנוע, הייחוד סרטי פנטזיה, לפעמים יש מעין חובר שיווי משקל כשיוצאים, ופתאום נעשים רעבים, רעבים ממש למהותיות של נניח אוכל, לחוויה הגופנית מאוד של אכילה, כדרך לאזן את החזיונות של הקולנוע... ג

וולפהרט

New member
../images/Emo45.gifמסכימה איתך

בעניין ההתמכרות וגם בהשוואה לסרט. חלום צלול הוא בעצם כמו סרט טוב רק ההבדל הוא שאתה אקטיבי בו, כאילו אתה בתוך הסרט. לי אישית חלומות צלולים עושים רק טוב, כמו אקשן בחיים הרגילים. חלומות צלולים מיועדים לדעתי לאנשים שאוהבים גיוון על פני שגרה מונוטונית. מבחינתי חלומות צלולים זה רק עוד סוג של כיף לשבירת השגרה, כמו רכיבה על סוסים או כל חוג אחר שמישהו לוקח לעצמו מאותה סיבה. האם חוג זה דבר מזיק? מממ... לכל דבר אפשר להתמכר, בכל דבר אפשר למצוא נקודות שליליות. שוב, זה תלוי בבנדם.

תשובות מעניינות..

אני מסכים שזה תלוי בבנאדם וממש אהבתי את ההשוואה לסרט, כי אני מכיר את ההרגשה. אז אני מבין מכם, שבשבילכם זה פשוט עוד כיף בחיים, דבר שלא משפיע ממש על המציאות שלכם ועל ההרגשה שלכם בתוכה. ובכל זאת עולות עוד תהיות, לפני שאתה רוצה להיכנס לכל עולם החלומות. בסופו של דבר חלומות לא תמיד טובים, ולפי מה שאני מבין, כדי ליצור חצלול ברמה גבוהה חובה בהתחלה לנהל יומן חלומות ובכך לשפר את זיכרון החלומות. השאלה היא; האם כדאי לזכור את החלומות שלך או לא, כי אין ערובה שכל מה שתזכור יהיו רק חלומות טובים. ובהקשר הזה, חצלול חייב להיות טוב? או שיכול להיות חצלול סיוט, שזה די באסה כי זה אמור להיות ממש מוחשי (פשוט קראתי פה על מישהו שלא ממש שלט בחלום ובאו לו נחשים ונשים עם בולבולים....).

Leeh

New member
במקרה של סיוט צלול

אתה צריך לנצל את העובדה שאתה יודע שאתה חולם, אתה צריך ללכת אל הנחשים, להתייצב מולם ולא להראות שום פחד - זה החלום שלך, זה אצלך בראש. אני ממליצה גם בסופו של דבר לשאול אותם מי הם, למה הם בחלום שלך ומה הם מסמלים בשבילך. ככה אתה יכול להתמודד עם סיוט + לקבל תובנות על החיים שלך.

וולפהרט

New member
לגבי סיוטים

לי אישית, למזלי הרב, כמעט ואין. וחצלולים סיוטיים?! מעולם לא היו. ואם מידי פעם קורה חלום שמעדיפים לא לזכור- פשוט לא כותבים אותו! קל, לא? אני חושבת שניהול יומן חלומות זה פרס מדהים למי שעושה את זה, במיוחד אם הדמיון שלך מטורף. מידי פעם אני חוזרת לקרוא חלומות ישנים, סתם כדי להזכר, או כדי להשוות בין חלומות עדכניים, וזו גם דרך מעולה לעקוב אחרי המוטיבים בחלומות ואיך שהם משתנים בעקבות דברים שקורים בחיים.

silverhawk

New member
מסכים בהחלט בנוגע ליומן החלומות

אין ספק שמעבר ליעילותם במציאת עוגנים וכד', יש להם אף ערך מוסף עתידי.

Leeh

New member
../images/Emo188.gif המצב האידיאלי

הוא שכל מצב יזין את השני - המציאות היא ההשראה לחצלולים, והחצלולים הם ההשראה למציאות. כששניהם לוחצים ידיים, אתה מקבל תפיסה יותר רחבה של החיים וממצה את *כל* הפוטנציאל של החיים שלך.

השפעת החלומות הצלולים על המציאות

תודה על התשובות המעניינות! השאלה היא, האם העיסוק בגרימת חלומות צלולים משפיע לכם על המציאות? למשל, אתם מוצאים את עצמכם עושים בדיקות מציאות כל היום?

makron2

New member
בדיקות מציאות

רצוי לבצע במספר מצבים זמן קבוע מראש:שעה/פעולה שגרתית במקרים דמויי חלום:שמדברים על חצלולים/נתקלים בדברים שדומים לסימני חלום. לפי החשק לחוות חצלול. אבל לפעמים שמתאמצים/מוטרדים זה מקשה על האפשרות לחוות חצלולים. חשוב להדגיש שע"מ לזכור חלומות בצורה יעילה עדיף לגרום להתעוררות טבעית(בלי שעון מעורר)ע"י תכנות מוקדם - זה עוזר מאוד לשיטות המתקדמות ולזכרון.

הבהרה...

מה שבעיקר מעניין אותי אם העיסוק בחלומות צלולים גורם לכך שאתם מוצאים את עצמכם עוסקים בחצלול הרבה זמן במציאות, כמו עשיית בדיקות צלילות תכופות וכדומה. למשל, אם אני אראה את אחד מכם ברחוב אני אשים לב שהוא כל הזמן מסתכל בשעון? (או לפחות כל שעה...) או שהבדיקות התכופות האלו זה רק בתחילת התהליך? מה הכוונה שמדברים על חצלולים? מתי? ומה זאת אומרת תכנות מוקדם (פשוט לקום בלי שעון מעורר בכלל?) תודה על ההקשבה!

Leeh

New member
לגבי בדיקות מציאות

מעטים האנשים שקיבלו חצלולים רק כי *במקרה* הם עשו בדיקת מציאות. כשכן יש חלום צלול בעקבות בדיקות מציאות, זה קורה בעיקר כי קרה משהו מוזר ולא הגיוני בחלום. בגלל זה, אני ממליצה לעשות בדיקות מציאות - אבל רק כשאתה רואה משהו מוזר או שאתה באמת לא בטוח שאתה ער. ברגע שזה הופך להרגל של כל שעה - זה מאבד מהמטרה, זה כמו לחש יבש.

makron2

New member
לאו דווקא

"ברגע שזה הופך להרגל של כל שעה - זה מאבד מהמטרה" - לפעמים זה עוזר לתרגל את הזכרון המנמוני(טוב למיילד)כמו בפעם הבאה שקורה X אני יבצע בדיקת מציאות,כמובן שכל שעה זה קצת מוגזם. בדיקות המציאות מחולקות לשתיי חלקים,חלק ראשון הוא יותר ע"מ ליצור הרגל של הטלת ספק במציאות היום יומית שלנו(האם האני חולם?),יש לשאול ולחשוד באופן רציני והחלטי(ההרגל לבדו מטפטף לחלום),החלק השני בעצם בא לוודא סופית אם אנחנו חולמים ע"י בצוע/הבחנה באפשרויות שבלתי ניתן לקיים במציאות(נסיון לעוף ועוד..)

makron2

New member
שחכתי

מה הכוונה שמדברים על חצלולים?שמתעסקים או מדברים על חצלולים/חלומות זה גם זמן טוב לבצע בדיקה. מה זאת אומרת תכנות מוקדם (פשוט לקום בלי שעון מעורר בכלל?)כן,חלומות זוכרים בדרך כלל שמתעוררים מהם באופן טבעי(יקיצה טבעית),רצוי לנסות לשפר את השליטה שלך בשינה ז"א - להגיד לעצמך "מחר אני יתעורר לפניי השעון" או בשעה מסויימת,כך גם תזכור את החלום בצורה יותר טובה ואולי יהיה לך גם אפשרות לנסות את השיטות המתקדמות(במידה ואפשר). כל זאת כמובן במידה ויש זמן,אם אין אז רק ע"י בדיקות.

הגיוני ומוכר?

שבנאדם רגיל יגיד לעצמו לפני השינה "מחר אני אתעורר לפני השעון" וזה באמת ישפיע עליו כדי שהוא יתעורר לפני השעון? זה לא נשמע לי סביר... בסופו של דבר זה תלוי עד כמה הבנאדם עייף... תקנו אותי אם אני טועה...

makron2

New member
דיי סביר

שתכנות יעבוד וכמובן שיש קשר מסויים למידת העייפות אך למרות זאת הגוף ימצא לעצמו זמן נוח במידת האפשר. רוב השיטות מסתמכות על הרצון שלנו לבצע משהו מסויים בזמן מסויים(זמן החלום),מיותר לציין שעצם היכולת לשלוט(בערך)על צורת ההתעוררות שלנו רק תחזק את היכולות לשליטה עצמית. מטרה נוספת היא כמובן להעלות את המודעות שלנו לתהליכי השינה כדיי לתפוס מיקרו התעורריות שקורות כל לילה בין אם אנחנו מודעים אליהם או לא - הדגש:זמן אידאלי לנסות את השיטות המתקדמות הוא לאחר 4-6 שעות שינה,רצוי מאוד לאחר חלום רגיל. לפעמים התכנות הזה מציק,במידה ומתעוררים הרבה בזמן הלילה רצוי להפסיק ולשנות טקטיקה.

silverhawk

New member
למען האמת זה בהחלט אפשרי

יש לגוף דבר שנהוג לכנות כ'שעון פנימי', וישנם אנשים אשר יכולים לכוון את עצמם לקום בשעה מסוימת, והם יקומו על הדקה (באופן אישי, אני יכול להתעורר בחלון של כרבע שעה).

וולפהרט

New member
ברור, כן

אצלי: כל פעם שקורה משהו יוצא דופן, כל פעם שקורה לי משהו רע (מקווה שזה כן חלום) וכל פעם שקורה לי משהו טוב (לוודא שאני לא חולמת)+ אני אמורה לעשות כשאני רואה את העוגנים שלי- מוטיבים שחוזרים לי בחלומות כמו: מעליות, מגלשות, רכבות.

למעלה