הקפאת שניצלים

mevav1

New member
אני לא אוהבת להקפיא עם פירורי

לחם וממליצה אם כבר אז להקפיא רק את השניצל כשהוא נקי ורחוץ וככה יישאר רק להפשיר ולשים בשניה אחת את הביצה ופירורי הלחם וזהו..זה לא גוזל הרבה זמן ולוקח דקותיים ולפחות יותר טעים כשזה טרי ולא קפוא. להקפיא כעיקרון זה רעיון טוב רק לא עם פירורי הלחם..זו דעתי כי כמו שכתבו לך, זה יוצא כזה לא טעים.. אגב, כבר די הרבה זמן, אני לא טובלת את השניצל בביצה ופירורי לחם ורק מטגנת במחבת פסים כבדה מאוד על אש חזקה לא לפני התיבול או אפילו מרינדה ואז כל שנותר הוא רק לשים מעט שמן ולטגן את זה. אני לא אוכלת בשר ועוף אבל ילדיי ובעלי וכלמ י שאוכל אצלי, משוגע על זה.

r i n i

New member
מטגנת ומקפיאה מוכנים

פעם בשבןע-שבועיים, עומדת ומטגנת הררי שניצלים. מחלקת למנות, עוטפת בנייר כסף (רדיד אלומיניום) ומקפיאה. כשצריך, מוציאים, מפשירים על השיש (או ערב קודם במקרר) ואח"כ חימום במיקרו.

רבקהבן

New member
למה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

דווקא חשבתי שבבית שיש בו הרבה ילדים ב"ה אוכלים הרבה שניצלים כמונו...

לא כשהאמא צמחונית....../images/Emo3.gif

פעם אחת ניסיתי
זה ממש להתעסק עם הבשר...
הודעתי לאיש שלי שהוא מוזמן לאכול משניצלים מעשה ידי, כי זו הפעם הראשונה והאחרונה שאני מכינה את זה...

רבקהבן

New member
עכשיו הכל ברור!!!

והילדים מוכנים לאכול צמחים? כי אצלי חוץ מעגבניה שום ירק לא הולך!

אוהבים מאוד. אבל גם בשר אוכלים

אצלינו, אם כי במידה מועטה. זה חשוב למחסני B12 של הילדודס, וחוץ מזה, האיש שלי ממש לא צמחוני...

רבקהבן

New member
אם מותר לשאול באיזה גילאים הילדים

ואיך הצלחת לשכנע אותם לאכול ירקות?

רבקהבן

New member
כמה שניסיתי בגלוי או במסווה../images/Emo98.gif

לא הלך לי להאכיל אותם ירקות ופירות ממש מעט הם אוכלים וכל אחד אוכל משהו אחר וזה הולך ככה עגבניה אגס ותפוח הבת הגדולה הבן מסרב לאכול בכללל שום ירק אולי יאכל תפוח פעם ב.. הבת השלישית אוכלת עגבניה מלפפון בננה ותות שדה ובטטה בחמין וזהו והבת הרביעית אוכלת מידי פעם יחד איתי קצת ירקות מבושלים למרות שאני אוכלת הרבה ירקות וכל הזמן מציעה להם ומנסה לשכנע זה לא עובד

אולי אל תנסי לשכנע.

פשוט תגישי, כחלק מהארוחה. יום יבוא והם יוכלו.... (איך אפשר לא לאהוב ירקות
) פירות, הם אוכלים

רבקהבן

New member
הלוואי שיאכלו גם לזה יש סבלנות..

מה שאני בטוחה שבסוף כשיגדלו הם ירוצו ל"אוכל של אמא" ולא משנה מה יש בסיר...

maybesure

New member
גם אצלי הילדים צמחונים

כמוני. האיש אוכל בשר ודגים ועופות וחיות. אני מבשלת לו בסירים נפרדים את החיות, אין לי בעיה עם בישולים כאלו. הילדים לא אהבו ירקות מהרגע שיכלו לזהות אותם. אכלו בעיקר פיצות/מלאווח/אורז/תפ"א/פסטות....פחמימות. עם השנים הטעם משתנה. הבת באונ' עכשיו לוקחת לה לשם מגוון של ירקות: חסה, בצל, צנון וצנונית, מלפפון, עגבניות. הבן מתחיל עכשיו לגלות את קסמי הירקות, למרות שיש מעט ירקות שהוא אוהב כמו דלעת. נראה לי שיש ילדים שזה מן שלב כזה אצלם ואח"כ הם משתנים. ויש כאלו שתמיד אוהבים את כל מבחר הירקות והפירות, כמוני למשל. מאז שהייתי ילדה אהבתי בעיקר ירקות ופירות. ויטמין B12 אנחנו משלימים בתוספים. הבן והבת משלימים גם ברזל. מעולם לא הכרחתי אותם ולא שכנעתי לאכול פירות, ירקות או בשר. הם אוכלים מה שטעים להם.

mevav1

New member
סליחה על ההתפרצות, אבל לגבי ילדים

שאוכלים פירות וירקות, זה גם מזל למי שאוהב, אבל אני בטוחה שההורה משמש דוגמה. אצלי תמיד אהבו פירות וירקות כי אני וסלט זה הינו הך ולכן אם לא סלט אז ירקות חתוכים הם אוכלים. אבל האמת היא שבכורתי לא כ"כ אהבה סלט חתוך ולכן אכלה ירקות שאהבה וכעת אין לה בעיה לאכול סלט
והשאר כן אהבו. רבקה, אולי תנסי לתת להם לעזור לך כל אחד ויכולתו, להכין א הירקות, בין אם לשטוף אותם או לחתוך(תלוי בני כמה הם)אותם וכו'...?כשעוזרים להכין, יש חשק לאכול את עמל כפיהם עפ"ר. חוץ מזה, כשילדיי לא רצו לאכול דבר מה, עיטרתי להם את הצלחת בדמות פרצוף מירקות והם פשוט טרפו את זה..

maybesure

New member
wrong wrong wrong

אני כצמחונית אוכלת בעיקר ירקות, הילדים שלי - מרגע שנולדו רואים אותי מכרסמת ירקות טריים, מבושלים, מוחמצים, אפויים, מטוגנים, קלויים. בכל צורה גודל וצבע. זה לא הפך אותם לאוהבי חצילים,גזר,כלרבי,מנגולד,עגבניות,מלפפונים,פלפל וכו'. כתינוקות עוד הצלחתי לרסק להם את רוב הירקות והפירות, אבל בגיל הגן הם התחילו לסלוד מכל מיני דברים שאינם פחמימות. למרות הרקע שלי, ולמרות שהורגלו לאכול ירקות כפעוטות - הטעם משתנה, ומספיק ששומעים ילד אומר ש"תרד זה איכסה" (אני עוד זוכרת את זה מהילדות), בשביל להשפיע על הצריכה שלו. הבת שלי טעמה פטריות פעם ראשונה בחיים שלה בפולין, במסע החיים. פשוט לא היה משהו אחר לצמחונים. גורם ההורה לא תמיד מחזיק לאורך שנים ולא תמיד משפיע בכלל. מה שכן משפיע זה הרעבה, ואני ממש נגד. הכוונה להניח להם רק ירקות על השולחן, בלי שום ברירה אחרת. ואני לא מכירה אמהות שמסוגלות לזה. מסכימה עם מה שכתבת אודות ההכנה של הירקות ע"י הילדים עצמם. ככל שאני משתפת את ילדי יותר הם מוכנים לטעום ולהתנסות במאכלי ירקות.

mevav1

New member
הרגת אותי עם הכותרת../images/Emo13.gif

תראי..זה ברור שזה לא מדע מדוייק ואין זה כך..אני גם צמחונית למשל וילדיי מעולם! לא ראו אותי אוכלת בשר ובכורתי אכלה בשר עד גיל 11 לערך אבל גם לא בהנאה גדולה והבן חולה בשרים..הקטנה גם מצדה לאכול בשרים כל היום..וזאת מבלי שאכלתי לידם אפילו יום אחד בשר, כך שזה לא מן ההכרח. אבל..לפעמים קורה שכשההורים אוכלים משהו שהילד לא רוצה ורואה אותם אוכלים, הוא ניאות לנסות לטעום וזא משום שראה. אתן לך עוד דוגמה..היה משהו שקטנתי לא רצתה לאכול ולא ששיכנעתי אותה אבל לקחתי ביס והראתי לה שזה טעים והיא אכלה ועוד אמרה שזה טעים ודרשה עוד..אז יש ויש. בכל אופן, אני לעולם לא הכרחתי לאכול, בטח לא אחרי שאמי וכל דודותיי וסבתותיי הכריחו אותי לאכול אוכל ששנאתי..אבל אני מנסה בדרכי נעם שיטעמו. אם צבע של ירק מסויים לא נראה להם, אפשר להראות להם דברים מגרים באותו הצבע ולהסביר תלוי בגיל שזה מאוד בריא וכו'. קטנתי יודעת שכשהיא אוכלת אוכל בריא שיש בו ויטמינים והמתוקה שלי אומרת לי שהיא אכלה אוכל טעים ובריא ושיש לה המוןןןן כוח
אז כשמדובר בכוחות, אפילו על בנות זה יעבוד כי כולם רוצים להיות גדולים וחזקים

maybesure

New member
אצלי הדבר היחידי

שהם לוקחים דוגמה ממני ומאמצים - זה אכילת ממתקים. אני מחכה ליום שיתחילו לאכול שפע ירקות שוב כמו שהצלחתי להאכיל אותם כשהיו קטנים. קרה לי שדווקא ישועה באה מבחוץ: לפני כמה חודשים הספרית הכינה לבת שהלכה להסתפר אצלה, טוסט גבינה ובצל. ככה היא למדה לאהוב בצל (הבת בת 18.5!). אני מסכימה שצריך חשיפה, אבל שמתי לב שלפעמים דווקא אצל אחרים הם מוכנים לטעום יותר מגוון. סיפור הויטמינים והכוח כבר לא הכי עובדים על הילדים שלי. הם בגיל שהם לומדים על כך (הבת עושה תואר במדעים), וקוראים מאמרים..אבל חושבים שזה מתאים לאחרים.

למעלה