הקמצן בשדה השיפון

MayRosen

New member
הקמצן בשדה השיפון

בזמן האחרון דווקא לא נתקלתי בהם, אבל ברגע שאומרים לידי את המילה קמצן, אני מקבלת אוטומאטית עור ברווז. הסיבה לכך נעוצה באחד הבחורים עמו יצאתי בעבר שהשתייך לזן הנאלח הזה, זן שצריך להשמיד במהרה בימינו. אמנם קרו לי עוד מקרים כאלה, בהם הכרתי בחורים נדיבים פחות מדי לטעמי, אבל הבחור הזה היה בהחלט הא-מ-א של הקמצנים, הא-ב-א של הבונקריסטים, הקמצן בשדה השיפון. והטראומה בעינה עומדת, עד עצם היום הזה. הנה היא כאן למען יראו ויראו. בהתחלה, ללא כל ספק, הקמצן כבש אותי בסערה, וזאת תודות לעובדה שהיו לו כמה תכונות חיוביות אותן הקפיד להפגין כלפי חוץ כגון: מראה משובב, אינטליגנציה גבוהה, ויכולת וורבאלית מצוינת. אני מניחה שהכישורים האלו היו קשורים ישירות למקצוע בו עסק - הקמצן היה איש שיווק ממולח, שידע כנראה לשווק נהדר לא רק מוצרים מחברת ההי-טק בה עבד, אלא גם את עצמו. עלי זה עבד, ואני מאמינה שהיו עוד כמה קורבנות לפני והיו גם אחרי. כשהוא צלצל אלי בפעם הראשונה והציע לי לצאת איתו, בישר לי הקמצן שיש לו רק בעיה אחת קטנה, חסרת משמעות: "אין לו רכב", ואני חשבתי לעצמי, קצת חוצפה להציע למישהי להיפגש כשאתה לא ממונע, אך מכיוון שהייתי בהתלהבות ההתחלתית מהפוגית שלי (פג´ו 206), הסכמתי לוותר על העקרונות שלי לערב אחד, ולא להיות קטנונית. את הסיבה למחסור ברכב נאלצתי לחכות ולשמוע מאוחר יותר כשנפגשנו, והיא התגלתה כ-שלילה, אותה קיבל לטענתו, ממש לא בצדק: "כמעט דרסתי איזו זקנה שקפצה לרחוב". למשמע הסיבה, השכלתי להבין כי מעתה ועד לסיום השלילה, הנהיגה מוטלת עלי, אילו נמשיך לצאת כמובן, ולאחר התלבטות קשה, החלטתי לתת לזה צ´אנס, מה שהתברר בדיעבד כבחירה שגויה. הקמצן התגלה, באופן מפתיע לטובה, כאחד שאינו משחק משחקים, תמיד טלפן כשאמר שיטלפן, לעולם לא ביטל יציאות והיו לו רעיונות מקוריים לפעילויות שונות ומגוונות שנעשה יחדיו. עם זאת יאמר לגנותו של הקמצן כי לא סירב מעולם להצעתי להשתתף בתשלום, דהיינו - דגל בפמיניזם עד תום. כמו כן הוא לא הקפיד יותר מידי בלבושו, כלומר - היה מסוגל ללבוש יום אחר יום את אותו המכנס, או הרבה יותר גרוע מכך, את אותה החולצה! איכס!!! הקמצן סבל מעוד תופעות לוואי מוזרות: הוא היה חובב מושבע של שעשועונים בהם זוכים בחופשות ושאר מטעמים (כן, כי זה בחינם...). הוא לא היה חייל משוחרר חסר אמצעים, אלא איש היי-טק כבן שלושים, ולכן הופתעתי לגלות כי הוא הבעלים הגאים של סובארו ג´סטי ועדיין שוכר דירה מעופשת, או במילים אחרות: "מה הוא עושה עם הכסף שלו?" דמיינתי לעצמי את הקמצן הולך ומהמר בקזינו ביריחו כל לילה או תורם לנזקקים, ובלבי חשבתי: "איזה פילנתרופ חביב" אבל לאט לאט גיליתי כי טעיתי, ובגדול. בשלב כלשהו, אחרי תקופה קצרה שיצאנו, התחלתי להרגיש חוסר נוחות כללית לגבי המצב, ובמיוחד לגבי התאריך המיוחל המדויק של סיום השלילה. כששאלתי, בישר לי הקמצן: "בעוד שבוע" ואני שמחתי. לתאריך הנ"ל לא הספקתי להגיע ובמקום זאת חשפתי את קלונו ברבים: באחד מן הימים הייתה לי שיחה שלא נענתה ממספר טלפון בעל קידומת 09. ההודעה שהושארה, הייתה מהקמצן: "תתקשרי אלי, כשתתפני". הקמצן התגורר בתל אביב, ומקום העבודה שלו היה בהרצליה. לכן הסקתי שהוא עדיין בעבודה. צלצלתי אליו לסלולרי, דקותיים אחרי שהושארה ההודעה. הקמצן ענה מתנשף, כנראה מהליכה ממושכת (מעולם לא אמרתי שהוא היה ספורטאי מצטיין), וכששאלתי אותו לאן מועדות פניו הוא ענה בפזיזות: "להביא משהו מהרכב שלי". מיותר לציין כי כאשר אתה בשלילה הרכב שלך חונה ליד הבית ולא בסמוך למקום העבודה. אחרי שהתעשתי קלות, הבהרתי לקמצן כי פיצחתי את התעלומה. תחילה השתררה דממה, אליה התווספו ניסיונות קלושים להיחלץ מהצרה אליה נכנס. אני מצידי, נתקפתי הלם טוטאלי מהעובדה שהקמצן בעצם משקר לי על השלילה, בשלב הזה לא ידעתי ממתי, אבל הרגשתי שמשהו מסריח בממלכת דנמרק. לאחר חקירה עיקשת שלי, הקמצן סיפר, בתמימות, כי הרשיון היה ברשותו כל הזמן, מהרגע בו נפגשנו, וכי הוא, לדבריו, אותם אצטט, ברשותכם: "התבאס לנסוע מתל-אביב לרעננה כל פעם ולכן המציא את השלילה". כשסיים לומר את דבריו, בישרתי לו כי השיחה הזו הגיעה לסיומה, ובלבי ידעתי: גם היחסים. מידי כמה חודשים אני רואה אותו, תמיד בחברת בחורה חביבה, אני אומרת לו שלום, מרחמת עליה מבפנים וממשיכה בשלי. הפריירית לא מתה, היא רק מתחלפת.

Melitz

New member
הקמצנות זו מחלה כרונית שקשה לזהות מייד, אבל כשאת רואה אותו בחברת החביבה/פריירית התורנית, לא יזיק לשאול משהו כמו: מי משלם?...אתה עדיין בשלילה? או...הזמנת כבר חיטוי לדירה? אולי תצליחי כך להציל עוד מישהי

liti

New member
אל תשכחי לעדכן אותנו!

עושה רושם שהסיטואציה תהיה משעשעת למדי...

משאית

New member
את קולטת? ... ../images/Emo26.gif

הוא לא לקח אותך ברצינות מלכתחילה. אז הכרת בחור מקסים (כדברייך) עם אינטליגנציה גבוהה, ממולח, מראה משובב וכו´... והוא שיחק בך במשחק שסופו ידוע לו מראש, שיקר לך, גילית את זה בדיעבד ומאוחר מדי. החלטת להדביק לו את התואר "הקמצן". בד"כ בנות עושות את זה. כשלא הולך להן עם מישהו, הוא הופך להיות האקס, וזוכה לתואר "הבן-זונה". את פשוט יותר יצירתית, או אולי לא רצית לרדת נמוך ולרשום קללות רחוב בפורום שלך. זה מין מנגנון הגנה שגורם לך להיות בסדר ולהרגיש שהיית הקורבן (גם את זה דאגת לציין). במצבים יותר קיצוניים זה נקרא "קדוש מעונה" (שתו לי, אכלו לי, עבדו עליי וכדומה...). ככה למעשה גם התחילה התנועה הפמיניסטית - הנשים הרגישו שמקפחים אותן (המילה פמיניזם הופיעה אצלך בהודעה). חוץ מזה אני אישית אוהב לקרוא אותך רק חבל שאין לסיפורים שלך happy end

MayRosen

New member
משאית יקר!

אני לא כזאת פמיניסטית. המקרה הזה באמת היה מוזר כי אני לא לקחתי בחשבון שאנשים כאלה באמת קיימים בעולמנו הקטן ולכן נפלתי חזק. בחלק מהמקרים אתה צודק, אנחנו עושים לעצמנו דיסוננס כדי להמשיך לחיות גם אחרי שדברים רעים קורים לנו, אבל לא תמיד האשמה בנו, לפעמים זה באמת חוסר מזל. אני מבטיחה לך שלמדתי את הלקח שלי. ואתה? וחוצמזה - לחלק מהכתבות או סיפורים שלי דווקא יש סוף טוב אתה מוזמן לחפש אותן פה, ואני מבטיחה להוסיף עוד כל פעם.

lide

New member
אני חייב לציין.

כי הבעיה הזאת מוכרת בסביבה שלי (בשכונה) אדם ושמו "הרוש" שחיינו וגדלנו דלת מול דלת אינו היה מוכן לקחת אותי עמו על אותו הדרך, ולא פעם אחת. זה לא היה משנה לו אם היה גשם הוא סתם כי אני רציתי טרמפ. ולך מאי... אני לא מבין איך בעיר כל כך גדולה לא נתקלת בבעיה הזאת?

omer30

New member
אישה היא אישה היא אישה

נצלניות כולן!! למה הוא קמצן? בגלל שהוא לא שוכר דירה ברמה שאת חושבת שהוא צריך ? מה אכפת לך באיזה אוטו הוא נוסע? (בעצם כן אכפת לך כי את רוצה לנצל אותו ולנסוע באוטו שלו בלי לשלם הוצאות רכב). באמת ממש חוצפן ה"קמצן" שלך.לא הזמין אותך ונתן לך לשלם(את חלקך)אני שוק. הוא בלתי סחיט זה הכל.במין הנשי יש משהו נצלן וזה בגנים שלכן. הוא בטח גם "קמצן" בעייניך כי הוא לא מוכן לעבוד ולממן אותך ואת הוצאותייך. עצם זה שאת חופרת בחשבונותיו ועוסקת במה שהוא עובד כמה הוא מרוויח וכמה הוא מוציא מראה על מה את מסתכלת ומחפשת בגבר או בקשר. את יודעת איך קוראים לאחת שלא נמצאת עם בחור ללא כסף?? ז ו נ ה !! זונה זונה זונה זה כנראה מה שאת (כמו כולן).פמנסטיות עד שזה נוגע לתשלום החשבון. אולי תסבירי לי למה הוא צריך להביא אותך להחזיר אותך ולשלם על היציאה? למה לך יש פטור מזה?

omer30

New member
מקווה בשבילך שאת צוחקת ולא רצינית

ואולי בגלל זה התגרשת? בעלך לא רצה נצלנית. אגב הוא משלם לך מזונות גבוהים?

גבוהים זה לא מילה. בוא נאמר שאני

עובדת רק כי מתחשק לי. אני יכולה לפרוש ולהנות מהכסף שלו עד סוף חיי (כמובן שהיה לי כסף גם לפני שהכרתי אותו).

MayRosen

New member
אני מניחה שלא הפנמת את הסיפור אם זו

תגובתך, שהרי בסופו של דבר מי שנהגה, שילמה והזמינה הייתה א-נ-י ולא הוא. מה גם שאני לא שיקרתי לו אלא להיפך. בעיות בהבנת הנקרא? בכל מקרה אין צורך להגיע לקללות וגידופים. כל אחד ראשי להיות בעל דעה משלו והרעיון הוא ליצור שיחה ערה ולא לרדת כה נמוך...

aviran6

New member
למה הוא אמור לשלם את החשבון?

זה ממש חוצפה מצד הנשים! מדוע אתן הנשים חושבות שהגברםי צריכים לשלם??? הכי הוגז שיהיה חצי חצי! או פעם הגבר ופעם האישה למה שתמיד הנטל יפול על הגבר? ומה זה בגלל שלא היה לו רכב חשבת פעמים עם לצאת איתו?? והוא לא חייב להסיע אותך כל אחד יגיע למקום המפגש לבד! את ממש חלאה זן מגעיל מנצלת אנשים! נכון שהגבר לא היה צריך לשקר אבל את ניצלת אותו למעשה וגם גברים אחרים את נצלנית את מחפשת איך לנצל אנשים! איזה אוטו יש לו, איפה הוא גר, כמה הוא מרוויח ,שהוא ישלם שהוא יקח אותך תתבישי לך! זה לא עניינך כמה הוא מרוויח איפה הוא גר ואיזה אוטו יש לו! ואם הוא שומר את הכסף לעצמו זו זכותו האישית כי זה כספו והוא עבד עליו קשה ואת לא זאת שתקראי לו "קמצן" כי את כאן הקמצנים! את מחפשת שיזמינו אותך שיקחו אותך כלומר "שלי שלי שלך שלי". תזמיני אותו את לפעמים ותקחי אותו את! תתבישי לך וכל הנשים המנצלות גם כן!

aviran6 אולי תרגיע

אז חברה שלך זרקה אותך כי אתה סובל משפיכה מוקדמת. זה לא אומר שכל הנשים נבלות.

תראו מה כתב לי AVIRAN6 הגס רוח

במסרים האישיים: שלום לך חתיכת זקנה. את יכולה רק לחלום להיות כמוני. זונה מוצצת לכי לחפש מי שינענע אותך ותעבדי זונה. הגברים לא צריכים לממן אותך זונה מוצצת

סנדי012

New member
התשובה לזה פשוטה מאוד

מאז המאה ה19 אם לא לפני זה , היה נהוג שהנשים צריכות להיות יפות ולשתוק (ולא שהיום המצב יותר טוב, פשוט עכשיו כולם בעניין הפימיניזם אז כולם מסתתרים מאחורי המסכות שלהם) אז ככה , אישה צריכה להיות יפה , משוחררת , לדבר יפה , (לדבר יפה רק על הנושאים שהגברים מעדיפים) , ולהיות יפה !! (הבנתם את העיקרון?) אוקי המצב הוא כזה, אנחנו עכשיו בתחילת המאה העשרים אבל למעשה העבר רודף אותנו והסבתות מלמדות את הנכדות "המקסימות" מה נכון ומה לא סוג של "כלכלים" אם אני לא טועה יש על זה אפילו ספר , ומאז ומתמיד ידוע השגבר צריך "לחזר אחרי האישה " או במילים אחרות "לפרנס את האישה " יש לכך מספר משמעויות : 1) להראות לאישה שהוא יכול לממן אותה ולדאוג לכל צרכיה 2) לכבד אותה 3) נשים בעבר לא היו כל כך פמיניסטיות ועובדות ולא היה להן כסף ורק לגברים - וגם עד היום רוב הגברים מרוויחים יותר מהנשים - קבלו עובדה. 4) אישה צריכה שישקיעו בה , זה מחמיא לה 5) ואחרון אני מבטיחה : גבר שמשקיע באישה לא רוצה להשקיע בריק , ככה שזה מעלה לו את המוטיבציה להמשיך להיות ולהנות בחברתה , כי משתלם לו לשלם עליה אם הוא נהנה בחברתה ... מקווה שעכשיו לכולם ברור למה הגבר הוא "הסובל" העיקרי או ,המשקיען - כי ככה זה מקובל . אני מחכה לעוד נקודות מבט אז שתפו אותי .

omer30

New member
אבל זמנים עברו

ונשים עובדות. את חושבת שעדיין גבר צריך לפרנס? כשזוג יוצא תמיד הגבר צריך לשלם? הפמנסטיות בעצם רוצות להרוויח כמו גברים אבל לא לשם ביציאות. סדור נחמד.הכנסות ללא הוצאות. אני ממש לא חושב שאני אמור לממן את הבחורות שאני יוצא איתןוגם רב חברי חושבים ככה.בשביל יש נערות ליווי . נשים התרגלו לטוב .תעבדו בדיוק כמונו לפרנסה.

למעלה