הקמח והסוכר הלבן

נכון

גם מי שלא רוצה לוותר על הסוכר הלבן למה לא? הכל במידה. וכמידע זה היה מענין, נכון?
 

אלי ו.

New member
ואולי זה ענין של הרגל?

הלחם האחיד הוא מקמח לבן ומחירו היה מסובסד במשך שנים רבות. מן הסתם הציבור התרגל לטעם ומרקם מסויים וקשה לו לעבור.
 

שמיצית

New member
אפשר לשאול למה מלכתחילה "הלבינו"

אותם? מקווה לא להיראות
ית....
 
כאחד שעבר מלחם לבן למגורען (לא

לבן מושחם הנקרא חי), אני יכול לומר בלב מלא: המגורען לא טעים!!!!!!! אבל הבריאות קודמת ואין ברירה.
 

esperansa

New member
לדעתי...

דווקא הרבה אנשים בעד הלחם והאורז המלא, אך נמנעים מלצרוך אותם בשל העובדה שהמחיר שלהם די יקר. האמת היא שמתרגלים ללחם המלא, זה לא כל כך נורא. שום דבר לא יעמוד בפני הרצון לשמור על הבריאות. ומה גם לדעתי אנשים חולים בעיקר צריכים לצרוך את הלחם המלא, בעיקר חולי סכרת, לב, והסובלים במחלות עור. הלוואי שגם יסבסדו את הלחם המלא, זה יעודד אחרים לרכוש אותו. אחלה של פורום,
esperansa
 
קמח וסוכר לבן

לא הצלחתי ממש לעקוב אחרי כל ההתכתבות הענפה שלכם. אבל אעיר רק מספר דברים: א. האם לחם חי טעים יותר מלחם לבן או פחות ממנו? זו כמובן שאלה של טעם. וגם של הרגל. אני פעם הייתי מכורה ללחם לבן. מאחר שהייתי חולה ונטורופת המליץ לי, אז עברתי ללחם חי. אני מניחה שמידת החשיבות שמייחסים לבריאות באותו שלב בחיים היא זו שקובעת אם מצליחים לעבור ללחם מלא או לא. אגב, אחר כך התרגלתי לחיות כמעט בלי לחם בכלל. ב. סוכר לבן איננו רעל. זהו מוצר מזון מתוק שנותן אנרגיה זמינה. חסרונו הוא רק שבמחיר האנרגיה הזאת הוא לא נותן ערך מוסף בדמות חלבונים או ויטמינים. בשביל זה לא צריך להפסקי לאכול אותו. אדם בריא יכול לצרוך סוכר במתינות, ולהשלים מרכיבים תזונתיים נוספים ממזונות אחרים. ג. עד כמה שידוע לי, כולם מסכימים שקמח מלא בריא יותר מקמח לבן. זו פעם ראשונה שאני שומעת שסוכר חום זהה בתכונותיו לסוכר לבן. ממה שאני יודעת החום עדיף. אם כי עדיף בלי שניהם
ייתכן שההבדל בגישה התזונתית ביני לבין אסתר נובע מכך שאני נשענת במידה רבה על עקרונות התזונה הטבעית, בעוד שאסתר נשענת על התזונה המדעית. במלים אחרות: הגישה של הנטורופתיה מול הגישה של הפקולטה לחקלאות ברחובות. בחיי האישיים אני משלבת בין שתיהן. לעתים אני מתייעצת עם אנשים משני התחומים, ומנסה את שתי השיטות לאיזו תקופה. ואני בודקת מתי אני מרגישה יותר טוב. נראה לי שכל זמן שלא ידועה בעיה בריאותית מיוחדת, כולם יכולים להתמש בשיטה זו.
 

אלי ו.

New member
השוואה בין סוכר לבן לחום

כפי שניתן לראות ההבדלים אינם כה גדולים בייחוד לא אם מדובר בכמויות סבירות.
 
למעלה