הקלת"ש רפואי

powerlock

New member
הקלת"ש רפואי

לפני 8 חודשים הגשתי בקשת הקלה בתנאי שרות מסיבה רפואית (הקלת"ש רפואי) ואושר לי בסיס שמרחקו עד 100 ק"מ מביתי. האם מותר לי לשהות בבסיס שמרחקו מעל 100 ק"מ מביתי לפי פקודות הצבא? כלומר לשרת בבסיס קל"ב אבל להישלח לבסיסים שהם מעל 100 ק"מ? אין לשכוח שלא מדובר כאן על ת"ש רגיל אלא על ת"ש <רפואי> והדעות מתחלקות אם מותר לשלוח אותי או לא. מקווה לתשובה במהרה, תודה..

H20

New member
השאלה היא

איזו דרגת ת"ש קיבלת? אם קיבלת ת"ש 3, לדוגמא, את צריכה לישון בבית לפחות שלושה לילות בשבוע. אם קיבלת ת"ש 5- זה לינת בית, ואז חייבים לשחרר אותך כל יום הביתה. אגב, אין שום סיבה שהדעות ייחלקו בנושא- פקס לקצינת פניות הציבור יוכל להבהיר את העניין. לעוד שאלות, תוכל/י לשלוח אלי מסר.

שאלה ותשובה חשוב!!

לפי מה שהבנתי לא הבנת את השאלה גם לי יש קל"ב רפואי וזה כמו תש 5 עם קל"ב השאלה היא אם יכולים לשלוח אותי לאבט"ש או משימה או סתם טיול של הצבא כאשר במשימה הזאת צריכים לישון מספר רב של ימים בבסיס שרחוק מעל 100 ק"מ מהבית? ועוד שאלה האם פרופיל 45 רפואי צריך לעשטת מילואים?

H20

New member
לא!!!

לפי פקודות הצבא אי-אפשר לשלוח חייל עם לינת בית (ת"ש 5) לאבט"ש! לגבי מילואים- לא יודעת.

yanivaa

New member
לפי מה שאני יודע!!!-->

בעל ת"ש לא משנה איזה יכול לעסוק בתעסוקה מבצעית-אבט"ש עד 14 יום רצוף..

H20

New member
הההממ....

נדמה לי שמה שאתה אומר נכון לגבי ת"ש 4 ופחות, אך לא לגבי לינת בית... בכל מקרה, נראה לי הכי הגיוני לפנות למש"קית/קצינת ת"ש ולברר אצלה.

powerlock

New member
זה לא מה ששאלתי לגבי..

אין לי שום הת"ש. אני כרגע בבסיס פתוח. לא שאלתי לגבי שינה בבסיסים מרוחקים. ביקשתי הקלת ת"ש רפואית והבקו"ם החליטו: על הסמכות לנייד את החייל לבסיס המרוחק עד 100 ק"מ מביתו, לא ליד מטעי זיתים (ולא רמת הגולן). השאלה שלי האם ניתן לשלוח אותי סתם באחד הימים מהבסיס שאני שמרת בו עכשיו (שמתאים להגדרה של בקו"ם), לבסיס במרחק של מעל 100 ק"מ.. נגיד לשלוח אותי לבסיס בדרום להביא משהו ולחזור באותו יום. האם זה חוקי לשלוח אותי לבסיס שהוא מעל 100 ק"מ (כי יש לי הקלה רפואית)? או שאסור לשלוח אותי גם ליום אחד? תודה

למעלה