הקלטת המרצה

הקלטת המרצה

היי.
רציתי לדעת אם זה חוקי לשים מכשיר הקלטה מתחת לשולחנו של המרצה (ללא ידיעתו) ולהאזין לזה שוב בבית (בלי להפיץ או להעביר לאף אחד).
ניסיתי לחפש קצת בחקיקה אבל לא מצאתי.
תודה

למה לא פשוט לשאול אותו מראש?

אין לי מושג אם זה חוקי או לא. זה פשוט נראה לי לא יפה.
במיוחד אם יש לך יסוד סביר להניח שהוא לא היה מסכים מראש.

lol65

New member
עד כמה שידוע לי

אדם רשאי להקליט בחשאי רק שיחה בה הוא עצמו משתתף.

sacrament

New member
אני חושבת שכיוון השאלה הוא שגוי

אני מכירה מספיק אנשים ששמו מכשיר הקלטה אצליהם על השולחן בזמן הרצאה. זה מיותר לחלוטין...אם בילית כמה שעות כדי להאזין להרצאה הסיכוי שתאזין לה שוב בבית שואף לאפס. בהנחה שאתה כותב סביר או יכול לבקש ממישהו את השיעור - אין שום טעם להקליט. בזמנך הפנוי בבית תשקיע בדברים שקצת יותר יעזרו...

לגבי חוקיות - החוק לא ממש מתייחס למצבים האלה, אלא למצבים בהם אתה צד לשיחה לעומת מצב בו אתה לא צד לשיחה. האם הרצאה זו שיחה והאם העובדה שאתה מקשיב לה ברשות הופכת אותך לצד ממנה? אין לי שמץ. קשה לי להאמין שמישהו יכול לתת לך תשובה מוחלטת או אפילו קרובה למוחלטת, וזה בהנחה שמישהו פה ייקח אחריות לתת לך ייעוץ בנושא (אנחנו לא).

אבל למה ללכת כל כך רחוק? זה נראה לי פשוט לא יפה לשים למרצה מכשיר הקלטה מתחת לשולחן. אפשר לגשת אליו ולשאול אם אפשר להקליט. אם אתה נורא מתבייש וברור לך שההקלטה הזו לא תעבור לאף אחד - ראיתי מספיק אנשים ששמים לידם את המכשיר או מסתירים מאחורי ספר/קלמר, ובהנחה שזה מכשיר מספיק טוב, ישמעו בצורה סבירה. לא ממליצה לעשות את זה, אבל בחירה שלך.

כך או אחרת - לדעתי עדיף פשוט לא להקליט וזהו...

sacrament

New member
התשובה הזו גרועה מכמה סיבות

1. אין פה כוונה להפיץ.
2. גם אם הרצאה היא יציאה מוגנת, מזה לא בהכרח נובע שיש פגיעה בזכויות יוצרים. יש לזכויות היוצרים חריגים, ויש מה שנקרא שימוש מותר. אני ממליצה מאוד להסתכל בפרק ד' לחוק זכות יוצרים ובייחוד בסעיפים 18-19.
3. פס"ד אסף יעקב אמר הרבה דברים, הוא לא אמר שאסור להקליט הרצאות.

למעלה