הקיץ הגשמתי חלום

student85

New member
הקיץ הגשמתי חלום

אני הולך לפרוק את הכל,וזה הולך להיות סיפור מעניין.תהיו בטוחים. כל החיים שלי חלמתי על מהפכה,ריגש אותי לדמיין איך אני עומד על במה ומדבר וכולם מריעים לי. ראיתי כמה שהעולם דפוק,כמה אנשים רעים אחד לשני,לא הבנתי למה זה חייב להיות כך. למה אנשים צריכים לשנוא אחד את השני בגלל דת ולאום.למה יש גזענות,למה יש עוני,למה רשע וטוב לו לצדיק רע לו... באתי ממקום מאוד לא טוב והייתה לי ילדות דפוקה במיוחד.זה אף פעם לא באמת עוזב אותך,כשאין לך משפחה אתה בודד כל החיים. לפני כמה שנים הגעתי מהעבודה לדירה השכורה שלי,ופשוט לא יכלתי יותר.כיוונתי את האקדח לראש,והיה לי את הדחף הזה ללחוץ על ההדק. אמרתי לעצמי:עשיתי מעשים טובים בחיים,אני עוד יעשה מעשים טובים בשביל אנשים אחרים גם בעתיד.אם אני ימות למישהוא אי שם בעתיד יהיה רע יותר. חיפשתי את דרכי בפוליטיקה הרבה זמן,בסוף הגעתי לחוגים הרדיקליים ביותר.אם תחילת המהפכות בעולם הערבי והמחאה באירופה התחלנו לתכנן גם בארץ. בהתחלה רצינו ללכת על המודל של ספרד להתאסף בכיכרות הערים ומשם לצאת להפגנות.זה נכשל לגמרי .ואז באה בדיוק דפני ליף וחבר שלי זיהה את הפוטנציאל,מייד הצטרפנו אליה.הייתי ב-14 ביולי ברוטשילד וזה היה מדהים,הסולידריות,חוסר הניכור בין האנשים העזרה לזולת.כל מה שאין בחיי היום יום. את כל חופשת הקיץ בילתי בארגון עצרות מחאה,הפגנות וכל מה שהיה מסביב למאהלים.באמת האמנתי שאנחנו האזרחים צריכים לקחת את השלטון בידיים שלנו. אני לא יודע מה יותר טוב,סוציאליזם או קפיטליזם.אבל אני כן יודע שהמציאות שלנו שבה כל אחד חושב רק על עצמו ,מנסה לדרוס את הזולת כדי לעשות רווח מקסימלי,היא מציאות דפוקה שלא צריכה להתקיים.אני לא נאיבי ואני לא חושב שבאדם יש רק טוב ואם רק תהיה מערכת כלכלית אחרת אז הכל יהיה בסדר.אבל אני כן חושב שבמציאות שבה כולם נגד כולם,בסוף אף אחד לא מרוויח.לפעמים שיתוף פעולה הרבה יותר מועיל מתחרות.אז כן אני חושב שאנחנו צריכים לשאוף לעולם טוב יותר.וכן אני חושב שהמאבק בסופו של דבר שווה את זה. אני רואה איך אנשים נשחקים נפשית במערכת הנוכחית,אני רואה כמה המערכת היא לא יעילה ומשרתת בעיקר את בעלי הכח הממון והשררה.ואני לא רוצה לחיות כך עד סוף החיים שלי.יש בעולם הזה עוד דברים חוץ מכסף. אבל נדמה לי שאני מיואש.כבר אין לי כח יותר.אף פעם אי אפשר לדעת לאן כל זה יוביל,והרבה פעמים מה שמתחיל בצורה טובה עם אידיאלים יפיה נגמר רע מאוד.

סטודנט יקר

קודם כל תודה על שנטלת חלק פעיל במה שהלך ברוטשילד! נשמע שאתה עייף. אני לא בטוחה ממה התעייפת כל כך. אולי זה משהו פיזי או אולי דיכאון שמתגנב כבר מזמן. אפילו אני שלא תרמתי ולא הייתי מעורבת במיוחד מרגישה כרגע תחושה שמערכת ניצחה שוב. אוהלים סולקו ובטחלס' לא השתנה שום דבר לא בגובה שכר דירה שלי ולא במחירים בסופר. אבל! אני חושבת שחוסר שביעות רצון ממשיך לבעבעה באנשים וזה עוד יתפרץ מחדש. חבל שאולי לא תהייה איתנו כשזה יקרה. שמעתי על טובים ויפים שנפלו לדיכאון אחרי כמה חודשים אינטנסיביים בעבודה או בהכנה לתערוכה. כשהחגיגה נגמרת ונראה כאילו הכל חזר לקדמותו כל כך קל לאבד כיוון ובמיוחד שאתה מתאר ריקנות כבר לפני המחאה. בקיצור לדעתי טפל בעצמך. חפש את הנתיב ההצלחה האישי שלך ותעזר באנשים. נתיב הצלחה אישי זה לא אומר לדרוס אחרים. זה אומר שטוב לך ואז אתה יכול לחלק מהטוב הזה לסביבה. בהצלחה.

student85

New member
התעייפתי בעיקר מהבדידות

אני לא מרגיש שייך,לא למדינה הזאת,לא למקום שאני גר בו,לא למשפחה שלי. אני גר בעיר שהיא סוג של פריפריה,ושם גם נמצא מוסד הלימודים שלי. העיר היחידה שאני אוהב במדינה הזאת היא תל אביב,אבל בגלל שאני רק בתחילת התואר שלי,אני חייב להישאר כרגע במקום שאני גר בו. ופשוט משעמם לי כאן,אין כאן שום סוג של חיי חברה.מרגיש כאילו כל מי שיכל לברוח מכאן כבר ברח ומי שנשאר זה מי שאין לו ברירה. בעבר ברוב זמני הפנוי התעסקתי בפוליטיקה,וכך יצא שפה ושם פגשתי אנשים איכותיים,ועכשיו התחילה שנת הלימודים,אני שקוע בתואר שלי, ואני פשוט מרגיש בודד. אני מנסה לקיים קשרים חברתיים עם אנשים מהלימודים,אבל איכשהוא יצא שנפלתי השנה על סביבה חברתית לא כל כך טובה. אנשים שלומדים איתי פשוט לא מעניינים אותי.בנוסף גם עברתי למעונות חדשים ששם אני לא מכיר אף אחד והתברר לי שהמקום הזה פשוט סיוט כי כל הזמן יש רעש ובנוסף אני כל כך לא סובל את השהות שלי במקום הזה שאני אפילו לא מתאמץ ליצור קשרים חברתיים,שלא לדבר על זה שנפלתי על חדר עם סטודנטים זרים שצעירים ממני ואין לי איתם שום דבר משותף.הדבר הכי חכם היה בשלב זה לעבור לדירה שכורה,אבל פשוט אין לי כח לחיפושים האינסופיים האלה,והכי גרוע שלא ממש יש לי מישהוא לדבר איתו על כל הדברים האלה. יש לי פה ושם חברים ,אבל הקשר איתם הולך ומתרופף ולא נעים לי פשוט להתקשר ולשפוך את כל הצרות שלי עליהם. אני מרגיש קצת יותר טוב עכשיו,תודה לך על התגובה...

SleeplessBeauty

New member
מה לגבי פעילות חברתית במקום מגורייך?

אני יודעת מחברים שיש מספר קבוצות של צעירים אשר מנסים לקדם פעילות חברתית בפריפריה. יש לך פייסבוק? אני מקבלת שם את כל הפרסומים. לצערי, אני לא גרה בפריפריה ולא יכולה להשתתף בפעילויות האלה, אבל זה נשמע כמו משהו שלך יתאים! אני לא יודעת עד כמה יש לך זמן לעבוד, אבל שווה לבדוק עבודה שתשלב גם פעילות חברתית, כמו למשל ניהול פרוייקטים בתחום. שווה לפנות למועצות או עיריות באזור שלך ולבדוק אילו פעילויות יש להם. ככה תוכל להרוויח פעמיים - גם מהעשייה וגם ממפגש של חבר'ה אחרים בעלי תחומי עניין דומים. בכל מקרה, תמשיך להאמין בעצמך, תמשיך להאמין בכך שתתרום את שלך לחברה, לאנשים. אתה לא מרגיש שזו המדינה שלך? תשאף להיכנס לפוליטיקה ולשנות את זה. רק אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך - אני הכי שונאת פוליטיקאים ששכחו שהם גם היו צעירים פעם

student85

New member
לא ממש יש לי זמן לעבוד כי אני במצב אקדמי לא

תקין,לפייסבוק אני מנסה לא להיכנס כי זה לוקח לי יותר מידי זמן מהלימודים. למרות שהרבה זמן ,פוליטיקה היה סוג של שאיפה שלי,הבנתי בסוף שזה לא תחום שמתאים לי. פוליטיקאי לא צריך להיות מישהוא שרוצה לשנות את העולם לטובה.אלא מישהוא שיודע לדבר יפה,להבטיח הבטחות סרק,להוליך שולל,להתקמבן... אני בן אדם שאומר את האמת בפרצוף,אני לא אוהב ללכת מסביב,ואני לא מסוגל לעשות משהוא שאני לא מאמין בו.וזאת תכונה לא טובה למישהוא שרוצה להיכנס למקום כל כך מלוכלך כמו המערכת הפוליטית. בגלל זה אני אוהב פעילות חברתית,אתה עושה בחינם משהוא שאתה מאמין בו ובלי מחויבות. אבל אם בכל זאת אני יצא ממני פוליטיקאי בסוף,אל תשכחי להצביע לי! אני יפתור את כל הבעיות במזרח התיכון,כולם יהיו עשירים,כולם יהיו מאושרים,וכמובן שלום ואהבת חינם לכולם:)

SleeplessBeauty

New member
זאת הבעיה במדינה שלנו

שהפוליטיקה נתפסת כמשהו מלוכלך, ואנשים טובים באמת לא רוצים ללכת לשם. תשקול את זה שוב, דווקא בגלל שבפוליטיקה הישראלית יש אנשים שאכפת להם רק מעצמם, כדאי לרענן את השורות מדי פעם. אגב, מבוא לפוליטיקה: "אין פוליטיקה נקייה. השאלה היא עד כמה היא מלוכלכת". אני באמת מבינה כמה זה קשה לשלב תחביבים או עבודה במהלך הלימודים. תנסה בכל זאת למצוא את הזמן להתנדב, לעשות דברים שיעשו לך טוב על הנשמה. אופציה אחרת, כדי באמת לא לפגוע בלימודים, זה להחליט שהמצב הזה הוא זמני, ונכון שהוא לא טוב ולא אידאלי, אבל אתה מחליט שאת השנים הקרובות אתה נותן אך ורק ללימודים, כדי לסיים את התואר בצורה טובה ואז אולי באמת למצוא עבודה בתחום שמעניין אותך, או להריץ פרוייקט שישנה את העולם

student85

New member
כנראה זה ההבדל בין פוליטיקאים למהפכנים:)

אולי באמת כדאי שאמצה לי איזה התנדבות נחמדה,לפחות אני ארגיש שאני עושה עוד משהוא חוץ מלהשתעבד לעתיד לא ידוע בהייטק.

התנדבות זה רעיון מצוין, זה כל כך מוסיף

ונותן לכל הצדדים-המתנדב והמקום שבו אתה מתנדב. מה מעניין אותך ואתה חושב שתוכל לתרום?

student85

New member
אני רוצה להתנדב בהוראה של בני נוער

משהוא שרציתי לעשות כבר הרבה זמן...זאת אחת האפשרויות שיש לי בשביל המלגה שאני עושה כי ההתנדבות שלי כרגע היא בעבודה משרדית ולכן זה משעמם ומתסכל. הבעיה שמוסד הלימודים שאני יכול להתנדב בו נמצא בעיר אחרת,לכן זה תוספת של זמן נסיעות שאני לא בטוח שיש לי בגלל התואר העמוס שלי.

SleeplessBeauty

New member
מה לגבי פר"ח?

אני יודעת שיש גם בבתי ספר, אבל גם עם ילדים באופן פרטני בבי"ס או בביתם. בדקת את האופציה? התנדבות תעשה לך רק טוב!

למעלה