מקבל את התובנה ואת תועלתה
מה שכן , המסקנה שלי כאן היא תיאורטית בלבד , אז אני מרשה לעצמי להיות "פזיז"
בנוגע לביקורת שיש להם על קדמוניהם - אני מאמין שזה נכון , כי זה פתר לי שאלה גדולה ששאלתי את עצמי לגבי היהדות -
בתורה שבכתב מופיע כ50 פעם אזכורים לגבי איסור עבודה זרה. אלילים פסלים וכו'. כנ"ל ציווים להרוג את כל עובדיה בארץ ישראל ועוד ועוד.
לפי הרמב"ם למשל זה אולי הציווי הכי עקרוני בתורה , וכל התורה סובבת סביבו. ואני לא הבנתי למה זה עד כדי כך !
יצא לי לראות כאן בארץ שמאנים , רובם היו "מחוברים לעצמם" ולאדמה ולטבע יותר מהרבה דתיים שאני מכיר ובאופן כללי זה הטריד אותי מאוד שהתורה היא כל כך נגד זה , ולא משאירה כאן שום מקום לרחמים או להיתרים וכו'. היה ברור לי שיש כאן משהו שאני בעצם מפספס. לא יתכן שהחיבור לטבע ולאדמה שאותו אני חווה כחיובי כל כך , הוא בעצם דבר שלילי כל כך.
וכנ"ל ראיתי שהתורה הפנתה בעצם את האדם אל השכל , ובאיזשהו מקום ניתקה אותו מתחושותיו. וגם כאן התלבטתי בזה מאוד.
וקסטנדה פתר לי את התעלומה :
כי מסתבר , שאותו חיבור תמים וטוב לאדמה ולתחושות , יכול להזדהם מהר מאוד בעזרת אגו ותאוות כח.
ובהמשך מצטרפים לחגיגה כל מיני ישויות למינהן , ומכאן הדרך נהיית קצרה מאוד למעשים אפלים מאוד.
כפי שדון חואן מתאר איפושהו - שבדומה לדאואיסטים , גם לאותם מכשפים קדומים היו שאיפות ל"חיי נצח" שהביאו אותם לתועבות שונות (מספר על זה ב"סיפורי עוצמה" כמדומני שהם הפכו את עצמם ל"זומבים" וכדומה).
והתורה מבחינה מסוימת ניתקה את בני האדם מהתחושות , נלחמה מלחמת חורמה בעבודה הזרה (שאלו בעצם הישויות הללו) כקונטרה לכל זה.
ויצרה במקום זה את הדתות - הדתות נתנו קשר "נוקשה" יותר אל ההוויה , פחות טבעי ופחות גמיש , ועם זאת נוטה פחות להזדהם ממה שהיה.
כמובן יש לקשר זה את חסרונותיו שלו , שאנחנו אולי מודעים להם יותר - כי אנחנו חיים בעולם שנמצא כבר במקום אחר. איננו מכירים עולם של מכשפים אפלים אלא עולם שברובו הוא "רציונלי".
השושלת של דון חואן הלכה על פיתרון שונה מהפתרון הדתי , אך היתה מודעת לבעיה הזו.
(שכפי שכתב כאן נאו , אני מאמין שהיא היתה עולמית. שרוב בני האדם בתקופות הקדומות אכן היו עם "דת" כישוף דומה , והגיעו לאותם מקומות אפלים).
כעת המצב מעניין מאוד - כי הרציונליות מיצתה את עצמה , ורואים שיש חזרה לטבע ולחיבור הישיר בכלל האנושות , אך זה אומר שכנראה גם ה"חיבור האפל" יכול לחזור , וחשוב להיות מודעים לכך.
אני מניח שהתקופות הבאות תהיינה מרתקות.