הקוסם והכבשים

Mist2

New member
הקוסם והכבשים

"‬ישנה מעשיה מזרחית המספרת על קוסם עשיר מאוד שהיו לו הרבה כבשים‮. ‬
קוסם זה היה קמצן גדול‮. ‬הוא לא רצה לשכור רועים‮, ‬גם לא להקים גדר מסביב לשדות המרעה שבהם רעו הכבשים שלו‮.
‬כתוצאה מכך נדדו הכבשים לעתים קרובות אל היער‮, ‬נפלו לנקיקים וכו‮',
‬ויותר מכל‮ – ‬ברחו‮, ‬כי ידעו‮ ‬שהקוסם רוצה את בשרם ואת עורותיהם‮, ‬ודבר זה לא היה לפי רוחם‮.‬
‮"‬לבסוף מצא הקוסם תקנה‮.
‬הוא היפנט את הכבשים שלו והשיא אותם בראש וראשונה להאמין שהם בני אלמות ושפשיטת עורם אינה גורמת להם כל רע‮; ‬
להפך‮, ‬דבר זה עשוי להיות טוב מאוד ואפילו נעים להם‮; ‬שנית‮, ‬השיאם להאמין שהוא רועה טוב‮, ‬האוהב את עדרו עד כדי כך שהוא נכון לעשות בשבילם כל דבר שבעולם‮;
‬ושלישית‮, ‬השיאם להאמין שאם עלול לקרות להם דבר-מה‮, ‬אין הוא עומד לקרות ממש עכשיו‮, ‬מכל מקום לא היום‮, ‬ועל כן אין להם‮ ‬כל צורך לחשוב על כך‮. ‬
אחר-כך השיא אותם הקוסם להאמין שאין הם כבשים כלל‮; ‬אחדים מהם השיא להאמין שהם אריות‮, ‬אחרים השיא להאמין שהם נשרים‮, ‬אחרים‮ – ‬שהם בני אדם‮, ‬ואחרים‮ – ‬שהם קוסמים‮.‬
ואחר-כך בא הקץ לכל חששותיו ודאגותיו‮. ‬הכבשים לא ברחו שוב אף פעם‮, ‬אלא חיכו בשקט לזמן שבו יזדקק הקוסם לבשרם ולעורותיהם‮.‬
הסיפור הזה מדגים היטב את מצבו של האדם‮".‬

פ.ד. אוספנסקי

ינוקא1

New member
יפה

קוסם חכם.

הצופה.

New member
אתה צודק אני רגיש איך זה מקדם אותך בתשובה?

אתה יודע מה נדרש כדי לדעת שאתה מהופנט?
יש לך מספיק שכל לענות על השאלה הזו?

ינוקא1

New member
המון דרכים.

העיקר זה לרצות להשתחרר ואז הדרך הנכונה מופיעה.

(הדרך שמבחינתי היא הכי טובה זה תהליך הנקרא "שחזור" - מתואר בהרחבה בספר "מעבר המכשפים" מאת טאישה אבלאר.
מה שכן אצלי היא הפכה למשהו שונה מאוד מהמתואר בספר)

הצופה.

New member
מה זה מבחינתך להשתחרר?

למחוק את האפשרות? להעלים אותה? ללמוד לחיות איתה?
אתה מבין את ההבדל בין האפשרויות שהצגתי?

ינוקא1

New member
להיות X.

X יכול להיות כל מספר , אך הוא איננו שום מספר.
(ככה למדנו בכיתה ז').

X הוא משוחרר.

ינוקא1

New member
להשאיר את האפשרות - כאפשרות.

לא להיצמד אליה.
להיות מסוגל לבחור באפשרות אחרת כשצריך.

ינוקא1

New member
לא יכול , זה יהרוס.

אך אם אני אומר לך שהוא שינה לי את החיים , אז זו ההמלצה הכי גדולה שאני יכול להמליץ על ספר \ אדם כלשהוא.

גם אני מצטרף להמלצה.

מאיר את משנתו של דון-חואן באור אחר אבל לא פחות עוצמתי. בגדול, היא כותבת פחות טוב מקסטנדה (אין מה לעשות, הוא פשוט אלוף
), אבל התובנות שלה לא פחות חזקות. מה שזכור לי בעיקר היה דווקא ההתייחסויות האקטיביות שלה לתורות אחרות (ולא כאיזכורים פסיביים כמו שקסטנדה עושה, למשל לספר המתים הטיבטי במסע לאיכטלאן כמדומני, ובמעברים קסומים לאומנויות התנועה הסיניות), ותובנה אחרת בקשר לדרך שבה בעולם הרגיל גברים שולטים בנשים באמצעות "חותמים" או "שאריות" אנרגיה שהם משאירים בתוכן באמצעות הזרע שהם פולטים לתוכן.

Mist2

New member
תודה

יש לי כמה דברים לסיים לקרוא ואחרי כן אולי אגיע גם לספר הזה.
אף על פי שלפי קצב הקריאה שלי בזמן האחרון, זה יהיה בגילגול הבא.

וכמובן שהיא הייתה

חייבת להוריד למטה ולקצוץ את ראשן של השיטות המוכרות יותר של עבודה פנימית ורוחנית בטענה שהן 'לא מגיעות אל היעד הצוחלט אמ-- סליחה המוחלט כפי שמוריה שלה ושל קסנדה לימדו'

למעלה