הקול שלי

הקול שלי

עובדה: כאשר אני מקליטה את הקול שלי {ללא כל תוספות ואפקטים וכו'} ושומעת את ההקלטה, זהו הקול האמיתי שלי. כאשר אני מדברת הקול ש אני שומעת הוא לא הקול האמיתי שלי השאלה היא, האם הקול המוקלט, הוא אותו קול בדיוק שאנשים אחרים שומעים ממני כאשר אני מדברת?

pelegs

New member
כן

הקול של "עצמך" שאת שומעת כאשר את מדברת הוא לא דרך האזניים שלך(כלומר, האפרקסת, חלל האוזן הפנימית וכו'...) אלא דרך חלל הפה והאיזור התחתון של הראש, כך שהוא יוצא "עבה יותר". לכן, כאשר את מקליטה את עצמך ואז מקישבה למה שאמרת, את שומעת דרך האזניים, ולא דרך החלל הפנימי שלך, כך שהוא יוצר הרבה יותר דק וצפצפני.

תודה! אשממח

לעוד תגובות והסברים ואם אשר תיקון קטן
אפרכסת

questRB

New member
בקשר לתשובה של peleg

לדעתי קול מוקלט גם לא יוצא מושלם כמו שאנשים אחרים שומעים אותו אני מכיר הרבה פעמים שחבר שלי מקליט את הקול שלו ואחרי זה שומעים וזה עדיין אל נשמע בדיוק כמוהו התשובה ש peleg נתן נכונה אבל לא לגמרי

2_be

New member
לאיכות ההקלטה יש איזשהי השפעה

הרי ככל שנבצע יותר דגימות יותר (ואני מדברת על הקלטה דיגיטלית) איכות הקול תהיה טובה יותר (ולכן גם יהיה יותר מידע שיתפוס יותר מקום על הדיסק במחשב...)

New member
מודולצייה במגנון השמיעה

באוזן התיכונה ישנו שריר בשם שריר הסטפדיאוס ( Stapedius Muscle), שריר זה מופעל בשני מצבים 1. לפני התחלת דיבור 2. לאחר שמיעת קול בעוצמה רבה. כשריר זה נמתח נוצר לחץ על הממברנה הטימנית (ידועה יותר בשם עור התוף) וגורמת להחלשת עוצמת הקול (וככל הנראה גם לשינויים קטנים) כך שאנחנו נשמע באופן מוחלש את הקול של עצמנו וקולות חזקים במיוחד. אגב, השריר הזה חשוב ביותר אצל עטלפים שמשתמשים בו בשביל לשתק את מנגנון השמיעה שלהם בזמן שהם צועקים את הצעקה שמשמשת את מנגנון הסונר שלהם (וקיים גם מנגנון דומה במכשירי רדאר וסונר ידי אדם). אבירם

למעלה