הקדרים באים?

or99

New member
אצלנו קטרים היו גם במים וגם ביבשה.

לנתפסים מותר ללכת לכל הכיוונים. לקטר אחד מותר ללכת גם אחורה, אבל לכמה קטרים רק קדימה ולצדדים. ואגב, כבר דיברנו על הקטרים, רק שהחיפוש לא עובד.

עִידן

New member
נווווווו

"מי מםחד מפטר השחור?" -"א-ף א-ח-ד!" "ואם יבוא?" -"ש-י-ב-ו-א!" "ואם יטרוף?" -"ש-י-ט-ר-ו-ף!" אבל בירושלים קוראים לזה "מי מפחד מהזאב הרע". הם תמיד מעוותים.

shellyland

New member
גם אצלנו, כמו שהסברתי לעידן בטלפון

והיא שכחה להביא דבר בשם אומרה. אבל לא בשביל זה אני באתי אצלכם. באתי לספר לכם שהיום דורותי ואנוכי קיבלנו הסבר מפורט מחתיך-הורס בן חמש איך משחקים את המשחק "חיה זרה". יש לכם אולי רעיון באיזה משחק מדובר? רמז: זורקים את הכדור באויר, צועקים "חיה זרה" וכולם מתפזרים וכשהזורק תופס את הכדור - נעמדים.

ler

New member
מה ככה אומרים בירושלמית?

למשחק שהסביר ה"הורס" קוראים כאן "חיי שרה". התיאור דומה, השם...מזכיר.

עִידן

New member
מ-ה?!?!?!

למה לעוות ככה?? "חיי שרה" זה סתם, שצועקים "חיי ש-ר-ה", זורקים את הכדור גבוה, רק אחרי שלוש קפיצות שלו מותר לגעת, צריך לפגוע באחרים, אסור לגעת פעמיים. החתיך ההורס כמובן דיבר על "עמודו".

עִידן

New member
סליחה! סליחה!

לא קראתי כמו שצריך את ההסבר של ההורס. הוא דיבר על חיי שרה, עם עיוותים קלים.

אטיוד5

Active member
דומה למשחק "עמוֹדוּ" ...

אלא שב'עמודו' קוראים בשמו של אחד המשתתפים והוא זה שאמור לקלוט את הכדור החוזר מן האויר.

תּמר

New member
ככה שיחקו אצלנו חיי-שרה

(אני ירושלמית). לא מזמן ביקרתי בשכונה אחרת בבירה, וראיתי ילדות משחקות "עמוד" (לא עמודו) כמו שאצלנו שיחקו חיי שרה. כללי המשחק: בתחילת המשחק זורקים את הכדור לגובה וצועקים חיי שרה. כולם מתפזרים, ומי שתופס צריך לקלוע באחד המשתתפים. אם הכדור פוגע והנקלע לא תופס - הוא נחשב "קלוע", אם הנקלע תופס - הקולע נחשב קלוע. מי שנקלע - יוצא מהמשחק עד שקולעים את זה שקלע בו. המשחק מסתיים כאשר כולם קלועים מלבד אחד. (אני לא זוכרת אם כאשר מישהו תופס הוא מודיע לכולם לעמוד, אך מה שזכור לי הוא שבאמת לא ממשיכים לברוח)

תּמר

New member
היה צפוי

שאקבל הערה על הקליעה. עשו אצלכם חלות עם קליעים?

למעלה