הקדרים באים?

הקדרים באים?

מישהי בעבודה שרה את פנס בודד וסברה "ולאורו היו הקטרים באים". (היא טוענת שבשכונה שלה שיחקו "קטרים באים") שנים שברתי את הראש מה פתאום "קדרים באים". האם זה מקור השיבוש? מישהו יוכל בהזדמנות זאת להזכיר את החוקים של המשחק הזה?

אצלנו

היו משחקים בבריכה. הקדר שוחה מצד אחד לצד השני שבו נמצאים האחרים. מי שהקדר הצליח לגעת בו או מי שלא קפץ למים לפני שהקדר הגיע, נפסל ומצטרף לקדר. כשיש קדר אחד עוד אפשר לברוח מהצדדים. כשיש כבר כמה קדרים - אפשר רק לנסות לקפוץ מעליהם.

עִידן

New member
אנחנו

עמדנו בבריכה הקטנה. הקדר צעק "קדרים באים". רצנו מולו, הוא היה צריך לתפוס. מי שתפס - הצטרף אליו. הכל ברצעודים במים רדודים.

lexigali

New member
בקיבוץ אחד לפחות שאני מכירה

שחקו ברחבה שלפני חדר האוכל. לא בבריכה.

אצלנו שיחקו את זה רק בבריכה

עד כמה שאני זוכר. אבל שבולת אומרת שאנחנו מושםעים מהעירוניסטים, אז לך תדע..

במקום אחד בלבד

בבריכה, אלא מה? ובמקרה הזה אפילו אצל ספלינטור שיחקו כמו שצריך. ברחבה של חדר האוכל (או בדשא) זה היה "מי מפחד מהכושי השחור" אבל זה של קטנים.

יפה!

ובדשא שליד חדר אוכל ובית כנסת שיחקו "הדגל". שזה משחק שמצריך דשא בגודל של מגרש כדורגל תיקני. לפחות!

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אתם קצת מתבלבלים שם בקפוצה. קודם כל, יש דשא ליד חדר אוכל, ויש דשא ליד בית כנסת, וזה לא אותו דבר
חוץ מזה, "הדגל" משחקים על כל הקיבוץ בערך. כל קבוצה שמה את הדגל שלה בקצה אחר של הקיבוץ ומפרסים על פני כל השטח שביניהם. הספלינטורית הסבירה לי, שכעירוניסטים, הם נאלצו לשחק קדרים ביבשה, כי לא היה מושג כזה שכל הכיתה הולכת לבריכה, אלא רק בגיל מאוחר יותר (תיכון וכאלה). כשהם קטנים, העירוניסטים הולכים לבריכה עם המשפחה. אז לא היתה להם ברירה, והם נאלצו לקדר מחוץ למים.

renjintso

New member
סדר שיהיה פה../images/Emo70.gif

יש דשא בין חדרוכל לביכנסת, בשביל דגלֶחָד, ויש דשא בין ביכנסת לביתינוקות בשביל הקפות [לקח לי נצח להיזכר בשם של המשחק-הזה-שדומה-לבייסבול. סימן מובהק שאני מאבדת חלקים מהותיים וחשובים מהעברית שלי, כאן בגולהדוויה]. חוץ מדגלחד, יש משחק אחר לגמרי שנקרא שתי דגלים (ולא, חלילה, "שני דגלים"!), והוא באמת מתפרש על כל הקיבוץ

עִידן

New member
הדגל/מטוס/דגלונים/...

משחק בעל מיליון שמות, שלא משחקים על דשא אחד, אלא על חצי קיבוץ לפחות.

אצלנו קראו לזה

"כיבוש הדגל", וכך גם ילדי בית הכרם, לפי מה שמקורותי מוסרים לי, רק שהם נסעו לגבעת התחמושת כדי לשחק..

שני משחקים שונים

שלשניהם קוראים 'הדגל' (אני לא סגור על זה שכך קראנו לשניהם), ואולי אפילו יש קצת דימיון בחוקים, אבל אילו שני משחקים שונים לגמרי. אחד מצריך דשא גדול. והשני מתרחש על "לפחות חצי קיבוץ" ומתרחש בלילה בעיקר.

Mנטה

New member
רגע רגע, הסברים על הדגלים

אצלנו היה משחק אחד שקראו לו "מלחמה על הדגל" או "2 דגלים", ובו לכל קבוצה יש דגל שהיא צריכה לשמור עליו ודגל שהיא צריכה לחטוף מהקבוצה השניה, מתנהל קצת כמו תופסת עם שבויים והכל וקו באמצע שמפריד בין הטריטוריות של 2 הקבוצות. מה המשחק השני ?

כן. לזה התכוונתי

המשחק השני מתנהל בלילה, גם שם לכל קבוצה יש דגל שהיא צריכה לשמור עליו והיא צריכה לחטוף את הדגל מהמחנה של הקבוצה השניה, אבל המחנות מרוחקים אחד מהשני מאות מטרים או יותר. כל קבוצה משאירה מספר שומרים במחנה, ושולחת "פולשים" להתגנב ולחטוף את הדגל של הקבוצה היריבה, ולחזור איתו למחנה שלהם.

אחחח

הדיבורים על המשחק הזה מזכירים לי כמה כיף היה לשחק אותו. מה דעתכם לעשות מפגשפורום בקפוצה שלכם ולשחק "כיבוש הדגל" על "לפחות חצי קיבוץ"? אגב, חשבתי שבקפוצה שלכם אסור לדרוך על הדשא. מה, לא?

תּמר

New member
אצלנו שיחקו את זה ברחבה

שליד בית הספר ובמקומות דומים.

למעלה