הקאמבק של האלה.

Shadowmage

New member
מה שמוכיח שאלעזר לא היה לוחם D&D

בנוגע ל D&D אני מסכים איתך, וזאת למרות (ואולי בגלל) שכרגע אני משחק D&D. בוא רק נאמר שהשיטה הבאה שאני אשחק בה תהיה GURPS ונפסיק בזה. כשאמרתי הירואי התכוונתי לסגנון יותר טולקיניסטי ופחות סטיבן קינג.
 

מירטל

New member
מה ? רגע,לאט...

אני לא ממש מבינה, על סמך מה אתה קובע שברגע שקובעי מתכת נעשו נפוצים יותר, האלה " יצאה מכלל שימוש"? אלה היא אחד הנשקים הפשוטים והיעילים ביותר : היא משקל כבד בקצה של מוט, המשקל והתנופה שאיתו פוגעים בגוף ויוצרים נזק רציני. ומצד שני, אין לך להב שעלול להשחק ולא לפגוע, והרבה יותר פשוט להלחם עם זה : עד היום, "כלי הנשק" של המשטרה והוונדליסטים הם לא חרבות או סכינים, אלא אלות ( משטרתיות, בייסבול או מאולתרות). יותר מזה - קובעי מתכת לא ממש יועילו לך כנגד אלה, כך שהקישור בין יותר שימוש בקובעי מתכת ולכאורה יציאת האלה מכלל שימוש הוא לא ממש ברור לי.
 

tapas tapas

New member
תגובה

אני מדבר על כלי הנשק שהשתמשו בהם בשדה הקרב, במלחמה. ולא למטרות טקסיות או של מעמד. למשל, בתקופת הברונזה היה שימוש באלות מהודרות בידי הפרעונים גם אחרי שהפסיקו להשתמש בהם בשדה הקרב. טוב, אני מניח שאת זה לא תוכלי לדעת. אבל כל אדם שעשה קרחת בחייו, וקיבל מכה בראש כשהיה לו קרחת, יודע שזה בדרך כלל יותר כואב מכאשר יש לך שיער ואתה מקבל מכה בראש. קובע המתכת הוא קשיח, ולכן במקום לקבל זעזוע מהמכה של האלה בראש בנקודה אחת, הקובע המתכתי גורם למעשה לפיזור העוצמה של המכה על פני כל הראש מאשר בנקודה אחת. ולכן האלה הרבה פחות אפקטיבית נגד קובעי מתכת. רואים שלאחר שקובעי המתכת נהיו יותר נפוצים, גם החל שימוש יותר רחב בגרזני ביקוע. כלומר גרזנים שהיו יותר יעילים בלעשות חורים בקובעי מתכת מאשר למשל מאלה. את רואה אלה מסוגלת לעשות חור בקובע מתכת ולעבור דרכו ולעשות חור גם בראש? גרזני ביקוע יכולים לעשות זאת. אני לא חושב שהתמשו בחרבות סתם כי זה היה סמל סטטוס. אני חושב שיתכן שלחרבות היה יכולת חדירה לא רעה כנגד שיריון, באמצעות הכאה. כלומר מה שנקרא SLASHING. אבל כנראה שגם היתרון הנוסף שלהם שהיה ניתן לדקור עם הקצה של החרב כמו שהיו עושים עם חנית. בהרבה חרבות השתמשו דווקא בדקירה ולא בSLASHING. עוד יתרון גדול של חרב הוא שהיא עשוייה חתיכה אחת, והיא לא להב שמחובר לידית עץ. ולכן הסיכויי שתשבר בזמן קרב הרבה יותר קטן. אני אומר את הדברים על סמך דברים שקראתי, אני לא ממציא את זה סתם (לפחות לא את הרוב). אם אני מקשקש שטויות אז תתקנו אותי.
 
כלי נשק וכו'

חרבות: חרבות ימי הביניים היו שונות מהחרבות העתיקות יותר - הן היו עשויות פלדה, והדגמים שנועדו לשימוש נגד אבירים משוריינים היו די ארוכים ועם מימד-כובד שנוטה לקצה הכואב, כדי לספק מכות-מחץ שגם אם לא יחדרו שריון שרשראות מחוזק בלוחות, ימחצו בו חריץ נאה שיכאיב למי שנמצא בתוכו. מה שכן, הן לא היו בנויות לדקירה. אפשר היה להשתפד על השפיץ של חלק מהן (אלו שהיה להן שפיץ) אם ממש רצית, אבל הן נועדו לקיצוץ, לא לדקירה. אלות: אלות המשיכו לשמש במשך אלפי שנים ככלי נשק של דלי התקציב, הבלתי-סדירים ופורעי החוק. עם התפתחות השריון הכבד של ימי הביניים החרבות התגלו כבלתי יעילות יחסית, ואז האלה עשתה קאמבק - אבל לא בדגם עם ראש עגול, אלא בדגם עם ראש מחורץ (נראה קצת כמו הפרי הצהוב והמסריח ההוא שדומה לכוכב ושמוכרים בקיץ בסופר - קרמבולה?) או בצורת פטיש-דקר. אלא מה, שבערך באותה תקופה נכנס שובר-שוויון למירוץ החימוש הזה ושמו "נשק חם", מה שהפך את כל עניין השריונות ואלות-נגד-שריון לבלתי רלוונטי. אה - וחרב היא באמת סמל סטטוס. היא יקרה, קשה לייצר אותה, והאנשים שיכלול הרשות אותה לעצמם לא אהבו לראות אחרים מסתובבים איתה. חוץ מאנשי כנסייה לוחמניים כמובן - הללו השתמשו באלות כדי לא לעבור על האיסור על שפיכת דם (הגבלת הנשק של הכוהן במו"דמ של פעם? זה משם)
 

tapas tapas

New member
הממ אוקי

אז למה באמת היה שימוש נפוץ בחרבות? הרי אמרת שהן לא יעילות כנגד שריון כבד כמו האלה/פתיש נקב? אולי בגלל שהן היו עשויות חלק אחד? ואולי בגלל שהיה ניתן גם להשתמש בהם כבולם להתקפות של היריב? ומה בדבר גרזני הביקוע? אלה שנראים יותר כמו מסמר עבה? ראיתי כאלה שהיו בתקופת הברונזה, אבל לא ראיתי משהוא דומה בימי הבניים. האמת שגם בתקופת הברונזה, לא ראיתי הרבה כאלה שנראו כמו מסמר אלא יותר כאלה שהזיכרו גרזן "סטנדרטי", אבל עדיין עם להב ארוך ופה צר. תודה על התגובה.
 
לקח זמן לפתח שריון כבד

שריון כבד של ממש צץ רק בסביבות מלחמת מאה השנים, ועד אז השתמשו בשריון שרשראות לסוגיו, אם לא בשריונות שהיו בעיקר עור עבה עם שכבה צפופה של קשקשי מתכת. ונגד זה, חרב שיסוע עבה וכבדה היא די יעילה. גרזן ביקוע? הצאצא הימי-ביניימי שלו היה מה שנקרא פטיש-דקר, מכוש-מלחמה או פטיש-מלחמה - פטישון נחמד שבצד אחד היה לו ראש-פטיש (בשביל המשקל וגם כדי להרביץ) ובצידו השני חוד נחמד לחדירת שריון, כמו שאפשר לראות בתמונה זו, בה מופיע שחזור מודרני:
 

tapas tapas

New member
ועוד משהוא

אין שום הבדל משמעותי במשקל של אלה מאשר של גרזן למשל. לא כמו שרואים בDND פטישים ואלות ששוקלים חמישים קילו. כך שההבדל היחידי ביעליות שלהם נובע רק מהצורה של הראש שלהם. אז למה לעשות צורה של עיגול חלק? כשאפשר לעשות צורה שדומה יותר למסמר עבה?
 

BluePrint

New member
קובעי המתכת?

מי שם אותם לקבוע את המתכת? ולמה שהקביעה שלהם תשפיע על שימוש באלות? ילדים, עזרו נא לtapas tapas להמציא את הקנוניה. (סליחה מראש, הכל בהומור : )
 

tapas tapas

New member
אגב

אני אומר את זה על סמך דברים שקראתי בספר. כלומר בספר נאמר בפרוש שהשימוש באלות ירד וכנראה כמעט נעלם לאחר שקובעי המתכת נהיו יותר נפוצים. ועוד אגב, לא הבנתי בכלל מה מצחיק בתגובה שלך.
 
קובע היא צורה תקנית

קובע - מילה נרדפת לקסדה. "ובראש הגדוד צועד, אצבעוני המפקד, הוא חבוש קובע פלדה, ובידו סיכה חדה"
 
למעלה