הצצה ל DSM 5 מתוך YNET

galitkm

New member
כנראה שהם מחליטים מראש

ואוטומטית שבוגרים או אולי בוגרים בתפקוד נמוך צריכים בטוח תרופות פסיכיאטריות. הילד ההוא בן 11, אולי זה מסביר את העניין. רק שלקבוע מראש שילד יצטרך תרופות מבלי לשמוע עליו כמעט דבר ובלי לראות אותו - עצוב שהרופאים פועלים ככה באופן אוטומטי

schlomitsmile

Member
מנהל
פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה אבל האמת, זה לא נראה לי משמעותי-
תמיד ובכל עניין ובכל ציבור יהיה מישהו שאפשר לכנות "תפוח רקוב".
בעקרון, נוירולוגים הם בהחלט כתובת לאיבחון אוטיזם.

ענתנוי

New member
לפסיכיאטרים יש סמכות

וזו הבעיה העיקרית.

אם פסיכיאטרים היו רופאים אז האבחנות והעיצות שלהם היו רק ייעוץ, וכל אחד היה יכול להחליט אם הוא רוצה או לא רוצה לקבל את העצות שלהם.
אם פסיכיאטריה הייתה רפואה ה-DSM היה מדריך תרופות וסימפטומים ולא כלי לאבחון התנהגות חברתית.

אבל פסיכיאטריה זו לא רפואה, ופסיכיאטרים הם לא רופאים אלא שופטים מטעם הממסד החברתי.
יש להם את הסמכות לכפות טיפול תרופתי, אישפוז, טיפול בשוקים חשמליים או התעללות במסווה של טיפולים ניסיוניים.

יש להם את הזכות המלאה לשלול את זכויות האנוש של אנשים שמוגדרים כאוטיסטים, לדון אותם למאסר עולם במוסדות סגורים ולהתעלם מהבקשות של ההורים או שלהם עצמם.

במקרים שבהם אין לאדם את היכולת להתמודד איתם (זה כולל אוטיסטים אבל גם סתם משפחות ממעמד סוציואקונומי נמוך שמתקשים להתמודד עם סמכויות) - הם הרשות המחוקקת, השופטת והמבצעת....

(סתם סיפור מלפני כשנתיים - משפחה עם 3 ילדים על הספקטרום. אחד משולב בחינוך רגיל. פסיכיאטר מגיע לבית הספר, מאבחן את הילד בלי רשות ההורים ומודיע להם שהוא סובל מ"מחלת דיכאון" והם חייבים לחתום לו על אישור להכניס אותו למוסד פסיכיאטרי ולאשר טיפול בשוקים חשמליים. למה? למה לא?.... חסרים להם כנראה ילדים למחקר...)

שלומות0

New member
זה נכון

רק שההורים יכולים לנהל מאבק מאוד קשה על מנת שזה לא יקרה,
מספיק שיש לך מנהלת בית ספר שרוצה לזרוק ילד מהמוסד שלה היא נגשת לרופאת בית הספר והדרך לבצע מה שכתבת קצר , ואז ההורים מתחילים להתנגד
אז כאן נכנסת הרווחה לתמונה ,,
הסיפור מאוד מורכב ולא פשוט ויחד עם זאת ההורים שנלחמים ולוקחים עורכי דין חזקים והם עומדים חזק על שלהם ולא נכנעים האשפוז הכפוי לא יקרה!
כמובן שלא כל הורה יש את הכוח להילחם כל החיים, לא כל הורה יש את היכולת הכספית להחזיק עורך דין צמוד.

abashel13

New member
לפסיכיאטר אין סמכות

לאשפז בכפיה... לפסיכיאטר מחוזי יש סמכות כזאת או לועדה פסיכיאטרית מטעמו המופעלת ע"י פקיד סעד

כך שהשילוב נגדו עומדים הורים הוא שילוב של ייעוץ פסיכאטרי לפקיד סעד המאפשר אישפוז בכפיה של קטין

עד גיל 15. מגיל 15 יש עניין של הקטין בעצמו...

להציג את הפסיכיאטרים כבעלי סמכות אישפוז בכפיה זהו מידע מוטעה ומוסיף לאלמנט הפחד מפני הפסיכיאטרים...

ומצד שני השילוב הזה של סמכות המדינה באמצעות פקיד סעד וייעוץ פסיכיאטרי הוא הבעייתי במקרה זה

ולכן ייעוץ ראשוני של פסיכיאטר המבין בספקטרום יכול להיות תמיד מגן מפני עצת פסיכאטר שאינו מבין בספקטרום...

הקיצור הפסיכיאטר שיש לי קשר איתו הוא ההתגוננות הטובה ביותר יחסית לפסיכיאטר מטעם...

schlomitsmile

Member
מנהל

שלומות0

New member
מדוייק לגמרי

הנקודה היא כפי שציינת "השילוב הזה של סמכות המדינה באמצעות פקיד סעד וייעוץ פסיכיאטרי הוא הבעייתי במקרה זה"
גם אני חייבת מילה טובה לפסיכיאטרית של הבת שלי, לגבי התגוננות..

ענתנוי

New member
סמכות

זו האפשרות.
זה לא אומר שכולם יכולים או צריכים לנצל אותה לרעה, אבל זה פתח שאי אפשר לדעת לאן הוא יוביל.

מוסד סגור זה לא בהכרח מקום רע, אבל אם אין פיקוח ואין שקיפות הכל אפשרי - ומספיק לקרוא קצת עיתונים כדי להבין ש"הפירצה קוראת לגנב".

והבעיה העיקרית היא המשמעות של המודל הסטנדרטי: אם חרדה, זעם, דיכאון ועוד כל מיני רגשות אנושיים טבעיים לחלוטין מצביעים על הפרעה נפשית, "אדם סטנדרטי" הוא בובה על חוט מחייכת, מצייתת וחסרת אישיות, וכולנו יכולים למצוא את עצמנו מאושפזים בכפייה בגלל לחץ חברתי - במקום לזכות ליחס אנושי, אוזן קשבת ותמיכה.....

abashel13

New member
אם מבודדים את השימוש לרעה בסמכות

באמצעות סמכות נוספת מאותה דיסיפלינה משתמשים כרגע באמצעי יחסית יעיל לערעור סמכויות וכמו בכל תהליך חברתי

עד אשר תיעלם הכפייתיות כתכונת אנוש מחיינו והסובלנות והדדיות יתפסו מקום של כבוד, נכון וראוי לאפשר לעולם הפסיכיאטריה לשדרג את עצמו

כך שיביא מזור לחולי קושי וסבל ולא יהיה ממוקד בתפקידו כחותמת חברתית לבידוד השונה והחריג.

אני יודע ומאמין שיש גם רופאים פסיכאטריים כאלה.

שלומות0

New member

חוסר היחס האנושי מתחיל מאותה גננת ואותה מורה , מאותה אם בגן השעשועים שבמקום לחפש לעזור למשפחה שרואים אותה מתמודדת עם ילד עם קשיים, בוחרים להיות "אזרחים הגונים"
ולהגיש תלונות במשטרה או ברווחה זה לא ממש משנה, במקום להיות אנושי ולהבין שיש מקום לעזור לזולת לנסות להבין את מקור הקשיים בוחרים לנהוג ברשעות,
התמזל מזלי ונתקלתי בדרך גם באנשים טובים שחיפשו לעזור, על כל התנהגות מרושעת הם נהגו בטוב לב, יש לי סיפורים של אזרחים ראויים לשבח!

arana1

New member
תמיד,אבל כל שפה אחידה מאפיינת את הריבוי שלה

מכל אחדות,מכל הכללה,נגזרת גם צורת הריבוי,הדרך שבה אנחנו מזהים את הפרטים
רקע מסויים יבליט פרטים מסויימים ורקע אחר יבליט פרטים אחרים
לצערנו ההכללה והשפה הפסיכולוגית היא כל כך ארכאית,מיושנת ונבובה שהדרך והצורה שבה הפרטים מצטיירים מתוכה לא רק שלא מאפשרת ליצור להם תמיכה בהתפתחות מהותית אלא שהיא מהווה בסיס לגישות מעקבות ומחליאות שגורמות עוול וכאב בלתי נסבל דווקא לאנשים שהכי לא מגיע להם לסבול

ההכללה והשפה הפסיכולוגית היא נגטיב,היא צובעת את כל מה שטוב כרע ולהפך,כמו כל דת היא בעיקר פוליטית,משקפת את מבני הכח וההיררכיות המסורתיות ולכן גם אפשר לראות שגם אם יש עדכונים אז הם נובעים לא מממצאים מדעיים אלא מלחצים חברתיים ופוליטים
הפסיכולוגיה היא אנטי מדע
במקום למלא את שליחותה ולהכניס ערכים מדעיים אובייקטיבים לשפה ולקיום החברתי היא מזהמת את המדע בהטיות חברתיות
וזה קורה בגלל שכל הפסיכולוגים הם פחדנים שעיקר דאגתם היא ליוקרה השפעה ובצע
ללא יוצא מהכלל

galitkm

New member
למה טרנסקסואליות בחוץ ו-PMS בפנים?

סתם ניחוש - אולי אני טועה: אולי כי הטרנסקסואלים עשו מספיק רעש והפעילו לחץ כדי שיוציאו אותם משם, אז המחברים היו צריכים לחפש מישהו אחר שיחליף את מקומם בDSM

ימימה

New member
שמעתי פעם מישהו מדבר על זה ברדיו

הוא אמר מה שענת אמרה - שזה עניין של תרופות, כלומר ענין של כסף בסופו של דבר. תחשבי לכמה נשים יש תסמיני קדם-מחזור, שעכשיו יוכלו לבקש תרופה, הרופאים יוכלו לרשום את התרופה בלי בעיה ואף ימליצו עליה (זה מה שרופאים עושים כשיש אלטרנטיבה כימית...)ומישהו בחברות התרופות (שיש להן לובי חזק מאד) יגזור קופון שמן

galitkm

New member
אם זה אכן כך, זה מפחיד

אני התגברתי על PMS בעזרת שינוי אורח החיים בלבד, ללא תרופות. חבל שאף רופא לא סיפר לי שקיימות עוד אפשרויות, מצאתי את זה לבד.
אבל אני לא יודעת אם זה יכול להתאים ולעזור לכל אחת, אולי יש מקרים ששום דבר לא יכול לעזור חוץ מתרופות

ai22

New member
כפי שהראתי בעבר - כי התוקף המדעי אבד

בהתחלה היה מדובר במסמך המדעי הכי חשוב בתחום,
אבל הוא נהפך למסמך פוליטי מאוד,
חסר כל תוקף מדעי.
עד כדי כך - שחלק מקבוצות המדענים שהשתתפו בכתיבתו שבתו - וקראו באופן גלוי להחרימו.

נקווה שינסו לתקן את הבעיות בהקדם,
כי המסמך הזה הוא בושה לעולם המדע.
ובקצב הנוכחי יעבור לפחות עשור עד שהשטויות שהוכנסו, יתוקנו.

arana1

New member

מסמך שכולו מבוסס על מאבקי כח וסמכות אמור להדריך אבחון וטיפול באנשים שעצם מהותם זה חוסר חיבור מוחלט למאבקים מסוג זה

נראה לי ששוב הפסיכולוגים הצליחו לשבור את שיא האי רלוונטיות

שלומות0

New member
צריך

להוציא את פסיכולוגים כמאבחני הספקטרום וכסמכות מקבלת החלטות!

שלומות0

New member
שאלה מה זה אומר לגבי

ילדים על הספקטרום שכידוע לחלקם יש התקפי זעם?

ילד עם התפרצויות זעם אלימות? מעתה אמרו "הפרעת ויסות מזג";
מה המשמעות?

למעלה