הצעת תקנון

הצעת תקנון

לקחתי במלוא הרצינות את הצעתו של אלעד. למרות שלא פעם אני מוצא עצמי גופי במרכז ההתכתשות אשמח אם הפורום הנוכחי ימשיך להיות מה שלשמו הוא נועד: מקום התדיינות בנושאי תרבות עברית, ולאור זה אני מציע את הטיוטה הבאה: אין פוליטיקה - לא מרכז, לא ימין ולא שמאל. לא נגד הצעד ההוא ולא בעד העמדה ההיא. אין כינויי גנאי - לא "פשיסט", לא "יפה נפש", לא "איש קטן" ולא "אדם שפל" וגם לא כל וריאציה אחרת לגופו של עניין - ולא לגופו של אדם תרבות עברית - תיתכנה גלישות לכאן ולכאן, זה טבעי, אבל מרכז הדיון הוא בתרבות העברית (ומי שרוצה להעלות עניני תרבות אחרים יפנה למקום המתאים לכך) כיבוד החוק - הן מתוך חוש אזרחי והן מפאת תקנון "תפוז" המחייב קבלת הזולת - כל עוד מקויימות הדרישות שלעיל ניתן להתווכח עם בעל דיעות שונות אך לא לפסול אותו או את דעותיו שיניים - אנו מסמיכים ומבקשים ממנהל(י) הפורום למחוק כל הודעה שלא תעלה במובהק בקנה אחד עם הכללים הללו ושיהיה בשעה טובה

תגידו,

ממתי "יפה נפש" הפך לכינוי גנאי? אני שואל ברצינות. הרי מילולית, זה נשמע כמו מחמאה - בעל נפה יפה. אז איך זה הפך לכזו קללה?

גנגי

New member
אני לא ממש מבינה

למה אין פוליטיקה. אם הדברים נאמרים על פי שאר הכללים שהצעת, מה הבעיה בהבעת עמדה פוליטית?

גרי רשף

New member
כי זה יגמר בבכי..

קל לנהל שיחה ידידותית על אלוהים או על אלתרמן או על עניינים לשוניים מבלי להיגרר לטונים גבוהים. עם פוליטיקה זה קצת קשה, ולכן כדאי אולי להימנע מלהיכנס לזה. הבעיה בהחלט אינה עקרונית.

לללוש...לא נראה לי שאפשר בלי

פוליטיקה פוליטיקה קשורה לתרבות עברית פולטיקה קשורה לכל דבר יש אמרה כזאת "הכל פוליטיקה"

גרי רשף

New member
אי אפשר בלי אבל רצוי..

להרבה נושאים יש השלכות פוליטיות עדכניות, אבל נראה לי שרצוי להתמקד בנושאים העקרוניים ולא בפוליטיקה היומיומית; בעיקר כדי לשמור על רמת הדיון. לי אישית יותר נוח לדון ביהדות מבלי לערב את טומי לפיד או את אריה דרעי (וזו רק דוגמה).

גרי רשף

New member
אינני יודע מה היתה כוונת המשורר..

(המשורר = טללים) הכוונה שלי על כל פנים אינה לחוק בל יעבור שיגרור אחריו מחיקת הודעות וחסימות, אלא הסכמה בעל פה כדי לא ליפול למלכודות שבדרך. הרי יכול לבוא מחר בחור חדש ולכפור בהסכמות האלו, ונצטרך לכבד אותו. כוונתי היתה בדיוק למה שאתה אומר- בהחלט לדון בנושאים אידאולוגיים או ערכיים או עקרוניים, ואת הפן הפוליטי העכשווי (והרדוד לא פעם)- להשאיר בצד.

משורר לעת זיקנה?

מה שהבאתי היה, כפי שצויין, בגדר טיוטה אני מניח שכדאי שכל משתתף יביע את דעתו לגבי הצורך בתקנון (כפי שעשתה למשל מנטה), ואם הוא מקבל את הצורך בכך יקבל, יעיר או יציע תיקונים לנוסח שהצעתי.

מוגג

New member
../images/Emo127.gif באופן עקרוני

אבל בכל זאת אני פחות או יותר מסכים עם הכללים של טל: אין פוליטיקה – באופן כללי, מסכים אך לא הייתי מונע זאת באופן גורף. הייתי אומר - בלי מפלגתיות וללא פוליטיקאים עכשוויים.
אין כינויי גנאי – מסכים. אלא אם כן הכינוי יצירתי במיוחד (יא, בועלת מטרידים של ממסי וכד')
לגופו של עניין - ולא לגופו של אדם. תרבות עברית - .. (ומי שרוצה להעלות עניני תרבות אחרים יפנה למקום המתאים לכך). השחלה נאה!
כיבוד החוק - הן מתוך חוש אזרחי והן מפאת תקנון "תפוז" המחייב. מסכים, אבל, האם גם כאן לא מפרסמים מילות שירים?
קבלת הזולת - כל עוד מקוימות הדרישות שלעיל ניתן להתווכח עם בעל דיעות שונות אך לא לפסול אותו או את דעותיו.
שיניים - אנו מסמיכים ומבקשים ממנהל(י) הפורום למחוק כל הודעה שלא תעלה במובהק בקנה אחד עם הכללים הללו. להיזהר מאוד בהפעלת השיניים! . אני ממליץ על הימנעות מתגובה. או "הערה" של אחד מהמנהלים לכותב. המלצה נוספת למצטרפת חדשה – לפני פתיחת נושא חדש, בדקי אם לא הועלה בחודשיים האחרונים. המלצה נוספת לגולש הותיק - אל תייגע.

lexigali

New member
מסכימה עם מוגג, ומוסיפה:

1. אני נגד תקנון "רשמי". 2. אני נגד מחיקת הודעות, וכמו מוגג בעד התעלמות (שזה כולל אי התערבות של אחרים בריבים בין שניים, למשל) או הערה של ההנהלה לכותב. 3. אני נגד הימנעות גורפת מנושאים מסויימים (כל עוד הם קשורים לתרבות עברית). גם אם הם מעוררים סערות רגשיות. אני בעד להצליח להתמודד איתם, כמו שהצלחנו לא רע עד לא מזמן. 4. אני בעד לאפשר הצגת כל דעה שהיא, קיצונית ככל שתהיה, ובלבד שהיא לא בגדר הסתה או עבירה על החוק. להרגשתי - בדיונים עם שומרון היו לא מעטים שהגיבו בדיוק ברמה שלו, אם לא למטה מכך (לא לגופו של עניין, ללא שמץ של התדיינות אמיתית, וכו'). מאכזב.

../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה

או לפחות עם רובן המכריע. 1.
נוטה להסכים. 2.
מסכים. מעדיף הערה על פני התעלמות. 3.
מסכים. עם זאת, רצוי להמעיט בויכוחים פוליטיים בפורום זה. 4.
מסכים. אני מרגיש חצוי בקשר לתקנון הפורום. הייתי מעדיף להגדיר את זה כרוח הפורום. אני מתנגד למחיקת הודעות. אני מעדיף הערות מצד המנהלים והמשתתפים "זה לא מתאים, כי..." וככה אנשים יודעים מה הציפיות, וגם יש מקום לדיון מה מתאים ומה לא. חוץ מזה, אנחנו ילדים גדולים ויודעים להתמודד. כמובן יש הודעות מסויימות שצריכות להימחק ללא דיחוי (יש צורך בדוגמא???). אבל כל ההודעות של השבוע האחרון אינן כאלה, לדעתי. מצד שני, לגבי רבות מהן, היה ראוי מלכתחילה שייכתבו בצורה יותר מעודנת, אם בכלל. (יצא לי משפט קצת מסורבל. גנגי, אפשר הגהה?)

לא מסכים עם שתיים בתוך הסוגריים

אין כאן דו שיח, רק רב שיח. אם הריב הוא רק בין שניים - למחוק ושיעברו למסרים פרטיים. אם יש מקום לריב בפורום מכל סיבה שהיא, יש מקום לכל הפורום בריב. זו הסיבה שזה פורום ולא איציק או טלפון.

מסכים עם מוגג ברוב הדברים

לגבי החדשים, אין טעם לדרוש מהם שיתחילו לנבור בהסטוריה. מי שרוצה לנבור - בכיף. מי שלא - אין צורך. אם מישהו מעלה נושא שכבר עלה, אפשר בנימוס להפנות אותו לשירשור הרלוונטי. אל תייגע ??? בעייתי משהו. אם כל אחד יחשוב חמישים פעם לפני לחיצה על שלח, העסק קצת יאבד מהספונטניות. נכון, מידי פעם יש החלקות ויש מלל מיותר. קורה. לא נורא.

Mנטה

New member
בקשר לפוליטיקה ושאר נושאים טעונים

אם זה מפריע לכם: אל תקראו. לא יקרה כלום אם אנשים לא יביעו את דעתם בכל נושא. אם אתם חוששים שזה טעון מדי או מעורר יותר מדי רוחות וסערות, אז פשוט אל תגיבו, אל תענו. מי שרוצה להתכסח על דפי הפורום ולנסות לשכנע (פחחח) שינסה. בדיוק בשביל זה אתם יכולים לפתוח או לא לפתוח כל הודעה שהיא על פי בחירתכם.

למעלה