הצעת תקנון

לא מסכים

את ההצעה הזאת ניתן להכיל על כל דבר אפשר להכחיש את השואה (אני יודע שהדוגמאות מוקצנות), להטיף לפולחן השטן, להטיף להשמדת עם ו... ...מי שלא מעוניין לקרוא פשוט לא יפתח. נכון? לא נכון. נסיון העבר המיידי מלמד שזה פשוט לא עובד.

Mנטה

New member
לא רלבנטי לדיון

ואם יהיה תקנון, אז אותם אנשים שחושבים כך פשוט לא יוכלו להביע את דעתם ? מה הקשר בין הודעות בפורום ובין הכחשת השואה ? הללללו ? וחוצמיזה , להחיל ולא להכיל.

אלי ו.

New member
הבעיה עם אקטואליה

היא שנושאים אקטואליים מעצם טבעם נוטים ליצור דיון מוקצן ואלים שאינו מתאים לאוירה הנינוחה וכבדת הראש של הפורום. בפורום ערוץ ההסטוריה יש כלל, אין דיונים על נושאים מ 20 השנים האחרונות. גם שם יש ריבים, אבל הכלל הזה מונע בעדם מלשפוך דם וירטואלי, ולהדיין על נושאים העומדים ברומו של פורום במקום להסתכסך בויכוחים אם מות אויביך צריך לעורר שמחה/אפתיה/צער.

or99

New member
../images/Emo127.gif רק בנוגע לחוק...

אני מקווה שהכוונה היא שאין לכתוב דברים שכתיבתם עצמה היא העברה על החוק. לא נראה לי שיש צורך במחיקת הודעה המתפארת במעבר באור אדום, הקמת בית בניגוד לחוקי תכנון ובנייה וכד'

or99

New member
ועוד משהו לתקנון:

"כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם." (אלא אם את המחברת
). (לא. איני יודע מהיכן זה לקוח. טוב?)

giulietta

New member
התייחסותי:

1. קצת מפריעה לי העובדה שיוזמה כזאת תופסת תאוצה אחרי פרישתו של איש שנוי במחלוקת ועוד על ידי מי שהיה צד פעיל בתהליך שגרם לפרישתו (זה "לגופו של אדם" אבל זה רלוונטי). מטרתם של תקנונים היא לאפשר למגוון אנשים ודעות לדור בכפיפה אחת. אם זה היה קל ופשוט לא היה צורך בתקנונים. ההצעה, כעקרון, היתה נראית לי הוגנת לו במקביל היתה בה הזמנה לשומרון להישאר ולקחת חלק בניסוח התקנון. זאת משמעה של התמודדות אמיתית עם האחר (ואם זה נשמע לכם אווילי אז אולי דברי נובעים מאיזו סטייה שלי להזדהות, רגשית, עם האנדרדוג ואין פה שום אמירה שיפוטית לכאן או לכאן). 2. אין פוליטיקה? לא מקובל עלי. אנחנו לא בשווייץ. הפוליטיקה היא בשר מבשרה של התרבות העברית. יש למצוא דרך לדבר על הכל, כל אמצעי ספרותי יכול להיות לגיטימי ובתנאי ש"כללי הפורום" (שגבולותיהם יהיו רחבים דיים, אני מקווה) יישמרו. 3. התייחסות "לגופו של אדם" יכול להיות חינני גם אם מדובר בעקיצה חביבה. זה חלק מתרבות אנושית. כאנשים מבוגרים עלינו להשכיל להבין מתי הקו האדום נחצה (ולהפתעתי, הוא נחצה פה פעמים רבות מדי). 4. אנא, אל תאמצו את תקנון תפוז במלואו, אני אוהבת לקרוא מילות שירים
5. קבלת הזולת - זה כל הרעיון, לא? 6. שיניים - במקרים קיצוניים בלבד.

במה שהדבר נוגע לי

הצעתי, בין השאר, את התקנון על מנת להטיל הגבלות גם עליי. אהיה הראשון שיתקשר ל"שומרון" על מנת להזמין אותו לחזור ביום בו הוא יודיע שהוא תומך ומקבל את שלטון החוק במלואו, מה שטרם קרה (ע"ע סעיף 5לתקנון המוצע).

אטיוד5

Active member
קשה שלא להסכים ../images/Emo13.gif

ובכ"ז יש לי משהו לומר - בעיניין קבלת הזולת. הוכח פה באותות ובמופתים שהקוים האדומים של חלק מהגולשים פה הם רק הקוים הכתומים של אחרים. אם נהפוך את הכתומים של כל אחד ואחת לאדומים יקוצצו כנפיים רבות מדי לטעמי.

מסכימה . עם כל זה שזה אומר כמעט

להשאיר את המצב כמו שהוא. אני רק חייבת להגיד בהקשר למה שכתבת, שבשוויץ הפוליטיקה נוזלת מהאוזניים (הם רק בדרך כלל לא הולכים על זה מכות של ממש).
ובאותה הזדמנות עוד שני ביטויים שצריך לשים להם סוף: לישון כמו תינוק, זה לישון מעט מאוד ועם הרבה הפסקות באמצע. ילדים ישנים טוב בהרבה. לעשות את זה כמו שפנים, זה פעם בשנה בערך כשקמים אפוצים משנת החורף. להבא יש לאמר ארנבים.

גנגי

New member
שנייה, תעצרו!

ואם לא נמגר את שני הביטויים הללו, ממא-שרון, את לא תקבלי את ההצעה של טל בעניין התקנון?
(מותר לשאול מה זה "אפוצים"?)

גם את לא קוראת משהו.

שלושה ביטויים. ובכל מקרה אני לא מקבלת את התקנון כמו שהוא. כשתקומי מחר בבוקר, רצוי לא לפי השעון הביולוגי שלך, אלא בעזרתו המפוקפקת של שעון מעורר, תרגישי אפוצה. יש איזה מילה, "אפיצות" שבאה לתאר מינעד אפשרי בין שני ערכים (במערך בדיקה למשל).

לגופו של תקנון:

עקרונית קשה לי עם תקנונים בכל מקום בחיים. על אחת כמה וכמה במקום שאמור להיות המרחב החופשי שלי והמקום בו אני יכולה ורוצה להתבטא בחופשיות מוחלטת. מצד שני, אני רואה את החשיבות בהגדרתם של מספר "קווים מנחים" (כן, בהקשר הזה מותר להגיד את המילים האלה) שיהיו נר לרגלי ההודועת שלנו והאופן בו אנו מתייחסים להודעות של אחרים. מצד שלישי, הייתי מעדיפה שהקווים האלה, מוחלטים ככל שיוגדרו, יהיו כמה שיותר גמישים ותלויי הקשר. מצד רביעי, אני רואה בעייה אמיתית בייישום ואכיפה. לא הייתי רוצה לראות את מנהלי הפורום הופכים לשוטרים (עם כל החיבה שיש לי הן לאנשי כוחות הביטחון והן למנהלי הפורום) וגם לא את חברי הפורום פותחים דיון אינסופי אחרי כל הודעה "בעייתית" אם היא ראוייה או לא. לגופן של ההצעות: אין פוליטיקה -
פוליטיקה היא חלק חשוב ומהותי מהחיים שלנו ומן ההגדרה העצמית שלנו והתרבות העברית אינה פועלת בחלל א-פוליטי. אין מקום לאסור דיונים פוליטיים בפורום. יש הרבה מקום להקפיד שלא יגלשו לטונים לא נכונים. אין כינויי גנאי -
מסכימה, מכה על חטא ומבטיחה להמנע מהם בעתיד. לגופו של עניין ולא לגופו של אדם -
משחק מילים חביב אבל מעורפל מדי בהגדרתו. יש צורך בהבהרה. מבחינתי, ההבהרה צריכה להיות קשורה בעיקר במקומות הקרובים ללבי, קרי: הודעות שיש בהן משום הטרדה-מינית לכאורה או הודעות שיכולות להחוות ככאלה. אני לא בעד לאסור כאלה באופן גורף אלא לראותן על פי ההקשר בו הן נאמרות. תרבות עברית -
בגדול - מסכימה, אבל רוצה לתת הרבה מקום לאופטופיקים חברתיים/עניניים שלא בהכרח נופלים בהגדרת התרבות העברית כפי שאנחנו מבינים אותה. כיבוד החוק -
מסתייגת בנושא היחיד של פרסום שירים ושמירה על זכויות יוצרים. זו גזירה שאעמוד בה אם אאלץ, אבל היא תהיה לי קשה. קשה לנהל דיונים משמעותיים בלי לראות את הטקסטים. קבלת הזולת -
כאילו - דאאה?! (אלא אם הזולת הוא גרי רשף
) שיניים - לא יודעת. ראו התייחסותי בתחילת ההודעה. בשמחות

freedom rider

New member
הערה בקשר לזכויות יוצרים

(מועתקת מכללי ההתנהגות של פורום מתמטיקה ברשות המחבר
) על פי חוק זכויות יוצרים "טפול הוגן ביצירה לשם לימוד עצמי, מחקר, בקורת, סקירה או תמצית עתונאית" אינו מהווה הפרת זכויות יוצרים. לכן, נראה לי שמותר לצטט שירים וטקסטים אחרים כל עוד הדבר נעשה לצורך דיון ענייני בפורום.

למעלה