הצעת חשמל

אטיוד5

Active member
הצעת חשמל

עד כה ידעתי שעלות נקודה בבית בבניה היא כ-30-35 דולר ושזה כולל גם את כל הספיחים. אתמול הלכתי לחשמלאי עם התכנית שלי והוא נתן לי הצעה כמו שאתם רואים בתמונה. סה"כ יש לי 150 נקודות וציפיתי לקבל הצעה בסדר גודל של 5000$. במקום זה קיבלתי הצעה בסדר גודל של 7000$. (תוסיפו את התוספת על הגויס-בטוצ'יני בתחתית הדף ותחשבו). האם החשמלאי הזה בעצם אומר לי שהוא לא רוצה את העבודה, או שהוא מצפה שאני אתמקח איתו, או מה?

מאגר

New member
אילו הייתה הולך קודם ליועץ חשמל

שיכין לך תוכנית חשמל, הכוללת חלוקה למעגלים, כולל חישוב איזון הפאזות, כולל מפרטי ביצוע,כתב כמויות ואומדן היו הדברים ניראים אחרת. והיה לך ביד אומדן עלות שיאפשר לך השוואת מחירים מול הקבלנים, כאשר אתה בא עם תוכנית שנתן לך האדרכיל, היא אינה תוכנית חשמל אלה הצעה היכן לשים את נקודות החשמל בלבד| החשמלאי בודק היכן הוא יכול להרוויח ונותן מחיר. ולא בטוח שתקבל את הטוב ביותר שאתה יכול להשיג במחיר הזה בגלל חלוקה לא נכונה של קווי הניזה. ועוד כל מני דברים שתשלם עליהם בעתיד מבלי שתדע שאתה משלם עליהם. כמו חשמל ראקטיבי ועוגמות נפש של הוויכוחים עם החשמלאי אם ברצונך לקבל פרטים נוספים אתה מוזמן ליצור איתי קשר בטלפון 050-5271788 ואשמח לעזור לך בנושא.

אטיוד5

Active member
לדעתי ההבדל הוא ...

בין מחיר קבלן למחיר צרכן. כבר שמתי לב שכשאני בא לקבלן כלשהו, חשמל, אינסטלציה, טיח, גג, לא חשוב מה בתור סתם אחד מהרחוב אני מקבל הצעה בשמיים. אם אני בא דרך קבלן אחר (בעצם הוא הקבלן, או המפקח, הולך במקומי) אז פתאום המחירים יורדים ב-30 אחוזים. בשלב הזה החלטתי שמה שאני צריך זה לא יועצים אלא מפקח או קבלן עד מפתח. שהוא ישבור את הראש מול כל הקבלנים האחרים. הוא כבר מנוסה בזה, הוא יודע לקבל מהם מחירים נורמלים, והוא יחסוך לי את כל ההתחרטטות הזאת. במקום לשלם לכל עצמאי כזה שרוצה לתפוס עלי תחת ולהיות מה-זה-קבלן-חשוב, אני אשלם (אותו דבר או פחות) לקבלן המפתח ונגמר הסיפור. לא ככה? רק מה, איך אני מוודא שאני מקבל חמרים ועבודה טובה?

צחי14

New member
חייב מפקח

אם אני מהין נכון אתה כרגע בונה בית פרטי. ואם זה נכון, אתה חייב לקחת מפקח. קודם כל ע"מ שיהיה בעל מקצוע שמבין בנןשא הבניה ולא ינסו למכור לו לוקשים וגם מפקח יוכל להוזיל לך את הפרויקט. בכל מקרה המפקח צריך להיות מישהו אמין ושאת יכול לסמוך עלין.

אטיוד5

Active member
ועוד משהו

כל העצות שאני אקבל מיועץ לא יעזרו לי מול הקבלן. כי אני לא שולט בחומר. על כל דבר הוא יגיד לי ש"לא עושים ככה" או ש"זה לא תיקני" או ש"פה אני אחסוך לך" וכו' וכו'. אין לזה סוף, ואני לא יודע לענות לו על כל דבר. בנוסף לזה אם היועץ יגיד לי, למשל, שאני צריך מרצפת גרניט פוצלן תוצרת נגב, אז הוא עדיין לא אמר שזאת מרצפת 30X30 ולא 40X40, ועוד מאה פרטים אחרים שקובעים את איכות המוצר והעבודה. אין סוף לפרטים, ואני לא יכול לפקח ולוודא, כי אין לי הידע. בעניינים כאלו היועץ הרי לא בא אל השטח כדי לעמוד על זה שכל הפרטים הם לפי המפרט שבראש שלו, והרי המפרט אף פעם לא יכול להיות מלא עד האפיון האחרון של המוצר ושיטות העבודה.

cobby

New member
יפה דיברת

לדאבוננו , רוב הישראלים לומדים מהטעויות של עצמם ועל בשרם רק שאז לעיתים זה מאוחר מדיי , ושכר הלימוד גבוהה כדאי שתפנה לדורון טרייביש , הוא מאיזורך , ואולי תחכים במעט ואולי גם תחסוך כסף , מה שבטוח כי הוא ידאג שתקבל עבודה טובה , איכותית ומקצועית בהצלחה

אטיוד5

Active member
?

פניתי. לא עזר. כי הוא יועץ. הוא לא קבלן חשמל. הוא ייעץ לי ללכת על הצעת מחיר פאושלית ולא על מחיר פר נקודה. מחשבה בריאה ויפה. עם כל הכבוד, הלכתי לשלשה חשמלאים ואף אחד מהם לא מוכן לקחת את העבודה בצורה פאושלית.

fireman

New member
אני לא נתקלתי בחשמלאי

שיהיה מוכן לעבוד לא לפי נקודה.... בעבודה לפי נקודה החשמלאי מתחיל מהמינימום שלו ומכאן המחיר פר נקודה יכול רק לעלות לפי סוג האביזר שאתה רוצה להתקין בקצה וכאן נמצא כל הרווח שלהם..... אני בדיוק קונה אביזרי חשמל לביצוע וילה ואני מקבל הנחת חשמלאי של 45-60%...רק שתבין כמה רווח אפשר לעשות כאן..... תתמקח, אל תהיה פראייר, תדרוש יותר במחיר של הסטנדרט.

למעלה