אמרתי לך, אתה הבאת את משה רבנו לדיון, לא אני
אני רק נתתי דוגמאות שמראות שאת משה רבנו היית היום מנסה לסלק בתור ערב רב.
"הבאתי לדיון" בזה שטענתי בין בני ישראל תמיד היו אותם אנשים שמשה קרא להם "ערב רב".
לא רק על מה אני מדבר אלא גם על מה אתה מדבר, לכן יש לך כל כך הרבה טעויות שאני אפילו לא יודע איך להתחיל
אמרתי לך, אתה הבאת את משה רבנו לדיון, לא אני
אני רק נתתי דוגמאות שמראות שאת משה רבנו היית היום מנסה לסלק בתור ערב רב.
לא, אתה עוסק בהשרדות ממסד הרבני פוליטי מזרם מאוד מסויים כשאחד האמצעים הוא קידוש הבורות
לא נכון אבל מה זה קשור
אתה מחוייב להשרדות ממסד רבני ובתוך זה השרדות של בורות, כדי שהממסד הרבני/פוליטי יוכל לשרוד
לא עניין שלי איך אתה מגדיר את עצמך
פה אתה ממש טועה, העובדה שאתה מקדש בורות לא מחייבת אותי,
הבסיס להקמת מדינת ישראל היתה תקופת ההשכלה, השחרור מכבלי הממסד הרבני.
למען האמת החרדים התנגדו להקמת המדינה ואיימו גם בהפעלת כוחם כדי להכשיל את הרוב בהצבעה באום למען הקמת מדינת ישראל.
איזו דת? בטח לא איזשהו מישמש של קצת מנהגי פולחן יהודי מעורב עם פאגניות בתוספת נצרות שאתה מנסה לקדש, יש איזשהו קשר רופף בין מה שאתה מדבר עליו לבין יהדות אבל זוהי בטח שאיננה יהדות
סבבה, תאמין במה שאתה רוצה, לא עניין שלי
שכחת ולא למדת. אתה מוכיח את זה לכל אורך הדרך.
יופי, עברנו לקללות נתניהו, עוד אחד שחושב לשקלל "שמאלנים" יהפוך אותו ליהודי.
הלך העורב אצל הזרזיר
אני יכול ללמד קוף להניח תפילין ותוכי לשיר את תפילת הדרך, הם לא יהפכו ליהודים בגלל הלימוד הזה.
אין לך מושג מהי היהדות.
באמת עזוב,
ברשותך אתחיל מהסוף...
שכן אין לי כוח להתקטנונויות שלך.
אנחנו שבנו לחבל ארץ זו אך ורק בגלל הדת היהודית.
הרצל חוזה המדינה, היה יהודי אוטואנטישמי שסרב לבצע בבנו ברית מילה.
אותו הרצל היה עיתונאי שראה במו עיניו את פרשת דרייפוס.
הרצל האמין שהשנאה כלפי היהודים באירופה יכולה להגיע לפתרונה על ידי התנצרות ולכן
הקים הרצל תנועת התנצרות שנחלה מפלה קשה שכן היהודים שלחו אותו לעזאזל שכן הם לא ראו שום היתכנות להמיר
את דת אבותיהם.
כשהרצל הבין שהאופציה הזאת נחלה מפלה קשה, הוא היגיע לקונגרס הציוני הראשון בבזל ובו העלה את תוכנית אוגנדה ואל עריש
אשר במסגרתן עשירי אירופה כמו הברון הירש והברון רוטשילד אמורים היו לתרום כסף בכדי שנוכל לקנות חבל ארץ
שיהווה בית ליהודים ושוב יהודי אירופה שלחו את הרצל לעזאזל באומרם, "אלפיים שנה אנו מרימים את ירושלים על ראש שמחתנו
ואין אנו רואים שום מקום אחר אליו נוכל ללכת".
אז הבין הרצל את מה
שגוי לעתיד מסוגך לעולם לא יבין
ולכן הוא כתב את ספרו, "אלט נוילנד" (ארץ ישנה חדשה) אשר במסגרתו הוא קבע מהו פתרון המגורים של יהודי העולם.
ועכשיו אסביר לך במילים פשוטות,
אלמלא דת אבותינו אנו מזמן היינו מתגוררים באוגנדה או באל עריש לצידם של אידי אמין או איסמעיל הנייה.
הסיבה היחידה שהיגענו לחבל ארץ זה המוקף ערבים (אהובי לבך) היא הקשר הבלתי מתפשר בין היהודי לעיר הנצח ירושלים
המבטאת קשר דתי בין היהודי לחבל ארץ זה, כלומר היגענו לכאן בגלל דת אבותינו ולא בגלל שום סיבה אחרת.
מה זאת ציונות?
ציון הוא שמה של ירושלים.
וממנה אנו מגיעים למילה ציונות.
כלומר, הכמיהה הדתית לירושלים.
הרצל האוטואנטישמי היגיע למסקנה שגוי לעתיד מסוגך לעולם לא יגיע
ולכן אתה צועד בצעדים בטוחים אל עבר התנדפות יהדותך ואני מאושר מכך.
עכשיו אחרי שנתתי לך שיעור בהיסטוריה אני בטוח שלא למדת מאומה אבל זה בסדר
העיקר שקראת.
ולשאר ההבלים שכתבת אני אתייחס בהזדמנות אחרת, (אני קצת עסוק עכשיו)