הצעת חוק עיסוק רוחני

yorem13

New member
נושא : חוק עיסוק רוחני../images/Emo91.gif

30/06/2005 נושא : חוק עיסוק רוחני לכבוד חבריי ממשלה חברי כנסת מבקר המדינה דבריי פתיחה לטענתי יש חוסר מקצועיות בתחום הרוחני "החדש" מי שאמור לעסוק באחר מכל מקצועות שציינתי צריך שהיו לו מיומנות מנמלית כל שהם . העוסקים בתחום הרוחני "החדש" אמורים לקבל הכשרה תעודות הסמכה על ידי גוף מוסמך ברצוני לציין שבנוסף לגורמים שציינתי יש כאלה לדוגמא ! פועלים בריפוי בעזרת טקסטים או כל מיני שיטות מוזרות וחשוב לדעת שתרבות יהודית וישראלית מייחסת חשיבות רבה למילה הכתובה אין להתעלם מעובדה זו . צריך לבדוק על ידי ועדה האם יש ניצול של אותם מורים, מתקשרים , הילרים בתחום ובשאר תחומים כגון מדיומים טיפול בחוצנים - מעניין מהו מהות טיפול ? והסמכה שהם מקבלים אותם מטפלים מי נתן להם את אותה הסמכה מבוקר על ידי איזה גורם ממשלתי , חינוכי , בריאותי , פסיכולוגי , שמתיר להם לעסוק בתחום הרוחני . בגלל בורות של מטופלים או סתם גולשים תמימים שנחשפים למידע ברשת אינטרנט באי פיקוח של הרשויות או גופי ממשל . לדאבוני איו שום פיקוח יש לקבוע בוועדה "לחקיקת חוק עיסוק רוחני " כללים ברורים שתכלול את מירב תחומים . ברצוני להתריע ולהעיר על חוסר תשומת לב של משרד החינוך לגביי כל חומר מתפרסם ברשת אינטרנט על ידי גופים ובעלי אינטרס . הבהרה – אני מציין שלא ערכתי בדיקה מעמיקה עם שום גורם במשרד חינוך זאת תחושתי בלבד אני מביע דעה של אזרח מודאג . חובתו של משרד חינוך והתרבות וגם של משרדים נוספים כגון בריאות , משפטים לשלוח נציגים שלהם לבצע בדיקה מעמיקה לוודא שאין שרלטנים שעוסקים ללא פיקוח או הסמכה ראויה לשמה . חובתה של מדינה לבדוק כל שירות רוחני באשר הוא ! שניתנים על ידי כל מיני גופים, הן על ידי מורים\מורות רוחניות . הערות א כדי לוודא שאזרח הפשוט לא יקבל טיפול "רוחני" מכל סוג שהוא על ידי מטפל לא מוסמך או לא ראוי . ב ליצור מנגנון פיקוח ולא לתת חופש פעולה ועצימת עיניים התוצאות והשלכות ברורות . ג. רצוי לבקש מאותו בעל אינטרס \ מורה או מורה רוחנית שהיה בעל הסמכה או היתר וגם הבנה בנושאים הרלוונטי שוועדה תקבע . ד לקבוע תקנות בחוק ,וחוקי ענישה על כל מי שמפר חוק , 1. החלטה לגביי ענישה תקבע על ידי גוף חיצוני או שופט בית משפט. 2. שיפוט מהיר לגביי אלא מציגים עובדות שקריות לגביי הטיפולים שהם נותנים וחלק לדעתי "הבל " מוחלט { ראו דוגמא בפתיחה דבריי } אני רואה בזאת זכות לגיטימית של אזרח שומר חוק להביע את עמדתו בנושא רוחני "החדש " זו זכות על פי חוק להתריע לשלטונות על חשד לכאורה או מנהל לא תקין או ריפוי אלטרנטיבי ללא פיקוח של מדינה . באין חוק שמסדיר את נושא עיסוק רוחני . ברצוני להוסיף שאני מפרסם את דבריי במספר מקומות ופורומים . העתקים לכל חברי וממשלה וכנסת למבקר מדינה לגברת גילה בויום בכבוד רב, Yorem13

yorem13

New member
הצעת חוק עיסוק רוחני

29/06/2005 הצעת חוק עיסוק רוחני ומיסטיקה ואסטרולוגיה וכו' עוסקים בתחום רוחני התשס"ה - 2005 כבוד שרת המשפטים ציפי לבני , כבוד שרת החינוך גברת לימור לבנת כבוד יו"ר ועדת חוק או משפט מיכאל איתן כבוד מבקר המדינה , דברי הסבר הסוגיה אשר אני מבקש לבחון היא ההצדקות לקיום ועדה אשר תבחן את חוק שאני רוצה להעביר חוק עיסוק רוחני לטובת כלל אזרחי מדינה ישראל . להסדרה של תנאי כניסה לעיסוק מקצועי בתחום הרוחני אני מקדיש מזמני אבקשכם התייחסות מתאימה באשר נעשה בתחום הרוחני בפרט בתחום מדיומים בכלל . שאלתי האם על המדינה לקבוע בחוק הליכי קבלת רשיון לעיסוק רוחני במקצועות שונים, כגון מיסטיקה אסטרולוגיה מדיומים תקשורת עם חוצנים וכו ברצוני להתריע בשוק הפרוץ השוק הרוחני . ברצוני להעלות כמה וכמה סוגיות ודרכי פעולה של חלק העוסקים בתחום , לדעתי יש להסדיר בחוק אשר יקבע כללים ברורים לכל עוסקים בתחום לאחר פניות מרובות תוך כדי הזרמת נתונים . לצערי הרבה אני רואה מה שנעשה ברשת ואת שיטות הפעולה העוסקים בתחום וחלקם פועלים בשיטות בזויות לדעתי . אני חייב להדגיש שזכותם המלאה לפרסם את משלוח ידם אין עוררים כנ"ל אנוכי חושב כך. כמו בכל תחום יש שרלטנים צריך להוקיע אותם . אני חייב לציין שבדבריי אני לא כולל את כל עוסקים בתחום הרוחני אלא חלק זוטר ושולי . מאפיין של אותם שרלטנים למינם הדרך שהם פועלים ברשת אינטרנט ללא פיקוח של שלטונות החוק והם מפרסמים את משלוח ידם תוך כדי ניצול הגולש התמים . הם צובעים במאמרים כדי למשוך לקוחות ולא בוחלים בשום דרך . חלקם אין להם הכשרה מתאימה לעסוק ברצוני להסדיר את עיסוקם בחוק לטובת כלל אזרחי מדינת ישראל וליצור פיקוח כיום מוסדרים בישראל תנאי הכניסה למספר ניכר של עיסוקים. בולטים ביניהם החוקים המסדירים כניסה כגון -לעיסוק בעריכת דין, רפואה, ראיית חשבון, וייעוץ השקעות אולם הרשימה ארוכה הרבה יותר. היא כוללת, בין היתר, מקצועות כגון סוכני מכס, שמאי מקרקעין, מתווכי מקרקעין, חוקרים פרטיים, טענתי היא שהשלטון צריך להיות מודע ליכולתו להשיג שינוי באמצעי אכיפה שימוש מושכל ונפנוף בארסנל ההתערבות החיצונית העומד לרשות המחוקק תוך איתות למעורבים בתחום עיסוק קונקרטי על ההשלכות של אי עמידה בקריטריונים הנורמטיביים הנדרשים על ידי המחוקק מספיקים לעתים רחוקות . אי רואה בזאת חובה ציבור מי מדרגה עליונה כנ"ל לאנשי הדת אף אחד לא מחוץ לתחום, כולם כולל כולם שווים מול חוק . כלומר יצירת מערכת של נורמות התנהגות מקצועית, ופיקוח ובקורת יעילים על כדי לא ליצור פגיעה באזרחים . ותמימים שפונים לשירותים מסוג זה . למי שמבקש ועומד בקריטריונים מקצועיים נדרשים, מבלי להיתלות את עצם הכניסה לעיסוק בכך. היתרון העיקרי הוא שמירה על חירות העיסוק של אדם תוך שיפור הפצת המידע בדבר יכולתו המקצועית בציבור ופיקוח הרשויות. אודה לך אם תנקטו בדרכים האלו בדיקה מעמיקה ולימדת הנושא רוחני הכולל מיסטיקה אסטרולוגיה מדיומים מתקשרים אם חוצנים על ידי אנשי מקצוע . (א) 1. דרכי פעולה לשלוח פקחים של מס הכנסה כדי לוודא שהכל תקין מבחינה חוקית .שליחת הפקחים זו לא קטנוניות אלא לבדוק אלו סכומים נלקחים מטופלים ליצור פיקוח . (ב) לבדוק האם אלה שעוסקים בתחום יש להם הכשרה מתאימה לפי קריטריונים שאתם תמצאו לנכון (ג) תכנון שיכיל ויפרט מה מותר מה אסור לאותו מטפל רוחני באשר הוא. 2 מבדיקה שערכתי ברוב אתרים נמסרים נתונים המכוונים לאותו בעל אינטרס יש צורך ליצור מערכת שתבדוק תאכוף שאין שרלטנים . 3 פיקוח לגביי בעלי אתרים פרטים בתחומים רלוונטי לבחון את תוכן של כל אתר ואתר ד הועדה, באישור ועדת הכספים של הכנסת, תקבע את תקרת השכר של עובדים בגוף ציבורי ותשלומים אחרים שישולמו להם בתקופת העסקתם אשר תמצאו לנכון. ה בקשה ממפעלי אתרים לבצע בדק בית ופיקוח כדי לבער ניצול ברשת בכול תחומים . לאור האמור לעיל אני מעריך שגברת גילה בויום מתאימה לשמש ברשות ועדה זאת המלצה בלבד . ולהפיק ממנה את מירב והניסיון בתחום הרוחני והמיסטי , החלטות הועדה יתקבלו פה אחד על ידי כל חבריה. המלצתי ברצוני להוסיף נספח נוסף שאני חוזר עליו צריך להקים ועדה ברשות גברת גילה בויום לאחר שקיבלתם את נתונים שכבר שלחתי אלכם . שתשמש ברשות ועדה לקידום חקיקת חוק עיסוק רוחני לקצות לה את תקציב הדרוש לקידום הנושא הגיע הזמן לבחון את נושא תוך למידה אנוכי מנסה לכתוב את חוקה החלטתי שמנוסים ממני יכולים לפעול בדרך מתאימה יותר כמו גברת נכבדה גברת גילה בויום אני מצרף שוב את המלצתי על פי חוק הנני ממליץ בחום על גברת גילה בויום אני מעריך אותה למרות שלא נפגשתי איתה באופן אישי יצא לי לאחרונה לקרוא חומר רב שהיא כתבה בתחום המיסטי לדעתי אני מאמין בתום לב כי נחישותה ורצונה לפעול לטובת הכלל עומדת לנגד עיניה . היא מתאימה הן באישיותה ביכולת אינטלקטואלית ברצוננו להפיק ממנה את מרב הניסיון והידע הרב שהיא צברה במשך השנים הרבות . ותלווה אותנו גם בעזרה לטובת חקיקת חוק העיסוק הרוחני . חשוב לציין גברת בויום הרשימה בהצלחה מרובה אני רואה את חריפותה גם בביטחונה העצמי ובשלוותה פנימית כדי לבצע משימה זו . ומעיד על יכולתה לפעול בהצלחה בתנאי לחץ היא זוכה להערכה רבה מרובה בתחום הרוחני . ברצוני לציין עובדה נוספת אין ספק דבריה עשו על כולכם רושם רב הנכם מוזמנים להיכנס לקישור הבא . http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=5912&TopicID=220751&PagePosition=1&CommID=300 בנוסף ברצוני להודיע שאני מפרסם את דבריי במספר פורומים בתחום ! העתקים שרת המשפטים ציפי לבני, [email protected] משרד המשפטים [email protected] שרת החינוך גברת לימור לבנת [email protected] יו"ר ועדת חוק או משפט מיכאל איתן [email protected] מבקר המדינה , [email protected] גברת גילה בויום [email protected] לצערי לא אוכל לקבל על עצמי את תפקיד כשיש אנשי מקצוע טובים בשוק אני מקווה שתהיה לי הזדמנות לתרום במאט בהזרמת נתונים רלוונטיים בנושא . אודה לכם אם תוכלו ליידע אותי באחד הימים קרובים בדבר לוח הזמנים הרצוי לקידום וזירוז חקיקת החוק עיסוק רוחני שלכם [email protected]

k u k o n

New member
כן אבל

קודם צריך להציע חוק אחר- בדיקת כשירות הממשלה לעסוק בעיניינים ממשלתיים

jongler

New member
למרות הכוונות הטובות - זה יהיה אסון

זו עלולה להיות יריית פתיחה או הדימעה הראשונה של בכיה לדורות. עדיפה פריצות בשוק הנ"ל בדיוק כמו בסטות בשוק, כי כאלו הם החיים, ללא מטריה של "הגנות" הבירוקרטיה לכאורה מאשר להיות כבולים באזיקי הבורות בדיוק כפי שקורה וקרה בארץ מול משרד הדתות ושלטון הדת. אסור לחקות את סין הקומניסטית, אסור לחקות את שלטון האימים באירן והכל בשם הדמוקרטיה, יש כאן בורות איומה וזה בסדר, כי כאן זה מקומה. הכל בדיוק כפי שהוא צריך להיות, אז אני מציע שלא נכפה על אף אחד שום דבר גם לא לכפות לא-לעשות-טעויות, כי מטעויות לומדים, מטעויות צומחים, לא רק פרטים אלא גם עמים שלמים. בתקוה לצמיחה וחופש

yorem13

New member
למיסטיקה של החארטה

בית ספר למורים רוחניים למיסטיקה של החארטה מאת גילה בויום מבוא לפני כמספר שנים, כתבתי את תרגיל בתקשורת פשיסטית, על סטודנט המגיש עבודת גמר של כיצד לעבוד על דעת הקהל בתיקשורת. באותה תקופה, גם כתבתי את תיקשור טיזי, מאמר שזכה לתגובות נלהבות, וכן את המדריך לקבלת שירות הולם במיסטיקה ונגד עבודה בעיניים. מספר אירועים הביאו אותי לכתוב כתבה זו. אנשים שהשקיעו אלפי שקלים בקורסים המתיימרים ללמד שיטות ותדרי ריפוי חדשים, ואחרי שעברה רשת שלמה של קורסים, הם ניצבים לפני שוקת שבורה. "בגדי המלך החדשים", חשבתי לעצמי- מתי נדע שהמלך הוא ערום? האופן בו מפתים אנשים להשתתף בקורסים אלו, בין היתר בכך שמספרים להם עד כמה הם מתאימים, דבר שמאדיר את כיסו ואת שמו של המורה. אישה חביבה התקשרה אלי וסיפרה שקראה כתבה מפרגנת בעיתון, ועקב כך רצתה ליזום שיחת היכרות עם המורה הרוחנית הדגולה. נאמר לבוא לשיחת היכרות, וישר הציעו לה גם טיפול אישי ב-300 ש', סכום לא מבוטל עבור גימלאית. השיחה לא כללה אלא קצת שאלות עליה, הטיפול לא היה יותר מ20 דקות. היא שכבה בעיניים עצומות, והעבירו עליה ידיים. היא לא הרגישה כלום, קורה, לא על כך תלונתי, אלא למה שקרה אחר כך. הוסבר לה ששורש כל הצרות שלה הוא השם שלה, ועליה להחליפו, ואז נאמר לה להתקשר שוב, אחרי שתחליט לעשות זאת, וכשהיא התקשרה נאמר לה שהמחיר הוא 600 ש', כי בלי זה, אין לה סיכוי להתפתח, ובטח לא ללמוד את השיטה, וחבל, כי היא מאוד מתאימה!!! אז הבנתי שזהו המתכון: v עוברים כל מיני קורסים וצוברים תעודות. קצת רייקי, קצת מודעות קצת מפה ומשם. ומביאים את הניסיון מהחיים האזרחיים. קצת תארים או תפקידים בכירים. משהו בחינוך, בנק לשעבר, שיווק וכו'. v מתחילים להגיע לעיקר- מספרים על ישות, אנרגיה חדשה, גילוי וחוויה רוחנית מרטיטת נפש, וכמובן נותנים לישות שם. v אפשר להשתמש בספרות מקובלת כרקע. הם הרי הכינו את השטח. קריון למשל, יהיה מצויין, וגם מתקשרים אחרים לא חסר, משהו מחו"ל זה תמיד טוב. v נוסעים לחו"ל ועושים איזו שהיא סדנא, זה עושה רושם מצוין, להביא את האור בחזרה לציון אחרי קורס מרתק בחו"ל עם המאסטר הרוחני בכבודו ובעצמו. v נותנים לשיטה שם ואוספים קבוצת אנשים. מוצאים את אלה עם נפש שוקקת להשתתף בפורייקט חדשני של רשת אנרגטית העומדת לרדת על ראשנו בציון, ושערים רבי עוצמה שעומדים להיפתח. v אוספים את כל החומר, שמעכשיו מתקבל בתיקשור מהישות העליונה, שהיא מעבירה את המסרים, ואתה המורה רק השליח מפיץ את האור במרחבי ציון, והם הראשונים, האבות המייסדים, קבוצת המקור. v מדפיסים כרטיסי ביקור, פליירים, אתר אינטנרט, מתכננים קורסים בכמה רמות, כדי שלאנשים יהיה מעניין, ובעיקר לוקחים אלפי שקלים, ומתחילים ללמד אותם במרחבי ציון. v לבסוף, והכי חשוב, משיגים עיתונאי שיגיד וואו, כמה אנשים שיספרו איך זה שינה להם את כל החיים, ולא חסר כאלה, וככה לאט לאט בונים שם, שיטה ועדת מאמינים! v לאט לאט זה הולך ומתקדם, ככה שיותר ויותר אתה המורה הרוחני תתחיל להאמין בדברים של עצמך זה הכי חשוב, וככל תשכנע אנשים שזה הדבר הכי טוב שיכול לקרות להם בחיים, כך הם יוציאו את הארנק ויגרדו את כרטיס האשראי באלפי שקלים. בנוסח זה החלטתי לכתוב מחזה שיעסוק במורה ותלמיד החפץ להיות מורה רוחני בארץ הקודש. תראו לא קל להתקבל לקורס. כי זה קורס למורים שרלטניים במסווה האמת הנאורה. מבטיחה לכתוב במרץ, ובכתיבה אינטואיטיבית. השתמשתי במספר מקורות מהאינטנרט, כחומר גלם. מהי המטרה שלי? להוכיח לכם שבצ'יק ניתן ליצור תיאוריה ואף להיסחף אחריה, ולסחוף אחרים. מבטיחה לכן בהן צדק, שגם אני כמעט ניסחפתי בידי המשחק של עצמי, ותיאוריות מרהיבות הלכו ונפרשו לנגד עיני, אני עצמי לא האמנתי כאשר קראתי את הכתוב! עוד קצת התלהבות והיסחפות ואני עצמי הייתי נופלת בפח אשר טמנתי לעצמי. אני לא נגד תיקשורים! אני גם לא פוסלת את העובדה שהם באים ממקור כל שהוא שמעבר. ישויות? עוד לא ניתקלתי. מאני עליון? יכול להיות. העיקר שזה לא מהאני הרגיל והשכל היומיומי. לכן זה יהיה שיעור עבורכם. ללמד אתכם להבין שעליכם להפעיל את חוש הביקורת, להיות פחות נאיביים, לראות מה זה עושה לכם מבפנים, ופחות להיסחף. ישויות, מלאכים, חוצנים וכו' זה נשמע מאוד רומנטי. השאלה מהו התוכן. ואולי ספר טוב של פסיכולוגיה, מודעות, אנרגיות, טכניקות הילינג וכו' של אדם שמביא מהתובנות וניסיון החיים שלו, יעלה בתוכן ובאיכות על כל תיקשור ומסר. אין לי כל ביקורת על המורים הרוחניים, רובם מאמינים במה שהם עושים, אתם הקהל, צריכים להיות פחות נאיבים ולהפעיל את חוש הביקורת האישי. לקריאת המחזה: http://www.helix-network.net/oryada//master.htm תהנו!!!!

אני בעד פיקוח כספי!

זה יבריח את השרלטנים. לקבוע כמה לוקחים לטיפול. המחירים בשמיים. זה נורא מכעיס אותי...

אורי רז

New member
אני אחזור על מה שכתבתי במקום אחר

לדעתי אין מקום לפיקוח כספי בתחום, בדיוק כפי שהמדינה אינה מפקחת על מחירים באף תחום אחר שאיננו מוצרי יסוד, כמו לחם. אנשים צריכים לעשות בתחום המיסטיקה והרוחניות בדיוק מה שעושים בעת רכישת מוצרים ושירותים אחרים (כמו השוואת מחירים וקבלת המלצות). מי שלא רוצה להטריח את עצמו לעשות זאת, שלא יצפה שהממשלה תבזבז את כספי משלם המיסים כדי לעשות את העבודה במקומו.

yorem13

New member
לכבוד חבריי ממשלהחברי כנסת מבקר המד

02/07/2005 לכבוד חבריי ממשלה חברי כנסת מבקר המדינה הנדון : חוק עיסוק רוחני דברי פתיחה החלטה שלי לצאת לפעול לטובת חוק עיסוק רוחני כי באמת בתמים אני רואה מה נעשה בשוק הרוחני החדש ולאן זה מוביל . הידע שלי בתחום כרגע סביר אבל יש באפשרותי להבחין תופעות של ניצול משווא תוך בדיקה מעמיקה להבין מי הם אותם מתקשרים ונתוני שירות "רוחני". זו דעתי של אזרח שומר חוק במדינת ישראל נכון שכרגע יש נושאים יותר חשובים על הפרק חובתנו לפעול עכשיו ולא אחר כך התוצאות יכולת להיות מרחיקות לכת חוק עיסוק אמור לתת תשובה הולמת לעוסקים בתחום רוחני. לכל אחד מותר לעסוק להרוויח את לחמו בצדק אין שום עוררין כשה מתחיל לפגוע ויכול לגרום לפגיעה במטופלים כאן חובתנו להיכנס לעצור את סחף . בשביל מה צריך לחכות את כל הזבל שמבאים מחו"ל . הם לוקחים אלפי שקלים מקורסים שהם נותנים בור ללא תחתית. טיפול בחוצנים ? מזה מיהו אותו מטפל האם מדינה מכירה על אחד שעוסק בתחום זה מהי השיטה של אותו מטפל או כל מיני טיפולים מוזרים . האם טיפולים מסוג זה נותנים מענה אמיתי לאותו מטופל או שסתם ניצול ? תשובה לדעתי לדאבוני היא לא זה עוד דרך לניצול תמימים דעתי אישית . מבדיקה שערכתי החלטתי להביא דוגמא אחת מי רבות בהקשר טיפול רוחני לזרז את חקיקה. דוגמא למשל מתקשרת שלמדה כבייחול בחול ומנסה למכור לנו את משנתה מתקשרת בשפת רוח נו עד כמה אפשר לאכול את שטיות שהיא מקשקשת ללא הפסקה כדי למשוך לה לקוחות . היא מנצלת את רשת כדי למכור את משנתה נדחפת לכל אתרים בתחום מנסה לצוד לקוחות. משמצחיק היא מלמדת דברים שכל ילד בגן אמור לדעת וקשקושים שבמצב נורמלי או במדינה נורמלית היו מבקשים ממנה או מבצעים לה אשפוז. ריפוי בשפת רוח ( זאת דעתי אישית ) . עוד מתקשרת -היא מפרשת את הלחצים נפשי שיש לנו בקיצור "רנטגן" רוחני . היא תיקח אותנו למסע רוחני רק שבמסע זה אנו משלים כמה וכמה אלפי שקלים . הליווי היחיד שנו מקבלים מטיפול זה כסף שנכנס לחשבונה . היקום ישתף אייתנו פעולה נו אם הייתי נכנס לקב"ן ומוסר לו את פרטים הנ"ל הוא לבד היה מוציא לעצמו שחרור עכשיו ברצינות ולא חסר דוגמאות שלמתקשרים ושיטת פעולה מטורפות . לפעמים גם מצחיקות דיי מטומטמים ומטמטמים כי ני מעסתם בשפה עדינה . תפקידו של מחוקק להתערב העדר חוק שמסדיר את העיסוק רוחני . ברצוני להוסיף שבדיקה וחלטה האם טיפול מסוג זה או טיפולים אחרים יבדקו על ידי אנשי מקצוע מוסמכים . זאת דעתי מותר לי להביע דעה לגיטימית לבקר כל גוף או פרט שיש חשד שהוא לא פועל כדין, אין להתייחס רק לדוגמא אחת מי רבות שרבות גרועות יותר. לא חסר מקרים אחרים ניצול משווא גם כספי , וגופני , כאן תפקידו של מחוקק לפעול, חלילה יקרו מקרים אחרים ולא יהיה לכם הזדמנות להגיד אנחנו לא יודעים . שרים וחברי כנסת הנכבדים אני מפרסם ושומר לי את עותקים מי כל התקשרות שלי אתכם ברוצני לומר תקוותי שלא יקרה כלום בשעת צורך אני נותן לכם הבטחה אישית לא תוכלו לומר לא ידענו לא שמענו ולא ראינו אני ממשיך להזרים לכם נתונים גם לגביי עלויות טיפולים אצל כל מיני מתקשרים ? שאני קורא לכם יש פרצה בשוק בהעדר חוק שמסדיר אני מנסה לשמור עלינו גולשים תמימים מטופלים "העתידים" שאמורים לתת טיפולים מסוגים שונים לדעתי חובתה של מדינה להתערב בכל דרך לטובת הכלל . יש הכחשה של רבים בתחום שאני מכנה רוחני "חדש" יש נוכלים שממציאים כל מיני שיטות אך ורק כדי למשוך כסף במקום לתרום זה גורם לנזק בלבד . מורים ומורות רוחניים ללא הסמכה מתאימה הם מחליטים עבור מטופלים גם בנושאי תזונה החלטות לגביי אישיות מה הם אמורים לנהוג באיזה ראשות באיזה סמכות ? אני לא פוסח על תחום הדתי שאני מודע שגם שם אמורים לבצע בדק בית אסור לשכוח החשיפה שלהם קטנה מזערית מול חשיפה וניצול רשת אינטרנט לפעמים נכנס מידע בתת מודע במוח שאמור כבייחול לפתור בעיות על הצגת נתונים שקרים של חלק מי מתקשרים תוצאות ברורות . ברגע שיש יש את ראיה חובתנו להעיר למחוקקים בישראל יש בעיה לדעתי יש בעיה חמורה מאוד אנשים מתקשרים לטבע לרוחניות ונוצר ניתוק סביבתי לפי דעתי נכון שאני מתפוצץ במלל יש פה בעיה חמורה יש השלכות מרובות באשר משנעשה בתחום רוחני הם לומדים כל מיני שיטות בחול מנסים לזום בארץ חלקם שיטות הזויות ללא בדיקה מעמיקה של גוף ממשלתי מוסמך בתחום לדעתי אישית . מותר להעביר ביקור לגביי שיטות ריפוי - מטורפות כל מיני קשקושי פסיכולוגי לשם רפוי בטקסט התקשרויות למוח טיפול בחוצנים איפה טירוף מתחיל איפה הוא ניגמר מי אמור לפקח לבקר !! כל חבר כנסת ושר ועוזרים למינם חובה עלינו לפעול בלא משוא פנים לטובת כלל ציבור בישראל לדעתי זו חובתה של חברה דמוקרטית להגן על אזרחים מי תופעות כאלו . אני בחרתי להיות בעילום שם כי חשבתי לנכון שאחד מחברי כנסת יעבירו את חוק אין לי רצון בקרדיט . אשמח לעמוד לשירותכם ולמסור לכם מידע נוסף במידת צורך אודה לכם אם תשלחו לי מידע בהקדם או מידע מפורט מתי אתם מתחילים לפעול לזירוז ופיקוח ממשלתי בתחום הרוחני . העתקים לכבוד חבריי ממשלה חברי כנסת מבקר המדינה גורמים נוספים גברת גילה בויום שלכם ותודה על תשומת לב לתשובתכם אצפה בהקדם ובכבוד רב בכבוד רב, כרגע- יורם [email protected]

yorem13

New member
הנדון : המשך הזרמת סוגיות בהקשר להצ

03/07/2005 לכבוד חברי ממשלה וכנסת מבקר מדינה חבריי ועדות עוזרים פרלמנטרים הנדון : המשך הזרמת סוגיות בהקשר להצעה חוק עיסוק רוחני קודם כל אני מציע חשיבה מסוג אחר למשל עלון מידע לגביי הטיפולים שנותנים אותם מתקשרים שנוכל לקבל באותו במתן כל טיפול או הדרכה או הרצאה או כינוס עלון זה יכיל עלון אזהרה שטיפולים מסוג זה הם ללא פיקוח של גוף ממשלתי או בריאותי חינוכי ודתי . - נכון שנשמע כמו אזהרה לסיגריות – בהמשך לבחינת חוק עיסוק רוחני ברצוני להעלות כמה סוגיות נוספות לדעתי יש צורך בנקיטת עמדה כמו כל חומר ריפוי יכול לגרום סכנה גם בתרופות יש אזהרה למה מטיפולים מסוג זה לא תהיה אזהרה כל שהיא למטופל ! תוכנית החלת חוק עיסוק רוחני תגרום גישה שונה של כל מתקשרים הילרים וכו' הסתכלות אני מציע צורת התבוננות שרואה קודם כל את האדם ולא את מתקשר וכו' , התחסדות של אותם מתקשרים לסוגיהם הצגת מקצועיות שהוא דרך חיים הכנסה של קטע מסתורין כדי ליצור ציפה גם יש להם שפות חדשות מרבה הפלא כמו שפת הרוח היקום אין צורך להוסיף עוד טמטום לדעתי . הם לוקחים את מטופלים למסעות רוחניים באמת ?. חלקם מבצעים מתוך בדיקה שערכתי בחלק מי אתרים ברשת אפשר למצוא דוגמאות רבות ויעלה גיחוך על כל אחד מאתנו . כמו משפט שמשך תשומת לב הם בודקים מועצה עליונה נו רק לפי כינוי מועצות שלהם הם מבצעים שיחת ועידה אם איני רוצה לחשוב במה מדובר ? אותם מתקשרים וכ'ו חלקם חסרי מיומנות שיטות הזויות לדאבוני . מה מטרה של מסע רוחני למי הוא נועד האם יש בדיקה של רשויות המוסמכות לגביי חומר הטיפול שמציע אותו מתקשר/ת , לדעתי יש צורך בדיקה ורשויות מפסיכולוג מוסמך שיתן להם הרשאה לעיסוק ויבדוק קודם כל שהם כשרים מכל בחינות . לחשוב ? אומנם לא אוכל להעיר מאידך אני מעניק לכם קו חשיבה אשר נעשה בתחום רוחני ללא פיקוח מתאים . ולא את אינטרס הצר שמקבל השלמת הכנסה או הכנסה עיקרת . חלקם השקיעו עבודה רבה וראויה כמו דוגמא גברת גילה בויום ועוד כמה בעלי שם בתחום רוחני , בכל זאת, העקרונות לתכנית תכלול את כולם ללא משוא פנים . יודעים מבנים כולם את רוב הדברים שאני כותב לכם גם הם יודעים טוב מאד כל הנתונים שאני מציג הם נכונים . אף אחד לא יכול לפרש אחרת חלקם רואים רק מספרים לכן ראיה עולם שלהם שונה . חובתכם בתור מחוקקים לראות את טובת מקבלי שירותים מסוג זה לדעתי גם לטובת כלל אזרחי ישראל לכן על כולם להתחיל לפעול לטובת חוק לזרזו אפשרי להקצות תקציב זעום לקמת ועדה או שתקציב זה יבוא מי ועדת חוק משפט או איש ציבור כוונה שר סגן שר חבר כנסת ייקח עליו את תפקיד . הבהרה: אפשרי ורצוי לבדוק מה קורה במדינות אחרות איך הם מתייחסים למתקשרים ראו ארה"ב זאת מחאה לגיטימית ! ביקורת היא רק לחלק מי עוסקים בתחום רוחני אני לא כולל את כל עוסקים התייחסות לגביי שרלטנים בלבד ! העתקים לכבוד חברי ממשלה וכנסת מבקר מדינה חבריי ועדות בכבוד רב, שלכם yorem13

yorem13

New member
הנדון : הצעת חוק עיסוק רוחני |ב

לכבוד יועץ משפטי לממשלה 04/07/2005 שרים וחבריי כנסת נכבדים משרד הבריאות כבוד מבקר מדינה הנדון : הצעת חוק עיסוק רוחני דבריי פתיחה ברצוני להתריע בהעדר חוק מסודר והשלכות שקיימות באין חקיקה חוק עיסוק רוחני . האם זכות ציבור לדעת מה תוכן אמיתי של טיפולים מסוג זה כנ"ל סדנאות או כל טיפול מכל סוג . האם מבחינתכם אין קו אדום המצדיקה שימוש ופיקוח כל שהוא על אותו נותן שירות רוחני, לדעתי יש הצדקה במתן היתר עלי ידי בדיקה מסוג רופאה פסיכיאטרית פסיכולוגית קלינית שתבדוק את כל מתקשרים מתקשרות ובעלות סדנאות למינם לבדוק האם הכשרים מכל בחינות ומורשים לבוא במגע עם מטופלים כנ"ל שיטות ריפוי שונות. אני יכול לציין לכם בשליפה שלושה מתקשרים/ת בעלי פורומים ואתרים שכן עושים זאת (אמנם על בסיס יומי ושבועי ) שהשימוש שהם עושים לצערי לדאבוני אינטרס צר שלהם בלבד , מתייחסים רבות באתרם לסוג הטיפולים שהם נותנים מפרסמים את הרצאות והסדנאות שהם מקיימים אני מביע שעת נפש מי שימוש וניצול אותו מקום שהם אמורים כבייחול לתת מענה כל שהוא הם דוחפים מודעים על כינוסים וכו' . למיטב ידיעתי, הנושא הזה עיסוק רוחני לא נחקר על ידי שום גורם מוסמך, אנשים שעוסקים בתחום לא עברו עבירה בכך שהפיצו חומר ברשת אתרם וכו' בעדר חוק או פיקוח של רשויות , לכן אני מדגיש זאת בעיה של מחוקק ורשויות אף אחד לא יכול להתחמק אף אחד . תקוותי היועץ ממשלתי אמור להחליט בקרוב בסוגיה , שאלתי האם שימוש ברשת נעשית כדין ולפי חוק לפרסום משלוח ידם וכולל תכנים שנמסרים ומפורסמים באתרים שלהם וגם על ידי גופים גדולים ? . היכן תפקדו של מבקר המדינה בוודאי שיש נושאים חשובים על פרק לדעתי אסור לו ולכם להזניח נושא כה חשוב כמו נושא הזה לדעתי. לא יידרש הוצאה גדולה לוועדה שתוקם אפשר לגייס את הכסף מי הגופים הרלוונטיים . מה עושה בעניין זה משרד הבריאות? היכן תפקידו איפה הוא אמור להיכנס ולבדוק את אותם טיפולים שמגעים מי חו"ל, ואת אותם מתקשרות לסוגיהם שלמדו חומר רפואי במסווה של קורס מנסות ליישם ללא בדיקה מעמיקה והמלצה של גוף רלוונטי. להגדרת דרישות לאלה שעוסקים בתחום רוחני משרד בריאות יקבע כללים במתן רשיון שיחייבו אותם הוכחת איכות, יעילות של כל טיפולים לבדוק ולפסול טיפולים או סדנאות לא ראויות משרד הבריאות חייב לפעול להחליט ייחוס סגולות ריפוי בשפות רוח או כל מיני שטיות למניעת הטעיה ציבור המטופלים והגולשים כאחד . זו גם פניה ליועץ המשפטי לממשלה שיערוך בדיקה בתחום רוחני מיסטיקה אסטרולוגיה מתקשרים/ת רוחניים וכו'. יקבע הנחיות בנוגע לטיפולים המוצגים כרוחניים בדיקה כלל השוק רוחני ומיסטי, ברצוני להבהיר איני כולל את כולם איני מטיל דופי בכלל עוסקים בתחום הרוחני רק שיש כמה וכמה שרלטנים כמו בכל תחום ובכל מקצוע זאת מחאה ביקורת לגיטימית ורצינית תוך כדי עבודה ובדיקה מעמיקה של תחום רוחני בישראל וכל תופעות שהם עלולות להיגרם באי העדר חוק מסודר . מכתב זה מופנה ליועץ משפטי לממשלה העתקים שרים חבריי כנסת וכבוד מבקר מדינה משרד הבריאות בכבוד רב, יורם yorem13

Tal_Ya_Tal

New member
היי יורם../images/Emo178.gifלמה אינך משרשר את

הודעותיך? זה מאד מיגע לעשות זאת כל פעם מחדש עבורך. פשוט לחץ על 'הוספת תגובה' המופיע לך בתחתית כל הודעה וכך תשמור על רצף. בתודה מראש L&L TALYA

אורי רז

New member
אני מציע לגולשים לקרוא

את 'ספיריטואליזם ויהדות' מאת אברהם וינרוט בהוצאת האוניברסיטה המשודרת. הספר דן בנושאים קרובים מאוד לרעיון המועלה, ובסיכום סופי לא הצליח להעלות הצעה קונקרטית ומוצלחת לחקיקה בתחום.

Tal_Ya_Tal

New member
רעיון../images/Emo45.gif10../images/Emo45.gif../images/Emo65.gifהכל טוב ויפה

יורם. א-ב-ל על פי אילו קריטריונים ועל פי אילו אמות מידה תעניק הממשלה הסמכה??? האם 'ימציאו' מבחני אינטליגנציה, או מבחנים דוגמאת מבחני משרד העבודה? מי יכתוב את המבחנים הללו? מי יהיו הבוחנים? ואיזו הכשרה אמורה להיות להם על מנת שיוכלו לקבוע מי ראוי ומי לאו??? ואולי לחלופין יתנו גושפנקא ל'בתי ספר' מפוקפקים שילמדו את הנושאים הללו ויגבו תשלום רב תמורת תעודת הסמכה? הרי יהיה כאן עוד קרדום לחפור בו, עבור כל מי שב-א-מ-ת ובתמים הולך בדרך רוחנית. ב-א-מ-ת רואה את טובת הכלל כאינה נפרדת מטובתו הוא. כאסטרולוגית טרנס פרסונלית וכמנחת סדנאות מודעות כבר כעשרים שנה, אינני רואה מי יכול לבחון את הידע והנסיון שצברתי בתחומים אלו במיוחד כשחלק נכבד מן הידע הוא ידע מחיים קודמים וחלק ניכר מן התובנות נרכש דרך עבודה פנימית/מנטלית/רגשית/רוחנית. וחלילה, אינני מפקפקת בכשירותי לעמוד במבחן שכזה. אני רק תוהה, מי יהיו הבוחנים המוכשרים הללו ואילו כלים יהיו להם. ואשר לשרלתנים- הם נמצאים בכל תחום ותחום. ומי שמגיע אליהם, השיעור שלו ברור.במקום להעניש ולשפוט, מוטב היינו נוקטים בעמדה של סובלנות, קבלה ותמיכה של הכל. כך היינו יוצרים בציבור הרחב תדר תודעה גבוה יותר עם לקיחת סמכות ואחריות כשותפים-יוצרים של המציאות אותה אנו חווים, מבלי לרוץ כל רגע לאמא/אבא רשות מבצעת ולהלשין:"הוא אכל לי, שתה לי"... במקום לשחק את דמות הקרבן הנצחי ולשלוח אצבע מאשימה, מבלי לראות ששלוש אצבעות מצביעות חזרה אלינו, מוטב נקח אחריות על חיינו , כל אחד לעצמו ויקשיב להדרכה הפנימית בתוכו. בת קולו של אלוהים, המכוונת אותו לקבל את העזרה המתאימה. כל אחד על פי התפתחותו שלו. אתה יודע, יורם. בשרשרת המזון בטבע, גם לתנים יש מקום. כל אחד תורם את חלקו. לכל אחד מאתנו ממתינים שיעורים או התנסויות. חלק מהתנסויות אלו הן ללמוד להקשיב לקול הפנימי. ומי שלא לומד זאת בדרך היותר קלה-דרך הראש, לעתים צריך לכתת רגליו אל מתקשרים או הילרים(כאלה שאולי מאמינים בתום
שכל מה שעובר דרכם הוא טהור ונפלא ובא רק מא-ה-ב-ה) אך אם הבוחנים לא ידעו א-ה-ב-ה מהי (ואיך ידעו???-כי כל אשר שידעו הוא 'להבדיל' בין 'טוב' ל'רע'. לשפוט.) מי יסמיכם לדעת??? L&L TALYA

למעלה