הצעת אמנה חדשה לפורום

lala897

New member
אני מבינה את הבעיה..

ומסכימה שצריך למצוא פיתרון ומעריכה אותך על היוזמה. שלא תביני אותי לא נכון
בהצלחה

א ו ר בת

New member
אין דין דווקא כזה

לדווקא שטוען שהרוב המוחץ של אלה שלא נישאים ברבנות עושים זאת בגלל "דווקא". זה למשל אחד. תקצר היריעה. וזה נושא עקרוני מאוד.

א ו ר בת

New member
לא הבנתי אותך

או שאת לא הבנת אותי. בכל אופן התכוונתי למשהו שמתמצה בזה. ואם את חושבת שמסורתי צחק בתגובה שלו ("לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר") - ואני מדברת מ"היכרות" ארוכה איתו - אז הוא לא. בכל אופן - לא לפי ההתנהלות שלו בפורומים.

פלסטיק

New member
ספרתי יותר מעשר ../images/Emo8.gif

אני הייתי משתדל לצמצם את מספר הכללים. שתי צורות לצמצום: 1. האם חלק מהכללים אינם ממילא מופיעים בצורה כזו או אחרת בכללים של קהילת הפורומים? 2. כלל מס 2 - אני לא יכול למנוע מאדם לכעוס. 3. כללים 3 ו 4 נראים לי דומים. 4. כלל 5 - מי שיסלף ממילא אותו אחד שדבריו סולפו יזעק 5. כלל 6 - מקובל עלי אבל תהיה בעיה לכמה חברים אחרים עם הכלל הזה 6. כלל 7 - הייתי נמנע מהמלה "קודשי". פשוט הייתי מציע לא לעלוב אחד בשני (ואז חוזרים לכללים 2-3) 7. כלל 8 (צניעות ובעלות על כל הידע והאמת) - גם יעיף מכאן כמה כותבים בולטים וגם לדעתי מיותר. מי שחושב שהוא הבעלים על כל האמת זו בעיה שלו ולא של הפורום 9. כלל 9 - לא יפה להגיד "שטויות" אבל זה מציג את הכותב ככלי ריק. הוא צריך לשמור על עצמו 10. כלל 10 - יש חוק מדינה נגד זה 11. כלל 11 לא יודע, אולי פשוט שישים
לפני ההודעה. 12. כלל 12 - זה לא כלל, זו הצהרה בקיצור הייתי מעוניין במינימום כללים ומגבלות. כל השאר יכולים להיות המלצות לכותב שרוצה לזכות בהערכת אחרים (כמו כלל 9)

הרעיון מבורך

באופן אישי יש מעט דברים שנכתבים בפורום שממש מפריעים לי. אבל זה אני. (מתוך מה שנכתב בימים האחרונים, היתה רק הודעה אחת שהפריעה לי ממש, ושלחתי מסר בעניין לכותב ההודעה.) מפריע לי שאנשים נכנסים לויכוח בסיגנון "שטויות" "שטויות אתה בעצמך" וחוזר חלילה. אין לי בעייה שמישהו שולל מכל וכל את דבריו של אחר, אבל כשזה הופך לסתם התנצחות וחוזרים שוב ושוב על אותו דבר, זה סתם תופס שטח מיותר בפורום. מפריע לי כשמביאים ציטוטים ארוכים. אני מעדיף שאנשים יכתבו במילים שלהם(אבל ברור לי שאי אפשר לאסור ציטוטים באופן גורף). מפריע לי יותר כשלא מציינים את מקור הציטוט.

הכי חשוב (לדעתי)

מעבר למה שיוסכם או לא יוסכם בתקנון, אני רואה תפקיד חשוב למנהלי הפורום הרגיש הזה. מחיקת הודעות ושירשורים זו דרך פעולה שרצוי להימנע ממנה. עדיפה בעיניי התייחסות להודעות פוגעות בתוך הפורום עצמו על ידי המנהלים. בדרך זו הקוראים/כותבים יידעו למה מצפים מהם, וזה גם מאפשר דיון לגבי מה לגיטימי ומה לא.

tamarhp

New member
תראה...

לפני כמה זמן, כמה חודשים, נכנס לפה איגרא רמא. בטח כולם זוכרים אותו. הוא דיבר הכל נגד הדת, אפיקורס לגמרי. הוא הביע זלזול מזוויע, ואני בטוחה שהוא וגוברנור יכולים להיות חברים טובים. באחד מהדיונים, הגבתי וכתבתי את דעתי, והוא כתב על זה משהו שמאד פגע בי כאישה. אפילו החילוניים שהתווכחו איתי באותו דיון ראו לנכון להעיר לו על זה שאין מקום לתוב הודעות כאלו, במיוחד לא לנערה דתית. (מעניים אם מישו זוכר את זה
) שלחתי מסר למתנדב שימחק את ההודעה, ואכן הההודעה נמחקה ואיגרא נחסם. אם יש הודעות שפוגעות, אני חושבת שיש מקום לשלוח על כך הודעה למנהלים - ויש מקום גם למחוק אותה, במקרים מסויימים.

או קיי. אני מניח שיש גם הודעות שהן

חריגה חמורה מעבר לגבול הטעם הטוב. גם במצב כזה אפשר למחוק ולא לחסום - אלא רק להזהיר ולהסביר. הייתי נוכח בפורום אחר שמשתתף חדש שרשם הודעות פוגעות. המנהלת לפעמים הגיבה על זה, לפעמים השאירה למשתתפים להגיב, לפעמים מחקה. אבל לא חסמה אותו. בסופו של דבר הוא שינה את הסיגנון. ואני מסכים שיש כמה בפורום שזקוקים ל"שיפוץ הסיגנון". אבל אני אצטער אם הם יפסיקו לכתוב לגמרי. אגב, אין לי מושג על איזו הודעה של איגרא את מדברת. כנראה שלא ראיתי אותה. אבל אם בא לך את יכולה לצטט כאן או לשלוח במסר אישי, ואז אוכל להתייחס.

tamarhp

New member
זה היה

הרבה לפני זמנך... ואי אפשר להעתיק כי ההודעות נמחקו. בקשר לחסימה - מדובר פה באדם שלא ישנה את הדעות שלו, ואשמח אם שאר הגולשים שמכירים את איגרא - יעזרו לי להסביר קצת על ה"אדם" הזה (עידן - תורך).

lala897

New member
../images/Emo122.gif מה נעשה איתך דין...

אתה לעולם לא תהיה מרוצה.

א ו ר בת

New member
היזהר, דין ! התקנון מאחוריך

עוד לא נקבע אם "הכתבה" זו מילה שמורה, דוגמת "שטויות". ובלי נימוק ? יכול להיות שאתה עובר על סעיף 9.

למעלה