הצעות לתרגילים

HeavenlyB

New member
הצעות לתרגילים

אוקיי, אני רוצה לנסות משהו. אני רוצה לתת כל מיני תרגילים כאן בפורום, שיעזרו לכולם לתרגל וללמוד איך לתפעל דברים מסויימים בקיובייס. לא איך ליצור מוסיקה, אלא איך למשל לעשות אוטומציות מסויימות. או איך לשלוח לאפקטים בצורות מסויימות. אם יש למישהו כל מיני רעיונות, אני אשמח לשמוע, ואז אני אכין מספר תרגילים שאותם אני אפרסם פה. :)

מצויין

אבל עשה טובה... דבר בשפה עממית יותר שגם אנשים שיש להם תוכנה מאתמול ולא מבינים כלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יוכלו להבין מה אתה אומר. למשל... רשמת "איך לשלוח אפקטים" תן כמה מילות הסבר על מאיפה שולחים ולאן ולמה...... אני רק מציע לא צריך להתעצבן ולצעוק "תחזור למטבח"!!!

dmt4me

New member
../images/Emo63.gifנשמע מעניין..(ילא שעור מס 1#')

לדעתי,חוץ מתרגילים אתה יכול גם לשאול שאלות כמו מה זה"ADSR" או לבקש לעשות איזו פעולה כל שהי בקיובייס,לצלם ולהעלות..(בין הייתר אם תתן לנו טיפים מהנסיון שצברת אנו נשמח).

HeavenlyB

New member
הניסיון שלי כולל בעיקר אודיו

ולא מידי. את רוב המיקסים גם הייתי עושה מחוץ לקיובייס, על שולחן שעולה כמו חצי בית :) אני מחפש רעיונות כרגע לתרגילים שלא צריכים יותר מהקיובייס עצמו. יש לי רעיון או שניים להתחלה, דברים פשוטים. מה שאני מחפש הוא דרך ללמד את התפריטים של קיובייס, כדי לעשות לכולם היכרות עם הדברים הבסיסיים. לתת לאנשים את היכולת "לא לפחד" מהתוכנה. אולי אני פשוט אעבור שלב שלב בתפריטים וזהו :)

pcp1

New member
רעיון טוב

יאלה אחי זרוק שם של אפקט שהרבה משתמשים ותסביר עליו למשל על הרבב איך להישתמש בו בצורה נכונה מה שהוא כזה אני לא ממש מבין עדיין ככה שעדיף אולי שהחברה המבינים בפורום יתנו רעיונות והסברים

HeavenlyB

New member
אני אתחיל בהסבר על הערוצים

השונים בקיובייס. כמעט כולנו יודעים מה הם, אבל זה יעזור לאלה שלא מכיריםפ את כל הערוצים, ויעזור לי להתנסות בכתיבת הסברים לתוכנה.

sandbird4

New member
שעה שאני מנסה למצוא איך פותחים מסך

שמאפשר לי "לנגן", שזה אומר לכתוב תוים. עד עכשיו הצלחתי להבין כיצד ליצר פרוייקט חדש, ליצר ערוץ חדש, לחבר אותו ל-VST שאני רוצה להשתמש בו. עכשיו אני תקוע איך לנגן. אין לי מקלדת שליטה ונראה שאי אפשר לעבוד עם CUBASE בלי מקלדת שליטה. טוב... גם ככה רציתי לקנות מקלדת שליטה.

HeavenlyB

New member
הסבר קצר

עם כלי העיפרון, צייר בערוץ מידי את המיקום והאורך של הקטע שאתה רוצה לכתוב. אח"כ דאבל קליק עליו יפתח את החלון בו אתה יכול לכתוב. או, אם יש לך קיובייס SX3 אתה יכול לכתוב בחלון הראשי.ע"י לחיצה על כפתור Edit In Place בערוץ המידי.

sandbird4

New member
תודה - חצי עובד לי

צירתי את המקום והאורך אבל לא נפתח לי שום חלון שאני עושה DOUBLE CLICK.

HeavenlyB

New member
דאבל קליק על מה שציירת

אמור לפתוח חלון עריכה. את יש לך גרסא 3, נסה את האפשרות השניה, של Edit In Place.

sandbird4

New member
יש לי גירסה ישנה - SX 1.06

מצאתי איך לפתוח את החלון שבו אפשר לנגן אבל הוא לא נותן לי לנגן שם.

HeavenlyB

New member
ניתבת את ערוץ המידי לכלי כלשהו?

ברגע שתכנס להקלטה ותלחץ על אחד הקלידים, הוא אמור להקליט. לדעתי זה אמור להיות ככה גם בגרסא 1.

HeavenlyB

New member
מאמר ראשון פורסם ../images/Emo91.gif

הוא נמצא במאמרים. מה דעתכם? אשמח לביקורת כדי לדעת אם צריך לשנות משהו, או להבא, למאמרים שאכתוב בהמשך.

זבבירון

New member
שאלה, בקיובייס גרסה מספר אחת

אני לא מוצא את הוספת ערוצי ה-FX עם האפקטים יכול להיות שאין שם את זה?

HeavenlyB

New member
יכול מאוד להיות שלא קיים

קשה לי לזכור, אבל בהחלט יכול להיות שזו תוספת מגרסא 2 והלאה. מה שכן, בתפריט Drvices יש לך אפשרות שנקראת Send Effects או משהו דומה לזה. שם תה יכול לבחור אפקטים כלליים, שאליהם תוכל לשלוח מה-Send בערוצים עצמם.

למעלה