הצעה..

הצעה..

הרבה הודעות בפורום לא כתבתי, אבל, כניסה תמידית כל יום (כמה פעמים ביום) בתקווה שאולי קריאת ההודעות תעזור לי ללמוד אידיש. אז כמו שסיפרתי בפעם הראשונה, להבין - אני קצת מבינה. עלה במוחי רעיון. מה דעתכם דוברי האידיש שכאן לעזור גם לנו ("משיח", אני) ועוד שמאוד מעוניינם לדעת אידיש. כל יום ירשום אחד מהמומחים, מילון מושגים באידיש, כך נגדיל את אוצר המילים בשפה. ואולי כהתחלה כללים בסיסים בדקדוק האידי. המון תודה (במידה שתסכימו, וגם אם לא)!!!

לו עתותי בידי

אם היה לי כל הזמן שבעולם הייתי שמח לעשות זאת, אך המצב אינו כזה. חשוב מאוד ללמוד יידיש ממי שמכיר את הדקדוק ואת הכתיב. לא כל מי שיודע יידיש יודע להסביר את הדקדוק, כמו שלא כל נהג יודע להרכיב את המנוע. כך שאם יתחילו לכתוב כאן מילים ותרגומן ליידיש ללא בקרה ראויה הרי שתצאי מופסדת. אולי תדעי מילה או שתים אבל טעויות רבות יפלו בחיקך. בינתיים אני יכול להמליץ לך על האתר הזה [http://www.koshernosh.com/dictiona.htm] שניתן למצוא בו רשימה מכובדת של מילים וביטוים ואף לשמוע את הצליל שלהם. ברוכה-הבאה לפורום יידיש

ראשית תודה אישית לכל אחד מכם...

שנית, זו לא הפעם הראשונה שאני משתתפת בפורום באופן פעיל, קבלת פנים כבר נערכה עבורי, בכל אופן תודה על קבלת הפנים שוב!!

yossig1

New member
../images/Emo141.gifלימוד יידיש

כל מה שאת מבקשת, והרבה, הרבה יותר, תוכלי למצוא בספר "יידיש לאוניברסיטה" מאת אוריאל וויינרייך. ניתן להשיגו באקדמון. שלא יפחיד אותך השם. הוא מתחיל מה-א'-ב' ממש, ויש בתוכו המון מלים במתכונת של מילון, ולא מעט הסברים לגבי דקדוק ותחביר וכל מה שקשור ללימוד השפה. הפורום הוא נפלא, אבל בהחלט לא פלטפורמה ללימוד השפה. נכון שהטוב ביותר הוא להצטרף לקורס מאורגן ומסודר, אבל אם מסיבה כל שהיא אין הדבר אפשרי - אז הספר בהחלט טוב ומומלץ. ב ה צ ל ח ה

minci

New member
הצעה נוספת

כל מה שאמרו טוב ויפה ומועיל אבל לדעתי כדי לרכוש יידיש כשפה חיה הכי מומלץ לדבר פנים אל פנים עים דובר יידיש ולשבור שיניים בעקשנות

למעלה