הצעה תמוהה:

avidadon

New member
דווקא הדיסק האחרון שלו גרוע

הוא קיטשי בנאלי ולא מרגש. אני מאוד מקווה שזה לא סנונית ראונה שמבשרת על ההתמסחרות שלו.

ש חף

New member
ואם כבר אביב,

הוא כשרון מטורף ופרובוקטור... גם אני מהמעריצים,היום כבר פחות... אבי,אתה מזכיר לי את עצמי. כשהייתי בהופעת רוק ראשונה,פשוט נכנסתי להלם...

almog4

New member
אביב הוא גם אחד היוצרים

שמעיז לומר את דעתו, גם אם היא לא פופולרית. אחד השירים שהוא כתב ושלא הושמע הרבה (אולי כי העם כאן מפחד להסתכל על עצמו בראי) הוא השיר "בוקר טוב אירן".
מילים ולחן: אביב גפן בוקר טוב אירן, השדרן מודיע איך פחדנו שהיום הזה יגיע, כל האנשים התחילו להזיע כשראו פתאום את החופש עף. בוקר טוב אירן, כאן גרים אנחנו בוקר טוב אירן כנראה שתקנו, בוקר טוב אירן, כאן נחיה בפחד בוקר טוב אירן, כאן נמות ביחד בוקר טוב אירן. ואלוהים בוכה כשהוא רואה אותנו מה הם עשו בשמו, מה הם עשו לנו, הרחובות ריקים מהחלומות שלנו האם אתם זוכרים? זה היה לנו ביד.
עד כאן השיר. אלמוג.

טנטרי

New member
אפשר משהו שקשור לחזרה בתשובה ?

אבל מהצד החילוני ? (בכל זאת הסיטואציה יכולה להיות זהה) אז נפלתי שדוד, בגרוני יבבה, הם אמרו שגם היא חזרה בתשובה: צדיקים מלמדים לה דיני יראים - לא תשוב עוד לפקוד את שדותיי החוטאים. עטופה כל כולה, מבלי סדק פעוט צחור שדיה כסתה במלבוש של צניעות. קרסולה העדין בפוזמק הארוך על חלקת ירכה מתחתל הוא ברוך. שערה הארוך, הגולש ויורד נאסף והושפל וכלאוהו כעת במטפחת שביס נאנק מתפרץ והרבי אומר שצריך לקצץ. מבטה אור אחר, לא עוד גיץ וברקים, נאלמה לשונה שידעה תפנוקים, ושפתיה רכות ונעות בתפילה, מתחשק לי לבכות בשבילי, בשבילה. מאושר הספרון שאוחזת ידה בזריזות אצבעות אשר אין לה מידה. בדפיו תעלעל, עמודיו תדפדף, היושב במרומים בוודאי מזדקף. וכעת לשידוך הוציאוה לשוק ואני הנגזל מרומה ועשוק. חילוני עד כאב ואוהב כמאז הותירו אותי מחוץ למכרז. והיא שוב לא תבוא, מתגנבת בלאט בין סדיני הרכים, לעונג שבת ואני האומלל, מה אוסיף לדבר לו הייתה לי תשובה, אז הייתי חוזר.

לא אוהב את התפיסה.

היא בחרה באורח חיים ובתפיסת עולם שלא מאפשרת לה יותר להיות איתך בקשר, אני כבר לא מדבר על קרבה. אז מילא היה זה שיר געגוע נטו- לגיטימי, אבל אתה (מי כתב את זה? רוטבליט?) בוכה כי לקחו לך את הצעצוע! גבר זיינן.

טנטרי

New member
זו לא מסה פילוסופית

ולא תפיסת עולם ערכית. מדובר בשיר שיוצא מהלב ומבטא חוויה מאוד חזקה (הרבה מעבר ללקיחת צעצוע). תנסה לקרוא שוב את השיר ולהתחבר לרגש (גם אם הוא לא מוצדק/ראוי/נכון...) השיר אכן של רוטבליט.

almog4

New member
ואם מדברים על

ואם מדברים על שירה שנוגעת בחזרה בתשובה, איך אפשר בלי השיר "הוא חזר בתשובה" : מילים: אריק אינשטיין לחן: שם טוב לוי הוא חזר בתשובה, הוא לומד עכשיו תורה, ואיתו האישה והילדים. ועברה לה שנה, שום דבר לא השתנה, זו אותה המנגינה והמילים. אבל הלב- הוא רוצה הרבה יותר, מְסַפֵּר ספור אחר, וחוזר ואומר שהלכת לי חבר. זהו שיר אהבה, אהבה עצובה, שאני ואתה תמיד שרים. וחלפה לה עוד שנה, שום דבר לא השתנה, זו אותה המנגינה והמילים. אבל הלב- הוא רוצה הרבה יותר, מספר ספור אחר וחוזר ואומר, שהלכת לי חבר. וחלפה לה עוד שנה, שום דבר לא השתנה, זו אותה המנגינה והמילים. אבל הלב הוא רוצה הרבה יותר, מספר ספור אחר, וחוזר ואומר, שהלכת לי חבר. אבל הלב הוא רוצה הרבה יותר. ספור אחר.

ועוד אחד...

דרשתי קרבתך/ סיני תור שיר לאלוהים. מנגינה מקסימה. שיר מהלב. מהאלה שגורמים לך להתרגש כל פעם מחדש. איפה אתה, לעזאזל? "דרישתי קרבתך בכל ליבי קראתיך" מה אתה עושה שם כל היום? משחק דוקים? בשבילי זה שיר מחאה והתרסה לאלוהים: חיפשתי אותך ולא היית בבית.

ויהודה הגדול מכולם

פוליקר.
יש דברים שרציתי לומר
פחות אבל כואב לימים זה נשכח כאיננו, אבל כשהערב יורד אומר לך כך בינינו: פחות אבל עוד כואב על מה שנפצעתי, נפצע והגליד, כמעט ואינני חושב. לומדים לחיות עם זה ככה : פחות אבל עוד כואב. אפשר להמתיק, אין קץ לבריחות זה לא נעלם רק רחוק או נרדם זה כואב אבל פחות. פחות ועדיין , עדיין פוגע, זה בא והולך את יודעת. זה כואב כשאני, אני בך נוגע, זה כואב כשאת נוגעת.

MAYA20

New member
רציתי גם אני לשקר

לא יקרה לי דבר, אחרי שאמות, אין בסוף עולם אחר.

קולות

ושוב בע"פ והתנצלות ליוצרים אם ערבבתי משהו קול מן ההרים התשמע, אמור לי קול מן ההרים ומעברים הקולות לי מספרים מישהו השאיר את החלון פתוח מישהו הסגיר מקום כמעט בטוח מישהו הבחין בחריקת הרוח קול קורא ממרחקים רעד בזגוגית מטוס חורש רקיע מישהו נפרד ומישהו מגיע מישהו בצד אהבתו מביע וקולו אומר שמחה קול ממדרונים התשמע אמור לי קול ממדרונים זה לזה עונים צלצולי פעמונים אוי לבי לבי האבן מתגלגלת הד ובנות הדים משק כנפי התכלת בואה ידידי עכשיו נפשי שואלת את קולך היחידי

נזכרתי ששכחתי

אופס, ההמשך היה צריך להיות כזה: קול ממדרונים התשמע, אמור לי קול ממדרונים זה לזה עונים צלצולי פעמונים מי שמאזין ישמע קולות בלי הרף הד ובנות הדים במוסיקה סוערת מי שמאזין גם בלבו עוברת מקהלת קולות רבים אוי לבי לבי האבן מתגלגלת הד ובנות הדים משק כנפי התכלת בואה ידידי עכשיו נפשי שואלת את קולך היחידי...

למעלה