שבהם יכול להיות שפורטנוי לא ישמע לטעמי כמו שהגדרתי ב"שטויות" שלי וכבר שמעתי את *כל* הדרים ת'יאתר, ליקוויד טנשן וטראנס-אטלנטיק, אז מומלץ שתפנה לכיוונים אחרים.
תסביר לי מה זה צפוי ומכאני? ידידי, לא סתם הבחור נבחר כ10 שנים ברציפות למתופף הפרוגרסיב הטוב ביותר... לא סתם הוא נכנס, בגיל צעיר יחסית, להיכל התהילה של המתופפים יחד עם מתופפים כמו ניל פארט, דייב וויקל, ג'ון בונהם, טרי...ועוד רבים וטובים... אז זה שאתה קטנוני ומחפש ללכת בכוח נגד הזרם לא הופך אותו למתופף מכאני וצפוי! יוני.
שבגללה סקרים של מי הכי טוב הם רקובים מבסיסם, ולמעשה מייצגים את הרשע בהתגלמותו. אני לא חושב שאפשר לערער על העובדה שפורטנוי הוא מתופף בעל יכולות, שהוא יודע לנגן בטיים, לנגן מהר, ויש לו הרבה קואורדינציה וכו', אבל אם דש(א) מרגיש שהוא צפוי, ואתה חושב שלא, אז כנראה פשוט יש לכם ציפיות שונות ממתופפים.
ומכאני? כמו שאתה מתפלא לשמוע שהוא נשמע לי ולמישהו צפוי ומכאני, אני מתפלא שהוא לא נשמע לך ולאנשים אחרים צפוי ומכאני. ברור שיש לו יכולות טכניות מעולות, אבל זה לא מה שעושה מתופף. וסקרים הם חסרי משמעות לרוב.
לא אמור להיות ברשימה של המתופפים הכי טובים בעולם. הוא מאוד משעמם לדעתי ,הוא מתופף ממש אלים וממש לא אינטיליגנטי. וכמו כל הנגנים של דרים טייטר, הם יודעים לנגן ממש מהר ומרשים אבל הם חסרי רגש לחלוטין ולכן המוזיקה שלהם רקובה מהיסוד.
אני מודה מודה מודה מודה מודה מודה מודה למדינת ישראל וללהקת ג'לי ג'אם 2 על האלבום היפה יפה יפה כולם מזומנים אליי לכפר מראר להשמעה משותפת בערב ג'לי ג'אם 2 . באלבום יש הרבה מאפינים פרוגיים, אבל כמובן בקהילה הזו כל אחד מגדיר פרוג כמשהו אחר.....אז לא נריב.