הצעה לתרגום שם

הצעה לתרגום שם

איגוד השיט הבינלאומי the international sailing federation, האחראי לכל השיטהתחרותי בעולם, החליט בחוכמתו הרבה לשנות את שמו ל-world sailing.
איך לתרגם זאת לעברית? התרגום הפשוט הוא "השיט העולמי" או "שיט העולם" אבל איכשהו זה לא מצלצל טוב וחסר אותה משמעות כמו באנגלית.

,מה דעתכם?

AlteredBeast

New member
תגובה מהירה

מכיוון שלחצתי על 'תגובה מהירה' לא השקעתי הרבה מחשבה, אבל אם ניקח את WHO, שהוא World Health Organization, כדוגמה, אזי כמו שזה נקרא 'ארגון הבריאות העולמי', זה ייקרא '(ארגון) השיט העולמי'.
&nbsp
ולא נשמע לי רע כל כך.

אני חושב שפספסתם את הנקודה:

המצב הוא כמו ש=WHO היה מחליף את שמו ל-WH. אז המילה ארגון או אחת מנרדפותיה היא לא חלק מהשם במקור, האם יש לנו זכות רשמית (למשל בפרסומים רשמיים של איגוד השיט הישראלי, המסונף ל"ארגון" השיט העולמי) להוסיף את המילה "ארגון"?

Apella2

New member
זו כבר שאלה אדמיניסטרטיבית, לא לשונית. אני חושבת

שאת השאלה הזאת צריך להציג לסניף עצמו.

שאלתי כאן את המומחים ללשון, לא לאדמיניסטרציה.

העניין האדמיניטרטיבי לא מעניין אותי, אלא האתגר הלשוני.

Apella2

New member
זכות רשמית להוסיף את המילה "ארגון" היא לא החלטה לשונית.

trilliane

Well-known member
מנהל

trilliane

Well-known member
מנהל
דעתי היא שיש לזה אותה משמעות כמו באנגלית ולא חסר דבר

את המשמעות של שם פרטי מוסיפות המירכאות.
&nbsp
אם להוסיף את המילה "ארגון" לשם הארגון כדי להפוך אותו לתמורה, זו כבר בחירה סגנונית/תחבירית של הכותב לפי הקשר.
האם מבחינת הארגון יש לכותבים זכות רשמית להוסיף לשמו את המילה "ארגון", זו כבר שאלה משפטית ולא לשונית (שכדאי להפנות אליו).

כלומר את מציעה "השיט העולמי" במרכאות?

לא נראה לי, כי שום ארגון או מוסד אחר לא נכתב בין מרכאות.
כל הדיון שניסיתי לעורר כאן הוא ברמה האקדמית-מקצועית, ולא משפטית-ארגונית. אין לי כל קשר להחלטות שהאיגוד הישראלי צריך להחליט. נחכה ונראה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן; לא יודעת ע"ס מה קבעת ששום ארגון לא נכתב במירכאות

אחד מתפקידי המירכאות הוא להתייחס למילים שהן שם פרטי (למשל של יצירה, מוצר, מותג וכו') וגם ארגון, אם צריך להדגיש (לפחות בפעם או בפעמים הראשונות). זה משהו שעושים הן באנגלית הן בעברית. אפשרות אחרת היא להוסיף את המילה 'ארגון', כאמור (אפשר גם בסוגריים) לפני השם. אלה האפשרויות הלשוניות, וכולן כלים לשוניים לגיטימיים ומקובלים.
&nbsp
דוגמאות לשם ארגון במירכאות:
ע', תושבת אזור המרכז, לא האמינה שזה קרה לה. ממציאות של שפע היא הידרדרה למצב של מחסור. ע', שהיתה מתנדבת ב"פתחון לב" למען נזקקים, מצאה עצמה מהצד השני של המתרס
http://www.mako.co.il/news-israel/education-q4_2015/Article-9dc6b9b2ab68151004.htm
&nbsp
והנה שלושה במחיר אחד: שם הרכב מוזיקלי, שם תכנית טלוויזיה ושם ארגון, כולם במירכאות:
הצמד "קפה שחור חזק", שהפכו להיות שם דבר בישראל, יופיעו הערב במסיבת החנוכה של "בית ספר למוסיקה" ו"פתחון לב".
http://www.mako.co.il/tv-music-school/season3-pitchonlev-donation/Article-8cb41b567568151006.htm

תשובה מעולה! כאמור, זה מה שרציתי כאן.

לשמוע הצעות של לשונאים מקצועיים.
התעניינותי אקדמית בלבד.
אגב לי תמיד לוקח רגע להבין למה הכוונה כשבסעיות כתוב בלי מרכאות המחנה הציוני וכו' אבל אני יודע שבעיתנים יש שיקולי עיצוב אחרים עוד מהימים שכל אות עלתה כמה גרם עופרת

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה, אבל שימי לב שזו התשובה הראשונה שקיבלת...

'(ארגון) השיט העולמי'. כלומר שימוש במירכאות, עם או בלי המילה 'ארגון' (לכן היא בסוגריים). בהמשך שאלת האם יש זכות רשמית להוסיף את המילה 'ארגון' במסמכים רשמיים וזו כבר לא שאלה לשונית ולכן נענית בהתאם.

גם סוגריים וגם מרכאות זה יותר מדי

מכל מקום השירשור הזה מיצה את עצמו.
ואני לא אם חורגת, רק שהאנגלית היא שפת אם חורגת שלי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הסוגריים לא היו חלק מההצעה, הם היו ההצעה...

כלומר 'השיט העולמי' או 'ארגון השיט העולמי'.
אני בסה"כ מנסה להראות לך שקיבלת מיד את התשובה הנכונה, אבל משום מה סירבת לקבל אותה / להאמין לה, לא יודעת למה.

למעלה