הצעה לשם בפורום

darkmage

New member
הצעה לשם בפורום

אם לא הייתי זכר היתי משתמש בשם זה ""מורגן לה-פיי"" למה אתם שואלים מכיוון ש: 1)היא אחותו של המלך ארתור 2)היא היתה כוהנת גדולה לפגאניים 3)היא מפורסמת כמו אנילאיודעמה 4)זה שם פצצה 5)היא הוויכאנאית(מכווה שכתבתי נכון) שהיתה אי פעם נב. שאלה למה עוד לא השתמשתם בשם

morning star

New member
מורגנה לה פיי

זה שהיא הייתה כוהנת גדולה לפאגאנים - זה בא רק מהספר "ערפילי אבאלון" והמשכיו. עדיף שתקרא גם את אגדות המלך ארתור לקבל תמונה נוספת עליה (ואז תראה אם אתה רותה להשתמש בשם של אחת שהיתה אויבתו המושבעת של מרלין, אשמה בגילוי עריות וילדה מתוך איחוד זה ילד שעתיד להרוס את הממלכה ולהרוג את המלך ארתור). שלך הנווד

shabaz

New member
הוא צודק

מורגן לה פיי הייתה רעה...היא עשתה sweey monkey love עם ארתור וילדה לו ילד שהתפתח בצורה מדהימה למרות גילו (אני מדבר התפתח גופנית...הוא היה בן...3 נראה לי) והוא בעצם רצה להיות המלך וניסה להרוג את ארתור.. אני לא בטוח אם הכוונה שלו הייתה נגד מרלין או שזה התפתח אח"כ. שבז

nepthys

New member
אני מתכוונת לדארקמאג,

אולי יכולות ההבנה שלי לא כל כך טובות כמו של מורנינג, אבל אני לא הבנתי מילה ממה שהוא ניסה להגיד. מתי הוא ילמד לנסח דברים בצורה נורמלית?!

cow_2001

New member
יו יו יו!!! ראיתי ת´סרט בחולמרק..!!

נפטיס, עברתי כאן כדי להבין במה לעזאזל מדובר.. כנראה שלא הייתי צריך להתלהב אתמול..

יו יו יו.....גם אני

דווקא לא אהבתי את מרלין....עיצבן אותי החננה!!!! אבל סיפור חביב <דברים יצאו מהקשרם>

יו יו יו.....גם אני

דווקא לא אהבתי את מרלין....עיצבן אותי החננה!!!! אבל סיפור חביב <דברים יצאו מהקשרם>

morning star

New member
מורגנה לה פיי

באגדות המלך ארתור המקוריות, שנכתבו במאה ה-12, מורגנה לה פיי, אחותו למחצה של המלך ארתור הינה מכשפה מרושעת (בניגוד למרלין המכשף הטוב). ניתן לראות כי מרלין ומורגנה מייצגים את העולם הפאגאני ההולך ונעלם, בעוד ארתור והגביע הקדוש מייצגים את הנצרות. מורגנה מייצגת את הצד הרע ומרלין את הצד הטוב (לא נשכח כי כותב האגדה הינו קרוב לודאי נוצרי, לכן מי שנלחם לכך שהפאגאניזם ישאר הוא בהכרח "רע" ומי שעוזר לנצרות הוא בהכרח "טוב" בעיניו וכן בסיפור). בסיפור עצמו, מורגנה לובשת את דמותה של גווניבר (לאחר גירוש גוונביר למנזר) ושוכבת עם אחיה למחצה. מגילוי עריות זה נולד מורדרד, אשר ניסה להשתלט על בריטניה בכח הזרוע ובקרב האחרון הוא וארתור קוטלים זה את זה. בגרסאות נוספות, גורמת מורגנה למותו של מרלין (ובחלק הוא פשוט נעלם...). מי שרוצה, יכול לאמץ את הגישה הפאגאנית-פמיניסטית של "ערפילי אבאלון", אך יש לזכור כי זו דעתה של הסופרת. קיום האגדה כולה מוטל בספק (ז"א, קרוב לודאי שלא התרחשה במציאות) ויש הסוברים כי זו אגדה קדומה יותר אשר נכתבה מחדש. שלך הנווד

darkmage

New member
היתה קרבה משפחתית בינה למרלין

וחוצמזה היא באמת היתה כוהנת גדולה לפגאניים(אם האגדות על ארתור נכונות) ולא אמרתי שלא היה לה BAG במוח וצריך מישהוא רע בכל אגדה טובה וחוץ מזה זה שם באמת טוב ואי אפשר להגיד שלא

morning star

New member
ושוב אתה מסתמך

רק על מה שכתוב בספר "ערפילי אבאלון" והמשכיו (ששם, מרלין הוא לא שמו של אדם אלא שם של תפקיד). בשום מקום לא קראתי על קירבה משפחתית בין השניים. שלך הנווד

Justin Angel

New member
והנה טעויותך

מורגן טענה שהיא אחותו של המלך ארתור , רוב ההיסטרויונים מסכימים שזה היה רק חלק מהמזימה שלה להשתלט על כתר אנגליה. היא הייתה חלק מהזרם הקלטי-ארתורי שהיה בתקופת ההתנצרות של אנגליה. יופי... גם דיוויד קופרפילד מפורסם. גם "בום! טראח! זבנג!" זה לא שם רע. וויקאניזם התחיל את דרכו עם סדרת הספרים של גרדנר ב1940 , אז ככה שאם "המלך ארתור" זה לא היה כינוי לאיזה מלך פרוג (ריקוד) נהדר אני די בטוח שאתה טועה.

morning star

New member
רוב ההסטוריונים

נוטים להסכים שזוהי אגדה בכדי לאחד את שורות העם הבריטי ולהפיח מוראל למען מסעות הצלב ומאוחר יותר במלחמת מאה השנים. האגדה גם מראה את המלחמה בין הנצרות ה"טובה" לפאגאניזם ה"רע" מעטים עדיין מנסים לחפש הוכחות לקיום מלך בשם ארתור בבריטניה (ואם ימצאו אין זה אומר שכל האגדה נכונה). שלך הנווד

nepthys

New member
אכן היה כזה מלך בשם ארתוריוס,

מחפשים עד היום הקבלות בינו לבין האגדה. זה לפחות מה שאני הבנתי מתוכניות בנשיונל ג´אוגרפיק..:) (או ההיסטורי צ´אנל, מי מבדיל בינהם..)

Justin Angel

New member
אמממ...

למעשה כן היה מלך בשם "ארתור"... אתה יכול לשתף אותי עם המקור שממנו לקחת את העובדה שרוב ההיסטוריונים מסכימים שאין כזה מלך? כי קראתי מעט על האגדה הזאת ואני דווקא יודע ההפך...

morning star

New member
רק סברה אחת

הנה מאמר "קצר" על ארתור. המאמר הוא מתוך אתר ענק על ארתור, כולל היסטוריה וארכיאולוגיה. היכן שהוא במאמר יש גם התייחסות ל"ארתוריוס" אותו מזכירה נפט´יס. זוהי רק אחת הסברות על קיומו של מלך בשם "ארתור" בבריטניה. בהצלחה בקריאת המאמר. שלך הנווד

morning star

New member
ועוד אחד

מאמר מתוך History Today, בן 8 עמודים - קישור בתחתית ההודעה. במאמר מנתח הכותב את הספר "מלכי בריטניה" שנכתב במאה ה-12, שם מופיעה לראשונה אגדת המלך ארתור במתכונת המוכרת. שלך הנווד

למעלה