הצעה לפורום

חגית35

New member
הצעה לפורום

מה דעתכם להוסיף מקום למידע מקצועי ונחלפת מידע על מחקרים, תרופות וטיפולים וכד'? בדיוק כמו שיש חברתי, וכו'- ככה מי שרוצה לדבר ולהחליף דיעות מקקצועיות לא ילך לאיבוד בשרשורים היותר חברתיים ככה אגב נהוג כבר בכל פורום בעולם אליו אני נכנסת יש ממש "אולמות" וירטואליים כמעט לכל תת קבוצה.

בדיוק בגלל זה הופרדו הפורומים

אשמח לקבל הצעות ייעול

רעיון מצויין .. רק שאלה אחת ..

מה הבעיה לקיים את הדיונים על מחקרים ותרופות כאן בפורום הכללי שלנו ? אין חשש שילכו לאיבוד בשרשורים חברתיים מהסיבה הפשוטה שאין כאן שרשורים חברתיים (בשביל זה פתחנו את הפורום החברתי) וגם כך הפורום לא פעיל מאוד וההודעות לא עוברות לארכיון במהרה .. אני לא חושב שצריך לפתוח עוד פורומים בעניין (פורום כללי, פורום חברתי, פורום מחקרים ועוד ..) מהסיבה הפשוטה שאין סיכוי שיאשרו לנו בהנהלה אגב, פתרון אחר שאפשרי זה לפתוח קומונה על מחקרים אבל אני באופן אישי חושב שזה מיותר ואפשר לנהל את הדיונים והחלפת המידע כאן בפורום זה בדיוק המקום המתאים לכך .. אבל נשמח לשמוע הצעות ורעיונות אחרים אם יש לך כמובן

מאמרים מקצועיים!!!!!!

חברה אנחנו לא מתמחים בנויורפסכולוגיה אני אלו שצריכים להתמודד עם העיה יום יום וברגע שתביאו מאמרים מדעיים אז צריך להפוך אותם לשפת העם. מיש רוצה להתעמק במאמרים מקצועיים אז יש את המקונות הנכונים לכך ודבר שני אני לא חושב שצריך לדשדש בנושא כי בסופו של דבר לא עוזר למעורבים בדבר. צריכים להראת ללוקים שהם אנשים כמו כל האנשים ולא לדשד בחומר המראה אותם כל הזמן בצורה שונה. אם היו אנשים רגילים אז אני בטוח שלא היו כותבים על זה ממרים מקצועיים. משה

חגית35

New member
משה אני חולקת עליך בגדול! אתה טועה.

ממש לא מסכימה אלמלא הייתי מפנה המון אנשים שאני עמם בקשרים וירטואליים לכאן ושומעת ביקורת זו לא הייתי חושבת להגיב והייתי אומרת או קיי דעתך זכותך. אגב, זה לאל ספק הרבה יורת טוב מאז הפרדת הפורומים- יש הרבה פחות שרשורים שיש מי שיגיד שהם לא ענייניים. אבל אין לי ספק שמקומם כל עוד מגיבים להם אז יש להם זכות קיום ולכן חשוב שנוצרה ההפרדה. אל אנשים רעבים וצמאים למידע וחומר מקצועי במיוחד כשהם מגלים את העובדה שיש "משהו" שקוראים לו טוראט. למה ללכת רחוק- אני זוכרת אותי. עברתי טראומה קשה ותחושת אבל ואח"כ נכנסתי לאטרף של לימודים של הנושא (שלא נגנר אגב... אבל פחת כי עם הזמן יש השלמה) והכל הכל הייתי צריכה לנבור לבד ולתרגם בלילות פרט כמובן לאתר של עמותת א.ס.ט.י, אבל זה אל היה מספיק ויש המון חומר שם בחוץ... אז אם אז היה פורום עם אנשים שכמובן גם חולקים התמודדות אבל גם מביאים מידע זה היה אחלא בשבילי לפני 4 שנים. אוכל לאמר לך שלגבי נושא אחר שהוא מנת חלקנו היומיומית בבית- ADHD - אני משוטטת ומשתתפת בהמון פורומים והסיבה שאני יודעת על כל מידע הכי עדכני מהר - האמן לי שלא אחת אני מעדכנת את הרופאים והמטפלים שלנו)- זה כי תמיד יש מי שישים בפורום זה או אחר לינק למחקר זה או אחר או שיטת טיפול או אזהרה מתוסף מזון מזיק או תרופה שיורדת מהמדפים או קח למשל את הניתוח לטוראט או טיפולי בוטוקס- תחשוב ותגיד לי אם אני טועה. האם היית שומע עליהם אחרת? לגבי שפת העם- הלואי והיה לי זמן לתרגם כל דבר מי שיכול מוזמן לקרוא ומי שרוצה מוזמן לתרגם ואם לא מקסימום תדלג- תמיד יהיה מישהו שיחפש מידע חשוב והפורום הזה יהיה אנציקלופדיה או מאגר מידע. לכן אגב אני שמה פה כל דהר חדש בו אני נתקלת כי תמיד יהיה מי שיאל על זה. וחשוב אם מחפשים במנוע חיפוש יגיעו לפה. אבל לא ייתכן שנישאר באפילה ורק בשביל לא לקרוא לילד בשמו- "טוראט". ממש לא הסכמתי אתך פה.

חגית אני מסכימה איתך../images/Emo45.gif

ובעבר גם הבהרתי את זה שנשמח שלכל מי שיש מידע חשוב לנושא יוכל לכתוב אותו כאן בפורום הכללי. ואת ושאר הגולשים מוזמנים לכתוב ו\או לענות לכל שאלה או רעיון שאתם חושבים שתשובתכם תעזור....לרבות מאמרים. ובהזדמנות זו הרשי לי להודות לך על תרומתך לפורום - יישר כח.

נב3

New member
שירשורים חברתיים בפורום

יש בפורום הרבה מאוד שרשורים חברתיים! כמצטרפים חדשים לפורום יש לנו תחושה שהרבה מהדיונים מבוססים על הכרות אישית וקשר אישי אינטימי בין חברים ותיקים (וזה ברור ומובן) גורם המפריע לנו שאיננו שיכים ל'מעגל החברות' להשתתף בחילופי אינפורמציה. למי שמרגיש נוח באנגלית, ממלץ להכנס לפורומים מקבילים בארה"ב כדי להתרשם.

השגיא

New member
פורום מטיבעו הוא מקום שבו מתנהלים

דיונים. במדינה קטנה כמו שלנו, טיבעי שעם הזמן נרצה להיפגש ולהכיר. זה לא מונע מאף אחד להצטרף, בוודאי אם יש לו נגיעה לטוראט. יש כאן המון אנשים נחמדים ואין שום סיבה לשמור את הנחמדות רק לאנשים חדשים. אני מכירה את רוב חברי הפורום באופן אישי, אין שום סיבה שלא אכתוב בהודעות שלי נימה אישית כשמדובר בהם. אם תקראו אחורה, תוכלו לראות שמקבלים כאן יפה את כל המצטרפים ורוב העינינים החברתיים מתנהלים בפורום השני.. שבת שלום גלית

הלנה

New member
נב 3 - הגדירי :שרשורים חברתיים

כי לא ירדתי לסוף דעתך... אנחנו מאד מעוניינים שיהיו כמה שיותר חברים בפורום, אבל אם זאת התחושה שלך לגבי הפורום הזה, למרות ההפרדה הברורה שנעשתה לפני כמה חודשים אז אולי באמת כדאי שתמשיכי לגלוש בפורומים אחרים. פורום זה הוא פורום תמיכה! ולכן כשלמישהו יש קשיים, או שאלות או תהיות בנושאים שקשורים לטוראט אנחנו כאן בשביל לעזור..ואם הנימה היא אישית כמו שהשגיא כתבה לך זה בגלל שאנחנו מכירים אשית או וירטואלית ואין סיבה להתנהג אחרת רק בגלל שהפורום הוגדר ככללי ולא חברתי.

נב3

New member
לא מגיע לי הטון התוקפני

הלנה, לא מגיע לי הטון התוקפני. אני מכירה פורומים אחרים כי חזרנו מארה"ב לפני מספר חודשים אחרי שהייה ממושכת, ופורומים מקומיים באה"ב היוו קבוצות תמיכה חשובות. משתמע מדברייך בחוזקה- "אם לא מוצא חן בעינייך מה שאנו עושים כאן, אז לכי למקום אחר".זוהי לא הגישה שנראה לי שמאפינת את רוח הפורום והאגודה. זה משדר גישה ילדותית מעט, וטונים של העלבות. הצטרפתי לפורום על מנת לקבל תמיכה, ובתקווה ללמוד אולי מנסיונם של אחרים על מנת להקל על התנסויות הלפעמים קשות מנשוא, איתן אנו מתמודדים.וכל מה שניסיתי לואמר הוא מה שנאמר כבר בשבועות האחרונים על ידי מספר משתתפים- שעדיין יש יותר מידי תגובות לא מספיק עניניות בפורום. שמקומן לדעתי לא כאן כי הן מקשות לעקוב אחר נושאי דיון עניניים חשובים. תמיכה ולימוד מנסיונם של אחרים הוא בעיניי תפקיד חשוב של הפורום ולא לזה התכוונתי ב'שרשורים חברתיים'. ביקשת הבהרה: אם תעברי על הדפים האחרונים תגלי שכמות גדולה מהתגובות לא עוסקות ישירות בטוראט. ולמרות שהן נחמדות לקריאה, הן מאוד מקשות לעקוב אחר נושאי דיון חשובים, ולימוד מהתנסויותיהם של אחרים. לדגמא רק מהעמוד- שניים האחרונים- שרשור ענק בנושא צבע השמות בפורום, ומספר נכבד של תגובות חסרות מלל המציינות רק 'מסכים' עם עניין זה או אחר. ויש דוגמאות רבות אחרות.

הלנה

New member
נב 3 - אני תוקפנית?

זה חדש לי.... אני חושבת שהגבתי בהתאם לרוח הדברים שלך אבל לא משנה. במקרה השבוע היה עניין של צבעים...אבל כל יתר השרשורים הם טוראטניקים פרופר וחוץ מהשרשור הנוכחי לא שמעתי טענות מ"מספר משתתפים" על אופי הפורום.

mazy

New member
אופיו של הפורום...

אני חושבת שהדברים קצת חרגו מפרופורציות. לא חושבת שמישהו התכוון להישמע תוקפן או מעליב. אני חושבת שהפורום שלנו הוא האחרון , אם בכלל, שיכולים להאשים את חבריו בתוקפנות, בגישה מעליבה ובנדוי חברים חדשים המצטרפים אליו. נהפוך הוא. אם תדפדפי בין דפי הפורום, תראי שמרבית המשתתפים בו נוקטים בגישה מאד לבבית ומקרבת כלפי אנשים חדשים, שמטבע הדברים חוששים להתקרב ו"שרויים בעלטה" בעניין הטוראט. עוד אני חושבת שאחד הדברים הנפלאים שנוצרו כאן מעל דפי הפורום הוא הקרבה יוצאת הדופן בין חבריו, קרבה שמזמן יצאה מגבולות דפי הפורום, וזה אכן דבר שלא נתקלתי בו בפורומים אחרים, וגם אני משוטטת בפורומים אחרים (גם בחו"ל). כולנו היינו חדשים פעם גם בעניין הטוראט וגם בפורום. בהתחלה כתבנו רק הודעות ענייניות וחיפשנו תשובות ענייניות, אנחנו עדיין עושים זאת. עם הזמן נוצרו קשרים אישיים מאד קרובים בין חלק מהחברים. זו בחירה אישית של כל אחד, עד כמה הוא מוכן להתקרב ועד כמה הוא מוכן להיפתח. אנחנו בחרנו (ואני מרשה לעצמי לדבר בשם חבריי הקרובים) כן לעשות זאת, ואנחנו מברכים על כך. אני מקווה מאד שתבחרי להמשיך לשהות בחברתנו, ונשמח מאד לראותך גם במפגשי העמותה. שבת שלום, מזי.

../images/Emo41.gifנב3 היי

קודם כל ברוכים הבאים. אתם בהחלט צודקים שאין מקום לשירשורים חברתיים ושהמקום שלהם הוא הוא בחברתי. יחד עם זאת התעלמות או " כעס" על הקשרים החברתיים שנוצרו פה , לא אפקטיבית, ואני מציע להיפך... בואו ותצטרפו לקשרים אלה אתם יותר ממוזמנים. לכולנו היה בהתחלה קשה להחשף , מי כמוני יודע זאת, ואולם מצאתי פה קהילה נהדרת ותומכת , חברתית ומקצועית. אסור גם לשכוח שטבע הפורום והאינטרנט בכלל הוא כזה שצריך לפעמים " לחפש ולנבור" בכדי למצוא , אז זה ממש לא נורא אם נלך כמה שורות אחורה בכדי למצוא תשובה. ולסיכום כמו שאמרת קיימות גם קבוצות תמיכה בארצות הברית אני רואה אותן, וקבוצות תמיכה כשמם כן הם,לתמיכה,אשר לפעמים גולשת גם קצת לפסים אישיים. בכל מקרה אשמח אם תצטרפו.

נב3 יקרה, אנחנו לא חייבים להיות

דומים לשום דבר שמתנהל בחוץ. מותר לנו גם להיות יחודיים. אם הייחודיות הזו מתבטאת בהיכרות אישית ובחמימות שבפורומים אחרים לא מורגלים בהם, אין בכך כל פסול. נהפוך הוא. יתרוננו הוא בהיכרות האישית (לחלקינו. ואגב כל גולש בפורום יכול להצטרף, אנחנו לא אליטלסטים) ובשל כך גם אין מחסומים (אחרי שעוברים את הראשון). נכון, זה לא מתאים לכל אחד וזה בסדר גמור. אפשר גם להתנהל בפורום על בסיס מידע מדעי וקר ,ולראייה יש מבין הגולשים כאלה שבחרו כך. כל אחד ע"פ בחירתו.

הלנה

New member
חגית אני לא בטוחה שהבנתי

את מתכוונת שיהיה פורום כללי, פורום חברתי ופורום מקצועי? את לא חושבת שזה יותר מדי? המטרה של ההפרדה בין כללי לחברתי היתה בדיוק זאת ולדעתי במהלך החודשים שעברו אנחנו מאד מקפידים על ההפרדה. כשמישהו מחברי הפורום שואל שאלה או מספר על הטבה או החמרה במצב הילד...זה לא חומר "מקצועי"? כמו שגלית אמרה יש גם נימה אישית אם אנחנו מכירים את אותו אדם אבל זה לא הופך אותו לפחות מקצועי. לדעתי העצות המעשיות שאנחנו יכולים לתת בתור הורים מאד חשובה וזה היעוד של כל הפורום הזה. המקום הזה בדיוק הוא גם במה למאמרים מקצועיים. נכון להיום עיקר החומר המקצועי אכן מגיע ממך ופה ושם גם מאחרים ולדעתי כדאי לשמור אותם ב"מאמרים" כדי שמי שירצה יהיה לו גישה. אבל לעשות פורום רק למאמרים נראה לי שנועד לכישלון די מהיר. ובהזדמנות זאת אני מצטרפת לתודות על כל המאמרים והמידע.

למעלה