הצעה לסדר היום

א.ב..

New member
הצעה לסדר היום

הצעה לסדר היום - יסורסו הקצינים בצה"ל!!

rshilkrot

New member
למה כ"כ קיצוני?

אני גם חושב שהקצונה הזוטרה בצה"ל היא גוף מנצל, משפיל, עצלן, חי על חשבונם של מש"קים, מטיף להתנשאות כדרך חיים (מעבר לזה שהוא מתנשא בעצמו על חלשים), מנצל את כוחו ליצירת הון (בד"כ, הון בצורת כבוד ולא כסף, למרות שגם במקרים כאלה נתקלתי), לגמרי מנותק מהחיים בצבא ובלתי-מתחשב בעליל כלפי הצרכים של פקודיו. צריך לנער את הקצונה הזוטרה בצה"ל, אבל לא לסרס אותה.

Joel1855

New member
קצינים - פשוט להקיא

אגב... לא רק הקצונה הזוטרה - אבל לא נדבר על ה"מפקדים" שלנו בצורה כזאת... אין לנו ברירה , או לא היתה לנו ברירה אלא לעשות מה שהם אומרים או פשוט להגיע לעמדת כח שבה יכלנו לעקוף אותם... אבל... שששששש........ בכל אופן, קצינים הם אנשים שבאזרחות התעללו בהם, ובחוץ יתעללו בהם שוב!

rshilkrot

New member
למה?

המפקדים שלי, יצויין לשבח, כי הם ממש אנשים טובים ומתייחסים אליי טוב, ואני נהנה מלעבוד איתם. אני פשוט מכיר כל-כך הרבה קצינים (בעיקר זוטרים, לכן ההכללה) שהם אפסים מתנשאים. למה להפוך את זה לדיון אישי? הרי אף אחד לא הולך לשאול אותך איך היית באזרחות. כשאנחנו מגיעים לצבא אנחנו אותו הדבר - חיילים. כל קצין, הוא בראש ובראשונה חייל. בין אם יש לו כלים להתמודד עם המשימות שעליו לחלק בדרכי נעם, ובין אם לא.

Joel1855

New member
קצינים...

תשמע, לצורך העניין, אני עבדתי ישירות תחת תת-אלוף (כשהוא עוד היה אלוף משנה). קיבלתי גיבוי מוחלט ונהנתי לעבוד איתו - הקצונה הזוטרה היא בדיחה אחת גדולה . אלה ילדים שעוד לא סיימו להתבגר שנתנו להם סמכויות שלא מגיעות להם. אני לא הופך את הדיון למשהו אישי, אבל בתור אחד שיודע מה זה להוציא חיילים לקצונה, מה הקרטריונים שעלפיהם בוחרים את האנשים (ועכשיו אני לא מדבר על נתונים יבשים) - ואח"כ איך מחלקים אותם. לפחות בחיל השלישות , המצב הולך ונהיה גרוע ממחזור למחזור. צריך באמת לשלוח את כל הקצינים האלה ל....

oni

New member
בתור קצינה זוטרה לשעבר

אני יכולה לומר לכם בהחלט הזוטרים חולי סג"מת שלפעמים נמשך לסגנת וכן הלאה אבל יש אותי שעזבה עם ביטול קבע שנתנה לחיילים שלה לחפף ולצאת מוקדם אז יואל אל תעצבן אותי יש ויש

Joel1855

New member
קצינים...

אוני, העובדה שאת בעצמך יצאת מהצבא לפני מימוש הקבע כפי שאת רושמת מראה עד כמה הדברים שרשמתי נכונים... אחרת היית נשארת במערכת ומנסה להשפיע :) יואל

Joel1855

New member
סיפור

מממ... אז איך זה שהפכת קצינה? ספרי לנו את סיפור חייך... איך מחיילת חמודה כ"כ , קיבלת ארון (ולא קבורה עדין) ?

Joel1855

New member
סיפור

מממ... אז איך זה שהפכת קצינה? ספרי לנו את סיפור חייך... איך מחיילת חמודה כ"כ , קיבלת ארון (ולא קבורה עדין) ?

oni

New member
דבר ראשון לא צריך לכתוב פעמיים

דבר שני אני יצאתי מהטירונות מורעלת פחד ועשיתי הרבה בתור משק"ית ורציתי יותר אז יצאתי לקצונה וקיבלתי את האמת על צה"ל חזק חזק חזק בפרצוף ואחרי דיכאון עמוק יצאתי מצה"ל

rshilkrot

New member
יפה עשית.

ועדיין השתנת על כולנו בקשת, כי שירתת רק שנה ושמונה. תארי לך - להבין את האמת הכואב על צה"ל, ולהצטרך לשרת שלוש שנים רצופות שנה אחת - עובדים עליך בעיניים שצה"ל זה מקום טוב. שנה שנייה - מתחיל לחלחל לך שטעית, ולקראת סוף השנה אתה מבין שטעית בגדול. שנה שלישית - אתה רק מחפש איך לצאת ואיך לא לעבוד, רק איך לצאת הביתה. לבנות התהליך נגדע באמצע. אז אל תתחילי פה עם דיכאון, כי יספר לך כל בן ששירת שלוש שנים איך בא לא יום אחד לתקוע כדור במפקד שלו כי נשבר לו כבר מצה"ל. הגיע הזמן לקצר לבנים את השירות, וחצי שנה זה לא מספיק.

oni

New member
תודה

ותראה דבר ראשון עשיתי שנה ועשר עשיתי חודש מהקבע (איזה כייף יש לי שיר מגניב ברקע :)) דבר שני לא כל כך קשה לצאת מצה"ל ואני חובה על בשרי את כל ההתבכיניות על זה שנמאס לבנים מצה"ל עיין ערך חבר שלי וכל שאר ידידי שהתגייסו לפני ועדיין בצה"ל עכשיו הם פזמניקים אז הם לא עושים כלום ונהנים להתעלל בצעירים אבל עדיין מתבכינים זה לא פייר אבל נשים זה לא עם כל כך יעיל אנחנו עושות מה שאפשר אבל אתה הזכרים יותר נחוצים לצה"ל אין ספק בכך

rshilkrot

New member
....

זין בעין! אני רוצה להשתחרר אחרי שנה ו-9 גם! (זה כבר לא יקרה, לא משנה) נשבר הזין מלשמור, לעבוד עד 2:00 ולקום ב7:30 רק בגלל שכמה פלסטינים החליטו לעשות פיגוע, לעשות חמישה לילות בשבוע בבסיס, לשטוף שירותים, לעשות תורנויות מטבח, לעשות עבודות רס"ר, לכסות את התחת של המפקדים ולספוג צעקות מבכירים. שנתיים זה די והותר. די.

למעלה