הצעה לנושא לפעולה

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

Alexco

New member
רוני אל תהיה אידיוט

אף אחד לא מנסה להשמיד את הפרות למעשה מקדונלדס יצטערו ממש כמוך (מסיבות אחרות) אם הפרות יכחדו מן העולם

גם אל תציג את זב"ח כאבסורד...

תיקנים לפי מיטיב הידע הביולוגי והפילוסופי אינם מסוגלים לחוש סבל... האם זה אומר שאני הולך וצולה תיקנים כל היום? לא, אני מעדיף שלא, אבל אני לא אתאבל בצורה נוראית אם בטעות דרסתי אחד...

girlcott

New member
זה אומר שהם כמו צמחים? אפשר לאכול

אותם? יש עוד כאלה?! חיות שלא מרגישות סבל זאת אומרת...? :)

חרקים, חרקים ועוד חרקים...

עם חרקים יוצאי דופן כמו דבורים למשל, ויתכן שגם תיקנים - צריך לבדוק עם איזה ביולוג. אפילו מבחינה תזונתית הם לא בשריים סה"כ... אבל נשמע לי די דוחה...

רוני, אם ג'וקים מסוכרים,

או נמלים ברוטב חמוץ מתוק נשמעים לך כמו מעדן את מוזמנת לאכול אותם. אבל למעט חרקים אין עוד חיות שלא מרגישות כאב. ואני מאוד נגעלת, ודי מפחדת מג'וקים, אבל אני לא הורגת אותם. כךשיש כמה סיפורים מאוד משעשעים סביב הנושא.

Revolution kid

New member
מזכיר לי סיפור :)

דוד שלי היה בדרום אפריקה, הוא מגיע לבקר אותנו בביתו ולפתע הוא מוציא חטיף שכתוב עליו דברים מוזרים, האריזה מזכירה קצת תפוצ'יפס. "מה זה?" אני שואל אותו. הוא פותח את זה ומגניב אחד לפיו. "רוצה קצת?" הוא שואל "כדאי לי?" אני מחמיץ פרצוף ושואל בחשש. "לא תדע עד שלא תטעם." בסוף לא טעמתי, לא היה לי אומץ. מאוחר יותר התברר לי שאלו היו נמלים מיובשות. איכס.

TheSimon

New member
יש רצח ויש השרדות

יש את אותם אנשים מתועבים שצדים חיות על מנת לפחלץ אותם ולשים את ראשם על מגש עץ שולתולת אותו על הקיר. יש את אותם אנשים מתועבים שצדים חיות רק כדי לקחת להן את העור ו את השיניים ולמכור אותם בתור קישוטים יש את אותם אנישי מתועבים שמבצעים בבעלי חיים חסרי אונים ניסויים לאיפור חדש , או דואדורנת בריח חדש. יש אתאותם האנשים שמבצעים ניסויים בבעלי חיים על מנת להציל חיים. יש את החיות שמומתות במטרה לייצר מהן בשר שאותו אני ועוד אנשים רבים אוכלים. איפה הגבול? את זה כל אחד מחילט. מבחינתי הריגת חייה כדי לייצר ממנה אוכל שאותו אנשים אוכל היא חמורה בדיוק כמו אונס וניצול אכזרי של תפוז תוך מחיצת כל תאיו וזאת כדי לייצר מיץ תפוזים. ברגע שחיה שמומתת ולא מנוצלת כולה למצרכים קייומים (והשרדות), (אכילה, הצלת חיים) זה רצח ובזה יש להילחם הדבר היחיד שאני מוצא לטוב בכל ההלכה הוא הדרך שבה החיה נהרגת, תוך ניסיון "לגמור עם זה כמה שיותר מהר" ותוך כדי אי גרימת כאב כלשהו לחייה. סתם שאלה . אם נניח יש לי אוגר, שאותו אני מאד אוהב אבל אני מחזיק אותו בכלוב, האם גם זו התעללות בבעל חיים? הרי אני מונע ממנו את החופש שלו?

SMOLANIT1

New member
דבר ראשון

כן. אם יש לך אוגר שאתה מחזיק בכלוב, זוהי התעללות. כלוב הוא מן הסתם לא המקום הטבעי לאוגרים, וכשאתה שם אותו שם אתה מונע ממנו את החופש שלו. דבר שני, כתבת: <<ברגע שחיה שמומתת ולא מנוצלת כולה למצרכים קייומים (והשרדות), (אכילה, הצלת חיים) זה רצח ובזה יש להילחם>> אני חושבת שברגע שהחיה מומתת בשביל שבני אדם ינצלו אותה זה הרצח. ושים לב, אין מדובר כאן בצורך קיומי כלל! כיום אנחנו איננו זקוקים לבשר בשביל לשרוד. אנחנו רוצים אותו בשביל לספק את התאוות הקולינריות שלנו. וזה הבדל גדול מאוד! <<מבחינתי הריגת חייה כדי לייצר ממנה אוכל שאותו אנשים אוכל היא חמורה בדיוק כמו אונס וניצול אכזרי של תפוז תוך מחיצת כל תאיו וזאת כדי לייצר מיץ תפוזים. >> מה שטענת כאן זה שבעצם אתה חושב שפרה(=יצור חי, בעל יכולת חישה) ותפוז(= צמח) זכאים לאותו יחס? האם באמת אתה חושב שהפרה
והתפוז
צריכים שניהם לקבל את אותו יחס של מוצר צריכה?

Roobie

New member
ומה אז?

הוא ישחרר אותו לרחוב ותוך כמה דקות חתול רעב יבלוס אותו? או שבטבע איזה שועל מהבשר שלו? או שאם בכל זאת הוא לא ייטרף, הוא פשוט לא ימצא אוכל כי הוא רגיל להיות מבויית? ובבקשה תענה לי הפעם ביותר מאשר "אידיוט".

Ronnie Avidov

New member
אני למשל

מגדל שתי חולדות אבל יש להן כלוב מאוד גדול והוא תמיד פתוח והן חופשיות לצאת

צרכים חיונים.

בשר הוא לא צורך חיוני. האדם הוא לא טורף, והוא לא צריך לאכול בשר כדי לשרוד. להפך הבשר מזיק מאוד לבריאותו של האדם, ומעלה את הסיכון בהרבה לבעיות בריאותיות מסוימות, כוגמת מחלות לב, סוגי סרטן מסוימים, הרעלות מזון, ולחץ דם גבוה. אדם יכול לשרוד, ולתפקד טוב מאוד עם תזונה צמחית, ואף טבעונית, בלי לסבול משום בעיות בריאותיות או חסרים תזונתיים. להנות ממגוון עשיר וטעים של מזונות, ולא לפגוע בבע"ח.

Alexco

New member
האדם לא טורף אבל גם לא צמחוני

מערכת העיכול, השיניים וכדומה של האדם בנויה לכך שהוא יאכל גם בשר וגם צמחים.

Ronnie Avidov

New member
בנאדם הוא חיה

שיכולה לאכול הכל מפה זה רק שאלה של מוסר אם זה נראה לך בסדר שרוצחים חיות רק בגלל שזה טעים לך אז בבקשה

PLAIN OL ME

New member
בבשר יש

חלבונים שלא קיימים במזונות אחרים. ונכון שבשרים מסוימים מזיקים לבריאות, אבל רובם לא. בשר בקר מזיק לבריאות במידה מסוימת ובגילאים מסוימים, למשל.

PLAIN OL ME

New member
בדיוק היה ויכוח על ההשוואה הזאת

בפורום נערי החוף אילת עלתה השאלה אם ההשוואה היא לגיטימית, האם ניתן לעשות אותה... הרבה אמרו שכן, הרבה אמרו שלא, אבל הויכוח היה די ליניארי בשביל כולם, ולא כל כך מתקדם... בכל אופן, אני חושב שאין מקום לעשות את ההשוואה, מסיבות שונות. אבל גם אם אפשר לעשות אותה, אני חושב ש: 1) זה פוגע ברגשות 2) זה ניצול ציני של השואה למטרות שלא קשורות אליה. ולכן אני בעד הורדת הקמפיין. לא ייתכן שכל פעם שירצו להעביר מסר, אפילו אם זה מסר צודק ונכון, ישתמשו כך בשואה.

למעלה