הצעה לנושא לפעולה

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
הצעה לנושא לפעולה

למה שלא נפעל בעניין ההשמצה של השואה והשוואתה לזכויות בעלי החיים אני חושב שמהלך כזה יגרום לסבב תיקשורתי שיביא ללחץ על מקבלי ההחלטות אי שם ויחליטו להפסיק את הקו הפירסומי הזה אני חושב שבתור אירגון נוער פוליטי אשר כולנו או רובנו מאמינים בזכות לכבוד אנו צריכים למחות כלפי ההשווה הזאת שמשמיצה אני חושבשההפגנה רק תועיל מישהו בעד או נגד?

הקמפיין הזה אינו קמפיין ישראלי...

הוא קמפיין אמריקאי, זה שואלה! החליטו לגייר אותו בכפייה זה בעיה שלהם... הצורה הכי יעילה לפעול כנגד הקמפיין הזה תהיה לשלוח דואל ל PeTa על כמה שאנחנו מוצאים את ההשוואה פוגעת, לא נכונה, ובעייתית...

MoonShield

New member
די לנורמליזציה של השואה~!

אני בהחלט בעד לפעול בנושא... השואה זה עובדה הסטורית, וכאחת כזאת - מקומה גם נשאר בהסטוריה. אי אפשר להשוות אותה לשום דבר מודרני, לא לאכילת בשר, לא לטבח בסברה ושתילה, לא לכיבוש הישראלי, לא לפעולות הטרור הפלשתינאיות, לא למה שבלגיה עשתה בקונגו ולא לשום דבר אחר!

אה?

את מתנגדת להשוואות היסטוריות בכלל? אני אישית עוד לא מצאתי אירוע היסטורי אשר יש לו יותר נקודות דמיון משוני עם השואה משום שמדובר באירוע מאוד ייחודי בהיסטוריה האנושית, אבל אם אמצא כזה לא תהיה לי בעיה לעשות את ההשוואה.

הגינגי

New member
תנסה את "שואת העם הארמני"

אני חושב שיש שוני גדול בין השתיים אבל תנסה אתה לבדוק את הקשר.

שואת הארמנים...

אשר נרצחו בה כ-2 מיליון ארמנים התנהלה יותר כשורה של טבחים ולא כמכונת השמדה מסודרת... הסיבה להוראה לטבוח בארמנים ניתנה כדי ליצור (אם אני זוכר נכון) הרתעה רבה בקרב הארמנים אשר לא ידרשו שום רצון להגדרה עצמית ויפוררו את האימפריה העות'מאנית אשר באותה תקופה היה רצון עז של הסולטן לשמור עליה שלמה מאוחדת ופאן-איסלאמית. לא הייתה שום אידאולוגיה אשר ראתה את הארמנים כנחותים (אמנם פחות "חשובים" מהמוסלמים, אבל לא הייתה כאן שום תורה גזעית סדורה כמו במקרה הנאצי) הדומה הוא קודם בעובדה שנטבחו כמויות גדולות של אנשים על רקע לאומני, והייתה סכנה ממשית להיכחדות הגזע\עם הנטבח. הדומה הנוסף הוא התעלמות העולם. היטלר בנאום מסויים הזכיר את שואת הארמנים ואמר שכמו שהעולם התעלם אז מהטבח בארמנים שהתנהל תוך כדי מלחמת עולם, כך גם העולם יתעלם מטבח ביהודים (כמובן שהוא אמר זאת במילים מעט שונות, אבל העיקר המהות) עצוב להגיד, שבאופן חלקי, הוא צדק.

MoonShield

New member
אני בן...

אפשר לבדוק את זה בפרטים... לא אני לא מתנגד להשוואות הסטוריות. אני כן מתנגד להשוואות לשואה. במיוחד במדינה יהודית, מול המון אנשים שיש להם קשר רגשי לנושא. וזה כולל השוואות של הכיבוש הישראלי (שאני מתנגד לו אבל לא משווה אותו לשואה), או של הטרור הפלשתיני (שגם לו אני מתנגד ועדיין לא משווה אותו לארוע הלא קשור הזה) או כל דבר אחר. אנשים זיהו את הפוטנציאל הרגשי שיש בנושא הזה וכל פעם שרוצים "לזעזע" משווים משהו לשואה. מה שגורם בסופו של דבר להתרוקנות המילה מתוכן ושינוי משמעותה המקורית.

Carl Freeborne

New member
יא קיצוני, מה *אתה* בכלל משווה?

באמת אין כל סיבה להשוות, ואתה באמת קיצוני ומה אתה בכלל משווה

girlcott

New member
ואני חושבת שההכללות שלך מטומטומות

ושם אם כבר...אז צריך ללהיפטר מכמה אנונימוסים שחושבים שהם פאקינג אמא תרזה (ז"ל).......ואין בעולם כלום חוץ מחיות שסובלנות בתעשיות שונות... הרבה מכם קיצוניים בצורה מגוחכת...והפרובוקציות שלכם עוד יותר.

Ronnie Avidov

New member
למה?

אני מודה שיש הבדל הבדל גדול למשל: כל שנה נרצחות מעל 300,000,000 חיות בישראל בלבל (!) לעומת 11,000,000 בני אדם שנרצחו לאורך כל השואה בידי הנאצים נאצים שנמצאו עמדו לדין והוצאו הורג, לעומת זאת אנשים שרוצחים בעלי חיים לא אנושיים עושים זאת בצורה לגמרי חוקית פתאום נאצים נראים כמו אנשים נורא נחמדים

Carl Freeborne

New member
ואתה לא מסכים ש...

אין הבדל בין (שאר ה-)חיות לאנשים? כמו שיש הבדל בין עץ לחילזון ובין חלזון לקוף אדם ולדולפין ובין דולפין לאדם - יש רמות שונות של בעלי חיים ולמרות זאת אני צמחוני, אבל אני לא פנאט

Ronnie Avidov

New member
ברור שיש הבדלים

אבל אין שום הבדלים מבחינת זכויות זכותם לחיות בדיוק כמו שזאת זכותך

Carl Freeborne

New member
נכון! ולכן אני לא אוכל אותם...

אבל לדעתך לא צריך להיות הבדל בעונשין על רצח ג'וק לרצח אדם?

למעלה