הצעה לנושא לדיון.

• פותח הנושא nili6
  • פורסם בתאריך

nili6

New member
הצעה לנושא לדיון.

וזה באמת גם יכול להיות נושא לדיון: האם כל "טיפוס" יכול להיות גרפולוג.

nili6

New member
בעקבות

אני מעלה את ההצעה בעקבות דברים שנאמרו בשירשור שמתחת לזה.

nili6

New member
טוב אני מניחה שבינתיים הבנתי את

כוונתך.... בכל אופן אני לא מכירה את האניגראם, והתייחסתי לפוטנציות או האימפוטנציות יותר נכון כפי ששייקה תיקן ובצדק, של אודם. שכן, אתמול למדתי, כי הטיפוס האימפולסיבי, לא יכול לעסוק בגרפולוגיה.... מה דעתכם....

איזה קביעה דוגמטית זו, וכי כל טפוסי

ג' הם מיקשה אחת? והכול שלילי אצלהם ? בעצם כל אחד משבעת האימ פוטנציים סובל מליקויים כאלה ואחרים שיכולים לשבש את חוות דעתם, ואם תרצי ניתן לפרט. לנוכח קביעה זו אפילו הדוגמטיות של אודם מתגמדת. נילי, אם את רוצה לפתוח נושא לדיון, ודוקא בטפוס ג', ולהתחיל אותו כבר עם מסקנות מובנות, יש בעיה של פתיחות. אבל אם את רוצה לפתוח דיון כדי להגיע למסקנה שלי אסור להיות גרפולוג, וזאת לאור אין ספור פעמים שקיטלגת אותו כנציג של ג' בפורום, אז למה לא ללכת ישר: נפתח דיון בשאלה האם ראוי שאודי יעסוק בגרפולוגיה. אגב, הקביעה הזו היא שלך או קביעה של המרצה שלך באחד משעוריו ?

nili6

New member
אתה זה שהצעת את הנושא לדיון

במחילה ממך. אני מקווה שהזכרון עוד עובד. מישהו אמר שהכל שלילי ? אבל אוליי מספיק שמספר תכונות שהכרחיות למקצוע חסרות? ומי בכלל התכוון אליך? עכשו יוצא שאתה גם נרקסיסט? אם תקרא טוב מה שרשמתי תבין האם הקביעה היא שלי.

nili6

New member
תוספת

אין לי מושג איזה טיפוס אתה אודי, ומעולם לא קיטלגתי אותך, ואני גם לא מתעסקת בזה. כתבת משהו בחצי הומור (בשירשור אחר, לגבי הפוטנציות) והלכתי עם זה. וכמו שלך מותר לכתוב דברים בהומור, אני משערת שגם לאחרים מותר. אני מסכימה גם שהמרצה שלי קצת דוגמאטי, אז מה. כל אחד וה"מגרעות" שלו.

nili6

New member
ואחרון-

אם אתה דווקא שואל, אז הוא התייחס לתכונה של יסודיות ואני דווקא חושבת שאתה מאוד יסודי. מאוד מאוד. אוליי יותר מדיי אפילו לפעמים. נילי.

מילה1

New member
ואם מישהו מעך לי את הכנף בחנייה?

סתאאם... אני חושבת שאסור ללכת אחרי שום תורת טיפוסים באופן עיוור. יש להעזר בכל התורות אחרי שלומדים אותן היטב, אך לא לסגוד לאף אחת. בסופו של דבר- יש לבדוק כל אדם וכל כתב לגופו, מכמה כיוונים. הרי אין טיפוס טהור. כל אדם הוא שלמות בפני עצמה ויש 6 מיליארד כאלה בעולם. בכל הויכוח על אודם- אתם מתייחסים לטיפוסים (פוטנציות) כאילו הם טהורים ואין דבר כזה! הרי כל אדם מורכז מכמה טיפוסים (באיזו תורה שלא תבחרו) במינונים שונים, כאשר כמובן יש דומיננטי יותר ופחות, וכך מצטרפים המאפיינים השליליים והחיוביים לתרכובת ייחודית וחד-פעמית. יש גם עניין של סמנטיקה- כל טיפוס באניאגרם אפשר בעצם להקביל לטיפוס של אודם, או לסן או יונג- בצרופים שונים ואז פשוט קוראים לו בשם אחר. למשל הטיפוס "הדרמטי" באניאגרם דומה ל"אימפולסיבי+נרקיסטי" וכד'. בקיצור- לדעתי יש לבחון כל כתב בפני עצמו! ולא לקטלג מהר מדי לפי איזו תורת-אישיות שלא תהיה.

מילה1

New member
ואגב- אני מכירה כמה וכמה גרפולוגים

שפוטנציה ג' די דומיננטית אצלם, אבל כמובן שיש עוד פוטנציות שממתנות כל טיפוס ו"מושכות" אותו לכיוון אחר- לכן אין טיפוס ג' אחד דומה למישנהו...

nili6

New member
השאלה כמובן

השאלה כמובן האם הם גרפולוגים טובים. לא מספיק שהם גרפולוגים.

מילה1

New member
כן. טובים מאד (לעניות דעתי כמובן)

ואחד שמוכר לי די טוב- ממש מעולה! אבל שוב- אף אחד מהם אינו ג' טהור (בכלל אין דבר כזה טיפוס טהור. כל אדם הוא תרכובת ייחודית של פוטנציות ויש בעולם 6 מיליארד תרכובות כאלה, בלי לספור את אלה שעוד לא נולדו ואת אלה שנפטרו כמובן).

קרןרווה

New member
בוודאי

קודם כל ולפני הכל יש לעבוד לפי סימני הכתב השונים, גרפולוגיה בסיסית.. הטיפולוגיות למינהן הן רק תוספת בשר על השלד והשרירים, ולא להפך.

nili6

New member
לאחר מחשבה

לאחר שחשבתי על זה אני משנה את הנושא לדיון- כשהתפקיד הוא מנהל פורום.

אל תשני כל כך מהר, זה התחיל להיות

מעניין. אז ככה, לפי דעתי בכל מקרה שטיפוס אחד מרכזי מאד דומיננטי באישיותו של גרפולוג, ולא משנה אם זה יהיה מהפוטנציות או מהאימ.. יהיו תחומים באבחוניו, הבנתו וראייתו שבהם הוא יהיה חלש יותר. כמובן שגם רמת הידע, הנסיון והמקצועיות חשובים אבל הכרעת יתר בדגם אישיותו יהיו לה השלכות גם על עבודתו כגרפולוג. לעומת זאת, מי שישלב דגמי אישיות מגוונים באישיותו, טובים ורעים, וגם יוסיף ידע, נסיון ומקצועיות, יהיה בעמדת מוצא טובה יותר להבנת חתך אנושי מגוון יותר. שימו לב, גם בינינו שיש מי שמרגיש טוב יותר להתמודד עם סוג מסוים של כתבי יד ולא כל כך מרגיש טוב עם אחרים. מהתרשמות כללית מכל מי שנמצא איתנו ומנתח יש כמעט לכל אחד את הדגשים, האיכויות וגם החסרונות, שמעבר לרמת הידע האישית היא גם פונקציה של אישיותו שלו. איך נכנס לכאן מנהל פורום ?

nili6

New member
נורא פשוט-

התאמת הפוטנציות לתפקיד מנהל פורום ... מי יכול להיות ומי לא....\ ולא חייב להיות קשור לפוטנציות שלא אודם. עכשו ברור??

שלום נילי

יש תפקידים שיותר חשוב ומעניין לעסוק בהם, אבל היות שהצעת אז ככה, ראשית יש להגדיר את התכונות הרצויות למנהל פורום מוצלח. כבר כאן זה מסתבך שכן לא כל התפקידים זה מיקשה אחת ומצריכים את אותם תכונות. ננסה להתעלם מזה. אז קדימה, היות שאת כרגע ומתוך בחירה מתרכזת בסימנים והגדרות אז בואי תתחילי את וננסה להרכיב יחד פרופיל אישיותי שראוי היה שיהיה ברשותו של כל מנהל פורום . על מנת שהדיון לא יהיה סתם תיאורטי, עברתי במהירות על עשרות פורומים והשגתי כתב יד של מנהל פורום, שהביע את הסכמתו להשתתף בניסוי אך ביקש בכל מחיר להישאר בעילום. שבת שלום.

למעלה