הצעה לישוב המהומה

הצעה לישוב המהומה

אם הסערה שקמה כאן לאחרונה מהווה גורם נוסף המחולל מעורבות שייטים, זה השג מבורך. על פי עניות דעתי, הכינוס שיתקיים ביום שלישי הוא לגיטימי, רצוי ומעורר עניין (וחבל שחברי האיגוד הנוכחי לא היו נבונים דים כדי למנוע את הקרע). אך מוטב כי הכינוס יהיה רעיוני בלבד, תוך כדי מתן במה לכל המעונינים. ואילו לגבי בחירות, ראוי כי נמתין לכינוס הרשמי על ידי הועד הנבחר (אפשר לבקש הקדמתו). עד אז ישקול כל שייט את הדברים שיעלו ביום שלישי לדיון, יחליט אם מעוניין להעמיד את מועמדותו ו/או במי מעונין לבחור, וכך תבחר ההנהלה החדשה באופן מכובד ומתוך שיקול דעת וכיבוד הפרוצדורות. חודש אחד לא יעלה ולא יוריד – אלא יטהר את האווירה ויאפשר העברת התפקיד באופן מסודר. מסקנה חשובה נוספת: ועדת ביקורת שעושה את תפקידה באופן נאות תמנע מצבים כאלה בעתיד. תגובותיכם חשובות

Captain Black

New member
איגוד זה דבר רציני

מנסיוני בסקטור אחר לגמרי "האיגוד לציוותי קולנוע וטלויזיה בישראל" אני יכול לומר שמה שקורה כאן כעת רק יתרום לציבור השייטים בטווח הארוך. במשך הרבה שנים ההיתי חבר באיגוד הנ"ל ושילמתי את דמי החבר בזמן בהנהלת האיגוד פעלו בהתנדבות חברים מהמקצוע אך שום דבר לא זז, היתה אכזבה די גדולה. בקיצור קמו כמה חברים והקימו איגוד מישנה, היתה הענות מצד החברים ורבים מהם עברו לאיגוד החדש. כך זה נמשך כמה שנים אך המצב בעצם לא ישתנה ועדיין היתה התמרמרות, היו שני איגודים שמשכו לכל הכיוונים ושום דבר לא יצא מזה. לאחר זמן רב החליטו שוב לאגד את כולם תחת קורת גג אחת ולצרף להנהלה את נציגי שני האיגודים וגם הוחלט שיהיה יו"ר ומזכירה בשכר אך למרבה הפלא גם זה לא עזר. עברו עוד כמה שנים והנהלת האיגוד הוותיקה הוחלפה בהנהלה צעירה ודומיננטים והאיגוד התחיל להניב פירות. למעשה נעשו כמה פעולות שעזרו לאיגוד א.שיתוף פעולה עם איגודים גדולים יותר כגון איגוד המפיקים וההסתדרות הכללית ועוד איגודים מסקטורים אחרים ,דבר זה נתן כח רב לאיגוד והתוצאות לא אחרו להגיע. המסקנה: חייב להיות איגוד אחד שמייצג את ציבור הימאים והשייטים בפני הרשויות. יו"ר האיגוד חייב להיות אדם מאד דומיננטי ועם קשרים ענפים מתברר שבסופו של ענין האנשים אלו שעשו את ההבדל לא האיגודים ההתנצחות שאני רואה כאן בזמן האחרון יכולה רק לתרום משום שאנשים מדברים על מה שכואב להם באמת ואני ממליץ לכולם להיות קשובים לכאב.

תודה הדוגמא שהבאת מחזקת את דברי

כפי שאצרתי לעיל - מהלך קטן נדרש עתה ע"מ לא לזרוע פרוד שנצטער עליו בעתיד.

איזה פירוד ../images/Emo35.gif אין ולא יכול להיות

שום פירוד !! כל השייטים ימשיכו לשוט, ואיגוד השייטים היחיד שישנו גם ימשיך להתקיים !! הכאילו "מלחמה" מיוצרת על ידי קומץ אנשים שאף כי ברור להם שלא יוכלו להמשיך ולשמש בהנהלת האיגוד מסרבים לשמוע את רחשי לב הציבור שרק 24 מחבריו בחרו בהם. אין לי ספק שהמהומה תשכך, בדיוק כשוך הסערות שבים,ובעוד זמן קצר יוכל שוב האיגוד להפליג בים שקט שמש נעימה ורוח טובה.

מטש

New member
ההצעה מצויינת - חבל שהוועד מסרב

רחל שלום, אני מסכים כמעט עם כל מילה שכתבת, וברוח זו נפגשנו ביום ד' השבוע (איזי סוויסה, רון ברמץ ואנוכי) עם ראובן אברמוביץ (ציפס) מההנהלה הקודמת כדי לנסות לגשר על הפערים. לצערי ציפס סירב קטגורית לכל תאריך אחר מלבד ה-23 במרץ, וכמוכן סירב לבקשתנו להגדיר מיהם החברים בעמותה שיותר להם להצביע באספה הנ"ל (23 במרץ). אנו מצידנו היצענו לו להחליט על "תאריך פשרה" או לחילופין לסכם שלא נערוך בחירות ב-17 לפברואר אבל שהחברים שיירשמו ב-17 יוכלו להצביע באספה של ה-23. ציפס סירב לשתי ההצעות. אולי מוטב שיחשבו על כך שנית - ייתכן שציפס לא היה מוסמך לדון בכך מטעם ההנהלה. נושא נוסף המטריד אותנו הינו רצונם של חברי ההנהלה לשנות את תקנון העמותה לפני הבחירות ב-23 למרץ - ראי את נוסח ההזמנה שלהם - לדעתי זה הליך לא חוקי בפני עצמו, וגם אם הינו חוקי הרי שאינו מריח טוב. ציפס הבטיח בע"פ לשנות זאת ביום ה' (שלשום) אך עדיין לא ראינו שום שינוי בנוסח אותו מפיץ אבי. עזריאל רהב (מטש)

mhpx

New member
מטש-תמשיך להאזין לעצמצך

1 כדאי שתקרא שנית את דבריה של רחל! 2 אני המבקר בהנהלה הנוכחית ולא בהנהלה הקודמת! התאריך הנכון הוא 23/2/2004 ולא כפי שאתה מתעקש לקיים ולהרוס את האיגוד! אין פשרות למי שלא מוכן לפשרות! תדיק: כל מי שרוצה להרשם לאיגוד השייטים יכול להרשם, טפסים אפשר להשיג אצל ד"ר אבי אביב, באתר של האיגוד ובחוברת "אתנחתא". ככל שיהיו יותר חברים כך זה יקדם את השייט. לאחר השיחה חשבתי שנית ודעתי השתנתה אבל לא למה שאתה רוצה אלה להפך! אני לא מוסמך לשום דבר באתי לדבר ולקדם אבל מצאתי אטימות וכוחניות וחבל שלא הבנת את ההסברים שלי ולא הקשת לי אלה לעצמך בלבד. אנו נפעל לפי החוק והתקנון לאור השיחה שהתקימה ביום ד' אני לא רואה בך אדם ושיט שרוצה לקדם את השייט. ותבדוק מהיכן הריח הרע שאתה מדבר עליו מגיע. אברמוביץ ראובן (ציפס)

mhpx

New member
אני עונה על כל דבר ומדייק מציפס

אני מבין שאתה לא עונה חבל שאתה לא יכול לדבר איתי, אני עונה על כל דבר שתכתוב, זה שאתה כותב ולא עונים לך, יכולים בטעות לחשוב שאתה צודק. אני פנוי לשמוע ציפס

מטש

New member
אי הסכמה אינה תרוץ להורדת רמה

שלום ציפס, בפגישה ביננו הצעתי (בעצם הצענו) מספר פשרות - סירבת לכולן. זכותך. אבל אין שום הצדקה להשמיץ ולהוריד את רמת הוויכוח - זה נראה לי מיותר לחלוטין (למשל כותרות מהסוג "תמשיך להאזין לעצמך"). לגבי תגובותיך : אתם אכן הנהלת האיגוד הנוכחי ולא הקודמת, ואתכם הסליחה. טעות בניסוח. אינני מבין אבל מהיכן קפץ התאריך החדש שציינת (23.2.2004) - התאריכים הנקובים הינם 17.2.2004 או 23.3.2004. לגבי ההצהרה הגורפת "אין פשרות למי שאינו מוכן לפשרות", יהיה מעניין לשמוע על איזה פשרות אתם מדברים? רחל הציעה מספר אפשרויות, אתם מקבלים? אין שום סימן לכך במכתבך. על סמך מה אתה מצהיר שמצאת אצלי "אטימות וכוחניות", כאשר אינך מסכים לשום פשרה? לגבי הרישום לעמותה : גם לזאת התיחסה רחל, ראה אצלה, ואפשר לסכם - הבעיה אינה כה מסובכת. אבל אתה מסלף את דברי לגבי החברות באיגוד (למרות טענתך שאיני מדייק), וזה אינו מתאים לרמת הויכוח. זכותך גם לא לראות בי "אדם ושייט" וכדומה כפי שכתבת. אינני מכיר אותך מספיק כדי לשפוט חזרה. אבל לגבי הריח : הבטחת שכמבקר העמותה תשנה את התכנון לאספה של ה-23 כך ששינוי התקנון המוצע לא ייתבצע לפני הבחירות. הסכמת איתנו ששינו תקנון כזה הינו הליך לא דמוקרטי וטענת שזה לא מתוכנן. לא ראינו ששינית זאת עדיין, כך שהריח עדיין באויר, ולא ממני. שבוע טוב - מטש

תן לקיים בחירות בכבוד וכחוק

אלה דבריה של רחל, כל הכבוד 5.עקב אי שביעות רצון של קבוצת שייטים פעילה מתפקוד ההנהלה הנוכחית אין ברצונה לשלם דמי חבר. אי לכך לא תוכל קבוצה זו לבחור ולבצע את השינוי לה היא מייחלת. 6. קבוצה זו יזמה מפגש שייטים ב - 17 לחודש בו היא מתכננת להציג את הפלטפורמה שלה, הפעילות המתוכננת על ידה והתקנון המוצע על ידה, כן מתכננת הקבוצה לערוך בחירות לגוף חדש שיפעל בשם השייטים. 7. פנייה לאיגוד השייטים לאפשר בחירה ע"י מי שאינו חבר האגודה נדחתה. 8.קיימים שייטים הסוברים כי אנשים בעלי אינטרס מסחרי אינם ראויים לשמש בהנהלה עקב חשש לניגוד אינטרסים ו"עשייה לעצמם" דרך פעילות האיגוד. 9. אחרים סוברים כי שייטים אלה הם בעלי המוטיבציה והיכולת הטובה להביא ערך מוסף לשייטים. 10. קיימים חילוקי דעות לגבי ההדגש בפעילות הרצויה של האיגוד: האם הדגש יושם על פעילות לכלל השייטים שאין להם ענין בתחרויות, או שהפעילות התחרותית תוגבר תוך כדי נסיון לסחוף שייטים נוספים למעגל זה 11. קיימים חילוקי דעות לגבי תפקיד האיגוד בפתרון בעיות לוקליות. האם ראוי שכל מרינה תמנה ועד שיטפל בבעיות המקומיות ותשלח נציג לאיגוד הכללי, או שההנהלה הכללית תטפל בכל נושא, מקומי או כללי. 12.לא ברור כמה שייטים נכללים בקבוצה ה"מורדת" וכמה שייטים שאינם חברי פורום (אינטרנט) זה או אחר מעורבים. בפגישה שלי איתך איזי ורוני ברמץ התעקשתם שהבחירות יתקימו ב 17/2/2004 ולא הסכמתם לזוז מעמדתכם. ביקשתם את התקנון וקיבלתם מיד. אתם רוצים לשנות את התקנון? דבר זה הוא בלתי אפשרי אלה בכינוס שיהיה 23/3/2004 לפי התקנון, לאחר התיעצות עם היועץ המשפטי. ראה בתקנון סעיף 3/ד מי חבר באיגוד וזה לא תקנון שעכשיו שונה. אני לא מבין מדוע אתה לא יכול להתעזר בסבלנות עד ה 23/3/2004 ולרשום כמה שיותר חברים חוקיים לאיגוד. לאור הויכוח שנוצר בתקופה האחרונה חשוב לשמור על מסגרת התקנון. לא יתכן שחברים בפורום שהקמתם יציגו את עצמם כמיצגי הנהלת האיגוד ופרסמו הזמנות לפורום ולבחירות בשם האיגוד. עוד לא הבנתי מדוע אתם לא מרוצים מהיו"ר ד"ר אבי אביב??? תן לקיים בחירות בכבוד וכחוק. תודה מציפס

מטש

New member
אנא צטט ללא השמטות מכוונות...

ציפס - דומני ששכחת את הסעיפים 1-4 אצל רחל. אני מצרף אותם לרענון זכרונך. בכל מקרה הכינוס מחרתיים מתקיים, ואני מאד מקווה שתבוא ותגיד את דבריך. לי אישית אין שום ענין בהמשך הפולמוס - אינני מייצג אלא את עצמי, ומה שיחליטו החברים מחרתיים מקובל עלי מראש. להלן הציטוט המלא של רחל, סעיפים 1-4 ששכחת : אם יורשה לי, אסכם את כל נקודות המחלוקת שהועלו (ללא נקיטת עמדה) ואציע פתרון: 1,קיים פוטנציאל לפעילות חדשה ויצירתית שלא נעשתה עד כה לטובת השייטים. 2.ישנה קבוצת שייטים פעילה היכולה ומעוניינת להביא פעילות זאת לכלל מימוש. 3.הנהלת האיגוד הנוכחית, על אף שפעלה במשך שנה וחצי והציגה פעילותה זו במסמך שהפיצה לאחרונה, לא הצליחה לגייס די שייטים כחברי האגודה, לא מסרה עד כה דיווח על פעילותה, ולא הציגה דוחות כספיים. (תיקון מאוחר): ההנהלה המכהנת לא הציגה עד לתחילת ה"סערה" דיווח על פעילותה... 4.גם ההנהלה שקדמה לה לא הגישה דוחות כספיים ועל כן עומדת העמותה בסכנת מחיקה את שאר הסעיפים הבאת בעצמך. אגב, נראה לי שרחל אכן הצליחה לבטא את דעת כולם - מן הראוי שתמשיך במלאכת הפיוס לטובת הכלל ולא לטובת אגו כזה או אחר. מטש

"נפגש ונדבר" זה מצויין

והכי חשוב הוא שכל מי שישא דברים - יעשה זאת בצורה עניינית ובלתי מתלהמת, ולא יגרר לקריאות ביניים. הזכות לחילוקי דעות ולבקורת שמורה לכולנו. אם נשכיל לטעון טיעונים ולהשיב בטיעונים נגדיים ולא נרשה לעצמנו להגרר להעלבות אישיות - נצא כולנו נשכרים.

וחשוב לא פחות

ל ה ק ש י ב . להקשיב אחד לרעהו, לנסות לשים עצמך במקומו, לנסות ולראות את הדברים מנקודת מבטו, לקבל את השונים בדעתם מאיתנו. ולא לשכוח כי אהבת הים כבר מאחדת את כולם. והיות וכך אנחנו כאן.

שינוי תקנון - חייב שיצויין בהזמנה לאסיפה השנתית (עפ"י חוק העמותות) ע"מ שהמעוניינים יוכלו להתכונן ולהגיע. עמותות מסודרות מעבירות את השינוי מראש לחברים עם הנימוקים, לפני האסיפה כדי לא לבזבז זמן על הסברים. מעבר לכך אין כל חשיבות לסדר האסיפה מכיוון שרק החברים המשתתפים באסיפה, קובעים אותו. הוועד אינו יכול להוריד סעיפים מסדר היום המתוכנן או נושאים שחברים מבקשים להעלות לדיון, או לחליפין לא ניתן כאמור להוסיף שינוי בתקנון מבלי להודיע על כך מראש בהזמנה לאסיפה. במגבלות חוק העמותות יש סעיפים שלא ניתנים לשינוי.

דוגמא יפה

ראינו כאלה ואחרות גם בפוליטיקה ועוד, אז אולי ישכילו שני הגופים "הישן והחדש" להפגש וסכם איך מאחדים כוחות ופועלים לקידום השיט . הניחו לקרבות הרחוב, עזבו את האגו מאחור, השאירו לפניכם את המטרה ותכננו איך להגיע אליה. כולי תקווה כי באמת ימצא פיתרון נאות ולא יקרעו קרעים. האם עמנו לא מחולק דיו? !!!

ציטוט ../images/Emo88.gif

כאשר כבר נדלק נר קטן, גם אם ,אורו חלש ומהבהב נעלמת מיד העלטה הכבדה .ביותר ביקום

למעלה