הצעה להנחת תפילין

voguemaster

New member
לא הצדקתי

בהודעה שלי רשמתי ששני הדברים מעצבנים, אלא שלהרים אליך טלפון הביתה זה יותר מעצבן.

[אורן]

New member
לא תמיד

אם גילך הוא מתחת ל- 16 אסור להציע לך לקיים פולחני דת או לנסות לשכנע אותך לחזור בתשובה\להמיר את דתך וכו´.

chan

New member
ישנה תופעה מעצבנת יותר

כל פעם שעוברים בתחנה המרכזית בת"א ישנם רוכלים אשר מנסים לשכנע אותך על קניית דיסק/מערכת סטריאו וכדו´. "אדוני, כבר קבלת מאיתנו דיסק..."

די!!! אילו הערות מיותרות

הרבה מנסים להסיט פה את הנושא בשאלות מעצבנות אבל אולי תעלו לרן על השאלה? במקום לנסות לפתור דבר "רע" אחד אתם מציעים לו לחפש משהו אחר , הפורום מדבר על הכפיה הדתית ואמרוים לדון בו בבעיות שהחרדים יוצרים אין קשר לכך שיש פה ושם חילוני שם או פה שפועל לא כשורה(לפי דעתכם) אנחנו מדברים על תופעה רחבה של ניצול אוכלוסייה מסוימת עי´ אוכלוסייה אחרת (חרדים) ואיך לשים לה קץ

begone

New member
ההבדל הוא כזה

מוכרי הדיסקים מציעים לך דיסק, ובאמת נותנים דיסק. הדתיים מבטיחים אלוהים וגאולה ומשיח - אבל לא מקיימים. בגלל זה הדת היא שקר - הבלוף העתיק בהיסטוריה.

chan

New member
דווקא ההבדל הוא כזה

1) הבאתי את הדוגמה הזו רק להראות שאתם נסתם נטפלים דווקא לדת גם אם דברים אחרים גורמים לכם ליותר מטרד את תתעלמו מהם, אין זו הסתה מהנושא אלה הנושא הוא שדוכן של הנחת תפילין לא באמת מפריע לכם, בשבילכם הוא כמו דוכן שמנסה להחתים אותך למנוי לעיתון למשל, אבל אם זה יהיה עיתון דתי תצעקו כפייה. 2) יש מוכרי דיסקים אשר מחתימים אותך על קבלת הדיסק וללא ידיעתך אתה חותם על הוראת קבע שלפתע אתה רואה שהיא יורדת לך מהחשבון - אין מתנות חינם. 3) לעומת זאת הדת היא אמת ולא תצליח להוכיח אחרת.

begone

New member
ההבדל הוא גם כזה

"אתם נסתם נטפלים דווקא לדת" אתה צודק לגמרי - אנחנו בהחלט נטפלים דווקא לדת. אני מסכים איתך לחלוטין. אני, בכוונה לגמרי, תוקף את הדת, על כל מה שהיא מייצגת. אתה אומר דברי אמת, ואני מסכים איתך. למה אני תוקף את הדת? בגלל שהיא שקר פרימיטיוי שצריך להוקיע בפומבי. "דוכן של הנחת תפילין לא באמת מפריע לכם" הלוואי שהיה שם רק תפילין. בדרך כלל יש שם עלוני חבד, וכל מיני נסיונות להפוך את האדם המסורתי לאדם חרדי, ומאדם חופשי אתה הופך לאסיר עולם. "יש מוכרי דיסקים אשר מחתימים אותך על קבלת הדיסק וללא ידיעתך אתה חותם על הוראת קבע" אלו פושעים. קרא למשטרה. "לעומת זאת הדת היא אמת ולא תצליח להוכיח אחרת" אם הדת היא אמת - אז למה שלא תהיה בודהיסט? יש הרבה יותר בודהיסטים מאשר יהודים. וכדאי ללכת לפי הרוב, כי מיליארד סינים לא טועים....

chan

New member
דווקא ההבדל הוא כזה

1) אז אתה מודה שאתם סתם נטפלים ומשקרים רק כדי להתנכל לדת וכל הטענות על הכפייה הדתית וכדו´ הם שקרים שנועדו לתקוף את הדת 2) בדומה לכל דוכן אתה פשוט יכול להגיד לא תודה וללכת לא מכריחים אותך לקרוא/לבצע שום דבר 3) מה הקשר לבודהיסטים ?

אמיר.

New member
חישוב פשוט....

על פי הסקרים (אם זכרוני אינו מטעה אותי) כ 40% מהגברים בארץמניח תפילין מדי יום. יש עוד שמניחים מדי פעם. הבה נתרכז ב 40%. בארף יש כ 10%-12% חרדים. המסקנה ברורה - לא ?

Dorfl

New member
הסקר

אם הסקר הזה טוען ש-40% מהגברים בארץ עושים X בלי להתחשב גם בחרדים, זה, ואתה תסלח לי, חרא של סקר. זה פשוט לא מקצועי. ואם הוא כן סקר נורמלי, אז אנחנו עדיין רק על 40%. תודה ושלום.

אמיר.

New member
בואנה - אתה לא יודע לקרוא ????

הסקר כולל חרדים. לכן, אם נניח שכל מי שאינו חרדי משרת בצבא נקבליחס של 3 ל 1 בקרב מניחי התפילין לטובתהמשרתים בצבא. יש לי הרגשה שאתה סבור שאני טענתי שרוב המשרתים בצבא מניחים תפילין. תקרא שוב. נ"ב למד לשונך לדבר בצורה נקיה.

begone

New member
רוצה סטטיסטיקה?

"רוב מניחי התפילין בארץ עובדים ומשרתים בצבא" יש עוד נתון סטטיסטי - ככל שאתה מניח יותר תפילין, כך גדלים הסיכויים שאתה לא משרת בצבא. דהיינו האוכלוסיה שמניחה הכי הרבה תפילין - היא גם האוכלוסיה שבכלל לא משרתת. לכן יש קשר חיובי בין הנחת תפילין ובין השתמטות. ולא רק זה - אלא שאפשר למצוא קשר ישיר בין הנחת תפילין ובין עוני, בין הנחת תפילין ובין ימין פוליטי, ובין הנחת תפילין ובין ניכור כלפי המדינה.

ועכשיו למציאות

יש המון חילונים שמניחים תפילן וגם נעזרים בהזדמנות שהאנשים האלה נותנים להם.

למעלה