הצעה להנחת תפילין

רן דהן

New member
הצעה להנחת תפילין

שלום, אני מאמין שכל אחד מכיר את התופעה המעצבנת של החרדים שעומדים במרכז קניות ושואלים אתכם: "אדוני, הנחת כבר תפילין היום?". אותי אישית הם ממש מעצבנים ונמאס לי מהם אז יש לי הצעה בשבילכם מה להגיד להם כתגובה: 1) הנחתי אותם כבר בארון. 2) כשאתם (החרדים) תתחילו לעבוד ולשרת בצבא אני אניח תפילין. מקווה להיפטר מהתופעה הזו רן

יפה

ואיך אתה מציע שנשיב לנודניקים האחרים המנסים לשכנע אותך/נו לשמוע ולחתום על ה´אטרקציה´ התורנית?

ח"כ פריצקי

יוסי פריצקי באחת ההרצאות שלו בנושא אמר שהוא עונה בשיא הטבעיות דברים בסיגנון "כבר רקדת סמבה היום?" (סליחה אם זה לא הביטוי המדויק) אני אגב עונה (ואני יודע שאני לא אמור לדבר בשפה כזו) כבר מצאת שיח קוצני לעשות איתו מין אנאלי היום?" המסר אם לא הבנת, אל תיקח ללב... תמשיך לחיות, תן להם לעשות מה בראש שלהם ותעשה מה בראש שלך.

qwerim

New member
ח"כ פריצקי...

איש נחמד. אמר לי פעם "דמוקרטית, אתם צודקים. אבל אנחנו נלחם..."

begone

New member
תביא הוכחה

שוב אתה מפזר סיפורים בלי כיסוי. אין לך הוכחות, אז אל תפזר ציטוטים של חברי כנסת. אני לא מאמין לאף מילה שיוצאת מהפה שלך.

קרןב

New member
איזה יופי שלכל דבר אפשר למצוא

מקבילה. אבל לא, אי אפשר. יש הבדל - המיסיונרים הנ"ל פונים לאנשים ברחוב סתם כך. לעומת זאת, מי שמנסה להחתים אותך על עצומה - מציב לו דוכן לשם כך. אתה לא חייב לגשת אליו, אלא פשוט לעקוף אותו. יחי ההבדל הקטן.

אמיר.

New member
הרבה זמן לא עברת ברחוב ?

דוחפים לך פלירים (מסחריים ופוליטיים) רודפים שתחתום על עצומה.. וכו´ וכו´.

אפשר גם להגיד.....

יש את התפילה בערבית ........? לא ? טוב , תודה ...לא משנה... חחחחחחחחחחחחח............

הגיע

New member
רן...

אביב גפן כבר פתר את הבעיה הסבוכה הנ"ל בשיריו, אך יש לי שאלה אליך, כאזרח שומר חוק ודמוקרט, עליך לדעת כי מבחינה חוקית אין בעיה שאדם ייגש אליך ברחוב, ויציע לך הצעה (כל עוד היא לא מגונה), כך שהמציאות כיום היא שהמון אנשים יגשו אליך ברחוב ויציעו לך "חבילת נופש ביוון", "להניח תפילין" , "לתרום לבית השאנטי" וכדומה.... בנוסף שני עקרונות חשובים של הדמוקרטיה הם הפלורליזם והסובלנות, בשניהם לא נקטת בהודעתך..... כל טוב אוריאל

נכון, חוקית מותר

חוקית גם מותר לי להדביק לך מסטיק לכסא, אז מה? זה הופך את זה לבסדר? בניגוד לתרומה לבית השאנטי (כלב אמיתי מי שלא תורם) השניים הראשונים הם סתם ניג´וס (בדיוק כמו טלמרקטינג וג´רי סיינפלד)...

הגיע

New member
סליחה,

אבל כמדומני אסור לך להדביק לי מסטיק על הכיסא.... בכולופן- אם זה דעתך, למה את לא יוצאת נגד כל התופעה הכוללת של אנשי מכירות/הצעות ברחוב, ותצאי רק נגד ההצעה להנחת תפילין? (אני באמת לא מבין, בנאדם מציע לך להניח תפילין, אתה לא רוצה? - תסרב)

alond

New member
השחתת רכוש ציבורי\פרטי.

אולי לא תכנסי לכלא אבל חוקי זה לא

הגיע

New member
אז תפרסמי הודעה

בה את מגנה את כל התופעות הללו, וכשתפרטי את כולם תכתבי גם על הצעה להנחת תפילין... כמדומני, הבחור למעלה, כתב רק על הצעה להנחת תפילין, כנראה שזה לא קשור לביקורת על התופעה הכוללת, אלא כביטוי שנאה לתופעה ספציפית....

רן דהן

New member
אתם בעצם צודקים...

כמו שחלק מכם אמרו כאן, ההצעה להנחת תפילין היא בדיוק כמו ההצעות לחופש ביוון ותרומות לכל מיני אגודות. אומנם אני יותר שונא את ההצעות של הנחת התפילין אבל גם ההתעות האחרות מעצבנות לא פחות ואני הייתי שמח אם גם הן לא היו קיימות כי לדעתי זו חדירה לפרטיותו של אדם, בדיוק כפי שנעשה כאשר מתקשרים אליך הביתה ושואלים: "רוצה לקנות אות בספר תורה חדש?". אז שיפסיקו עם זה

voguemaster

New member
אתה צודק וגם קצת לא

נכון, כל ההצעות מעצבנות אבל יש הבדל בין מישהו שניגש אליך כשאתה הולך לך ברחוב (וחושף את עצמך לציבור הרחב) ובין מישהו שמפריע לך בבית עם שיחת טלפון על סקר מעצבן או משהו...

ועל אותו משקל

נכון מאוד מעצבן. אבל יש הבדל אם מישהו דוקר אותך כשאתה הולך ברחוב (וחושף את עצמך לציבור הרחב) או אם מישהו נכנס אליך הביתה ודוקר אותך הבעיה אם לא שמת לב ששני המעשים איך לומר לא ממש בסדר, וגם לאא ממש חוקיים!!!

אז אולי לא הבנתי אותו

ווג אמר שיש הבדל בין להטריד אותך ברחוב לבין טל´-כלומר מצדיק את ההיטפלות החרדית ברחוב עי´ כל מיני בקשות מוזרות שלהם, אני רק אמרתי לו ששני המעשים דפוקים.

למעלה