הצעה לדיון

הצעה לדיון

ב"קווים מנחים לכתיבה בפורום" נכתב כי "פורום זה בא כדי לשרת חולי דיכאון וקרובים של חולי דיכאון שמחפשים דרך לתמוך בהם."

לדעתי יהיה נכון יותר להשתמש במונח "נפגעי נפש" או טוב יותר, מונח מהתקופה האחרונה: "מתמודדי נפש".
לדעתי במונח האחרון יש נימה חיובית יותר במובן של מאבק והתמודדות. חולי מרמז על מצב קבוע או פסיבי.

דעתכם?

אבל לא מדובר בכלל נפגעי הנפש

מדובר באנשים שסובלים מדיכאון. "מתמודדי נפש" זו קשת רחבה מאוד, טווח רחב מאוד של מחלות והפרעות, שלא כולן דיכאוניות. כאן מתרכזים בחולי/סובלי דיכאון. אם כבר לשנות את הניסוח, עדיף אולי לכנות את זה "אנשים שסובלים מדיכאון / אנשים שמתמודדים עם דיכאון" עם דגש על המילה אנשים, ולא חולים, אך המילה דיכאון צריכה להיות כתובה, כי בזה עוסק הפורום. אני מסכימה עם הגישה שלך בנושא המילה "חולי", אך ישנם פורומים אחרים של תמיכה נפשית, וכאן המיקוד שונה מעט.

מתמודדי דיכאון נשמע לך?

או שזה לא נכון מבחינה לשונית? מחפש את ההגדרה הקצרה והקליטה ביותר. (וכמובן, חיובית)

אני לא כל כך אוהבת את השימוש במילה מתמודדים

זה מזכיר לי תחרות. מתמודדים בתחרות. מי מאתנו לא מתמודד עם משהו? אני גם לא אוהבת את ההגדרה מתמודדי נפש. מה זה מתמודדי נפש? אני מעדיפה פגועי נפש או נפגעי נפש. במקרה של דיכאון נכון יותר, לדעתי, לכתוב את מה שהצעתי. אינטואיטיבית זה לא נשמע לי נכון, מתמודדי דיכאון.

צודקת. אי אפשר לרצות את כולם.

אבל במקרה שבו אנחנו עוסקים כעת לא מדובר בנפגעי נפש, אלא באנשים שסובלים מדיכאון, אז נפגעי נפש או פגועי נפש לא רלוונטי כרגע לכאן.

לדעתי הכי נכון.

למעלה