הצעה לגבי הפורום

Fingertip

New member
לא זלזלתי...

לא בכדי הקפתי את "רדודים" בגרשיים... אבל פתרון משוואות, עם כל הכבוד, הוא אחד מהחלקים החישוביים של המתמטיקה. לדעתי, מתמטיקה חישובית יותר רדודה ממתמטיקה גבוהה - זה לא אומר שהיא לא חשובה, או לא מעניינת, אבל היא פשוט יותר רדודה. אהד.
 

Fingertip

New member
לומדים זאת מניסיון...

כמעט לכולם יש את ה-Microsoft Equation. ב-Word לך ל-הוסף אובייקט ותבחר ב-Microsoft Equation. ואז תוכל לכתוב נוסחאות. אני משתמש ב-MathType. זו הגרסה המלאה של ה-Equation ואפשר לעשות איתה כל מיני דברים מגניבים כמו להמיר משוואות ישירות לקבצי Gif ו-Jpeg (יכול להיות ששמת לב...) אהד.
 

נירש

New member
ב-2000 זה קצת טריקי

גם אני לא הצלחתי למצוא את זה בצורה ישירה דרך הוספת אובייקט. הצלחתי להגיע לזה דרך התאמה אישית של סרגל הכלים - הוספת כפתור - בתפריט בחרתי הוספת אובייקט - microsoft equation.
 

harelc

New member
הצעה לגבי הפורום

שלום אנשים, ההצעה הזו אולי תמשוך קצת אש, ואולי זה קצת לא בסדר שאני מציע אותה בתור מי שכמעט ולא השתתף באופן פעיל בפורום, אבל אני אציע אותה בכל זאת. אני חושב שאפשר בגדול לחלק את השרשורים בפורום לשני סוגים: - בקשות נקודתיות של אנשים לעזרה בפתרון תרגילים שניתנו להם כשיעורי בית, לרוב בבית הספר, ולעתים יותר רחוקות באוניברסיטה. - דיונים שונים מתחום המתמטיקה ה"גבוהה" - מחשבות, הגיגים והחלפת דעות על בעיות "מעניינות" במתמטיקה ועל מושגיה המופשטים, על התחומים השונים של המתמטיקה (תורת הקבוצות, לוגיקה, אנליזה וכו´ וכו´), על החוגים השונים למתמטיקה במוסדות האקדמיים בארץ ועוד. אני כולל פה גם שאלות מצד חברי הפורום, אבל לא שאלות בסגנון "הנה משוואה - תפתרו לי אותה", אלא מסגנון "מישהו שמע על מספרים על ממשיים?" או "האם יש פונקצייה שהיא רציפה אך לא גזירה באף נקודת בתחום הגדרתה" וכו´. האם אין מקום לאיזושהי הפרדה בין שני הסוגים? זה יכול להיעשות או בתוך הקהילה עצמה איכשהו (להקים שני פורומים שיהיו כפופים ל"מתמטיקה", זה בכלל אפשרי??), או בהפרדה טוטלית, או בכל דרך אחרת שתציעו. בכל אופן נראה לי שלנסות לערבב בין פורום שהוא מין מרכז עזרה בשיעורי בית לבין פורום שנועד לקהילת המתמטיקאים וחובבי המתמטיקה בארץ, זה ערבוב בעייתי משהו. אז מה דעתכם?
 

Fingertip

New member
דעתי...

אני חושב שפיצול רק יזיק... בעיקרון, אני חושב שיש צורך "לטפל" גם בחלקים ה"רדודים" של הפורום (עזרה בפתירת משוואות למשל) וגם בחלקים ה"עמוקים" (שאלות תיאורטיות וכו´) בצורה שווה. פיצול רק יגרום לאי שיוויון. ויכריח אותי להשתתף בעוד פורום... אהד.
 
למעלה