הצל,תקרא....

Redemption

New member
הצל,תקרא....

אתה גרוע! מה זה צריך להיות? סאבלימינל,אליו אין לי הרבה תלונות כי הוא עמוס בכישרון ויכולת.אבל חמוד,אתה מתעסק עם האנשים הכי גרועים שיש.כמו הצל,שכולו מזוייף ומפחיד.הצל,"תפסיק לזיין לכל העולם ת´שכל, גב,תלמד לבלום!!!" אם תוריד מעצמך את הצל נוכל לראות ת´פנים האמיתיות שלך. אל תבלבל לי את השכל על "המוזיקה היא שפה ומסר זה מה שחשוב",תעשה לאנשים כיף וטוב אל תעשה להם להתבאס.אתה לא יכול להעביר את אותו המסר כל הזמן, שחרא פה,וגם אם באמת חרא פה,אתה חושב שאנחנו לא יודעים,שלא מרגישים? וחוץ מזה אתה רדוד נורא! אתה לא יודע לכתוב בשקל.גם אם אתה מעביר מסר כזה שנשחק תעשה אותו בצורה נורמלית,מתוחכמת...אל תיתן להודעה שלי לפגוע לך באגו,להתגונן ולכתוב איזו הודעה מפגרת בחזרה,תלמד ממנה.אם אתה חושב שאתה טוב ויודע לכתוב תראה לנו,תן לקהל את המיטב שלך.תלמד מסאבלימינל,איזו זרימה על הקצב...(סאב,עשית פרסומת לדידי הררי:"פתאום נגמר לי מה להגיד"... נשמעת שם כ"כ פאנקי וכ"כ טוב,תמשיך ככה!!!) יואב,אל תשחק את הקשוח,אף אחד לא רוצה לראות את זה.בטח שלא בארץ... קח לדוגמא את קוטג´.איזה תותח,בא לעשות כיף ולשיר,בא לחייך,בא לתת את הלב שלו לעולם ולהכניס אנרגיות חיוביות. יואב,אני מציע שתסתכל פנימה, תחזור למה שחינכו אותך כשהיית קטן,תתעלה על עצמך. קרב זמן הגאולה.

or001

New member
אם לא שמת לב,

המסר של סאבלימינל והמסר של הצל זהים. אם למשל ב"תני לי" סאבלימינל מדבר על מסיבות וזיונים, אז גם הצל מדבר על זה. אם ב"הפרד ומשול" זה שיר פוליטי, אז גם לסאבלימינל וגם לצל יש מסר פוליטי בשיר. אולי מזווית ראייה שונה, אך אותו מסר. אז איך אתה יורד על המסר של הצל ועוד אומר שאין לך טענות אל המסר של סאבלימינל?

NO-BLESS

New member
הוא לא מדבר על המסר, הוא מדבר

על הכל- כתיבה, זרימה, תדמית וגם מסר. לצל יש כישרון ברמת על, דיקציה וכן, משהו להגיד. בוא נגיד שכל מה שקובי שר, כסף, מלחמות, כלא, יואב עבר את זה על בשרו. אז בסדר, הכתיבה שלו היא לא הכי הכי, של מי כן? אם תתרגמו את כל שירי ההיפ הופ מחו"ל (לאו דווקא אר"הב) תראה שהאומנים הכי הכי מקשרים משפטים לא קשורים אחד לשני בטירוף, רק כדי שהכתיבה תזרום! אז ליואב לא איכפת מזרימת הכתיבה, איכפת לו יותר מהמסר, שהוא מעביר אותו טוב.

NO-BLESS

New member
אם כבר מדברים על יואב, אז...

ה-ת´ ה-א´ ה-ק´ ה-ט´ תראה סאבלימינל אני יודע לאיית! (הגירסה הקדומה לשיר "האור והצל") הכל ברוח טובה

The EmineM ShoW

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif

(מה שנובלס כתב...) ד"א... T.A.C.T זה TEL AVIV CITY... (לא?!?!) אבל מה זה ת.א.ק.ט בעברית???

da^Lord

New member
אם כן אז..

עכשיו להוריד תחוטיני ולתת בעכברוש
וברצינות עכשיו.. באמת בעברית זה מוזר כי אין לזה משמעות (ראשי התיבות האלה עובדים רק באנגלית) , אבל זה בסך הכל שם, ובשם לא בהכרח צריך משמעות . רצוי שכן יהיה אבל לא חובה.

Da Judge

New member
למה אין?

דווקא יש, תאקט, קיצור לטקטיקה, לוידע איך להסביר את זה אבל נגיד, להגיד "בא לי עוגה" ליד מישהו בצום זה חוסר תאקט

da^Lord

New member
חח...

אבל לא זו הכוונה.. ואם כבר זה היה טאקט ולא תאקט. הכוונה היתה הדו משמעות, אבל באנגלית זה עבד, בעברית לא.

snoop doggy dog

New member
שטויות

לפחות לדעתי. לצל יש ליריקה טובה יחסית לדעתי בהרבה מקומות יותר משל סאב (דוגמא: ילד רחוב כל הקטעים הטובים הם שלו) אני אישית אוהב את הקול של הצל. ועם את/ה לא יודע/ת ראפ זה מוזיקת מחאה שמטרתה היא להעביר מסר ולא לשיר על זיונים ומסיבות ברור שבלי קצת שירים כאלה זאת תיהיה מוזיקה משעממת ויבשה אבל גיוון זה הכי חשוב לצל ולסאב יש שירים פוליטים שירי מסיבות שירי זיונים שירי אלימות וסתם שירים שלא קשורים למשהו מסוים. עכשיו יש לי שאלה עלי/ך קנית את הדיסק או הורדת?

להגיד את האמת?

אני אישית מעדיף את הצל על סאב ותהרגו אותי לא יודע למה אה וד"א אחי אתה לא מבין מהחיים שלך עדיף שתבהה באיזו נקודה באוויר ותישאר ככה

RotemY

New member
מה?!?!

אתה לא חושב שאתה חוצפן?? מי אתה שתגיד ליואב איך לכתוב ומה לכתוב ולמתוח ביקורת על מה שהוא עושה, ואם כבר ביקורת אז עוד מילא! אבל ביקורת הורס?!!? יש הבדל בין ביקורת לביקורת, יש ביקורת בונה וביקורת הורסת, נניח והוא באמת מתייחס למה שאתה כותב פה, אתה לא חושב שאתה מגזים?? אתה יבוא לבוא לומר שיש לך דעה ואתה חושב שיואב הוא ככה וככה וככה, תן דעות ונימוקים לזה, אתה לא אומן שיכול לתת דעה אחריי שאתה מבין פה על מה אתה מדבר, אני מאחלת לעצמי שאני יגיע לפרום כמו של הצל, לדעתי הוא בנאדם מאוד מוכשר, שלדעתי יש לו ליריקהס ממש מדהימים, אני בהחלט אומרת לך בביטחה שהליריקס שלו ברמה גבוהה, וחוצמזה שקובי ויואב לא עושים תחרות בינהם ולא משווים את עצמם (ראה את השיר-בשבילך) תבין שזה גם לא מעינין את יואב, ואני יודעת את זה! כי אני מדברת איתו דיי הרבה ויצא לי לדבר איתו על זה! אז אוליי תחשוב פעמיים לפני שאתה מתנשא ככה על אנשים, בכלליות, לא רק יואב

DJ$upreme

New member
זו דווקא ביקורת מאוד בונה

אני במקרה לא מסכים איתו, אבל הוא מאוד מנומק וקונסטרוקטיבי. בטח יחסית לביקורת שאת השמעת בעבר...אהם...

RotemY

New member
אתה בטוח?

מה בדיוק ביקרות בונה פה? "תפסיק לזיין לכל העולם ת´שכל, גב,תלמד לבלום!!!" "כמו הצל,שכולו מזוייף ומפחיד" "אל תבלבל לי את השכל " "אל תעשה להם להתבאס" "וחוץ מזה אתה רדוד נורא! אתה לא יודע לכתוב בשקל." "יואב,אל תשחק את הקשוח,אף אחד לא רוצה לראות את זה.בטח שלא בארץ..." והכי חזק: "תחזור למה שחינכו אותך כשהיית קטן,תתעלה על עצמך." אחריי שתימצטתי לך את המשפטים "המובילים" שאני ממש בטוחה שנחשבים כביקורת הורסת ולא בונה, אז תבין שאני צודקת, אז נכון לא כל ההודעה כזו, כי הוא גם כתב "גם אם אתה מעביר מסר כזה שנשחק תעשה אותו בצורה נורמלית,מתוחכמת...אל תיתן להודעה שלי לפגוע לך באגו,להתגונן ולכתוב איזו הודעה מפגרת בחזרה,תלמד ממנה.אם אתה חושב שאתה טוב ויודע לכתוב תראה לנו,תן לקהל את המיטב שלך." שלדעתי זו הביקרת היחידה בהודעה שאולי באמת יכולה להועיל למשהו, וכל ההשוואות האלה, בכלל מיותרות.

שאמאת השיר בשבילך התכוונת לשיר

יותר מחבר , כי הוא לא שר שמה על הצל , הוא שר על היפהופ ואני די מסכים אם חלק מהביקורת שלו 69 ביאאאאאאאאאאצ´

RotemY

New member
למה אתה חושב?

ין שם שום שורה שמתייחסת ספציפית להיפ-הופ, לעומת זאת הוא שר עם הצל וגם בד"כ השירים של סאב הם עם הצל... (בלי קשר...)

double M

New member
מה?

הוא רק אמר שהשיר "יותר מחבר" מתייחס להיפ הופ והוא צודק.

למעלה