הצלתי או היצלתי?

יאקים

New member
האמת ניתנת להיאמר ששיערתי

שכהרגלך כך תגיבי, אבל איני מופתע. דיברת בראש משפט, ואת זה מעולם לא ראיתי, ולגבי אמצע המשפט - עד כמה שידיעתי וזיכרוני מגיעים - זה ייתכן כשישנו משפט שלם מוסגר. כבר בראשית דרכי בפורום - איני רוצה לעורר מדנים - נתקלתי בתגובות מעין אלו. אבל שיהיה כמו שאת אומרת....

trilliane

Well-known member
מנהל
מעולם לא ראית? אז הנה, עכשיו ראית... ../images/Emo13.gif

תמיד יש פעם ראשונה.

יאקים

New member
לא בושה להצהיר: לא ידעתי.

מה קרה? את חייבת לדעת הכול?! וממתי מה שנדמה לך מחייב את מי שקורא את דברייך. ומה שראיתי אצלך הרי חסר כל ביסוס וערך.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו אמורה להיות תגובה אליי? ../images/Emo268.gif

בהנחה שכן, אין לי מושג מה אתה רוצה ממני או מה הקשר בין ההודעה שלי לתגובה שלך.

אפשר לעשות הכל. מה שברור הוא שאליבא

דהאקדמיה אין לסמן הסגר בתחילת משפט באמצעות קו מפריד. לשון אחר, לגבי חלק מנושאי הניקוד מאפשרת האקדמיה לפסק כך או אחרת, לפי טעמו של הכותב. לעומת זאת לגבי ההסגר פסיקתה היא חד משמעית, הוא יופרד בקווים מפרידים רק באמצע משפט.

יאקים

New member
אני מסכים עם זאת, אלא שמניסיוני

הרב אני יודע ומכיר, כי זה נכון רק כאשר מדובר במשפט שלם שהוא הסגר. ובעניין הפרדת ההסגר באמצעות קו מפריד בראש המשפט כפי שכתב הרהוט, כמדומני, ציינתי מיידית בתשובה לשואלת שאין דבר כזה, אך טריליאן טענה שדווקא יש., ועל זה נסב הוויכוח, ותודה על ההוכחה שלא ידעתי עליה, אך עלתה בקנה אחד עם תחושתי-ידיעתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לפי האקדמיה אין קשר לסוג ההסגר אלא רק למיקומו

ולא טענתי ש"יש"; טענתי שאני לא רואה סיבה להימנע מכך בתחילת המשפט ונימקתי מדוע; טענת שמעולם לא ראית שעושים זאת, אז הנה, עכשיו ראית (ההודעה של מוגג).

יאקים

New member
הנה לך עוד אילן שאת נתלית עליו.

לא נזקקתי להוכחות מהחלטות האקדמיה, ואכן לא ראיתי מעולם הסגר מובדל בקו מפריד. אבל אינך מסוגלת להודות בטעותך (דווקא כן בראש משפט!) ואשר לאמצע המשפט, אם כבר משתמשים בהסגר הוא מובדל מ ע ש י ת בקווים מפרידים רק כאשר ההסגר הנו משפט שלם. אשמח לראות שזה קיים, כפי שאת טוענת, גם כאשר ההסגר הוא בן מילה אחת (לדעתי, כמובן, כנראה, חלילה וכיו"ב).

trilliane

Well-known member
מנהל
על איזה אילן אתה מדבר? ../images/Emo12.gif איפה "טעיתי"?

כתבתי את דעתי, ואתה יכול לא להסכים איתה, אבל דעה לא יכולה להיות טעות, מכיוון שהיא מביעה התייחסות אישית של אדם כלפי נושא מסוים, לכאן או לכאן. לגבי הסגר באמצע משפט, הבאתי (באחת ההודעות הקודמות) קישור לאתר האקדמיה. תוכל לעיין בו שוב ולהיווכח שאין שם שום התניה בכך שמדובר בהסגר שהוא משפט, ואם תסתכל בדוגמאות שניתנו להמחשה תראה שהן לא משפט.

trilliane

Well-known member
מנהל
סליחה, תיקון: הדוגמאות כן, אבל התנייה אין.

יאקים

New member
שוב את מיתממת? הרי נסמכת על מוגג,

שהוסיף קו מפריד אחרי הסגר בראש מילה. והצגת זאת כאפשרות, בעוד האקדמיה פסלה אותה. ובנקודה זאת טעית והטעית את המידיינים. לגבי אמצע המשפט, ביקשתי לציין (למרות שהאקדמיה לא התייחסה לכך מפורשות) שאנו נתקלים בקווים מפרידים רק כשמשפט שלם מוסגר. ומעולם לא נתקלתי בהסגר בן מילה אחת המובדל בקווים מפרידים בבואו באמצע המשפט. אבל תוכלי לחדד נקודה זו בפנייה נוספת לעובד האקדמיה, אם תרצי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא "נסמכתי" על מוגג; אתה העלית את הנושא

בהתייחס לשימוש שלו בקו מפריד, וכתבת שלא משתמשים בקו מפריד כדי לתחום הסגר. ציינתי שדווקא כן, מקובל באמצע משפט (לפי החלטת האקדמיה) והוספתי שאיני רואה כל פסול לעשות זאת גם בתחילת משפט. זכותך לא להסכים עם דעתי בנושא, אבל זו עדיין דעתי...

sailor

New member
או לפטר אותה

מכתב מהאקדמיה יכול לשכנע את מי שמשלם לה.

למעלה