הצלחה בשאלות פטל

qolo

New member
הצלחה בשאלות פטל

אני זקוק להצלחה בשאלות פטל משום מה אני לא כ"כ מעולה בהם. למישהו יש שיטות?

yehuda18

New member
הממ

להתחיל מהמשפט הרביעי ולא הראשון שנועד להסיח(ברוב המקרים). מציאת עוגן - תשובה עם שורש שלדעתך לא יכול להיות שום דבר אחר ולנסות להתאים אותו לשאר, אם אין התאמה כלל יכול להיות שזו התשובה או לחילופין אם יש התאמה לעוד 2 תשובות הרי שהנותרת היא התשובה.

psychom101

New member
אוף

הקטע עם להתחיל מהסוף עובד רק בשאלות של המכון - לא במבחן האמיתי... שיטה בטוחה יש רק אחת - והיא - למצוא משפט עם ביטוי - ככה ניתן לזהות את המילה האפשרית היחידה במשפט. כמו כן ללמוד אוצר מילים כי שורש א.ר.ס לדטגמה מופיע המון. אם לא הולך צריך לפתור כמה אלפי שאלות פטל של כלל המכונים שוב ושוב עד שמכירים את השורשים כמעט בעל פה וסטטיסטית הסיכוי להתקל בשורש שכבר פגשת יהיה גדול יותר בבחינה

בדיוק להפך היה לי

להתחיל מהסוף לא עבד לי במכון.. אבל זה עבד לי במבחן עצמו, וזה זרם לי ממש טוב..

לי אישית עזר

אם נתקעתי בלי לדעת את התשובה אחרי זמן קצר יחסית, קפצתי וחזרתי אחרי כמה זמן (לפני הקטע של הבנת הנקרא, לדוגמה). בדרך כלל זה פתח לי את הראש ומשהו שהיה נראה לי בלתי פתיר מראש, מאד התבהר לי. לפעמים אתה נעול על משהו וכל מה שאתה צריך לעשות זה רק להשתחרר.

psychom101

New member
לא יכול להסכים יותר

לעזוב שאלת פטל שנתקעת בה ולחזור אליה בסוף זו עצה ששווה זהב. חבל שרוב האנשים חסרי שליטה עצמית מספיקה לקפוץ שאלה אחרי 40-50 שניות אם הם נתקעו בה

FuryUri

New member
../images/Emo45.gif

בס"ד. תמיד, גם בסימולציות וגם 2 שאלות במבחן שלא הצלחתי, פשוט עוזבים ברגע שרואים שאין יותר שורשים מידיים שקופצים לראש. פשוט שוכחים מזה! ואחר-כך זה בא בבום, ואז מרגישים טיפשים שלא עולים על זה בשנייה הראשונה
אבל, מה שחשוב זה שלא להתעצבן או להילחץ בגלל שלא מצליחים משהו. אם לא שוכחים מהשאלה לגמרי, ונלחצים ממנה, גם כל השאלות הבאות יקחו יותר זמן, וגם פחות תשובות יענו נכונה, בגלל שפשוט חלק גדול מהמח יהיה תקוע עדיין בשאלה הקודמת ולחוץ בגללה. וגם ככה כשחוזרים לשאלה לא מצליחים. וזה נכון לכל סוג שאלה מכל נושא...

למעלה