הצילו!!!

nirshats

New member
הצילו!!!

אני אוהב מחשבים , אוהב ללמוד על מחשבים ודברים שקשורים למחשבים , עשיתי בגרות במחשבים והיה לי ממש נחמד וטוב ... אז הלכתי ללמוד מדעי המחשב. למרות שכולם אמרו לי שהשוק מוצף והכל , אמרתי שאני רוצה לעשות וללמוד משהו שאני אוהב וטוב בו. והשבוע גיליתי שפשוט לא ראיתי למה אני נכנס.... כל הקורסים זה מתמטיקה , לא שאני כזה גרוע אבל זה משעמם אותי עד מוות וממש בא לי להקיא בהרצאות. מהבגרות (6 שנים) כמעט לא נגעתי בשום דבר שקשור למתמטיקה ככה שגם בתירגולים לפעמים ממש בא לי לבכות מרוב שאני מרגיש אדיוט. רוב המרצים כל כך גרועים ,את רוב החומר צריך ללמוד לבד אחרי שסתם סובלים בהרצאה ,ובכלל שמעתי שמועות מדאיגות שהמחלקה במוסד בו אני לומד עוברת מהפך לא כל כך נעים (ביטול מועדי ב , מבחנים מכשילים....) והשנה רק התחילה ככה שאני ממש מתלבט מה לעשות. אני יכול לבלוע את המתמטיקה שנה אבל אם זה ימשיך ככה גם בקורסים בשנים הבאות אני אמות (תגידו לי שזה יגמר...). חוץ מזה שמה שמשגע אותי יותר מהכל הוא שנראה לי שכל המתמטיקה בכלל לא קשורה לעבודה כמתכנת , ותכלס מה שמעניין אותי הוא התכנות. אני מוכן לסבול קצת אם זה מה שייתן לי תואר , אבל אני לא רוצה להכנס לתחום שפשוט לא בשבילי. עוד אופציה היא להשאר בתחום של מחשבים אבל לעשות את התואר באיזו מכללה ששם ידגישו יותר את הצדדים הפרקטיים וגם יהיה לי יותר קל להצטיין. מה דעתכם?!. תודה לכל העוזרים..

חבל על הטרחה שלך - מחשבים לא יהיה

מקצוע מבוקש בעשור הקרוב, אז עדיף לך ללמוד משהו קל \ משתלם יותר.

® רן

New member
אל תקשיב למה ש"כולם" אומרים

1. אני לא יודע באיזה מוסד אתה לומד ובאיזה מסלול, אבל בד"כ לימודי המתמטיקה האינטנסיביים הם רק בשנה א' ואח"כ יש הרבה פחות. 2. זה ממש לא נכון שמתמטיקה לא קשורה אח"כ לעבודה - הרבה תלוי לאיזה כיוון תמשיך אחר כך. יש מסלולים, למשל מערכות מידע, שבאמת לא מצריכים הרבה מתמטיקה. מצד שני, תקשורת, רובוטיקה, ראייה ממוחשבת, עיבוד אותות, אלגוריתמיקה - יש המון תחומים שכן מצריכים. אני הייתי כמוך כשעשיתי תואר ראשון - הסתכלתי על המתמטיקה כ"חור בראש" וכבזבוז זמן. היום אני קצת מצטער שאין לי רקע מתמטי יותר רחב - הייתי יכול בהחלט להעזר בו בתחומים מסויימים. תחשוב על זה כטירונות בצבא - נכון, זה טרטור, אבל זה נותן לך בסיס ורקע שאח"כ לא תוכל לרכוש. 3. שוק ההיי טק לא מת. נכון, רף הקבלה עלה ויש היום יותר עובדים ופחות משרות - אבל עדיין, מי שטוב בתחום ואוהב אותו, יכול בהחלט להשיג עבודה טובה, מעניינת ומאתגרת ועם שכר נאה, יותר מרוב ענפי המשק האחרים (אלא אם כן יש לך קרובי משפחה בחברת החשמל או ברשות הנמלים). 4. אם יש לך אפשרות, אל תלך למכללה. זו דעתי האישית ויש פה בפורום מי שיחלוק עליה, אבל המחשבה שאוניברסיטה זה יותר תיאורטי ומכללה היא יותר מעשית אין לה ממש אחיזה במציאות. נסיון מעשי מקבלים רק בעבודה, ולעבודה יהיה לך הרבה, הרבה יותר קל להתקבל עם תואר אוניברסיטאי. אם באמת אתה אוהב את התחום, תשקיע בעצמך. לימודים אקדמיים הם הנכס הטוב ביותר שאתה יכול לקנות לעצמך וכרטיס הכניסה הטוב ביותר לתחום.

micha27

New member
תיזהר לעבור למכללה

מקום ראשון זה טכניון,אוניברסטאות,ומכללות.ככה לפי דעתי זה המצב בשוק העבודה. מקריאת מודעות דרושים נוכחתי לדעת שיש חשיבות למוסד בו למדת. ובחלק מהמודעות דורשים אוניברסיטה! תתגבר על הקשיים ,תשקיע המון כי בסוף זה ישתלם לך.

במכללה לומדים את כל המתמטיקה

זה לא שיושב מישהו במכללה/אוניברסיטה ומחליט. יש את המועצה להשכלה גבוהה ועוד כל מיני תתי גופים כאלה שמחליטים על בסיס אחיד. ההבדל הוא רק בקורסי הבחירה ושם באמת יש למכללות יתרון לדעתי. וכמובן הכל תלוי באיזה מכללה - אני ממליץ על הבינתחומי בהרצליה או המכללה האקדמית תל אביב יפו.

tapuztal

New member
רק התחלת

תראה, ממה שאתה כותב אני מבין שהתחלת השבוע שנה א'. אז קודם כל מזל טוב, ותרגע - כולם מרגישים ככה בשבועות הראשונים. אוניברסיטה זה לא תיכון. המרצים לא נמצאים שם בשביל ללמד אלא בשביל לכתוב ולפרסם מאמרים. רוב הלימוד נעשה לבד, בדיוק כמו בעבודה ובחיים בכלל. וכן, יש חוסר וודאות ושמועות, שוב - כמו בעבודה אח"כ. ברוך הבא למציאות. לגבי המתמטיקה - הדבר החשוב ביותר שתוכל לרכוש לעצמך הוא בסיס מתמטי. תנסה לחשוב על התוכניות שכתבת להנאתך בתיכון. עכשיו תחשוב על 10 מיליון איש שמשתמשים בהם בו זמנית, מצפים לזמן תגובה של אלפית שנייה, תחת אילוצים של ביצועי חומרה, ו...הבנת אותי ? עם זה מתכנת אמיתי, בגוגל למשל, צריך להתמודד. והאמת, זה סתם דוגמא פשוטה של אופטימיזציה. מי שהתמודד עם מתמטיקה ברמה אוניברסיטאית יכול לעשות את זה. בקיצור, אל תבהל, תוך כמה שבועות, מקסימום סמסטר, תבין את העניין, ותתחיל גם להנות מהכוח שזה יתן לך. לגבי עבודה - אם אתה רוצה גם להתקדם, אין לך שום סיכוי בלי הבסיס שתואר נותן לך. אז עזוב קיצורי דרך, ולך לעשות את התרגיל ההוא בחדו"א :)

JaneLame

New member
אני מרגישה שיכולתי לכתוב את ההודעה

שלך. בניגוד אלייך ידעתי שזה יהיה שונה מהעבודה/תחביב שלי, אבל לזבל שהאכילו אותי באוניברסיטה לא התרגלתי אף פעם. מרצים איומים - מוכר. הרבה יותר מידי מתמטיקה (כולל כזו שאינה רלוונטית, כגון שינון הוכחותשל משפטים בחדו"א) - מוכר מאוד. הלבטים - גם הרבה. לא כתבת כמה זמן אתה כבר באוניברסיטה. ייתכן שהרושם הוא שוק זמני. תתפלא, אבל לכולם קשה במידה זו אחרת. הרוב פשוט מסווים את זה יותר טוב. בחיים אני לא אשכח איך המתרגל שאל "מי מרגיש מתוסכל מזה שלא הצליח לפתור את שיעורי הבית?" ורק אני הצבעתי... אבל הסוף השיעור נחתו על שולחנות רק כמה דפי ש"ב פתורים בודדים. כל אחד רוצה להיות ביג-שוט ולא מדבר על זה. תן לזה סמסטר אחד לפחות. עד אז תדע יותר טוב אם זה הייעוד שלך או לא. האם אתה מאמין שלאדם יש ייעוד בכלל? אני בטוחה שתסתדר בסוף.

nirshats

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif לכל המעודדים

באמת מאוד יכול להיות שסתם נבהלתי , בסך הכל שבוע ראשון באוניברסיטה אחרי 6 שנים שלא למדתי. גם עשיתי מערכת שעות צפופה (יומיים רצופים מלאים) שלא השאירה לי בכלל זמן לעבור על חומר או להכין תרגילים. מחר אני הולך לפרוס קצת את המערכת , ונקווה להסתדר יותר טוב... בסך הכל זה לא כזה גרוע. ונקווה שהמצב בשוק ישתפר ולכולם כאן יהיה יותר טוב. בהצלחה לכולם!!!

Snoopyz

New member
אני רוצה לבכות...

אנשים בוכים על זה שהם לומדים מתימטיקה באוני' וקשה להם...ואני מצד שני ייתן הכל הכל הכל,כדי ללמוד באוני'. אני כרגע רק סיימתי להשלים בגרות - ממוצע עדיין לא משהו. אבל אני ייקח מכינה. והפסיכומטרי עוד לפני...
מה שאני כן טוב בו לפחות זה תחום התיכנות,שיש לי יכולת למידה עצמית גבוהה מאוד בו...מתכנת ב C# ,ASP NET, SQL וגם ב VBNET אלווואי עליי הצרות של אלו הלומדים באוני'.
תאחלו לי בהצלחה....(תדוה מראש...)

למעלה