הצילו

mkalish

New member
הצילו

אני מתכננת לגשת לבחינה במועד אוקטובר וללמוד לבד, אבל אני לא יודעת במה להתחיל!!! (יש לי ספרים משומשים של יואל גבע) מה לעשות?!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif לדעתי ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

<<אגב אני לא מכירה את הספרים>> כדאי להתחיל מלמידת המילים בעיברית, ובמקביל להתחיל לקרוא ספרים באנגלית.

אני גם לומדת לבד

מה שאני עושה זה שהתחלתי לקרוא ספרים באנגלית, ללמוד את המילים במילונים ולתרגל אלגברה בסיסית. בהמשך פשוט תתחילי לעבור על הפרקים בספר, רצוי להתחיל ממה שאת הכי חלשה בו, תתחילי ללמוד את הנושאים ולתרגל את התרגילים שיש בספרים. אם יש נושא שממש לא ברור לך, או שאת מרגישה אבודה לגמרי תקחי איזה שיעור פרטי או שניים ש"יסדרו לך את הראש". וזהו, בשבועיים שלפני המבחן רצוי לתרגל כמה שיותר בחינות, ברעל...

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

רק כשמתחילים לתרגל כבר, כדאי לתרגל גם כמותי וגם מילולי במקביל. ולא להתחיל עם אחד מהם- לסיים, ואז להתחיל עם השני...

000שירה000

New member
הי../images/Emo141.gif

ניגשת כבר פעם לבחינה? כי אם לא, אז הבעיה עם הספרים של יואל גבע זה שאין בהם הסברים, אלא רק תרגילים. אם את מכירה מישהו שלמד שם- אז חשוב שתנסי להשיג את המחברת שלו, כדי שתראי גם את ההסברים ואת כל השיטות שנלמדות, שאותן אמורים לתרגל בשיעורי הבית. אם לא- הייתי ממליצה לנסות להשיג את הספר של קידום, שהוא כן מכיל הסברים (ולתרגל את יכולה משניהם או רק מיואל גבע, זה לא ממש משנה). אם זה יעזור לך, יש לי את הסילבוס של השיעורים שיואל גבע (כלומר, אילו נושאים למדנו בכל שיעור), כך תדעי מה קצב ההתקדמות בקורס ובמה התחילו שם... אז תכתבי לי אם את מעוניינת ואני אעתיק את זה (פשוט אין לי סורק, אז אם את לא זקוקה לזה העדפתי לא להתחיל לרוץ לחפש את זה ולהדפיס שעה...
) אבל אם זה יעזור לך- אז בכיף!! אני אמצא זמן במשך היום! רק תגידי לי אם את רוצה. אבל באמת נראה לי חשוב שבלי קשר תשיגי את ההסברים!! (שוב, אלא אם כן כבר נבחנת פעם אז את מכירה את העסק).

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gifשירה../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

יש מצב שאני ארצה את זה <<אם אני אשיג את הספרים>> תשמרי על זה טוב

mazuzam

New member
תגובה ל 000שירה000

היי שירה גם אני התחלתי ללמוד לבד למועד אוקטובר ואני מאוד מאוד אעריך אם תשלחי לי את הסילבוס כי גם לי יש את הספרים של גבע (ניגשתי פעם ראשונה לפני שבוע אחרי שלמדתי בקורס אחר של חברה לא מוכרת) האימייל שלי:[email protected] דבר שני רציתי לשאול אותך אם גם את קיבלת רק 4 סימולציות? כי זה מה שאני קיבלתי מחברה וזה לא ניראה לי מספיק... ועוד שאלה: האם קיבלת במהלך הקורס רשימת מילים חמות או משהו כזה? כי חברה שלי העבירה לי בנוסף למילון רשימה של כ-10 דפים עם מילים וביטויים ורציתי לדעת אם זה זה. ואם יש לך עוד עצות בישבילי אני אשמח לקבל... ושוב הרבה תודה על היחס והטרחה..

tamir2006

New member
בספרים של גבע יש המון הסברים

אל תגידי את מה שאת לא יודעת.לא רק שיש שם הסברים אלא גם הסברים הכי מובנים וקליטים.

inferno3

New member
נראה לי שהיא התכוונה לעובדה

שאין שם הסברים ללימוד החומר כלומר אם אתה לא מבין כלום בפסיכומטרי ואתה מנסה לפתור שאלות בהיגיון ומגיע להסברים של השאלות ,ורואה "זו אותה האענה רק ברוורס" או את כל החיצים המוזרים האלה לא יבין כלום,האמת זה גם מה שקרה לי אבל אני פשוט לא השתמשתי בשיטות האלה אז זה לא שינה כ"כ..לעומת זאת למי שלמד שם ההסברים הללו ממש "קליטים ומובנים".. לדעתי מעטים האנשים שיבינו משהו מההסברים במיוחד בהגיון, במתמטיקה ואנגלית אין כ"כ מה לא להבין.

קודם כל- סדר.

כדאי לקנות ערכת הרשמה כבר מעכשיו ולקרוא את ההסברים על כל חלקי הבחינה. זה יעזור לך להבין ממה מורכבת הבחינה, כמה שאלות יש בכל פרק וכו'. גם אני לא מכירה את הספרים של יואל גבע אבל לפני הכל (ובעיקר אם לא נבחנת בעבר) כדאי להכין רשימה של כל הנושאים שצריך לדעת. לפי תוכן העניינים בספר תנסי לקבוע לעצמך סדר שעל פיו תלמדי (כמובן בו זמנית בשלושת החלקים). אם אפשר גם לקבוע תאריכי יעד- עדיף, כדי לא להגיע למצב שלא תספיקי לסיים את החומר בזמן. בקשר לעבודה בזמנים- זו בעצם המהות של הבחינה. כלומר, את צריכה להספיק לפתור המון שאלות בזמן יחסית קצר, ולכן כשאת מרגישה שאת שולטת בנושא מסויים, תתחילי לפתור את השאלות בזמנים (כחצי דקה עד דקה לשאלה. תלוי באיזה נושא). בהתחלה הסטופר מלחיץ ולכן קשה לך לפתור למרות שאת יודעת את התשובה, אבל כשמתרגלים הכל מסתדר...
שבועיים- שלושה לפני מועד המבחן תתחילי לפתור בחינות מלאות תוך עמידה בזמנים האמיתיים שמוקצבים בבחינה (25 דקות לפרק). אפשר גם לקנות את האוגדן של המרכז הארצי שמכיל 6 בחינות ולתרגל. זה קשה ומתיש בהתחלה אבל ככל שתתרגלי יותר, יהיה לך קל יותר במבחן עצמו. אם יהיו שאלות נוספות, אנחנו תמיד כאן ושמחים לעזור
שיהיה בהצלחה!

XnirX

New member
בספרים של יואל גבע אין הסברים?

בלי שטויות בבקשה.... יש את האמא של ההסברים.

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gifהיא עשתה שם../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

קורס, למה לה לכתוב שטויות

000שירה000

New member
התכוונתי לחומר שנלמד בשיעור

הסברים כלליים על כל נושא - מה שכתוב לך במחברת. את זה אין. יש רק תרגילים, והסבר ספיציפי לכל אחד מהם. דווקא ההסברים הספיציפים מצויינים ומפורטים, ותמיד מדגימים כיצד לפתור במספר דרכים. אבל מי שעוד לא ניגש אף פעם לפסיכו- ולא יודע איך מצרינים טענה- יראה שאלות הגיון ולא ידע איך להתחיל לפתור אותן (בדרך ה"פסיכומטרית") ללא הסבר כללי מקדים... בספר של קידום יש הסבר כללי שמחליף (פחות או יותר) את ההסברים בשיעורים. חבל סתם להתעצבן ישר.. אם לא הבנתי אותי נכון- סבבה, תתקן את הטעות שאתה חושב שעשיתי, אבל למה בעצבים?

XnirX

New member
חס וחלילה עצבים..

למה לי להתעצבן על שירה מפורום פסיכומטרי .. את נשמעת לי בחורה לעניין. וכן חשבתי שהתכוונת להסברים לכל תרגיל, ואגב יש הסבר כללי גם בספרים הנ"ל.. אבל אני אמליץ בחום באופן כללי ללכת לקורס וזהו.. אני פשוט שונא חוסר דיוק..

000שירה000

New member
וואללה?

הסבר כללי? זה חידוש! כנראה שינו את הספרים מאז "תקופתי"... אתה יכול לתת לי כמה דוגמאות שאני אבדוק אצלי? (נגיד- שם הספר והעמוד? יש לי את כל הספרים). 10X!

1234aaa

New member
הממ בתחילת התשובות..

יש מן הסבר כזה.. אבל שוב זה לא יכול להחליף שיעור,לדעתי.. (אם לזה התכוון המשורר)

למעלה