הצילו~~

OmriEd

New member
תודה רבה רבה...(אני עשיתי חצי נכון)

או ליתר דיוק אני חצי ממה שעשיתי זה טעות!(חחח זה נשמע הרבה יותר גרוע!) בכל מקרה הקטע בטריגו זה שכדי להתחיל עם הטריגו אני צריך למצוא את הצלע... אבל את זה אני כבר יודע.. אז תודה רבה
 

OmriEd

New member
עוד שאלה.... (אם לא אכפת לכם../images/Emo163.gif)

שטחו של משולש ישר זווית שווה ל-121.5 סמ"ר ידוע כי אורך הניצב הגדול הוא פי 3 מאורך הניצב הקטן חשב את אורך הניצב הקטן ואת אורך הניצב הגדול של המשולש _ורק שתדעו שיש לי מבחן עוד כמה ימים ואתם ממש עוזרים לי!)
 

OmriEd

New member
הצילו~~

מישהו יכול לעזור לי עם זה??? (מצטער אם זה לא קשור לפורום אבל אני פשוט חייב עזרה ואחרי הכל זה פורום מתמטיקה) שאלה בטריגונומטריה: שטחו של משולש ישר זווית שווה ל-100 סמ"ר אורך הניצב הגדול שווה ל-25 ס"מ... איך אני מחשב את אורך הניצב הקטן?
 

OmriEd

New member
../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gif

 
...

הניצב הקטן שווה X. הגדול פי 3 יותר: 3X. השטח = מכפלתם חלקי שניים: X*3X/2=121.5 3X^2=243 X^2=81 X=9 והגדול = 27.
 

OmriEd

New member
PLZ??מישהו?

מצטער שאני לוחץ אבל זה פשוט נורא נורא דחוף
 
בבקשה ../images/Emo107.gif

שטח משולש ישר-זוית זה ניצב כפול ניצב חלקי 2 . נקרא לניצב הקצר x . אז 25 כפול x חלקי 2 שווה ל 100 . נכפול ב 2 את שני האגפים ונקבל ש 25x שווה ל 200 ו x=8 .
 
למעלה