הצילו!!

penguino

New member
הצילו!!

נשאבתי לתוך עולם הפייסבוק וקשה לי כעת להבחין בין מציאות לדמיון. במקרה יצא שעברתי "התאהבות וירטואלית" ( בפועל לא מומשה במציאות) אך אני מאוכזבת קשות ונמצאת במעיין איזה הלם או טראומה...אני כבר שבוע חושבת רק על זה, עם דופק מואץ, לחץ בחזה, חוסר תאבון בולט, חוסר ריכוז ( ואני מרוכזת בד"כ להפליא) ועצבות שלא מתאימה לי. אני מבינה שזה לא אמיתי אך מתקשה לתפקד , ואני חייבת לחזור למוטב כמה שיותר מהר אך לא יודעת איך.שוחחתי על כך כבר עם שניים שלושה גורמים, והם אומרים שהכל תלוי באופן החשיבה שלי, שלא באמת עוד הפנמתי שזה הייתה חלום ואני נצמדת לעניין הנ"ל. ברצוני לציין שמעולם לא נזקקתי לייעוץ פסיכולוגי ולא תרופתי ומעוניינת לדעת כיצד ניתן לעשות את "פאזת המחשבה " ללא תרופות בזמן קצר ( שבוע לכל היותר, אם זה אפשרי...)

penguino

New member
עוד

ברצוני לציין שהדבר מפריע לי לתפקוד יומיומי, אני לא מצליחה להשתחרר מהמחשבות ומוצאת פתאום שכל מה שעשיתי כבר לא מעניין אותי ( לא ספרים , טלוויזיה, סרטים...) . כאילו ניטלה ממני כל שמחת החיים בת אחת. מה עושיייייים? אני מרגישה שאני טובעת כ"כ.

יכול להיות שאת סובלת מ"סינדרום הלב השבור"?

לא ברור מה היה בקשר הזה שעירער אותך כל כך. קשר וירטואלי יכול להיות עוצמתי לא פחות מקשר עם אנשים שפוגשים באופן פיסי. אין אדם נורמאלי שלא חווה "לב שבור". זו חויה לא פשוטה, אבל טיבעית והיא עוברת. דווקא לצאת לטיול יכול לעזור לך לצאת מזה, הרבה יותר מאשר עבודה ושיגרה. אם את חושבת שיש כאן משהו מעבר, או אם אינך מאמינה ביכולתך להתגבר על הטראמה, כדאי להתייעץ עם פסיאטר/ית. הפסיכיאטר/ית תוכל לאבחן את מצבך, לייעץ לך על דרך התמודדות, ואולי לסייע לך באיזה טיפול תרופתי. אני לא הייתי נוגעת בכל החומרים ה"טיבעיים", שאף אחד לא באמת יודע מה יש בהם ואיך הם עובדים.

Tom Aras

New member
עד שיענו לך אנשי המקצוע

באופן אישי, אני ממליץ לסגור את חשבון הפייסבוק אחת ולתמיד. יש לזה כ"כ הרבה חסרונות מאשר יתרונות. היה לי חשבון עד לפני שנה, ומאז החיים שלי נהיו הרבה יותר רגועים. אם את רוצה אני אעביר פה הרצאה על למה פייסבוק זה לא טוב, אבל בינתיים נחכה לתשובת אנשי המקצוע

penguino

New member
עשיתי זאת

אבל זה לא עובר... אני לא ישנה טוב כבר כמה ימים, ומרגישה שזה משתלט על כל חלקה טובה שלי...ממש דיכאון חמור שכזה. הדבר קרה לי בגלל שנכון לעכשיו אינני עובדת, והיה לי זמן עד לטיול לפני צבא...אז שיעמם לי מאוד וזה מה שעשיתי רוב הזמן, מלבד לתכנן את הטיול וקצת ספורט...אז זה די מילא לי את החיים בשלושת החודשים האחרונים. ועכשיו, אני מרגישה כאילו אין לי כלום.בדיעבד זו הייתה טעות, אבל כרגע זה לא עוזר לי...

penguino

New member
והכי גרוע

אני מאוד מפחדת שאם לא אתאושש במהירות, לא אוכל לצאת לטיול, שתכננתי שנים רבות...וזה יכניס אותי למשבר חמור עוד יותר. אני מנסה מאוד לא להתייאש אבל כולם אומרים לי שזה תלוי בי בי בי ואני לא מצליחה לצאת מזה... ואני בד"כ אדם מאוד חזק. למה זה קורה לי?

penguino

New member
בבקשה תצילו אותי מעצמי!

אני רוצה את החיים הקודמים שלי! שלא חשבתי כ"כ הרבה על משמעות ועל זהות ועל כל מיני שטויות שמטמטמות את המוח.... אני בטח נשמעת כאילו אני בהיסטריה מוחלטת :) ( אבל אני באמת)

penguino

New member
תגידו לי שיש לזה פיתרון מהיר ושאוכל לצאת מזה

כי כרגע אני מרגישה שאם לא אתגבר על זה זה עלול להרוס לי כל דבר בחיים.

גרא.

New member
penguino,את מתארת מצב די מוכר של מחשבות

טורדניות כפייתיות,האופייניות למצב של התמכרות בלתי נשלטת,לסוג התנהגות או חשיבה ממוקדת,המשבשים את התפקוד הייומיומי,עד כדי אי יכולת לתפקד.התמכרות לפייסבוק,כמוה זה סוג של התמכרות לאינטרנט,שלא מעטים סובלים ממנה.כפי שאת מרגישה ומתארת,ברור שלא תוכלי בהחלטה עצמאית משלך,לסגור את הפייסבוק וודאי שלא לוותר על הדלקה ושמוש במחשב.אם התחושה הכללית שלך היא שחייך הולכים ונהרסים,יותר נכון דברים חשובים בחייך.כדאי שתחשבי על טיפול פסיכולוגי בגישה קוגנטיבית התנהגותית.את יכולה לפנות במיידי לקופת החולים שלך,לבקש הפנייה לפסיכולוג שבהסדר עם הקופה.הסדר שמשמעותו שהקופה משתתפת בכמחצית עלות שכר שעת טיפול,עד 160 ש"ח במשך 30-60 שעות טיפול לפי העניין.

penguino

New member
באשר לתשובתך

הטיול שלי מתקיים עוד כשלושה שבועות בדיוק. אמנם סגרתי את החשבון, אך הדברים שהוא גרם לי מן הסתם ערערו די הרבה וכעת אני חושבת הרבה יותר מדי על הזהות שלי, מי אני, מי הייתי, מה יהיה איתי ומה המשמעות של כל דבר. לא הייתי כזו, לא סבלתי ממחשבות כאלו בעבר ובוודאי שלא הגעתי לרמות ייאוש כאלו. אני כאילו עוברת מעיין איזה משבר . אני לא יכולה להסביר, כאילו אני לא בטוחה כבר בכלום סביבי , אם זה מציאות או דמיון. האם השתגעתי? ובהנחה שכעת למשפחתי אין כסף לממן טיפול כזה, האם היית ממליץ על תכשירים טבעיים שעשויים לסייע לי ( ניסיתי רגיעון לילה פעם עזר ופעם לא)? אני שואלת את זה כי זו התקווה האחרונה שלי, אם לא אוכל להתגבר על כך בכוחות עצמי או בסיוע התכשירים הטבעיים הטיול שלי ייהרס ( וכנראה שאפספס את ההזדמנות לטייל לפני התואר בשנה הבאה). זה אומר שאצטרך לבלות עוד תקופה ארוכה רק במסגרת עבודה, וזה יהווה עבורי משבר לא קטן.. האם המצב ניתן לשינוי בעצמי? ללא טיפול פסיכולוגי? באמצעות שיחות מרובות עם אנשים קרובים? שוחחתי ושוחחתי ואני מרגישה שזה לא עוזר...

Tom Aras

New member
וואו, אני מרגיש ממש כמוך.

מבחינת המחשבות והייאוש. אני נמצא בטיפול, מקווה שמישהו יעזור לך... קוראים למחשבות האלה- OCD. אולי תבדקי בחנויות טבע אם יש דברים טבעיים כמו שמנים או צמחים נגד OCD? סתם השערה..

גרא.

New member
penguino,מאד מותנה בכוח הרצון וההתמדה שלך

להמנע להכנס לפייסבוק.בכל מקרה,במדה ותסעי,זו ההזדמנות שלך לצמצם כמה שיותר את הכניסה לפייסבוק עקב הנגישות הנמוכה למחשב.זה במובן בתנאי שאת ממש מטיילת,לאו דווקא בחנויות הכלבו,אלא בדרכים בהרים,בנופים ומקומות מענינים.אם תחליטי לעצמך שבזמן הטיול הזה, את נמנעת מהתחברות למחשב,אם תחליטי ותתמידי בכך.יתכן זו תהיה תחילת החלמה עצמית מתוך תובנה ומודעות לנזק שנגרם לך עקב ההתמכרות, הזו.

למעלה