הצילו(עוגה ראשונה)

pupika

New member
הצילו(עוגה ראשונה)

אני מכינה עוגה להיום בערב ולא חשבתי שזה כל כך קשה!! הכנתי את העוגה עם בסיס של טורט רגיל ומעליו קרם קרמל (עם שמנת מתוקה פרווה) ומעל טורט שוקולד עם מוס שוקלד ..(טעים מאוד!) הבעיה הראשונה שכנראה קיבלתי בצק סוכר סופר קשה ואין לי טיפת כוח ביידים לרדד אותו.. הצלחתי איכשהו לרדד ואני בקושי כותבת עכשיו..רועדות לי הידיים כבר! הבעיה היותר קשה שאני לא יודעת אם העוגה תוכל להיות בחוץ עד הערב בגלל השמנת שבקרמים... (בנתיים שמתי את בצק סוכר המרודד בחוץ בתוך ניילון בתקווה שישאר רך) וכמה שעות דרושות לבצק בשביל להתקשות על העוגה? בבקשה שיהיה פה מישהו שלא מבשל לפסח ויש לו זמן לענות לי רגע :) [פסח שמח לכולם]
 

net the jet

New member
את לא יכולה לכסות עוגת מוס עם בצק סוכר.

אין בעיה לכסות טורט עם קרם שעמיד בחוץ. לגבי לישה- זה לא כל כך נורא ולאט לאט תפתחי שרירים
לגבי הבצק סוכר המרודד... לושי שוב, רדדתי שוב לפני שאת מניחה על העוגה. אי אפשר לשמור בצק מרודד יותר מכמה שניות מזמן שמרדדים עד לצפוי העוגה כי הוא יסדק לך. הבצק מתקשה תוך כמה שעות. תלוי במזג אויר, בעובי שלו.. חג שמח, בהצלחה.
 

pupika

New member
זה לא עוגת מוס

זה טורט ובחלק העליון יש קרם מוס.. לא הרבה.. ומקסימום אני יכולה להכין עוד שכבה של עוגה לשים למעלה אבל השאלה אם המוס עם השמנת יכול להשאר בחוץ כמה שעות..? תודה על התשובה בכל מקרה[:
 

net the jet

New member
לא נראה לי, גםמה שיקרה זה ברגע שתניחי

על קרם\מוס את הבצק סוכר, זה יהיה "קוווץ'" וינזל לצדדים ולמטה. לבצק סוכר יש משקל שידחוס אותו.
 
מקווה שהסתדרת!

בסדנה בסיסית בבצק סוכר תוכלי ללמוד לישה נכונה של בצק סוכר ותקבלי תשובות לשאלות שלך שהן בסיסיות מאוד. אם תרצי להכין עוגות נוספות אני ממליצה לך להשקיע בסדנה או בספר הדרכה, שייקלו על העבודה שלך מאוד. (רשימת מעבירות סדנאות בטאגליינס) חג שמח!
 
עוגות מבצק סוכר-לא טעימות

כי לא עושים אותם עם קרם ואי אפשר לשים אותן במקרר. אז יום למחרת הן מתייבשות ומאבדות מהטעם. זו דעתי , הקנקן יפה אבל מה שיש בתוכו....
 
ממש לא נכון!

בצק הסוכר דוקא משמר את העוגה לחה ועסיסית ומעכב את התייבשותה. אפשר למרוח אותה מבפנים וגם מתחת לציפוי בקרמים טעימים, כגון גנאש שוקולד, קרם חמאה וכו'. המגבלה היחידה היא קצפת, פודינג על בסיס חלב או שמנת מתוקה, וקרמים שמכילים ביצים חיות. הקנקן יפה, ומה שבתוכו יכול להיות טעים ביותר - אם אופים עוגה טעימה....
 
למעלה