הצילו- סדקים!!!

blessed

New member
הצילו- סדקים!!!../images/Emo7.gif

שלום, בימים האחרונים פתאום התחילו לצוץ לנו סדקים בכל הבית. בכל מקום שמרימים את העיניים רואים סדק חדש- בקירות ובחיבור בין הקיר לתקרה. 1. למה???? מה גורם לזה? מזג האויר? השיפוצים שעשו השכנים? למה זה מגיע לנו? 2. מה עושים? יש בכלל דרך לתקן סדקים בלי שיחזרו? תודה מראש!

לסדקים סיבות רבות....

1. לפני הכל תבדוק היתב, את מקור הבעייה...זאת אומרת היסטוריה של הדירה, הבניין... 2. סדקים מסוכנים במאת, אלה, שבצורה אלקסונית עוברות על הקיר, כי זו בעיה של קונסטרוקציה, לרוב שקיע של יסודות... אם הסדקים לא כאלה, תספר לנו איפה, ממתאי, בן כמה הבניין...

blessed

New member
סדקים מכל הסוגים

יש גם סדקים אנכיים- מלמעלה למטה, גם סדקים לרוחב וגם סדקים באלכסון.
הבנין בערך בן 3. בנוי בבניה טרומית (ככה קוראים לזה- אני מתכוונת לבנינים שבנויים מפלטות). מה זאת אומרת "סדקים מסוכנים באמת"? הבנין יפול??

רוקוקו

New member
סדקים....

בגלל החורף הקשה שעברנו השנה נפגוש יותר בתים שסובלים מסדקים... ובבית בן שלוש שנים הסיכוי לתזוזות קרקע גדולות יותר... מה שכאן לא נשמע טוב זה שיש סדיקה אלכסונית בקירות טרומי,למרות שבטרומי בעיה הסדיקה מוכרת אבל בדרך כלל רק בחיבורים ולא ואמצע הקיר. בכל מקרה לפי התאור נראה שנסדק פלטה אחת או יותר וצריך לטפל בזה ... צריך לקלף את הטייח ולבדוק מה הגודל של הסדק ואם הוא זוקוק לבטון או רק לטייח על רשת מיוחדת לזה. בכל מקרה כדאי לטפל בזה עד החורף הבא ולמנוע כניסה של רטיבות לריקות הפנימיים. אם תרצו עוד פרטים על אופן הטיפול בזה או עלויות כתבו לי מסר. בהצלחה רוקוקו (ערן).

על תצחיק אותי עם הגשם! בניין לא

יכול להפגע מגשם, רק ממצב, שאין מערכת מרזב טובה, שמרחיק את המים מהבניין! בזה, בהחלט מזלזלים בגדול בארץ! אז לא הגשם אשם, אלה עבודה רשלנית של בנאים/אינסטלטורים, שחושבים על שמש בלבד! טוב, שהייה חורף גשום, שכל הפאקים יוצאים החוצה עכשיו, ולא עוד שנתיים, שלוש!

רוקוקו

New member
אז אסביר את עצמי אוווווה !

בארץ בונים יסודות לא לפי הקרקע אלה לפי סיגנון קבוע ומבלי להתחשב בתנוע של הקרקע...וזה בהחלט לא דבר טוב ונכון אבל כך זה בישראל... ובטח שאין קשר למרזבים אווה ! ! ! במשך השנים הראשונות של ביניין יש עוד תנודות של הקרקע ובדרך כלל מבצבצים להם הסדקים כבר בשנה הראשונה !!! נוסף לזה בעיה שהזכרתי בהתלה וזה היסודות שלא נמצאים בעומק נכון... את הבעיה הזאת פוגשים במיוחד בבינימינה,איזור עמק חפר , סביב הכנרת ובעוד כמה איזורים דומים. ברוב המקרים הסדיקה היא קלה ובחיבורים... ובאשר לפלטות הטרומית.... אני לא יודע אם פעם ביקרת במפעל שמייצר קירות טרומים,,, וראית באיזה פלטות מדובר ומה החוזק שלהם... אני לא מאמין שפלטה כזאת נסדקת וברוב המיקרים מדובר בסדיקה רק בטייח. בכל מקרה אין שם בעיה לטפל בזה ואין צורך לרוץ לחפש את מי להעמיד לדין... רוקוקו (ערן).

פ123

New member
ביסוס

הביסוס בארץ נקבע ע"פ סוג הקרקע ולא לפי "סגנון קבוע"!!! כלונסאות, פלטות, רצפה תלויה או מונחת, הכל ע"פ סוג הקרקע. אינני יודע מאין שאבת את רעיון "הסגנון הקבוע" וגם איני יודע באילו פרוייקטים עסקת בעבר. שנית להרחקת המים מיסודות הבניין בהחלט קיימת משמעות רבה ממספר הבטים: השפעות על תפיחת הקרקע (בעיקר בקרקע חרסיתית). השפעות על קונסולידציה (שקיעה דפרינציאלית). תחירה תחת יסודות הבניין.

פ123

New member
שטויות????

אני חי מהשטויות האלה...... פעם מישהו החליט שאני מספיק טיפש ומדבר שטויות על מנת שאוכל להיות מהנדס...... ומסתבר שאפילו מהנדס לא רע........................

רוקוקו היקר! לצערי מכירה קרוב את

מפעל שמיצר פלטות טרומיות: בגוש הקומוניסטי עשרות שנים בנו שכונות, שהיום, חלקם כבר מפוצצים, כי גם זה יותר זול, מאשר לשפץ כל הזמן! - כמה שידוע לי, גם בארץ, הקונסטרוקטור צריך להתייחס לבדיקת קרקע...רשלנות מקצועית לא רעוי להגנה! - הזילזול הגדול במי גשם, כן גורם חשוב בסדקים! לא רק בבניין שלנו הצלחתי לפול לבור ענק כ: מטר על מטר על יד עמוד, שהמרזב בלי שוקט, והמים מקומה 5 עד הקרקע, ללא מפריע חדר לאדמה... היום, בבוקר הייתי באלעד, בית חדש, במצב שלד, מחוץ גמור, באזורי המרזבים האדמה שוקעת כ: 50 ס"מ לאחר חורף הראשון! עם כל זה, ביחד עם יסודות לא ממש עמוקים, טכנולוגיה הטרומית, שבעצם בחיבורים של הפלטות יש נקודה החלשה, יכולים לבצר מצב מאוד לא נעימים! - ואל תשכח! בארץ, לא מזמן נפלו גשרים, תקרות ...ויש לנו פלקל, שנזק בסדר גודל ענק! אז, יכול להיות שזה פרנויה שלי, אבל החוסר הקפדה בדברים חשובים בתחזוקת הבניין, עדיין מצדיקים, לצערנו את הפחד שלי!

לא סיפרתי לך, כמה רעה סוג הבניה

הטרומית?... אם כך, תפנה למהנדס קונסטרוקציה...בתוך 3 שנים יש אחראיות על המבנה, אז תתחיל עם קונסטרוקטור הבניין, הוא חייב לבדוק, ללא תשלום! אם הוא לא מתייחס אלכם, כמו שצריך, אל תתבייש, לכתוב מכתב ללישכה...רק אל תחשוב, שזה יסתדר בעצמו! סדק אלקסוני מעיד על בעיה קונסטרוקטיבית חמורה! אם פועלים מהר, אפשר אולי לתקן את מקור הבעיה....אצלי, בבניין בן 50 היו סדקים אלקסינים דקים, וכל זה, בגלל המי גשם, שחדר עמוק באדמה, כי אפילו שוקט לא אצר בדרכו, והתגלה בור של מטר למטר על יד אחד העמודים...מייד מעליתי באבנים, שיש בשפע באדמה, שפחתי תערובת בטון דליל, אבל העיקר, שסידרתי את המרזב...כבר שנתיים אין שום בעיה...אבל אם לא חושדת, לא מחפשת את מקור הבעיה, בהחלט הייה יכול להתמותת הבניין, לפחות באזור הזה! אז זה לא צחוק, וגם לא יכולה להתייחס לזה ברצינות, אבל דחוף, תתחיל לטפל בזה!!!

פ123

New member
להרגע!!!!!!!

סדקים, ובעיקר אם מדובר בסדקים לא משמעותיים (=נימיים) אינם נובעים בד"כ משקיעות דיפרנצליות של היסודות, אלה מהתפשטות הבטון בשל שינוי טמ"פ. הסיבות לכם יכולות להיות שונות ונעוצות בעיקר מביצוע רשלני של שכבת הטיח. זו אכן צרה צרורה, האופציות לתיקון: א. ניתן למרוח שפכטל, להחליק ולצבוע, וסביר להניח ברמת וודאות די גדולה כי הסדק ייחזור. ב. אופציה שנייה: להרחיב ולהעמיק את הסדק אד כדי 3 ס"מ ולעומק של לפחות 1 ס"מ, למלא בחומר אלסטי (כדוגמת סיליקון, אבל על בסיס סינטיטי,) ולצבוע ע" ג חומר המילוי. עלויות של התיקון.....זה רוקוקו. אינדקציה טובה לדעת האם הבית "נופל": האם גם אצל השכנים הופיע הסדק באותו המקום באותה טופוגרפיה? מכיוון שסביר להניח שלא, אפשר להרגע.

blessed

New member
אני מבולבלת ובכלל לא רגועה...

קודם כל לא רגועה כי גם בקירות החיצוניים יש סדקים ונראה לי שאיפה שיש סדקים בפנים על קירות חיצוניים יש גם סדקים בחוץ. לגבי השכנים אני צריכה לברר. בכל מקרה, נראה לי שקצת קשה יהיה לקבל תשובה און- ליין כי צריך כנראה לראות את המקום. למי לקרוא? מי מתמחה בדברים האלה? מהנדס בניין? אל תפנו אותי לקבלן שבנה את הבית כי הוא עכשיו בכינוס נכסים ואין עם מי לדבר. תודה לכולכם.

פ123

New member
לא להתבלבל ולהרגע...

מכיוון שלא ראיתי את זה, אין לי כל כוונה לתת כל ייעוץ חד משמעי. אני מציע לך על מנת שתהיהי רגועה.... להלחיץ את כל דיירי הבניין בנושא......וזאת על מנת שכולם יישאו בנטל העלויות.... ולפנות למהנדס בניין המתמחה בתחום הקונסטרוקציה, ולא לאיזה חאפר. (במקרה זה אינני ממליץ לפנות לחברות העוסקות בליקויי בנייה).

odaresed

New member
נו נו

את קצת מאבדת פרופורציות חמדתי בניה טרומית בדרך כלל יותר אמינה מבניה "רגילה" במידה ויש חשש, פני למהנדס/קונסטרוקטור שתכנן/עבד על הבניין והוא יאשר או יפריח את פחדייך שלערכתי האישית אין להם ביסוס כמו שאמר בי{לא זוכר ת'מספר} זה טבעי לאללה שאחרי שלוש שנים יצוצו סדקים גם עקב השקיעה היחסית של הבית והתיצבותו וגם כתוצאה מרטיבות ולחות שסוף סוךף מצאו להם את הדרך הקלה {דהיינו סדק} לצאת החוצה ולהתייבש וגם עקב שינוי הטמפרטורה הקיצוניים יחסית לשנה האחרונה ובטח לתקופת המעבר הזו יש מספר מקומות בארץ שיש חוק {ולא ממש מישמים אגב} לגבי הפרשי טמפרטורות , מקומות כמו עמק בית שאן וכד.. מחייבים יועץ טרמי מחייבים פרטים מסוימים לבניה .. אבל ברוב הארץ אין בכלל חוק לגבי הנ"ל לכן אין למה להילחץ {אהממ.. בכל אופן עכשיו}

אני לא סוסה - נו נו - חמד שלי!

מה זה בנייה "רגילה"? בחיי הקצרים ראיתי בניין בן 500 - שבנו מלבנים אדומים (טרקוטה), ועבר את השנים, ומלחמות...עדיין עומד על תילו..., ראיתי בתים, שבנו הקונסטרוקציה עמודים-קורות מבטון, בשנות השלושים, וכדי לזרז את תהליך התיצבות הבטון ערבבו באוקסיט בבטון, והייה טוב עד 40 שנה בערך, ואחר-כך נדרש חיזוק מכל הכיוונים,, ראיתי שכונה טרומיט, שבנו בשנות בשישים, יכאבור 15 שנה השקיעו הון בשיפוץ, חיזוק נקודת החיבור, ראיתי בניין טרומיט, שהחליטו לא לשפץ, אלא לפנות מתושבו, ובמשך שנים השטח חייה סגור, כי הפלטות ניפתחו ונפלו, כמו בית-קלפים... הבטון מזוין כטכנולוגיה - טוב או רעה, תלוי אך משתמשים בה... לבנות בית שלם מלוחות בטון מזויין, הדבר האנטיאנושי ביותר, שהכרתי! בערך, כמו לגור במקלט, אבל בין הפינות הרוח נושף! רעה לבידוד, רגיש לשינוי טמפרטורה,....ועוד אלף צרות! אני לא יכולה להבין, שמה הסיבה, שבונים כך בארץ, כאשר בארצות הקומוניסטיות "המפגרות" כבר יותר מ: 20 שנה ירדו מזה, לא נדבר בארצות מערב-אירופיות, שבשנות השישים כבר הפסיקו לבנות כך!

למעלה