הצילו הצילו הצילו

האמת היא, דסי, שלא

ניסיתי לשנות את דעתך. הכתיבה שלי היתה יותר מכוונת לאותן אמהות, כמוני בשעתו, שקוראות את דברייך וזה גורם להם לבלבול. כי הילד אומר משהו אחד "אני רוצה לשון עם אבאמא שלי" אבל בפורום כתבו שזה לא בסדר. אז זה כן בסדר וכן נכון. עבור ילדים שדורשים את הלינה המשותפת ועבור הורים שמוכנים לחשוב על לינה כזוכעל אפשרות סבירה. ואל בגלל שזה טבעי או כי ככה עשו פעם, אלא כי התינוק שלך צריך את זה. אני הדגשתי ואני אומר שוב - אני לא ישנה עם יובל כי זה טבעי או כי ככה ישונ פעם. אלא כי זה מה שנכון לי ולו כאן ועכשיו במאה ה21. כשם שהתזונה הכי נכונה לתינוק גם היום במאה ה21 היא הנקה. וה"עולם המודרני שמספק לנו פורמולות מזון במקום חלב אם" זו בעיה ענקית. לא כל מה שהיה קיים פעם צריך לדחות ולומר כי זה היה נכוןלשעתו ושזה פרימיטיבי. צריך לבדוק כל מקרה לגופו. כך הנקה היא עדיין התזונה הטובה ביותר. כך לינה משותפת היא טובה לילד שדורש את זה וכו´. אגב, יובל גם היה מאד מודה לעולם המודרני אם הוא לא היה ממציא את העגלות. הוא שנא את העגלה בטרוף עד גיל די מאוחר, ולכן נסחבתי עם עגלה מפוארת ותינוק על הידיים כי עוד לא הכרתי את המנשאים. ואמרו לי שכל הילדים אוהבים להיות בעגלה. (זה בא מאותו פה שאמר שילד צריך לישון במיטה שלו...) ועוד אגב, בלינה משותפת +הנקה לעיתים תכופות דווקא התנוק השני לא בא כל כך מהר בגלל ההורמונים...

דסי אשר

New member
ליאת , אני מכירה כמה

תינוקות שנולדו למרות ההורמונים. לכן זו לא גישה ממולצת לשמירת הריון. לא ראיתי בהנקה או בשינה משותפת או בנשיאה על הגוף במנשא אלמנט פרימיטיבי. ציינתי שהחברות הן פשוטות יותר, והשימוש המקובל הוא פרימיטיבי, שיש בכך קונוטציה ביקורתית. אני למשל בחיים שלי לא נתתי "גרבר" לילדי, ולא אתן במשפחתון, למרות שהעולם המודרני מאפשר נוחיות ויעילות, גם בתחומים נוספים של עולם "האינסטנט, המקושר לדרישות ההאצה של העולם המודרני. כמו שלא כתבה, אם זה מתאים לשני הצדדים - אין לי בעיה. אבל בניגוד לדעה הרווחת, אני לא לגמרי בטוחה שאלה דווקא צורכי הילד בלבד. אני בשום פנים ואופן לא דוחה דברים מהבר באופן כולל. אני כן דוחה לחץ על אוכל/אכילה, אני כן דוחה דגש על נימוסי שולחן(כפי שחוויתי כילדה). אני רק טוענת, שלא תמיד ניתן לקחת לחיים שלנו, את מה שהיה פעם, כי בחיים שלנו, אנחנו עצמנו לא חיים כמושחיו פעם. אנחנו לא הולכים ברגל, לא רוכבים על חמורים או סוסים, אנחנו נוסעים במכוניות. ליאת, כן, אני מאמינה שילד שלרא רוצה להיות בעגלה, הוא ילד שמרגיש היטב שגם אמא שלו לא רוצה שתהיה בעגלה. סיפור קטן על רגישות של ילדים: באחד המשפחתונים שאני מכירה, ארע מקרה נורא, לפני שנה: מות עריסה. ברור שלא ניתן היה למנוע. המטפלת נחקרה, תוצאות הנתיחה אישרו את האבחנה של הרופאים. המדינה לא תבעה את המטפלת. הבהלה של כולנו, המטפלות במשפחתונים הייתה אדירה. אצלי היה תינוק קטן, בן קצת מעל שנה, עדיין בטווח הגיל שיכול להפגע. ישבתי על הרצפה, וחיתלתי פעוט גדול יותר, שידע לדבר היטב. לשניה הסתכלתי על הקטן, שכבר ישן. הגדול ראה הרגישאת הלחץ שהייתי נתונה בו, ושאל אותי:דסי, למה את מסתכלת על ג. ? נדהמתי. זה היה לי אישור מחדש, עד כמה הילדים מרגישים אותנו, בלי שאנחו בכלל ערים לכך. דסי

הו, כמה שאני רציתי שיובל יהיה בעגלה

אני לא מבינה למה את הופכת את הרצון של הילד כאילו זה הרצון של האמא שמועבר לילד. כתבת כך לגבי העגלה וגם לגבי הרדמת התינוק על ידי האם. אין ספק שילדים מרגישים אותנו אבל הרבה פעמים הם מעבירים מסרים שהם עצם אחראיים עליהם. ואז הם מצפים שאנחנו נרגיש אותם.נהיה קשובים ונעזור להפ לפתור להם את הבעיה שהם לא מצליחים לפתור. אם כל רצון של הילד יפורש כמסר שמועבר מהאמא/מטפלת אליו אז לעולם לא תהיה הקשבה לצרכים של הילד. חבל...

דסי אשר

New member
חגית ולאה - נסיון חיים(ארוך)

אינטואיציה, וסיפור קטן. יום אחד, במכון להתפתחות הילד, נערך דיון רב - צוותי על נושא "הוצאת הילד ממיטת הרויו". באמצע הדיון, קם הרופא, ויצא מהדיון, תוך שהוא מציין בכעס, שהוא לא מוכן לדון בשאלה זו, ופתרונותיה המעשיים, לפני שדנים את מי משרתת העובדה שהילד ישן במיטת הוריו. הנושא של אינטואיציה הורית, הוא לדעתי אחד הנושאים הנכונים אך המאד מעורפלים, משום מורכבותם. איך אם שזה לה ילדה הראשון, וגם אם כלאה, שזה לה ילדה השלישי(אך היא היום " אם חדשה" בגישה הורית אחרת), יכולה להיות בטוחה שהיא קוראת את רצון הילד וצרכיו ולא את צרכיה שלה? איך אם, שכל כך רוצה שילדה יהיה בעגלה, והוא מסיבה של חוסר הכרת סביבה חדשה זו, אינו מגיב מיד בהנאה ובשקט (יש הבדל בטמפרמנט מולד בין ילדים), יכולה להבחין האם אלו צרכיו של ילדה לגופה או צרכיה שלה שהילד לא יבכה אפילו לדקה ?. אם אחת , החליטה לא להכניס למשפחתון שלי את בנה המתוק, העצמאי, מלא שמחת חיים והנאה ממפגש עם קטנים אחרים - מסיבות שהיא הגדירה אותן: "אני פוחדת להפרד ממנו" - בקשה, כאשר עוד הייתה בשלבים של בדיקת שאלת מועד הכנסתו למשפחתון: ש"הילד לא יבכה". ברור לכולכן, שזו בקשה לא ריאלית, בקשה שנובעת מהאם עצמה. תשובתי הייתה, שאם היא רוצה שלא יבכה, אז שישאר בבית אתה, וכך באמת תוכל לדאוג לכך שלא יבכה. לא לעגתי לה. ניסיתי להציג לה תמונה ריאלית. הקשר בינה לביני, לגבי הכנסת הילד למשפחתון החל בספטמבטר, כאשר היא קבלה המלצות מאד חמות מאם שהייתה כאן במשפחתון.תאריך הכניסה המיועד היה דצמבר. האם החדשה בקרה במשפחתון עם בנה, האב ביקר עם בנו. הכניסה למשפחתון הייתה כאילו ברורה, אבל משום מה היה חסר סיכום, ומועד ההשתלבות במשפחתון נדחה. אני הרגשתי שהאם מפחדת להפרד ממנו, שיקפתי לה, וציינתי שזה לגטימי לפחוד. היא הודתה מיד בנכונות רגש זה. כאשר הגיע המועד הממשי להכניסו, הודיעה שאינה מכניסה אותו,שהצליחה לשכנע את המטפלת להשאר עוד איתו, תוך שהיא, האם, טוענת, שפשוט קשה לה להפרד ממנו, ולהניח אותו במקום שבו לא יוכל לקבל יחס של אחד לאחד(כמו בטיפול האמהי או של המטפלת). הילד, שהנו כיום בן שנה וחדשיים, מתוק, מפותח, אוהב את המטפלת, יהנה משהות אתה, יקבל הרבה חום ואהבה, רק לא יהנה מחברת ילדים אחרים. שום נזק רציני לא יגרם לו. החשוב ביותר = מה האם מרגישה. אם לאם קשה להפרד, חשוב שימצא הפתרון המתאים לאם, ולא מה אני חושבת על איכות טיפול לילד בן למעלה משנה. ספרתי, שגם אני כאמא, הרגשתי ומרגישה, גם היום, כאשר ילדי גדולים, היכן הצרכים הם שלי, היכן של ילדי. היום קל יותר לזהות זאת, כי הם יודעים לדבר, הם אנשים בוגרים. כאמא עשיתי טעויות רבות. אבל נסיון חיים מצטבר, ובמיוחד נסיון ממקום לא מעורב, מאפשר לראות דברים אחרת. מה שמוסיף לנסיון, מפגש עם אמהות נפלאות, רגישות מאד, שמשום אישיותן, נסיון חייהן וסיבות נוספות, יודעות לקרוא את הילד לא אחרת ממני. מבדילות מתי הילד זקוק להחזקה על הידיים, כי הוא במצוקה, מתי הוא רוצה החזקה על הידיים, כי מאד אוהב זאת, וזה נעים, וזו הייתה חוויה נפלאה(מסכימה איתו). אבל אמו, שצריכה לתפקד גם כאמא לילד בוגר נוסף, גם כעקרת בית, גם כאשה, והנה גם חסרת כוח פיזי להחזיק ילד בן שנתיים על גופה שעות על שעות, יודעת לומר לי: הוא נהיה טיראן קטן, כאשר היא אומרת זאת באהבה ובצחוק. החשוב הוא, וזאת ניסיתי לומר, שאם את ליאת או את לאה, מרגישות שהילד זקוק לכן, לגופכן, תפעלו לפי מה שאתן מרגישות, ולא לפי מה שאני חושבת. באם חשיבתי נכונה או לא נכונה- זה לא רלוונטי לכן. אני גידלתי את בני הבכור, לפי ה"קולות הפנימים", שהיו בתוכי, קולותיה של אמי, עם גישתה הפרוסית(נפטרה שהייתי בת 15). אתן חושבות שהייתי מאושרת?שהייתי שלמה עם עצמי? הייתי מלאת לבטים, רגשי אשם, והבן עד היום צוחק על הסיפור הזה של רגשי האשם של אמא שלו, שדרשה ממנו ללכת ברגל מהגן הבייתה, ולא להתפנק, משום שיכול הייה ללכת פיזית. לא הייתי רגישה,לעומת כישורי היום, משום נסיון חיים רב, שהילד בשעה 12.00 פשוט מת מעייפות, ופשוט אין לו כוח ללכת. אם נישקה אותי בסוף השנה, ואמרה שגידלתי אותה ואת בעלה כזוג הורים - אשה רגישה מאד, נבונה מאד, קוראת הרבה,מתלבטת "מקצועית" לדבריה. מחוסר נסיון הורי, שגתה באי השארת בנה אצלי במשפחתון לשנה זו, משום שיקול מוטעה, שכיום היא ערה לו, וצוחקת עליו. אין דבר, בנה זכה למשפחתון אחר, נפלא והיא מאושרת. חשוב לעשות ולפעול לפי קולך שלך, ולא קולותיהם של אחרים. אם את מרגישה שקולך שלך עושה לך לא טוב - יש מקום להלבטות, אולי עם אחרים, ובחירה במה שטוב לך ביותר. הנזקים בטעויות שלי ושלכן,אינם גדולים, במיוחד כשאיננו מדברים על פתולגיות.... דסי

נורית מ.

New member
לך תוכיח שאין לך אחות

למה האמא צריכה להוכיח שהיא קוראת אכן את צרכי הילד שלה ולא את צרכיה שלה? זאת ההנחה הבסיסית. יחד עם זאת אני מסכימה שיכול להיות מצב כמו שאת מתארת. מה שלא ברור לי הוא למה את מעלה ספק רק בבחירות מסויימות של אמהות. בדוגמאות שלך בהודעה הספציפית הזו וגם בקודמות תמיד יש ספק במניעיה של האמא המניקה מעבר לזמן מסויים, הישנה עם ילדיה וזו שלא שולחת את ילדיה למסגרת מגיל מסויים. אני שואלת באמת מתוך עניין. האם לא יתכן שאותה אם מהדוגמא שלך שאמרה "אני פוחדת להפרד ממנו" בעצם קראה את בנה ואת צרכיו נכון והבינה (אולי לא במודע) שזה לא הזמן הנכון עבורו להכנס למסגרת (הבעיה לא היתה בפרידה הרי הוא נשאר עם מטפלת) אבל כל מה שיכלה לבטא זה "אני מפחדת"?

דסי אשר

New member
באותה מידה של אמת(ארוך)

ולא של ציניות -לך תוכיח שאין לך אחות. אין לי ספק, ואני רואה זאת הרבה, הילד הספציפי היה מאד מוכן למסגרת קבוצתית, רואים זאת בברור. בעבר, גם ראינו מקרים קיצוניים מאד, במיוחד מקרה אחד שזכור לי, שהאם הייתה כבר "מוכנה" כשבנה היה בן שנתיים, להכניס אותו למסגרת. אבל הקשר בינהם היה כל כך חזק, שילד זה התקשה להתקרב לחברת הילדים, לא נכנס למשפחתון כאשר אמו נכנסה, לא נגש לחצר המשחקים כאשר אמו ישבה שם. המקרה אכן היה מאד מאד יוצא דופן, כאשר האם מילולית בקשה להפרד. המטפלת האחרת, אליה בסוף הופנה על ידי, אשה למודת נסיון, בעלת השכלה, רגישות והבנה רבה, עזרה לאם ולילד להפרד זה מזו, ואז הילד החל להתפתח בקצב אדיר, כצפוי בגילו. מחקרים רבים, מאמרי בסיס, מדברים על הצורך בפרידה אם - תינוק, על שלבי פרידה, על מטרות הפרידה, על הצורך הטבעי לגדול. ישנן אמהות, שבצורה לא מודעת לחלוטין, רוצות שילדיהן ישארו תינוקות, תלויים בהן. זהו צורך נרציסטי, שאין בו ביקורת, אלא תיאור מצב. גם אני כאם גדלתי, כל הזמן. הגדילה הכי משמעותית עבורי, כזכרון, הייתה כאשר ביתי הגיעה לגיל ההתבגרות המוקדם, והחלה לצאת למקומות בילוי בעיר. היה לי קשה (היא בסך הכל ילדה... ואם יקרה לה משהו..). היה לי ברור שזה מה שהיא צריכה, ואני צריכה לגדול. מה שעזר לי- הייתה "קבוצת תמיכה של אמהות במצבי בעבודה". היא גדלה, ואני הרבה מאד. כאשר שואלים במקצוענו שלנו שאלה, והיא נוגעת "בול" בנקודה, התשובה היא תמיד מידית, מלווה במין "אההה - משהו הבין אותי בדיוק". שוב נסיון בעבודה עם אנשים. את מכירה בוודאי אמהות רבות שמתעוררות בלילה, כי הילד העיר אותן, הן נותנות לו לאכל - הנקה או בקבוק, והוא מיד נרדם. ההחלטה לתת הבקבוק באה מתוך הנסיון להבין מדוע הילד התעורר, ואז עולה האפשרות - אולי הוא רעב (מה גם שקשה לחשוב הרבה כשרוצים מהר לישון, כך אמרה לי אם....), ואז הוא אוכל, נרדם והאם בטוחה שזהתה הצורך שלו. אותה אם, שנשקה אותי, היתה בשלב, שראתה במצב ההתעורות, אכילת פורמולה ושינה, בעיה, משום שהפריע לה להתעורר מהשינה, כאשר לפני כן היה ישן רצוף. היה כבר בן שנה. משום המוכנות לשמוע עוד דיעה, משום הרצון לשתף משהו ולנסות לפתור הבעיה, היא שתפה אותי. מוכנות זו אפשרה לה לקבל את תפיסתי את הנושא ואת העיצה המעשית שנתתי לה. אם אחרת, גם היא מהמשפחתון, מלווה בשתי בעלות מקצוע = חמתה ואנוכי. כאשר בתה התחילה פתאום להתעורר, והיא כמובן, מתוך הכרה של קריאת צרכי ילדתה, נתנה לה לאכל, הילדה נרגעה ונרדמה. היא שמעה מחמתה את אותם מילים, אבל בוורסיות יותר מפורטות, מדוע הילדה נרדמת אחרי הבקבוק, ומדוע עכשיו מתעוררת כל לילה. אינטרנט אינו מקום כמו החיים. בחיים, אפשר לעזור, למי שרוצה להעזר. באינטרנט, פונים בשאלה, לא שומעים את הטון, לא ניתן לשמוע האם זהו קושי או רק לבטים, ולכן הנותנים תשובות נותנים מענה שהוא מנסיונם שלהם, עולם הידע שלהם, אבל לא תמיד הדברים מתחברים לשואל/שואלת. מסיבה זו קיים הפורום, עם מגוון הדעות שבו, כך שכל אחד יקח את מה שמתאים לו באותו רגע, נכון עבורו באותו רגע. נועם שאלה את האם, שבנה עבר ניתוח כריתת הטכול, כמה שאלות, על מנת להבהיר לאם למי יהיה קשה אם לא ישתתף בארוע יום ההולדת, הטומן בחובו סכנות ממשיות לבן באם לא יעמוד בפיתוי להשתתף ביום ההולדת. בסיום השאלות, נועם גם הציגה את עמדתה. אך שאלותיה, באו מנקודת מבט של תפיסתה את הנושא, ואילו תפיסתה הייתה אחרת, היא הייתה, קרוב לוודאי, שואלת שאלות אחרות. מאחר והיתה שם שאלת חיים, אני הייתי "קצרה" ופשוט אמרתי =לא לסכן את בריאות הילד. לגבי הנקה מעבר לזמן מסוים, אמרו לי בשנה האחרונה כמה מניקות, ששנאמר להן, על ידי חסידי ההנקה, שמעבר לתקופה X, ההנקה בשלב זה היא לצרכי האם בלבד, וכבר לא מועילה בריאותית לילד (וכמובן שלא מזיקה). חשבי והרגישי, אם את אוהבת ונעים לך מאד להניק, ואת לא רואה בכך שום מטרד, איזו הנאה אדירה את מפיקה ממגע ומקשר מיוחדים אלה. זה משהו שהוא שלך, אישי מאד, ולמרות שאמהות אחרות, מניקות כמוך, גם הן חוות זאת, עדיין החוויה שלך, היא אישית שלך, כי זה הילד שלך, וזו את. אני מתייחסת לנושאים שהזכרת, כי אלה הנושאים שמוזכרים רבות בפורום. אין זו הרצאה על צרכי האם לעומת צרכי הילד. כתבתי פעם, שיש ברשותי תקציר של עבודת מסטר, שכתבה אשה צעירה, שהיום עובדת כפסיכולוגית התפתחותית במכון להתפתחות הילד. נושא עבודת המסטר שלה היה סביב קשיי פרידה אמהית וקשיי הרגעה ושינה עצמוניים של התינוק. הדברים נבדקו בכלים מדעיים, עד כמה שמקצוע הפסיכולוגיה יכול להחשב מדעי. האמהות מלאו שאלונים, נשאלו שאלות זהות. כל החומר עובד לפי כללים מדעיים. נתתי לאם הפסיכיאטרית, זו שנשקה אותי, לקרוא את התקציר, ותשובתה הכנה הייתה, שהדבר מאד מעניין, ומעולם לא חשבה על כך. היא לא הניקה משום סיבות בריאותיות, אך התקשתה מאד להרדים את בנה. היא למשל ,חשבה, שהוא לא נרדם כי הוא מאד סקרן. הוא אכן ילד מאד מאד סקרן. הפרשנות שלה באה,מתוך תרגום התנהגותו= כל פעם שהשכיבו אותו לישון, הוא קם, בכה, וכאשר הורידו אותו לרצפה, החל לשחק בשמחה. אבל, לה כאם ,היה ברור גם שהוא עייף, והדרך היחידה שהיא ידעה להרדים אותו, על סמך נסיונה הקצר = להרדים אותו בעגלה. היא סמכה על נסיוני וקריאתי את בנה העייף, אשרה לי להרדים אותו במגע יד וטפיחות על הישבן, ותוך זמן קצר ביותר, הילד למד להרדם בכוחות עצמו. לא היה זקוק לטפיחות על הישבן, לא למגע ידי, ובטח לא להסעות בעגלה. נסיון זה ופתרון זה מקובל על ידי הרבה הורים. הילד נרדם רק כאשר מסיעים אותו בעגלה (כשאני הייתי אם צעירה, זוג ידידים היו יוצאים בסביבות 11.00 בלילה, לטיול עם המכונית, במסלול מסויים, בו הדרך מאד משובשת, והילד יזכה להרבה תנועה וכך נרדם. זה היה טקס קבוע...). כל אחת, והאמת הטובה לה. דסי

יונת ש.

New member
לגבי התועלת הבריאותית בהנקה (קצר)

ממחקרים עולה שיש יתרונות להנקה לפחות עד גיל שנתיים. כלומר: הנקה עד גיל שנה טובה מהנקה עד גיל חצי שנה מבחינה בריאותית, הנקה עד גיל שנה וחצי טובה יותר, והנקה עד גיל שנתיים אפילו עוד יותר. (הכל רק מבחינת הבריאות הפיסית.) לא נערכו מחקרים לגבי התועלת הבריאותית של הנקה מעבר לגיל שנתיים, לכן אנחנו פשוט לא יודעים אם יש ייתרון בהנקה עד גיל 4 לעומת הנקה עד גיל שנתיים וחצי. כלומר, מי שאמרה לך שאין יתרון טעתה - פשוט לא יודעים היום אם יש יתרון בריאותי כזה או לא.

כרמית מ.

New member
כמה דברים (ארוך)

קודם כל עובדות - לגבי ההנקה, זה לא נכון שיש גיל שממנו "ההנקה היא לצרכי האם בלבד". יש גיל (אם כי גם זה שונה מילד לילד) שבו התועלת מן ההנקה היא כבר לא קריטית, ולכן שיקולים אחרים (כמו נוחות האם) מקבלים משקל גדול יותר. הנקה מפסיקה להיות מועילה לילד כאשר הוא מחליט להפסיק אותה, וזה קורה בגיל שנה או בגיל 5. לפעמים אנחנו לא מחכים עד שזה יקרה כי קשה לנו עם זה מכל מיני סיבות (וזו לא אמירה שיפוטית), אבל הילד מרוויח מההנקה בכל גיל - בהנחה שלא מאלצים אותו לינוק. כתבת "ישנן אמהות, שבצורה לא מודעת לחלוטין, רוצות שילדיהן ישארו תינוקות, תלויים בהן". מן הסתם, יש אמהות כאלו. מצד שני, בתרבותנו, מאד מקובל לצפות מילד לגדול מהר. שיגמל כבר מהציצי / בקבוק / חיתול מוצץ / סמרטוטי, שלא יבכה בפרידות ("תהיה בוגר"), שישן לבד (גם אצלנו...) ועוד ועוד דוגמאות. אנחנו כל כך מפחדים מתלות, שאנחנו לא מאפשרים לה להתקיים כשהיא לגיטימית (תינוק אמור להיות תלוי בהוריו) ואולי על ידי כך מקבעים אותה. כאם, אני מזהה מתי הצורך של הילדים שלי "להיות על הידיים" ומתי הם "סתם רוצים". עדיין, פעמים רבות (מתי שזה מתאפשר) אני בוחרת להענות לרצון שלהם, לא כי הם "עריצים קטנים" אלא כי הם הילדים שלי, ואם אני יכולה בכזו קלות לעזור להם, אני עושה את זה בשמחה. אולי בגלל שהם יודעים שכשאני יכולה, אני לוקחת אותם, בדרך כלל, גם כשאני מסרבת, הם לא הופכים לעריצים, אלא מבינים (אני גם מסבירה) שיש לכך סיבה לא שרירותית. ברור שישנה התאמה כלשהי בין ה"צרכים שלי כאם" ל"צרכים שלהם כתינוקות/פעוטות/ילדים". זו הדרך של הטבע להבטיח את קיום הצרכים האלו, ועדיין, אם שבוחרת להניק / לישון עם ילדה / עוד מליון אפשרויות, אמנם מרוויחה מזה בעצמה, אבל בדרך כלל, עושה את זה קודם כל לרווחת הילד שלה. לא תמיד כמילוי צורך קיומי (כן, אפשר לשרוד בלי לינוק), אבל לא כל הצרכים שלנו הם ברמת חיים ומוות, וזה לא הופך אותם מיותרים או "לא צרכים של הילד". כשאמא מחבקת את התינוק שלה, היא נהנית מזה ומקבלת מזה המון, אבל התינוק שלה הוא הזקוק לכך. אני יודעת. שילמנו תשלום ארוך טווח על כך שלא יכולתי לגעת בבני בשבועיים הראשונים לחייו (מסיבות רפואיות, בעיקר).

לאה_מ

New member
אני מסכימה מאד עם כרמית, ורציתי

להדגיש נקודה אחת: אני לא חושבת שאפשר לראות את הדברים בשחור ולבן - הצרכים של התינוק או הצרכים של האם. יש הרבה גוונים באמצע. יש צרכים לתינוק, יש צרכים לאם, ויש אינספור שילובים ביניהם. כשאני בחרתי לישון עם אורי, זה נבע מהענות לצרכים שלו בה במידה שזה נבע מהענות לצרכים שלי (חלקם, אגב, לא כל כך רגשיים ונסתרים - יש מידה רבה של נוחות מבחינתי בלינה משותפת עם תינוק שעדיין מתעורר לינוק בלילה), כאשר אני בוחרת להמשיך להניק את אורי (בן שנה וחודשיים) אני בהחלט מספקת צרכים של שנינו. אני לא יודעת אם יש או אין תועלת בריאותית בהנקה בגיל הזה (הנה, קראתי את ההודעה של יונת, לגבי המחקרים המוכיחים שיש תועלת, והשכלתי
), אבל הנקה היא לא רק עניין בריאותי, היא בהחלט גם עניין רגשי, צורה מסויימת של קשר פיזי ורגשי. זה דבר שאורי עדיין אינו מוכן להפרד ממנו (הוא דורש את זה. אני לא אומרת שלא ניתן לגמול אותו, אני מניחה שניתן, אבל אני לא רואה שום סיבה לעשות זאת), ואני נהנית ממנו רוב הזמן, ובזמן שאני לא נהנית (למשל, כאשר הוא רוצה לינוק בזמן שמאד לא נוח לי להניק אותו) אני מנסה למצוא פתרון אחר, או שאני מניקה אותו בכל זאת, כי בסך הכל הכללי, המאזן של שנינו עדיין נוטה לטובת ההנקה.

כמה הערות...

ילד מוכן למסגרת לא חייב להיות במסגרת. אני מסכימה שלילדים יש צורך טבעי לגדול. וכדאי באמת לתת להם לגדול באופן טבעי ולא לכפות עליהם לגדול ולא לכפות עליהם פרידה שהיא לא הכרחית. אין שום צורך ליזום פרידה שהיא לא נחוצה. ופרידה לשעות ארוכות, למטפל לא מוכר, שמטפל באותה עת בעוד כמה ילדים באותו הגיל עם אותם הצרכים זו בעיניי פרידה מאד קשה לילד בן שנה-שנתיים. (אני לא יודעת מעבר...) אי הליכה ל"מסגרת" אין פרושה צמידות טוטלית. מובן שיש פרידות. אבל הן קצרות יותר ומותאמות לגיל הילד ולמצבו הרגשי. יש גיל שבו אם אמא הלכה לשרותים היא נפרדה ממני ויש גיל שהם כבר מבינים שאמא בסביבה. אגב, ליובל מעולם לא היתה חרדת זרים. חרדת נטישה היתה לו קצרה מאד, ומאז הוא מעולם לא בכה כשהשארתי אותו עם מישהו אחר (סבא סבתא, דודים, חברות שלי) הנקה: גם מעבר לגיל שנה יש יתרון ענקי בהנקה. הנוגדנים!!! יונת - בטח יש לך איזה מאמר לשלוף! ובלי קשר למאמרים אני אגלה לך שלא רק אני נהנית מההנקה, מהקשר ומהמגע האישי. גם יובל מאד נהנה. מאד מאד נהנה.

איך אני יודעת שזה הרצון של

הילד שלי ולא הרצון שלי? זה די פשוט. אני מנסה לגרום לו לעשות משהו שאני רוצה והוא מגיב בבכי קשה. מנסה שוב ותגובתו של בכי חוזרת. איך אפשר לפרש את זה אחרת? העגלה לא היתה בשביל יובל "סביבה לא מוכרת". הוא בכה במשך יותר מחצי שנה בכל פעם שהוא היה בעגלה, עש שהייתי מרימה אותו על הידיים. זה כבר היה לו מספיק מוכר. למה הוא בכה? כי הוא לא רצה להיות בעגלה. מה אני רציתי? שהוא יהיה בעגלה. כבד לי. בוודאי שהרצון שלו לא להיות בעגלה היה שלו. (אגב, אם ילד לא אוהב בננה את תגידי שזה בגלל שאמא שלו משדרת לו לא לאהוב בננה? ) גם אני כשבטלתי את ההרשמה של יובל לגן תרצתי את זה בקושי לי להפרד ממנו. כי לא היה לי נעים לומר לה את דעתי על ילד בגן בגיל שנתיים... ילד שלא נמצא במשפחתון לא בהכרח לא נמצא עם ילדים אחרים. יש הרבה ילדים בגילאים האלו (לפני גיל שנתיים יש המון ילדים) שאינם נמצאים במסגרת קבוצתית ואפשר לפגוש אותם בגינות השונות. מטפלת טובה תדאג שהילד יהיה בגינה.

דסי אשר

New member
ש לי הצעת סיכום

כשהייתי בתיכון, או בבית הספר היסודי, למדתי על שני פילוסופים, שהציגו עמדות נגדיות לגבי מהות האדם. הובס אמר = יצר האדם טוב במקורו. לוק אמר = יצר האדם רע במקורו. אני בחרתי,מתוך תפיסת עולמי היסודית, נסיון חיי הקצר - בהובס. לא משנה מה תאמר לי הסביבה, וכמה אנשים חושבים אחרת ממני, וכמה יסדרו אותי, ואיך רוב האנשים אומרים לי שאסור להאמין לאחרים, אני בתפיסת עולמי שלי, עם נפילות ופגיעות פה ושם, משום תפיסת עולם זו. כמו שפילוסופיה אינה מדע מדויק, כך פסיכולוגיה, ואפילו מדעי המוח, אליהם אני קשורה ב"קשר משפחתי": קבוצה אחת מאמינה שתהליכי המוח ניתנים ללמידה באמצעות MRI, וקבוצה נגדית, צוחקת עליהם, מנסה להשיג אותם במחקריה, ואמרת שכל התהליכים במוח תלויי פונקציות מתמטיות. מאחר והמוח הוא שלנו,מאד מאד מסובך וזו המערכת היחידה, כך נדמה לי בגופנו, שעדיין לא ברורה, הרי אפילו כאן, הדעות חלוקות. אני נאמנה לעצמי, אתן נאמנות לעצמכן. הכי חשוב שנחייה בשלום עם עצמנו. דסי

לאה_מ

New member
להפך - העיקר שאנו חיות בשלום זו עם

זו, ולא שכל אחת מאתנו חיה בשלום עם עצמה (או כך אני הבנתי, וסליחה שאני מפרשנת את עירית).

zimes

New member
כמה כיוונים

- יש דברים שאת יכולה לעשות מהמיטה: טלפונים עם חברים, לקרוא, טלויזיה, אפילו אינטרנט. - אולי הוא יעזור לך בדברים שאת צריכה לעשות, ואז תלכו לישון? (גם אם העזרה שלו לא רבה עכשיו, הוא גדל, וזה יופי אם הוא יעזור בבית, לא?) - תמצאי "זמן לעצמך" במשך היום. אני מאמינה שלמשל את עבודות הבית את יכולה לעשות כשבנך ער. וחוץ מזה - אם אחרי שאת מרדימה את בנך ב 9 את נרדמת, סימן שאת עייפה, וזה נהדר שאת ישנה. (או לפחות - אני מקנאה בך על האפשרות)

or3

New member
../images/Emo5.gif כ"כ מוכר לי,,,,

הילדה שלי בת שלוש וקצת,, מגיל אפס היא רגילה לישון לידי ועוד איך? עם היד על האף שלי!!! כל יום זה מלחמות עד שהיא נרדמת,,, ואז אני מתיאשת והולכת לידה להרדים אותה וכמובן,,,נרדמת יחד איתה,,ואז הלך כל הערב,,, לפעמים היא הולכת לישון עם קלטת וזה עוזר לפעמים לא,,, אבל היוםםםםםםםםםם פשוט אמרתי לה אמא עסוקה יש לאמא מלאאאא עבודה וואאלה זה עבד עליה
כל שניה שהיא ראתה אותי נכנסת לחדר שלי (שם היא היתה-לא הכל מושלם
) היא שאלה אותי,,,אמא זהו? ואני עונה לה ,, עוד קצת ועוד קצת עד שהיא נרדמה
בעיה קשה ומובנת,,,,,,,, אין לי שמץ של מושג מה לענות לך,,, רק לעודד אותך שזה גם אצל אחרים

למעלה