הצילו אנשים טובים !!

Guy K

New member
הצילו אנשים טובים !!

אני יודע שיש כבר מליון שרשורי "הצילו" היום ואני ממש לא מתלהב לפתוח עוד אחד, אבל נורא נורא חשובה לי העזרה שלכם. נפל עליי לתרגם רשימה שלמה של מתכונים לאיזה אירוע, מעברית לאנגלית.. ומה זה הסתבכתי. בינתים יש לי שאלה אחת אבל יהיו לי עוד המון בהמשך היום, אני פשוט אשרשר אותן אחת לשנייה. ולשאלה הראשונה, ברשותכם.........
אני מנסה למצוא תרגום הולם ל"שזיפים ללא חרצנים". בעיקרון אני יודע שכשמדובר בזיתים או תמרים ללא חרצנים - התרגום המדוייק הוא "PITTED". הבעיה היא שלא מדובר בזיתים ובתמרים, ולפי מה שהבנתי כשמדובר בפירות בכלל יש לאמר "STONED". מישהו מבין בזה משהו?

וויאו וויאו (קולות של סירנה)../images/Emo101.gif

אמא שלי בתחום...תכין רשימה ואני אשאל אותה... בקשר לשזיפים...המומחית אמרה: Pitted

Guy K

New member
גם לי נראה ככה

הנה שאלה למתקדמים: אין לי שמץ של מושג איך נקרא "קוקוט". בעקרון הבנתי שזו איזושהיא תבנית אפייה. ואותו דבר לגבי תבנית סיליקון. אז את התבנית סיליקון תירגמתי בקלילות בתור סיליקון קוקינג פאן. קוקוט - נתקעתי. יש שפים בבית?

Guy K

New member
אגב

אני אכין רשימה, בקצב ההתקדמות שלי (אם לא אקפוץ מהמרפסת קודם) איך, איך אני מסבך את עצמי בכאלה דברים כמה כסף שאני לא מקבל על זה לא שווה את זה שעכשיו אני מרגיש אינפנטיל.

מצאתי מצאתי!

טוב, אז אמא שלי המלכה התקשרה אליי להגיד לי שהקוקוט הזה זה כולה סיר עגול או אובלי שבדרך כלל מבשלים בו תבשילים (בשר וכ"ו)עם רוטב. לא קריטי למרשם. טוב... 11 בלילה בארץ... תכין שאלות למחר... אמרתי לה שהיא יועצת הפורום לענייני בישול...

Guy K

New member
אההההא

זה הסירים האובאליים הגדולים האלה שאפשר לדחוף לתוכם עוף שלם ולהשאיר בתנור לכל הלילה.....? מת על הסירים האלה. אבל איך קוראים להם באנגלית...?

שלית

New member
לא בטוח

למיטב ידיעתי קוקוט זה כלי אפיה עגול אך מאוד קטן - כזה שמגישים בו מנת קינוח אישית כמו קרם ברולה או טירמיסו... ממה שהצלחתי לראות באינטרנט, קוראים לזה באנגלית Ramekin אבל אני ממש לא סגורה על זה (הבאתי את זה מאתרים שמוכרים כלי בית...)

Guy K

New member
נהדר

תראי מה קניתי הרגע ממש... אני מת לתבנית כזאתי ולא מצאתי כאן ביוסטון המבחילה שום תבנית נורמלית. כנראה שהם מעדיפים לאכול בטאקו בל. גיא תתחדש ואגב עוד לא הבנתי איך רושמים קוקוט באנגלית KOCKOTT? אגב, בינתיים הצלחתי כמעט לתרגם את כל המתכונים (למרות שעוד הספרתי ללכת לישיבה בעבודה ולחזור על הדרך) ככה שאני מאוד גאה בעצמי. והמסקנות שלי הם: אם אתם רוצים לתרגם מילה אחת מעברית לאנגלית - רוצו למורפיקס. יש להם הרבה יותר תרגומים. הם אפילו ידעו מה זה שטה (התבלין) באנגלית. בבילון לעומתם, אפילו כוסברה לא הצליחו לתרגם לי. לעומת זאת, אם המילה שאתם מחפשים היא לא מתחום מקצועי ספציפי, בבילון מצויינים כי כל מילה שתקישו - ותמצאו את תרגומה - תוכלו ללחוץ על כל אחת ממילות התרגום כדי לראות למה בדיוק הכוונה בהן. נורא נוח. מורפיקס מדי פעם דורש שתעשו ריפרש וזה נורא מרגיז. לבבילון יש אפשרות להוריד מילונים ואינציקלופדיות מהאינטרנט - אצלי למשל כל מילה שהוא מתרגם לי הוא ישר מקריא לי בספרדית, ומציג לי את ההגדרה שלה בבריטניקה. אבל מורפיקס לוקח בכל מה שקשור לדיוק. ללא ספק. שניהם בחינם אגב.

שלית

New member
אתה מתלונן?

לפחות ביוסטון יש לכם IKEA...אצלנו בדאלאס אפילו את זה אין...ממש מכה... (אה ודרך אגב - נחמד לגלות שיש עוד טקסני בפורום...אמרתי שבסוף יהיו פה יותר טקסנים מניו יורקים?!
) ולעניין הקוקוט- בכל האתרים שאני ראיתי קוראים לקוקוט באנגלית Ramekin אבל אם אתה נשאר עם המילה המקורית - אני משערת שכותבים אותה אולי כך- Cocot?

stardustit

New member
גיא, יש את שני סוגי התבניות..

אחרי שראיתי מה זה קוקוט, אני יכולה להפנות אותך לדוגמה ל- Bed Bath and Beyond. הייתי בסניף של מאיירלנד פלאזה לפני כשבועיים, וכמעט רכשתי לי סט, זה נורא חמוד (בסוף לא קניתי, אני עצלנית ולא אנצל אותם הרבה). מבחר אדיר נוסף של כלי מטבח נמצא ב- Garden משהו - החנות הענקית על קירבי ו- Old Spanish. בקיצור, קוטר... אגב, תבנית קפיצית - קניתי בסופר... ולא סיפרת, מהיכן "נחת" עלייך הפרוייקט המדובר?

Guy K

New member
אני הולך לסניף של ריצ'מונד

הרבה יותר קרוב לי הביתה, מאיירלנד פלזה בשבילי זה רק בדרך לבית של המשפחה שלי. אין מצב שאני נוהג עד לשם אני לא בדרך לארוחת ערב אצלם או משהו. גם לא בשהביל קוקוטים
אבל אני עדיין בכלל לא בטוח שזה אכן התרגום לקוקוט. אני אתפוס את אבא שלי בטלפון היום והוא יצטרך לתרגם לי את כל מה שעוד לא השלמתי. סה"כ זה בשבילו. זוכרת שאמרתי כאן לא מזמן שאבא שלי מהארץ מגיע לארה"ב... לאיזו סדרת הרצאות / הדגמות (הוא שף)...? הקיצר הוא שאל אותי אם יהיה לי אכפת לתרגם לו כמה דברים, כמובן שהסכמתי ואז גיליתי שמדובר ב...מתכונים....... וזה באמת קצת גדול עליי. אה, ולגבי התבנית לעוגה - גם כאן ליד הבית שלי יש כאלו - ב RANDALLS, אבל כאלו מעפנות... לא מצאו חן בעיני בכלל. ודווקא ב TG-MAX שב W.GRAY ראיתי פעם מזמן תבניות מהממות, ובטפשותי לא קניתי. בפעם הבאה שחזרתי לא נשאר כלום, כולן נחטפו.

stardustit

New member
אם כך אתה הרבה יותר מתקדם ממני..

אני לא מבינה בתבניות קפיציות פושטיות לעומת טובות... מה שמחזיק לי את פשטידת הבצל שלי, מספיק טוב עבורי. רצ"ב הדגמה
לא קראתי על אביך השף שיתן הרצאות/הדגמות, נשמע ממש נחמד!

למעלה