הצילו, אני נחנקת!

אחת1העם

New member
הצילו, אני נחנקת!

שלום, אני גרה בדירה דרומית-מזרחית בקומה 2 של בנין ישן משותף ששופץ. בעבר היו בו מעט מאוד מזגנים וחלונות לגג. בשיפוץ בין היתר סגרו ושינו את חדר המדרגות כך שאין בו אף חלון, ומאוחר יותר נכנסו דיירים חדשים שהוסיפו מזגן בכל קומה בחוץ ובפנים. מתחתיי אוכלסה דירה ריקה שגם היא שופצה לפני כשנה ושינו בה צנרת מים וביוב והתקינו מזגן מיני מרכזי. מאז, ככל שהדירה שלי חמה, הרי שבשעות מסוימות בקיץ - ביחוד בערב, כשהדיירת מתחתיי בבית - אני מרגישה שאני ממש נחנקת ולא יכולה לנשום בדירתי. בתוך הדירה שלי נוצרו אזורים יותר חמים ולא מאווררים, וחדר המדרגות מחניק וחם גם הוא. שאלותיי למומחים: א. האם ייתכן שהמדחס והצנרת של המיזוג שבדירה מתחתיי יגרמו לחימום הרצפה שלי? למיטב ידיעתי, הבידוד בתקרות ובקירות גרוע (כי שומעים כל רעש). ב. האם אין סכנה בטיחותית בכך שחדר המדרגות אטום ואין בו חלונות? אם התשובות חיוביות - מה אני יכולה לעשות? תודה.

fireman

New member
לגבי ב.

בתור מי שבא מתחום הכבאות....אכן מדובר בסיכון בטיחותי מאוד חמור מבחינת שחרור עשן מחדר המדרגות במקרה של שריפה....אין דלת או חלון בחלקו העליון של חדר המדרגות? נראה לי מוזר שאין אף פתח בחדר מדרגות....לא יודע אם יש מישהו שהיה מאשר תוכנית כזאת לבניין, גם בניין שבנו לפני 30 שנה.... איך אתם מגיעים לגג?

אטיוד5

Active member
אתה צעיר

בבתים שנבנו לפני 50-60 שנים גם יש פתח עליון לחדר מדרגות. תן כבוד.

fireman

New member
אתה מחזק את הטענה שלי

שלא יתכן שאין שום פתח בחדר המדרגות

אחת1העם

New member
תשובה לפיירמן וגם לאטיוד

הבניין ישן אבל עבר שיפוץ והוספת מעלית במיפתח שבין גרמי המדרגות. חדר המנועים שלה נמצא בגג (הקודם). בגג העליון יש דלת שהיא נעולה כל הזמן, וניתן להגיע אליה רק ע"י טיפוס ב"מדרגות" מתכת הנעוצות בקיר = טיפוס לא קל בכלל. כאמור, בבניין לפני השיפוץ היו חלונות ודלת יציאה רגילה מחדר המדרגות לגג, אבל היום יש שם דירת גג ואין אף חלון לחדר המדרגות. אם זה סיכון לאן אני צריכה או יכולה לפנות בדרישה לטיפול בבכעיה?

למעלה