הציטוט האהוב עליכם

SaberTooth

New member
זה לא... בדקתי.

זה בעמוד 95 בדרקונים של שחר האביב בעיברית. אסטינוס מדבר אל לאורנה באסיפה בארמון שר העיר פלנתאס. ממתי רואה תרוס את ההווה נהפך לעבר מראשית הזמן

ברינסלי

New member
תרוס אמר משהו אחר; ללאורנה, ש../images/Emo22.gif

הוא עוד לא ראה דבר רע שנגרם מתוך אהבה. אבל כמו שלאורנה מסבירה לתניס בסיום "שחר האביב", האהבה שלהם היא התקדים לדבריו של תרוס - היא כמעט המיטה אסון על העולם.

SaberTooth

New member
או.... זה כל כך גדול.

מה שאהבתי במיוחד זה איך שהוא מנסה לרמוז ללאורנה מה קרה לתניס בים הדם של אישתר. "אהבה אובדת באפילה..." גדול

ברינסלי

New member
לא חושב שהוא התכוון לים הדם../images/Emo22.gif

אלא ממש לכוחות הרוע. האהבה של תניס ולאורנה, ש"לא ידעו את אשר בלבבם", התרחשה על רקע ה"אפילה" הזאת, שע"י קיטיארה הפכה לצלע השלישית במשולש שלהם. ה"אפילה" העמידה את אהבתם במבחן - ורק ברגע האחרון, בעימות במקדש בנראקה, היא ניצלה מה"אובדן באפילה" כשתניס סופסוף החליט ובחר בלאורנה ובטוב.

SaberTooth

New member
אני דווקא חושב שכן...

אסטינוס אמר את הציטוט הזה מיד לאחר שלאונה מתכוונת לשאול אותו מה עלה בגורלו של תניס (היא רוצה... אבל לא מצליחה להגות את המילים, אסטינוס בוודאי ניחש מה שאלתה).

Northern Lights

New member
זה באמת ציטוט יפה...../images/Emo41.gif

אבל רגע... ניסיתי להבין למי שייכת כל אהבה שהוא מדבר עליה. "אהבה אובדת באפילה" זה תניס ולאורנה. "אהבה שהביאה ישועה לעולם" - זה לא מי-נהר וסהר-פז? "אהבה שניסתה להתגבר על הגאווה ועל תאוות הכוח" - אני בטוחה שהוא התכוון למישהו מסוים אבל אני לא מצליחה להבין מי! אולי הוא מדבר על קיטיארה?

SaberTooth

New member
למה את מניחה שזה מישהו מהחבורה../images/Emo35.gif

אסטינוס הוא ההיסטוריון של קרין. הוא רואה את כ-ל מה שקורה בקרין בזמן אמת ורושם את זה, אין לדעת כמה דברים ראה במאות (אם לא אלפי... כמה זמן קיימת קרין במלחמת הרומח
) שנות חייו, כמה אהבות ראה. אולי האהבה שניסתה להתגבר על הגאווה ועל תאוות הבצע היא לא דווקא של בני החבורה, אלא של שנים אחרים בקרין.

Northern Lights

New member
אם הוא מדבר על תניס ולאורנה../images/Emo41.gif

הנחתי שהוא מדבר גם על שאר החבורה. מותר לי, לא? בכל מקרה, לפי מה שאתה אומר יכול להיות שהוא בכלל לא דיבר על לאורנה ותניס והיא סתם פירשה את זה לא נכון...

למעלה