הציור השבועי לילד...

חובת הזהירות

חובת הזהירות חלה תמיד על כלי הטים המהיר יותר (מתוך חוק הטיס). ויש לכך גם הגיון. מיקי וייס, טייס ראשי - האגודה הישראלית לגלישה אווירית

כבר נאמר לעיל- יש חובה ויש חוכמה

בכל מקרה- בחוקי הטיס של מדינת ישראל שאני מכיר אותם, לא כתוב משפט בסגנון שאתה מציין, ולפי דעתי- גם אין בזה הגיון. קצת מפתיע אותי -שמי שמציג עצמו כ"טייס ראשי" אינו בקיא ומכיר את החוקים. אם התורה שאתה מנחיל לטייסיך היא כזו- זה אפילו עצוב. אני מדגיש פעם שלישית: מטוס שטס באופן חוקי בנתיב טיסה קבוע הוא בעל זכות קדימה על כל כלי טיס שנכנס לנתיב הזה בצורה בלתי חוקית. אבל עזוב את החובה- לך לפרקטיקה- וחשוב מי יכול וצריך להזהר יותר. אני אשמח לקחת אותך איתי לטיסה באיזור זה -בשעות שבהן יש פעילות שלכם, ותנסה להראות לי איך אני אמור להזהר, ומצד שני- נאם בכלל ניתן לזהות את הגולשים ממרחק בטוח

קיימת מידה של פקפוק וזלזול בדבריך,

למה אתה כותב: "כמי שמציג עצמו..." ולמה טיס ראשי במרכאות? אני לא מתיימר להכיר את חוק הטיס בע"פ, כמוך, אך אני טס בכלי טיס איטיים למעלה מעשרים שנה. מהירות התגובה ואפשרות ההתחמקות של כלי איטי, נמוכה מזו של הכלי המהיר. ואם אתה רוצה ללכת לפרקטיקה: בדיוק כפי שהטייסים מודעים לפעילות צניחה חופשית בחוף הבונים, כך ניתן באמצעים פשוטים, להביא לידיעתם פעילות של גלשנים ומצנחים בזכרון. אני מניח שזה יגרום לטייסים להגברת העירנות ובכך תימנע (אני מקווה) התאונה שעדיין לא קרתה. אשמח לשמוע ממך עוד הטפות מוסר מתנשאות "התורה שאתה מנחיל לטייסיך..." וכו,. אולי באחת הטיסות אליהן הזמנת אותי. תגיד, מה עושה שוויצר כמוך כשמסבר לו פתאום שהוא אינו צודק? אני הולך לעיין בחוק הטייס, חכה, חכה!!!

לא. יש נימה של עצב בדברי..

אנחנו לא מכירים אישית. אני גם לא קורא בפורום שלכם. בלי שום כוונות לפגיעה- הנושא של כלי טיס שאינם ממונעים, אינו עומד בראש סדר הנושאים שלי. אני אבל, אחד מה"פריקים" לנושא בטיחות טיסה ושיתוף פעולה בין כל המשתמשים בפיסת השמיים הקטנה שלנו. מאחר ובברנז'ה של תעופה קלה מכירים אותי ככזה, פנה אלי אחד מחברי וביקש ממני להתייחס לחליפת הדעות בשרשור זה. בניגוד לרבים אחרים, אני תמיד כותב תחת שמי האמיתי וגם איני חושש להביע דעתי בכל נושא שנראה לי. מצאתי להפתעתי שרבים מחבריך כלל אינם מכירים את החוקים והתקנות וכיצד רצוי לטוס ביחד באותם קטעים שבהם יש "חיכוך" בין שתי הקבוצות שכל אחד מאתנו מייצג. (שלא תחשוב שבענף שלנו המצב טוב יותר..) מאותה סיבה, חשבתי שיהיה נכון מצדי לכתוב כל זאת בפורום הנוכחי. אני גם לא מתבייש בכך שאני בקיא בכל רזי חוקי הטיס, או שאני "מטיף" למלא אחריהם. מצד שני. אני קורא הודעה שלך שבה אתה מציג עצמך כ"טייס ראשי" ( התואר מופיע במרכאות לא מתוך זלזול חס וחלילה ,אלא כדי להדגיש אותו ככזה) מ"טייס ראשי" של ענף תעופה, אני מצפה להכרה מלאה של החוקים והתקנות. "טייס ראשי" הוא לפי טעמי ,אחד מ"זקני השבט" אחד מנושאי "דגל התורה" ופיגורה שאמורה להיות בר-סמכא בכל תחום בענף שלו. כשאני קורא מפיך דברי שטות והבל, אני מרגיש עצב ולא זלזול. אתה, כמי שאמור לחנך ולשמש דוגמה - אסור לך להתגלות כמי שאינו בקיא ואינו יודע. אתה עוד מחזק את הרגשתי הרעה בכך שאתה מציג נסיון של עשרים שנה. אני אולי מצטייר בעיניך כשוויצר -מה שקצת נכון, אבל כל מה שאני עושה- הוא מתוך מטרה להגביר את המודעות והבטיחות. ואם מתגלה (לא הרבה לשמחתי) שאני טועה- אני יודע להודות בטעות ולהתנצל איפה שצריך. לענין חוק הטיס- אל תחפש הרבה, אתה יכול למצוא הכל באתר שאני מפעיל עבור "העמותה לקידום התעופה בישראל". להלן קישור שפותח לפניך את תקנות הטיס המלאות בקובץ טקסטואלי שבו אתה יכול לערוך חיפוש לפי נושאים ומילות מפתח. אני אהיה מופתע מאד אם תמצא בו תימוכין לדעה שהעלית לגבי חובת הזהירות של כלי טיס מהיר לעומת איטי. בכל מקרה. ההזמנה שלי לבדוק את הדברים בעין בטיסה - היא הזמנה אמיתית שאני מוכן למלאה בכל עת שתחפוץ

עוד כמה דברי שטות

א. בהכשרתנו אננו נדרשים ללמוד את חוק הטיס, ואפשר להתווכח על כך אם זה טוב או רע. טסתי בתחרויות בינלאומיות רבות בעולם כולו, כאשר המוטו תמיד היה: זכות קדימה לכלי הטיס האיטי יותר. כך אני נוהג בשמים וכך תמיד נהגו כלפי. (אנני מדבר כרגע על חובת האחריות או חובת הזהירות). כמובן שרבים הסיכויים שבמקרה של התנגשות אווירית, הכלי האיטי יינזק יותר ( לא בהכרח). יכול להיות שאני מדבר שטויות בעיניך, אבל אני מייצג ציבור מסויים של אנשים "המשתמשים" גם הם בשמים, עם מסורת מסויימת של התנהגות אווירית שאולי לא מוצאת חן בעיני קבוצות אחרות. גם לנו יש ביקורת על טייסי כלי טיס ממונעים הטסים להם בנתיבים מוגדרים ולפעמים ממש לא מעניין אותם מה קורה מחוץ למטוס. (אני אישית, ורב חברי, גם לא כ"כ מבינים איזו הנאה יש בזה, אבל זאת כבר שיחה אחרת). אני שמח שכתבת שוב בנימה יותר מפוייסת ופחות מזלזלת. אגו מנופח לא תמיד עוזר לתקשורת, ולא פעם הוא מצביע על אגו מדולדל (את זה לא אני המצאתי). בכל אופן, אשמח לתקשר איתך ישירות ואולי להגיע להסכמות בנושאי בטיחות. אולי בהמשך גם לעגן את הדברים ב"ספר העזר המבצעי שלנו". עוד רעיון: פעם בשנה אנחנו מקיימים ערב בטיחות. אם הנושא חשוב לך, אשמח להזמין אותך להרצות לנו. מספר הטלפון שלי: -0528-345957 והמייל: [email protected] נ.ב. גם אני לא משתמש בשמות כיסוי. בשביל מה זה טוב?

אני רוצה לקדם את הנושא

ואיני מתרגש כלל מהנסיון לרדת לרמת הפגיעה האישית. זה כבר מזמן הפסיק להשפיע עלי. אם היית רואה איך "יורדים" עלי בפורום הבית שלי... כפי שאמרתי- הכוונה שלי היא להציף את הנושא ולהביא אותו לתודעה של כל המשתמשים. אני. באופן אישי, וגם כחבר הנהלה של עמותת עיל"ה - רוחש כבוד רב לכל ענפי התעופה על מגוון הפעילויות שלהם. זה שאישית איני מתעניין בכלי טיס ללא מנוע (מצנחים,דאונים וכו) אינו מוריד מהיחס שלי לעוסקים בענפים אלה. להיפך- אני לעתים נפעם מטיסות XC שאתם עושים למרחקים של 30 , 50 ק"מ ויותר.אבל. באותה מידה. אני מבקש מכל העוסקים בתעופה לדעת לשתף פעולה. במדינת ישראל גם המשאב של שמיים פתוחים הוא קטן ומצומצם. אין לנו עשרות נתיבים תחליפיים או מאות שדות תעופה לנחות בהם, וגם לכם אין יותר מדי מקומות מתאימים לזינוק ונחיתה. מתוך סיבות אלה. ומכיוון שכולנו עוסקים בתחביב שיש בו סיכונים, אנחנו צריכים להכיר אלה את אלה וללמוד לחיות בשיתוף פעולה. גם הרשות המפקחת והרגולטורית בישראל, "רשות התעופה האזרחית" -היא גוף דל אמצעים ויכולת- וממנו לא תבוא ישועתנו. כהערת ביניים- לגבי מיקום הנתיב והאפשרות להזיז אותו- להערכתי. יותר פשוט יהיה להזיז את רכס הכרמל ממקומו... רק שתדעו- אפילו אין אפשרות לשנות את גובה הנתיב שלא לדבר על מיקומו. בנוסף לכך. ובמיוחד בסופ"ש שגם אתם פעילים יותר- יש טייסים המבצעים "טיסה בנתיב חריג" ששם יש פחות מגבלות לגבי גובה הטיסה ומיקומה וטיסה כזו עלולה להיות הרבה יותר קריטית מבחינת המפגש הלא רצוי. אני אפעל ליזום פגישה איתך מתוך מטרה לייצר נוהל משותף שישמור על שנינו לעוד הרבה שנים טובות של טיסה. בכרטיס האישי שלי יש כתובת אי-מייל ובמסר אעביר לך גם מספרי טלפון.

אשמח להמשיך לשת"פ. וקבל תיקון:

30-50 ק"מ לגלשן אוויר? הצחקת או שכחת 0 (השיא העולמי עומד על 750 ק"מ). ועוד להשכלה כללית: אין לנו מחסור במקומות נחיתה. כל שדה קטנטן מספיק לנו. מקומות ההמראה רבים ולדעתי גם מספיקים.

avron

New member
למיקי - תרגום והשוואה

מיקי, זה כאילו שאתה כותב: אני רוכב אופניים. באגודת הרוכבים אף אחד לא דרש ממני ללמוד את חוקי התנועה של הממונעים. הדרך היפב ביותר שבה אני נוסע שנים היא הכביש היורד מבית אורן. נכון, אני עובר למסלול הנגדי (או באמצע כביש מהיר) כי אחרת לא אוכל לרכוב מספיק מהר ולהנות. בטוח שעוד תהיה תאונה. משהוא במשרד התחבורה חייב להתעורר ולהזיז את הכביש.

johash2

New member
איזה שטות

חובת הזהירות חלה על כולם באותה מידה. נכון שלכלי טייס איטי יותר יש זכות קדימה, אבל מה זה בכלל קשור לעניין. הכישור העקרי להסכים להיות טייס ראשי זה להיות מעורב בכמה שיותר תאונות (ורצוי גם פציעות).

למעלה